BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2015. november 27. 09:00
  • érzékenység: 100
  • fókusztávolság: 24mm
  • objektív: Nikkor 18-55
  • rekeszérték: f/8
  • zársebesség: 1/250
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
A kastély szelleme

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2016. január 9. | 09:55 | szerenc

A lényeget lehagyták a hozzászólók: ez a fotó túlmagyarázza önmagát. El van mesélve a rámpa, el van mesélve a Városliget, el van mesélve az ugrás, el van mesélve a jóidő. Külön-külön mindegyik hangsúlyt kapott. Hát ez sok, és így nem is érdekes.

Csak a példa kedvéért:
Ha elveszel az információkból, kivágod (telével) csak az ugrót, meg valami toronysziluettet, szigoróan csak az ugró éles minden más kiesik a mélységélességből, máris gondolkozhatnánk, hogy mi is ez, hol is van. A helyszín mégis kiderülhetne egy ügyesen megfogott jellegzetes sziluettrészletből, tehát ugyanannyit mondasz kevesebb eszközzel, ami hát sokkal elegánsabb, és szórakoztatóbb is. Vagyis jobb lenne a fotód.

Redukció tehát a jelszó.

üdv: szerenc

MilanFieldshots válasza:
Köszönöm!:) Annyi sok helyem és időm sajnos nem volt, sokat nem gondolkodhattam a nézőponton ezt valóban egy rögtönzött, elkapott pillanatnak mondható mert hirtelen jött és kis időre engedtek csak be a pályára, illetve rengeteg ember, fotós volt és egy ilyen sport eseménynél nem állhat az ember akárhova, vigyázni kellett hogy ne korlátozzuk, zavarjuk a sportolót és a már bekészült fotósokat sem. Hirtelen ezt a nézőpontot tudtam választani, telém nem volt csak gyári 18-55 így nagyon nem zoomolhattam. Itt a rider épp a tömeg mögül száguldott ki így nagyon gyorsan kellett mozdulnom, fókuszálnom ezért jött hogy nagyobb látószögben próbálom lekapni ami szokatlanabb ebben a témában igaz, de én nagyon örülök a képnek, főleg hogy elértem a célom, a sportoló elégedett vele:) Jövőre remélhetőleg már pálya karszalaggal és jobb felszereléssel tudok vadászni.
Üdv! Milán

adott pontszám: 3
2015. november 30. | 15:46 | fodbal

Szia!

Nem volt rossz ötlet ezt így megfotózni, de a nagylátószög torzítását korrigálni kellett volna. Jó a rámpa és a kastély 'kontrasztja', viszont az égbolt nekem túl sok. Egyrészt szerintem túlzott a színek telítettsége (ég kékje), másrészt a felhőzetre, valamint a kastélyra és az előtérre érkező fények iránya nem tűnik egyformának.
Az EXIF-ből kiolvasható adatok alapján (ISO 250, F14, 1/750s) nem 8-as rekeszt használtál, hanem 14-est, így nem csoda, hogy ekkora lett a mélységélesség. Ugyanilyen pontos fókusszal F5,6-is bőven elég lenne, akkor a srác is jobban leválna a háttérről, de a helyszín is felismerhető maradna.

Üdv.:
Balázs

MilanFieldshots válasza:
Szia!

Olyan nagy torzítást akkor nem véltem felfedezni mert csak 24 mm-en volt, a napfény iránya valóban eltérő a két képnél, na ilyenre nem is gondoltam:) Pontosan nem tudom már melyik programon álltam meg hirtelen mert nem sokáig lehettem ott így gyorsan váltottam vagy S vagy A-ra, előre átgondolva lehetett volna még "spórolni" itt ott igen. Köszönöm!:)
Üdv!

adott pontszám: 3,8
2015. november 29. | 16:55 | Szolnoki

Szia!
Látszik rajta a tudatos szerkesztés,de azért látok rajta néhány hibát.
Az elkapott pillanat az kiváló,de szerintem más perspektívából kellett volna elkészíteni ezt a képet,vagy jobban megvágtam volna a rámpát,mert zavaró a háttérben ácsorgó emberek.Ezen kívül a horizontot is jobban be kellett volna lőni,mert szerintem dől.
Technikailag pedig az a gond,hogy szerintem egy kicsit túlszaturált lett a kép és életlen is.Nem igazán tudom eldönteni,mit is akarsz bemutatni: a sportolót vagy a kastélyt? Mivel egyik sem éles.Én a kastélyt,mint hátteret jobban elmostam volna,ezzel előtérbe helyezve a bringást,de sajnos ő is életlen,ráadásul eléggé részlettelen is a kép.

Üdv,L.

MilanFieldshots válasza:
Szia!

Perspektívának azért ezt választottam mert nagylátószöges képhez nehéz volt mást mivel a sport esemény miatt mindenhol ember, zászló és sátor, így is maradt pár ember pedig szedtem már ki és fedtem el dolgokat, talán a maradékkal is kellene szenvednem egy kicsit. Vágni próbáltam mindenhogy de vagy az ívet, mást felezem vagy a vonalak miatt nem adta volna ki inkább meghagytam hogy visszaadja a magasságot és hogy honnan hová. A dőlést egészen jól megnézve lehet hagytam benne sajnos, az elmosódást viszont nem értem, itt persze kicsi a kép nem a gyári a konvertálás miatt de a sportoló vonalára volt állítva, tartva a fókusz, ő lenne a téma persze, ennyi élességet tudtam a ezzel a fényerővel, záridővel, objektívvel aminek köszönhető még ugye hogy a háttér is éles, utólagos elmosás meg szerintem már nem olyan, egy jobb lencsével persze mehetett volna szebben is de az már más kérdés. A szaturáltsághoz pedig szerintem az tesz hozzá hogy(örülök mert ezek szerint jól sikerült az összevágás bár kinek milyen) a kép igazából két képből lett utólag átdolgozva, az eredeti kék égbolt teljesen ki lett cserélve egy másik tájképről szedett izgalmasabbra és ez tesz rá szerintem a túlszaturáltsághoz. Köszönöm a véleményed!:)
Üdv! Milán

adott pontszám: 3
2015. november 29. | 14:39 | harmincas

Hú, ez ígéretes téma, de szerintem akkor lenne igazán jó, ha nincs az előtérben ez a bazi nagy és nem túl szép rámpa. Talán ha felálltál volna a szélére, és onnan fotózol...

MilanFieldshots válasza:
Igen, a rámpa elég nagy részt kitesz a képen de mint fent is említettem, nem nagyon tudtam mit csinálni vele, felmászni nem szabad, korlátozni a ridert, én is biciklizem így tudom hogy nagyon zavaró ha ott vannak körülöttünk az emberek illetve rengeteg trükk van mindennek változó térre van szüksége na meg úgy már közel lettem volna a riderhez. Így azt gondolom egy újabb változatos szemszögből csinálhattam látványos képet amivel elértem célom mert a sportolónak tetszett a kép:) Köszönöm!