BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,5
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2016. augusztus 6. 23:12
  • Készítés helye (ország): Mexikó
  • Készítés helye: Mexico City
Mexikói életkép #3

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2016. szeptember 10. | 23:39 | petergalos

Szia! A téma tetszik, de a kép minősége nem a legjobb. Nagyon zavaró az életlenség, a szemem keresi az éles pontot-pontokat, de sajnos hiába.Pedig sokat dobna a képen, ha lenne ilyen.

ztamas válasza:
A könyöklő katona az, de persze nem penge.

2016. augusztus 14. | 23:25 | h.rom

"Nekem az vonzza tekintetemet, hogy katonák, meg békés civilek együtt a képen, és ez milyen abszurd"

Talán itt van a hiba. Katonaként én sokat vagyok békés civilekkel együtt, és ebben már semmi abszurditást nem látok.

adott pontszám: 2,5
2016. augusztus 10. | 15:10 | metkos

Szia
Sajnos nem nagyon derul ki szamomra, hogy mi ennek a fotonak a celja. Mexikoi eletkep - de ebbol semmi nem derul ki, ami a cimet kifejezne. Nem derul ki semmi vagy nincs benne semmi meglepo vagy barmi ami felhivna a figyelmet. Emberek egy csomprtja utazik egy teherauton. Azt hiszem ebben az esetben mellekes, hogy ez egy katonai jarmu es a fickok uniformisban vannak. Talan a mozgas erzekeltetese ami sikerult ezen a kepen.
Javits ki ha tevedek de sajnos nem talaltam semmit ami barmit is kozolne ezen a kepen. Ha esetleg a katonai diktatura vagy erodemonstracio lenne a cel, sajnos az sem jon at.
Udv
Akos

ztamas válasza:
Hát jó, más amikor az ember ott van, meg más mit tud átadni ebből...

2016. augusztus 8. | 21:12 | mazzz

Okés, hogy veszély, meg riport, de gondolom lehet ezt okkosan is csinálni, az a tag aki a híres Che Guevara fotókat készítette pl, sem az útszéli bokorból fotózta, hanem kísérte mindenhova, engedéllyel.
Volt szerencsém látni a Capa központban a Magnum fotósainak a Kontaktok kiállítását, nagyon nagy élmény volt. Bepillantás híres riportfotók keletkezésébe. Persze nagyjából ennyi amit erről a kategóriáról tudok, biztosan más efféle barbár helyeken fotózni, mint Hollókőn húsvét hétfőn, de ettől még ezek a képek tényleg nem jók, legalábbis számomra nem mondanak semmit.

ztamas válasza:
Jó persze, hogy nem:-)

2016. augusztus 7. | 08:43 | h.rom

Szia Tamás. Ide írok, mert a másik fotód alatt nem méltattál válaszra és valószínűleg itt sem fogsz, de...
Egy dologban igazat adok neked. A polárszűrő felemlegetése szőrszálhasogatás volt, bár technikailag megállta a helyét. Viszont attól, hogy "ha mered megfotózod", sem az, sem ez nem lett jó kép. Kompozícióilag ez is rontott. Attól hogy hirtelen kell megcsinálni, ha az ember rutinos, akkor nem tartja ferdén a gépet, nem komponál középre, felül nem hagy fölöslegesen ott is és itt is egy csomó fölösleges helyet. Azon kívül, hogy "meg merted fotózni", neked talán bravúr, és kaptál tőle egy adrenalinlöketet, de ha ezt én csinálom és töltöm fel, te is csak egy többé kevésbé rontott fotót látsz. Mondhatod, hogy akkor menjek oda és csináljak jobbat. Az a helyzet, hogy nekem eszembe sem jutna megfotózni egy ilyen országban sem katonát sem rendőrt, mert az életem többet ér pár képnél. S ehhez nem kell messzire menni, a 70-80'-as években akkor is bevittek volna, ha rajta kapnak hogy itthon fényképezel lesből katonákat/rendőröket. Talán nem tévedek, ha egykettőre kémkedéssel vádolva bíróságon találtad volna magad. Ott sem válaszoltál, és valószínűleg itt sem fogsz, nem is érdekel, csak szerettem volna leírni amit gondolok. A lényeg: nem a körülmények számítanak, és nem az hogy sietni kellett mert fél az ember hogy rajta kapják, a végén csak a kép számít. Kompozícióilag elkapkodott, mondanivalója számomra nincs.

ztamas válasza:
Basszus, elszát amit írtam pedig hosszú volt. De újra írom, mert nem akarok olyan bunkó lenni, mint amilyennek gondolsz.
Az a lényeg, hogy bocsánatot kértem amiért nem válaszoltam, csak ez a polárszűrő izé kiverte kicsit a biztosítékot, nem akartam fölösleges értelmetlen vitákat, meg már nem emlékszem talán te említetted a szemkontaktus hiányát (ha nem te voltál ne vedd magadra, nem akarom rád oktrojálni a dolgot). De Huszti kollégával azért jól kibeszéltük a témát, és holnap már valsószínűleg nem csinálnám meg ezeket a fotókat, bár ki tudja, még bekerülhetek az újságokba, mint egy agyonvert ostoba köcsög fotós.
Na szóval az ilyen riport fotóknál tényleg úgy gondolom, hogy mások az értékelési szabályok, normák. Hogy sok a tér fölötte, vagy alatta kevés? És akkor mi van? Nekem az vonzza tekintetemet, hogy katonák, meg békés civilek együtt a képen, és ez milyen abszurd.
Ha megnézel pár képemet, láthatod, hogy tisztában vagyok a képszerkesztési szabályokkal. Itt nem elfelejtettem őket, hanem nem tartottam fontosnak, kevésbé figyeltem rá. De, lehet, hogy ez hiba, meg látom ezen az oldalon nem is érdekel igazán senkit az ilyen fotó. De sajna egyre inkább semmilyen fotó se érdekli az embereket itt, de ez egy másik kérdés.
Szóval eléfogadok mindent amit írsz, a polár szűrőt is, mert persze technikailag jogos, és a pontszámodat is (már nem is tudom pontoztad-e a másik képet, vagy sem, de ezt is nyugodtan pontozhattad volna, nincs az égvilágosn semmilyen jelentősége). Én másképp gondolkodom erről, és persze nem tartom én ezeket a képeket egy Szandelszky Béla szintű képeknek, csak tényleg a körülmények miatt, ahogy fotóztam, valószínűleg azt hittem, átad valamit abból a hangulatból, érzésből, döbbenetből, amit én éreztem. De látom nem. Hát ezért nem vagyok riport fotós.
Üdv, és köszönöm, hogy foglalkoztál a képekkel.