BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,19
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2015. december 7. 22:35
  • érzékenység: iso100
  • fókusztávolság: 50mm
  • objektív: Nikkor 50mm F1.4G
...

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2015. december 9. | 14:20 | dmcdmc

csak mellesleg... szerintem nem a kiégéssel van a baj. hisz az élfénynek pont ez a lényege, hogy az adott helyen kiégjen. Inkább azzal, hogy pl a rendezői bal térden nagyon erős mértékű, aláírom, hogy ezt megvilágítani, a megfelelő pózt kitalálni rohadtul nem egyszerű. Itt sokat kell játszani minden fajta fekete kitakaró kartonokkal, lapokkal.

Viszont az elgondolást, és az egész ötletet, én zseniálisnak találom, ezeket tökéletesítve nálam nagyon működne....

Karlsky válasza:
No igen nem egyszerű főleg hogy leginkább meg csak ismerkedek az ilyesfajta fény árnyek használattal... a terdnel engem is zavart... próbáltam színégetni de nem akartam túlzásba vinni azt se mert az se tetszett volna ha túl szürkes...

adott pontszám: 4,5
2015. december 9. | 09:58 | dmcdmc

Szia!

Értem a szándékod, és be is jön ez a fajta megvilágítás. Mégsem érzem tökéletesnek.

Kezdeném azzal, hogy most olyan, mintha ketté lenne vágva a modelled. Ami lehet a koncepció része, de akkor viszont a derekán lévő fekete valamit is el kellett volna tüntetni, most sajnos látszódik a körvonala. Így viszont inkább veszem hibának. Ha viszont nem a kettévágás volt a cél, akkor pedig le kellett volna vele vetetni, hogy ott is meglegyen a körvonal.
Rendezői bal oldalt az élfényed a karnál megint csak félbevágódik, amit megint nem tudok nem hibaként kezelni.
Másrészről a térdnél való "vágás" megint érdekes, és zavaró számomra, érdemes lett volna a fekete zoknit kicsit lentebb húzni, esetlegesen valahogy átmenetesen eltüntetni, így most olyan hirtelen, durva.

Összességében szerintem ez egy kiváló elgondolás, apró hibákkal.

Üdv,
Gergő

Karlsky válasza:
Köszönöm Gergő! A kettevagas szandekos volt... kicsit füstszerű hatást szerettem volna elerni... es úgy gondoltam ez rá segít mint ahogy a füst is el válik itt-ott a folytonosság megbomlik... viszont azt eszre se vettem hogy látszik meg a ruha...valószínűleg a monitorom fenyereje nem volt maxra állítva...azt javítom... a rendezői bal karnál a haja bekavart az tenyleg hiba nem figyeltem oda... a terd vagast is abszolút aláírom... gondolkodtam hogy feljebb hozom a vágást de vegül így maradt... de lehet feljebb hozom majd...

Üdv. Karesz!

2015. december 9. | 09:58 | cyw

Szerintem egyértelműen írtam le mindent, de akkor megmagyarázom még pontosabban. :)
"A fehér is sok" = A képen lévő fehér (nem szürke) részeknél erős a fény és teljesen szét van égve, ami nem szép.
"Sok az árnyék" = Kevés látszódik a modell testéből, és ahol fekete (nem sötétszürke) az meg teljesen be van bukva, és ez nekem nem tetszik, szeretnék egy hangyányi részletet látni helyette. Ilyen rész a has, és a láb térd alatt.
Szóval elfogadom, hogy te pont ilyenre akartad, de ettől függetlenül ez nekem nem jön be. :)

Karlsky válasza:
Köszönöm... Na látod ez így már sokkal elfogadhatóbb értékelés mint az ilyen idevágott szavak aztán hámozzam ki mit is akarsz velük közölni... ettől függetlenül ugyan azt tudom mondani hogy ezt én így akartam hogy a testből szinte semmi ne látszon csak körvonalazódjon... a kiegest aláírom vannak reszek ahol ki egett... de ennel spec engem annyira nagyon nem zavar... de fel lehet róni hibának tenyleg... a lenti vagasban is lehet igazad van az is mehetett vna feljebb vagy látszodhatna több a lábból... azt pedig hogy neked ez nem jön be elfogadom... remelem nincs harag azert... :)

2015. december 8. | 21:21 | cyw

Akkor vedd úgy, hogy nem is szóltam! :)
A véleményemet azért megtartom magamnak, ha nem probléma. :)
üdv.

Karlsky válasza:
Nem arrol van szó hogy nem alkothatsz velemenyt... arrol ha velemenyt alkotsz akkor pontosabban hatarozd meg... ha soknak erzed az arnyekot mondd el hol es miert erzed soknak ugyan így a fennyel es a lebegessel is... a miertekre vagyok kiváncsi nem az idevágott szavakra... sok az árnyék meg sok a kontraszt meg a feny ... miert es hol es miert lenne jobb ha nem olyan lenne... :)

adott pontszám: 3,8
2015. december 8. | 19:02 | cyw

Szia!
Nagyon érdekes kép, de a megvalósítás nekem mégsem tetszik igazán. Szeretem a kontrasztos képeket, de itt sztem elég sok lett. A fehér is sok, meg nagyon sok az árnyék. A modell alakja szépen kirajzolódik, de sok az árnyék. Másrészt a levegőben repülésnek sem látom értelmét, a kompón biztos szűkítenék, hogy a lenti rész már ne is legyen.
üdv.

Karlsky válasza:
:) ennek pedig minden negyzetcentije direkt ilyen... es nem is lessz más milyen mert nekem így tetszik... direkt ilyen sok az árnyék hogy szinte csak a körvanalai látszódjanak... direkt ilyen lebegős mert ettől lesz olyan füst szerű...
Ha nem tetszik megértem és elfogadom... de ne pontozz le egy olyan dolgot amihez nem biztos hogy értessz... vagy nem látod át... vagyis le is pontozhatod de akkor kicsit bővebb kritikát kérek... annyi nem elég hogy sok az árnyék...meg hogy lebegős... egy ilyen képnél főleg ahol ez a lényeg... hogy sok legyen az árnyék ... ez nem egy tipikus túlkontrasztozott kép... :D a fehér is sok... már ne is haragudj... de szerintem ez az értékelés nem állja meg a helyét ... hasznosnak pedig végképp nem mondanám... ;)

Údv. K.