BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2019. augusztus 13. 08:17
Gömbölyű poloskalégy 2.

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2019. szeptember 16. | 15:40 | gljzsf

Hát most sokat tanultam.Ha ez így van, márpedig miért mondanál mást mint ahogy van, akkor azt mondom le a kalappal. Mert ha ezzel a háttértudással nézem ezt a fotót akkor nem találok hibát benne. Remélem nem bántottalak meg, bár néha nyersen fogalmazok. Lehet az ilyenek kedvéért mint én, érdemes némi háttérinfót megosztani ilyen típusú fotóknál. További szép fotókat kívánok.

Tarr Lali válasza:
Szia József!
Jó volt olvasni a válaszod.Igazad van,hogy némi háttérinformáció segíthet a félreértések elkerülésében.Ahol lehet ott alkalmazni fogom.Egyáltalán nem fogalmazol nyersen.Szerintem úgy írod le a véleményedet ahogy azt gondolod.
Szép fényeket.
Üdv:Lajos

2019. szeptember 15. | 21:18 | gljzsf

Szia! Valamelyik értékelés kapcsán ide tévedtem, és megtaláltam ezt a képet. Pontozni már nem lehet de nem is pontoznám. Számomra furcsa, hogy szinte semmi részlet nincs rajta. A légy szárnyának az erezete hiányzik, a szem egy egybefüggő massza, stb. Mintha valami brutál szűrést tettél volna rá. Egyébként érdekes mert minden fő vonás rajta van, és élvezhető is a kép csak olyam mint egy rettentően retusált portré. Mint egy digitális illusztráció. Lehet tévedek, akkor javítst ki. De nekem elsőre ez a véleményem. Ennek ellenére sokaknak tetszik úgy látom :)

Tarr Lali válasza:
Szia!
Köszönöm szépen,hogy véleményezted a fotómat.Annál is inkább,mert tudom,hogy a rovaros képek nem a kedvenceid.Sajnos sokan úgy írnak kritikát rovarfotókról,hogy nem ismerik őket.Biztosan észrevetted,hogy nem a makró kategóriába szerepel a felvétel.Nem is tartom annak.Semmilyen szűrést nem alkalmaztam a feldolgozás során.A szokásos módon a színeken és a kontraszton állítottam.Több képet is készítettem ezekről az apró legyecskékről és van ahol a szárnyak erezete jobban látszik.Ez abból adódik,hogy miközben párosodnak a szárnyukat nagy frekvencián rezegtetik.Viszont a szemük azonban ilyen.Tehát ilyen nagyításnál nem láthatóak jobban a részletek.De ha a neten körülnézel ott sem látni ennél jobb részleteket.De több ilyen faj van amelynek a szeme hasonló felépítésű. Például feltettem egy kétöves pihelégyről is egy képet,aminek szintén ilyen a szeme.Ez nem ennyire picike,hanem egy nagytestű zengőlégy.A felvétel éles és még ott sem lehet az összetett szem részleteit meglátni. Az ottani értékelő azt hitte,hogy élesség nem a szemén van,ebben tévedett,de ezt be is látta,de már csak sajnos a pontozás után.Ha van időd,tekintsd meg és az a fotó még pontozható is.Szerintem ezek a makrónak nevezett expók amik itt a fotózzon láthatók nem érik el az igazi makró színvonalat.Azok elkészítéséhez az ilyen objektívek szerintem kevesek.Egy Laowa ultra makro obi segíthetne a részletesebb képek elkészítésében.Ja igen és az a pixel csökkentés is jelentősen lerontotta jó pár ide feltöltött felvételem minőségét.Mégegyszer köszönöm hogy időt szántál a fotómra.
Üdv:Lajos

adott pontszám: 5
2019. szeptember 1. | 08:19 | L A

Nagyon tetszik a kép, az apró részletek is jól látszanak.

Tarr Lali válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelést.Örülök,hogy tetszik Neked.
Szép fényeket.
Üdv:Lajos

adott pontszám: 4
2019. augusztus 18. | 13:04 | s.z.2000

Tetszik a kompozíció, illetve a fénykép dramaturgiája, gratulálok hozzá. Nagyon jó lett. Viszont a légy szemei, nekem nagyon furâk. Teljesen elkülönül a többi testrésztól, és nagyon homogén. Mintha szerkesztve lenne. A kép többi része nagyon tetszik. Szépek a színek is.

Tarr Lali válasza:
Szia!
Köszönöm szépen az értékelést.Örülök,hogy tetszik a kompó.A légy szeme ilyen, nem tudom hogyan lehetne megszerkeszteni.
Üdv:Lajos

adott pontszám: 5
2019. augusztus 13. | 20:39 | foto50

Szia!
Hát ez tökéletes! Élesség, dof, háttér, téma, fények, nézőpont, színek, és képminőség szempontjából sem lehet kifogást találni rajta.
Gratulálok!

Tarr Lali válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelést.Örülök,hogy ez a képem már jobban tetszik Neked.
Szép fényeket.
Üdv:Lajos

adott pontszám: 5
2019. augusztus 13. | 11:01 | bau52lac

Szia! Ez a póz!!! A fotó jó minőség, jó a háttér, remek. Gratulálok hozzá! Üdv
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Tarr Lali válasza:
Szia!
Köszönöm szépen az értékelést és a kreditet.Nagyon örülök hogy a képem elnyerte a tetszésedet.Ezek a legyecskék nagyon fotogének és ráadásul kegyesek is voltak hozzám,több expót is megengedtek.Sajnos a tömörítés miatt kicsit romlott a minőség,kár hogy eredetiben nem tudom megmutatni Neked.
Szép fényeket.
Üdv:Lajos