BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4
KATEGÓRIA: tárgyfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. március 10. 12:20
  • érzékenység: 400
  • fókusztávolság: 100
  • objektív: 100 mm 2.8 macro IS USM
  • rekeszérték: 6.3
  • zársebesség: 1/20
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Insalata caprese

A sütés-főzés a szenvedélyem.Körülbelül 7 éve el is kezdtem webszakácskönyvbe saját recepteket fotókkal feltölteni. Eleinte csak kattintgattam az épp kezembe kerülő kis kompaktommal vagy telefonommal,aztán egyre inkább igyekeztem mutatósabb képeket készíteni,innen is indult el a fotózás utáni érdeklődésem.Elvégeztem egy fél éves fotós tanfolyamot,ahol sajnos az ételfotózást nem tanultuk.Így ebben a témában még mindig azt érzem bőven van hova fejlődnöm,viszont fejlődök a magam ütemében.Várom a tanácsokat :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2017. április 4. | 14:58 | chef

Szia!Nekem tetszik a képed,kicsit zavaró,hogy hiányzik a széle és talán kicsit lejebbről még jobb lehetne.Az asztal amin fotoztad szerintem nagyon jó ötlet!

Merciséf válasza:
Szia!
Amit írtál azzal egyetértek.
Legközelebb jobban fogok figyelni.
Fotós háttéren fotóztam,új szerzeményem és imádom is :)
Köszönöm a véleményedet!
Üdv:Merci

2017. március 20. | 09:35 | Szpityak

Szia Merciséf!
Alacsonyabbról fényképeztem volna, de ez csak az én szubjektív véleményem.

Merciséf válasza:
Köszönöm a válaszod,erre gondoltam én is amúgy :)

adott pontszám: 4,8
2017. március 18. | 16:45 | Szpityak

Szia!
Tetszik az ötlet, szépek a színek az elmosott háttér, gusztusos a tálalás.
Én kisebb szögben fotóztam volna és nem vágtam volna le a tányér sarkát.

Merciséf válasza:
Szia!
Köszönöm szépen az értékelésed.
A kisebb szöget hogy érted pontosan?

2017. március 13. | 17:18 | kapka

Szia,
Nekem, ami legelőször feltünt, hogy a fényeket lágyítani kellett volna a paradicsomon és a zölden (nem tudom mi az pontosa?) elégé becsillanak.
A fekvő formátum szerintem jobban működne, egyébként is az emberi agy sokkal jobban tudja értelmezni a fekvő képeket, itt pedig a kompoziciónak is jót tenne.

Merciséf válasza:
Szia!
Régebben mindig vízszintesen fotóztam az ételeket.
Egyszer résztvettem egy ételfotós 1 napos workshopon,ott viszont a hölgy azt tanácsolta,hogy próbáljuk állóba fotózni az ételeket,mint ahogy a gasztro újságokban is van(Ő is fotóz újságoknak).
Nekem is szokatlan,de valóban sokszor jobb az álló kompozíció,
Bazsalikom a zöld :)
Köszönöm válaszodat.
Üdvözlettel:Mercedes

adott pontszám: 4
2017. március 12. | 19:54 | farfalle

Szia! Pár tanács Scott Kelby után szabadon: ha ez a kép kint a szabadban készült, akkor legelőször a felhős, vagy árnyékos beállítást válaszd. Próbáld ki mind a kettőt, melyikkel mutat jobban. A tetszetős ételfotók kulcsa, hogy szorosan közelíts rá az ételre. Kicsit alacsonyabb szögből fotózz, mint ez itt. Blendeprioritásos módban fényképezve az élettelen hátteret f/5.6, vagy akár f/4-el próbáld lekapni. Nos, itt a kenyér mosottsága zavaró, mert ő is szereplője, méltatlanul háttérbe szorítva a képnek. Kicsit még megdöntve a képet remek fotót tudnál belőle készíteni. Végezetül a kis bors szemek nem kellenek ide, zavaró látvány. Koncentrálj a tányérra és próbáld ki ugyanezt kenyér nélkül, vagy éles kenyérrel.Üdv:Péter

Merciséf válasza:
Szia!
A konyhámban készült egy nagy tetőablakon bejövő fény alatt.
Igen,borsszemet többen mondták,engem is zavart egy kicsit,de végül hagytam.
Köszönöm a véleményed.
Üdv:Merci

2017. március 11. | 14:01 | dmcdmc

Szia!

Sajnos nagyon ritka a tárgy/étel fotós az oldalon.
Aki a témában hozzá tudna szólni, az Osztya lenne, de ő is ritka mint a fehér holló.

Amit én látok, hogy szerintem nem rossz ételfotó ez, a kompozíción lehetne még mit csiszolni. Szerintem szerencsésebb lenne a fekvő formátum, a tányér szélébe vágás nem lenne probléma, de a paradicsomba már nem kellett volna belevágni.
A magok már szerintem túl szélre kerültek, így relatíve nincs is igazán szerepük. Illetve a csillogásokon a paradicsomokon akár utómunkával, akár a fények további lágyításával még érdemes lenne foglalkozni.

Bár megjegyzem én nem vagyok ételfotós, ez csak egy magánvélemény, ezért sem pontozom, az amúgy szerintem egész jó képet.

Üdv,
Gergő

Merciséf válasza:
Szia!
Köszönöm szépen az értékelésed :)
Az egész borsot én is próbáltam rendezgetni,de nem nagyon tudtam úgy,hogy tényleg nagyon jó helyen legyen,viszont valamit akartam még a képre,így nem szedtem le.
A csillogás nekem is bántotta kicsit a szememet,de nem tudom,hogy PS-ben,hogy lehet ezt javítani.
Ha tud valaki ebben segíteni,azt megköszönöm :)
Szép napot!
Üdv:Merci