BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
-
KATEGÓRIA: feldolgozott fotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2015. október 11. 21:04
nyugat (feldolgozás)

kontraszt állítás a mellékelt hisztogram szerint. 

Ez a kép feldolgozás, az eredeti itt tekinthető meg.
A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2015. október 12. | 09:59 | vics

Köszi mazzz!

Értettem már a hozzászólásodban is a kifogásod és őszintén megvallva játszadoztam én is Levels-ben, de ugyanoda jutottam, ahova te is és az nem tetszett. Általában szeretem az erős kontrasztot, de itt nagyon szétesik, sztem, ha a hisztogramot beszűkíted. Olyan volt a valóság is, sok középszürke (homok), kevés fehér (megcsillanó kagylótörmelékek), és kevés sötétszürke a hajnali lágy árnyékok miatt. Nem vagyok párttalan nyilván, de nekem az eredeti jobban tetszik. Ezzel nem zárkózom el attól, hogy a kép alakítható, jobbá tehető, de valszeg ahhoz sok macera kell.

Üdv!

mazzz válasza:
Pedig reméltem rawból jobban meg lehet oldani. Ezt csak afféle illusztációnak szántam, meg h lásd tényleg megnéztem, nem csak a levegőbe irogattam :)
Azért fura, mert az árnyék alapján volt ott fény is, és ha van fény, akkor némi kontraszt is. Mert tényleg elég vékonka az a hisztogram. üdv

2015. október 12. | 08:28 | dmcdmc

mi ez a szentségtörés? :) photoshop?

értem, hogy a feketéket, fehéreket akartad előtérbe hozni, ezáltal az egy fajta szürkeséget kiküszöbölni, de nekem most az eredeti verzió valahogy lágyabb, finomabb, szememnek tetszetősebb.

mazzz válasza:
Nemértem mi a bajod állandóan a photoshoppal?

Nálam a finomságot inkább a gazdag tónusátmenetek jelentik és nem a tónus- és kontrasztszegény szürke fátyol, de hát ízlések...