BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2016. március 17. 12:33
  • Készítés helye: Kőröshegy
Ennyi maradt belőle

...Miután lelökték a Völgyhídról. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2016. március 19. | 17:48 | isti04

Szia!

Az elgondolás jó, kár hogy számos hiba csúszott be.Miért vannak félbevágva az emberek?Különösen a kép jobb szélén az a kék nadrágos alak. Szerintem fontos lenne látnunk, a roncsot körülvevő emberek arcát.Lehet persze arcok nélkül is,ahhoz persze újra kellene komponálni a képet.

distant.gates válasza:
Szia!
Több képet készítettem, más-más aspektusból, ám ott látszottak az arcok, és épp amiatt nem azon képek közül töltöttem fel. :)
Üdv!

2016. március 18. | 04:59 | h.rom

"Ha tehetném, hazánk jó néhány útszakaszát efféle transzparensekkel látnám el, hogy a sok idióta barom - magába szállva - ne szállguldozzon mások életét veszélyeztetve."

Erről annyit, hogy nem feltétlenül az a hibás, aki a végén össze töri magát. Minket egy kamion lökött le az útról, átrepültünk egy árkon és fejjel lefelé érkeztünk a túloldalára. De ha valaki 1 perccel később megy el arra, csak azt látja hogy nézd, ott egy összetört kocsi, mekkora barom, minek száguldozott? Ugye? Pedig nem...

distant.gates válasza:
Nem Rád gondoltam kedves h.rom, hanem azokra a barmokra, akik szállguldoznak, ráadásul nem mindenki von le elhamarkodott következtetéseket egy baleset láttán.
Ha pedig a statisztikákra pillantasz, fel fog tűnni, hogy sajnos épp a szágulldozó idióták ússzák meg, és szerencsétlen vétlenekkel történik a tragédia.

2016. március 18. | 04:55 | h.rom

Nem sűrűn történik az emberrel olyan baleset, amire azt mondják a kiérkező tűzoltók, hogy tekintsük második születésnapunknak, hogy pár karcolással megúsztunk egy olyan balesetet, amiből minimum törésekkel szoktak kiszedni embereket. A kattintás célja pedig egyszerű dokumentálás volt, hogy legyen a kezemben néhány olyan kép, amivel lehet menni a biztosítóhoz például. Azt, hogy én bármiféle "művész" lennék, határozottan vissza utasítom. Én egy szakács vagyok, aki hobbiból fényképezget a saját maga örömére. Ennyi és nem több.

distant.gates válasza:
Én egy egyszerű középvezető vagyok, és mivel egy cseppet sem művész, így eszemágában sincs eldönteni, hogy mi művészi érték, és mi nem az. Ha olvastál néhány észrevételemet itt, akkor olyan mondatrészt nem láthattál tőlem, hogy nulla művészi érték, vagy hasonlók.
Ahhoz nyilván művésznek kell lenni, hogy meggyőződéssel állítson ilyesmiket bárki is...
A balesetek pedig szörnyű tragédiák tudnak lenni, éltem át hasonlókat nem egyszer, autóval, és motorral is, de főleg a chopperemmel, pedig soha nem megyek vele 90-nél gyorsabban, még az autópályán sem, mégis jó párszor kerültem halálközeli élménybe, az idióta gyorshajtók, és a figyelmetlen bénázók miatt - szerencsére a bukásokat megúsztam törések nélkül, pedig nem egyszerű pillanat, amikor az idióta autósok egymást előzve, előztek engem is, és a külső kilökött a pályáról, stb...

2016. március 17. | 22:46 | berczy79

Kicsit túlmagyarázod ezt. Lehet rosszul látom én is, de ha nem megy át egy üzenet, az nem csak a fogadó hibája, ha 100 mondatban magyarázod meg, akkor sem. És már bocs, az az alcím az annyi, hogy: "...Miután lelökték a Völgyhídról." Ebből én nem tragédiára következtetek, hanem esetleg tesztre, próbára.

Amúgy túlságosan messzemenő következtetéseket vonsz le néhány mondatos kritikából.

distant.gates válasza:
Lehet.
Azonban nem az a lényeg, hogy lelökték, hanem a végeredmény állapota, midőn ekkorát zuhan egy gépjármű, de mindegy. Nincs jelentősége.
Mindenki azt gondol egy adott képről, amit csak akar - én minden esetre elértem a célomat vele. :)

2016. március 17. | 21:38 | petike_2006

Szerencsére van ilyen útszakasz (pl:dobogókő felé), bár aki barom, az barom ezekkel is, de ha csak egy életet is megment, akkor hajrá. Ettől függetlenül, azok sem jó képek. Persze ott nem is az a cél, hogy jó képeket közöljenek. Itt viszont az lenne az elsődleges cél....Gondolom neked is..

distant.gates válasza:
Petike.
A jó, a rossz, a szép, a csúnya relatív fogalmak.
Az önkifejezés számtalan formában testet ölthet, és az alkotások - bármifélék is - számtalan üzenetet hordozhatnak, sokféle érzést generálhatnak, és számtalan gondolatot szülhetnek.
Nincsenek határok, pláne, ha egy szubjektív látásmódot ütköztetnek az objektív valósággal. Ahány ember, annyiféle árnyalat a szubjektív vélemények tengerén, és ez rendben is van így.
Számtalan kompozíció van itt, melyek számomra tök közömbösek. A szubjektív énem miképp pontozná azokat? :)
Számtalan kritikát olvasok itt, amelyek szubjektív érzéseken alapulnak, ami normális is akkor, ha szubjektív a pontozás is, ám amikor azt látom, hogy a szubjektív pontozó a fotográfia objektív szabályait harsogva pontoz szubjektíven, az számomra disszonáns képmutatás. Aki objektív szabályok mesgyéjén próbál véleményt formálni, az objektíven is értékeljen, mert az objektív szabályok szubjektív pongyolába csomagolva roppantul sántítanak. :)

2016. március 17. | 20:02 | petike_2006

Szia!

Nem írtam volna, de nem bírok elmenni az ironikus kommented mellett, ne haragudj.
Ezt maximum a blikk című napilap hasábjain gondolnám elhelyezni, de itt semmiképp. Nézegess az oldalon vagy bárhol, minőségi dokumentumfotókat. Nagyon rosszul gondolod, ha azt hiszed, hogy egy dokumentumfotóhoz egy szimpla kattintás is elég.. Nem kell forgó-kotró, vagy daru.. De a teret azt te rendezed a képen belül. Te komponálsz.. Igen hirtelen és gyorsan, ez a sajtófotó nehézsége és egyben szépsége és értéke. Hirtelen döntések, és profizmus szüli a jó képeket. Persze, ez a téma önmagában nem könnyű, de:
Fekete fehérben, kis mélységélességgel, erős kontrasztokkal, egy másik perspektívából, minden bizonnyal fogyaszthatóbb.
Üdv!
Péter

distant.gates válasza:
Szia!
Nem akartam fogyaszthatót.
Olyat akartam, ami kiveri a biztosítékot, olyat, ami puritán, egyszerű, és nem a téma művészi vonatkozásait keresi, már ha akad olyan morbid stílus, amely művészinek képes titulálni egy tragédiát formázó üzenetet.
A cél az elrettentés, a rossz közérzet, a viszolygás. Ez pont az a szegmens, ahol a negatívnak született kritikák előnnyé kovácsolódnak.
Ha tehetném, hazánk jó néhány útszakaszát efféle transzparensekkel látnám el, hogy a sok idióta barom - magába szállva - ne szállguldozzon mások életét veszélyeztetve.
Az ff sokat el vett volna a valóság éléből, amit semmiképp sem szerettem volna.
...Művészkedni más témákkal célszerű.
Üdv!

2016. március 17. | 19:19 | h.rom

Kb egy hónapja baleset ért, beleálltunk egy árokba fejjel lefelé egy Opel Astrával, totálkárosra törtünk. Nem volt ilyen csúnya, de azért elég rossz látvány volt. Én is lefotóztam. De eszembe nem jutna feltölteni ide, mert egy ilyen képnek a művészi értéke nulla - kb mint ennek. berczy79 két pontja szerintem fedi is ezt.

distant.gates válasza:
Ahogy gondolod kedves h.rom, bár meglepő, hogy egy olyan művész, mint Te, egyáltalán képes volt leereszkedni arra a szintre, hogy lefotózzon egy rommá tört autót, pusztán a kattintás kedvéért, függetlenül attól, hogy feltöltésre kerül valahová, vagy sem...
Üdv!

2016. március 17. | 17:38 | berczy79

Rendben.

adott pontszám: 2
2016. március 17. | 13:04 | berczy79

Szia!
Igazából nem tudom a képet értelmezni. Persze úgy igen, hogy látom mi van rajta, de nem tudom hová tenni. Egy olyan "jé, ilyet sem láttunk még, örökítsük meg" típusú kép, jó kategóriában, de ennyi. Pl. ha már így is adja magát, egy hangsúlyosabb átlós szerkesztéssel, ill. a lábak (csak azok) tudatos belekomponálásával talán érdekesebb, hatásosabb lenne. Talán megpróbálnék még egy kontrasztosabb ff képet vele. Én így ebben a formájában egy sima kattintásnak látom, nem sok hozzáadott értékkel.
Üdv!

distant.gates válasza:
Szia!
Nyilvánvaló, hogy nem vittem oda egy forgó-kotrót, vagy darut, hogy minimum aranymetszésben ábrázolhassak, ráadásul a bámészkodóknak sem adtam utasítást, hogy számomra szimpatikusabb alakzatot vegyenek fel... :)
Ha netán elkerülte volna a figyelmedet, ez nem egy megkomponálható (asztalon csészék, és egyebek) csendélet, hanem egy dokumentum fotó, amelyhez nem kell értéket rendelni, mert a témája adja a lényeget.
Érdekesebb? :)
Hatásosabb? :)
Mihez képest? Atomvillanáshoz...? Két bolygó ütközéséhez...? Kávé szemekhez...? Netán a tizenakárhányadik órához képest? :)
Olykor nem elég bemagolni a fotográfia szabályait, mert akadnak pillanatok, történések, melyek nem kívánnak semmiféle szabályt, irányvektort. :)
További kellemeset!