BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,27
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. október 2. 09:19
  • Készítés helye (ország): Tanzánia
Zöldbe öltözve

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2014. október 3. | 23:16 | digit

Szia!

Hát zöldnek zöld az ziher. Nagyon nem vagyok kibékülve a képpel, sem a kompozícióval, sem a technikai dolgokkal. Szegény állat elég esetlen a képen. A fókusz számomra érthetetlen módon el van csúszva, egy unalmas területre, ami tele van csillogással.
Orra, lába farka meg van vágva, egyszóval szerintem szűkre sikerült.

Zombor válasza:
Köszi, a szűk vágás és a fókusz is tudatos.
Üdv
Zombor

adott pontszám: 1
2014. október 2. | 20:20 | harmincas

Huhh... ez a "kerülendő út" iskolapéldája. Szörnyű. Borzasztóan zavaró, hogy kilóg és teljesen életlen a feje, és nem értem, miért ott éles, ahol (bár ott sem igazán). Kompozíció az egyáltalán nincs. Annyira véletlenszerűnek és esetlegesnek tűnik az egész kép, hogy szerintem azonnal törölni kéne.

Zombor válasza:
Hello!
Hát ezzel az élesség kérdéssel meg kell barátkozni, bár láthatóan mindenkinek ez szúrja a szemét és a szűk vágás. Mondjuk kompozíció szerintem pont van: átlós. Egyébként épp az volt a célom, hogy az állatból egy olyan részt mutassak meg, ami nem kommersz mégis szép de nem szoktunk rá figyelni. A szűk vágás a fejnél szintén ezt hivatott támogatni. Az jogos, hogy valamiért az oldala szerintem se elég éles...Hasznosnak jelölöm, de az "azonnal törölni kéne" részt elutasítom :)
Köszi
Üdv

adott pontszám: 3
2014. október 2. | 20:15 | bgombas

Nagyon jó téma, látványos színek, és elég furcsa kompozíció és élesség. Nem tudom biztosan, hogy mi volt vele a cél, de az oldala lett éles, és a feje sajnos teljesen életlen. Szerintem jobb lett volna, ha a feje éles és az oldalából picit kevesebb. A másik ami szemet szúr, a túl szűk kompozíció, a kép szélei teljesen esetlegesnek tűnően levágják szegény kaméleon elejét, végét és a lábát. Akkor már valószínűleg jobb lett volna csak az oldalából mutatni egy darabot, aztán hadd találgassa mindenki, hogy mit is lát.

Zombor válasza:
Szia!
Igen ezt az ötletet, hogy csak az oldalából mutassak egy darabot, már más is említette, erre nem gondoltam, de kipróbálom.
Köszi

adott pontszám: 2,5
2014. október 2. | 19:12 | r6matyi1

Szia! Sajnos ez a kép több sebből is vérzik. Nagyon szűk, levágtad az állat orrát, a farkát és a mellső lábát. A legnagyobb hibája azonban az, hogy az élesség nagyon nem megfelelő helyen, nem a szemén van, hanem a törzsén. Nem tudom, hogy mióta vagy az oldalon, de mielőtt ilyen fotókat feltöltesz, előbb kattints ki sok képet, és olvasd el az értékeléseket, abból nagyon sokat tanulhatsz. Üdv, Zoli

Zombor válasza:
Szia!
Köszi szépen, (és bár láthatóan nem nagyon nyeri el a közönség tetszését) de a fókuszt nyilvánvalóan teljesen tudatosan nem a klasszikusan elfogadott szemre helyeztem, mert sokkal inkább a testét szerettem volna hangsúlyozni, hisz ez az állat a teste színéből él :)
Üdv

2014. október 2. | 16:50 | halligalli

Szia!
Nagyon szűkösen van szegény kaméleon :( A szemén, vagy legalább is a fején kellene lenni a fókusznak, szerintem :)

Zombor válasza:
Köszi szépen, de szerintem az nagyon kommersz lenne.

adott pontszám: 2,8
2014. október 2. | 16:46 | zolqa

Szia.Szerintem nem valami jól sikerült ez a fotó,gondolom már észre vetted a hibákat,szerkesztésnél nincs tér hagyva a fejnél,az élesség elcsúszott a szemről nagyon és az első lábból se sok látszik.Amúgy szép lenne az állatka,jó a háttér is,kár a hibákért,talán legközelebb,üdv.

Zombor válasza:
Szia!
A legtöbb ezek közül tudatos, de kipróbálom más vágással is.
Köszi

adott pontszám: 3
2014. október 2. | 14:45 | h.rom

Szia. Szerintem hiba volt nem az állat szemére fókuszálni, bármilyen érdekes is a bőr mintázata. Számomra zavarólag hat a fej életlensége, főleg hogy még bele is vágtál. Ráadásul, igazából sehol sem 100%-osan éles a felvétel, pedig látom, egy fix 105mm-es obival készítetted, f5,6-os rekeszen, ahol azért már egy ilyen üveggel pengének kéne lennie. Megmondom, olyan érzésem van hogy ez a kép nem vadon élő állatról készült, hanem egy terrárium üvegablakán keresztül lőtted, ennek az üvegnek köszönhető az optikai életlenség. Mással nem tudom magyarázni.

Zombor válasza:
Szia!
Igen a fókusz mindenkinél kiveri a biztosítékot :) Abban viszont teljesen igazad van, hogy valamiért sehol se eléggé éles, ez az én szememet is zavarja, pedig a vadonban készült, így az életlenséget magam sem értem.
Üdv

adott pontszám: 3
2014. október 2. | 14:01 | aszamo

Szia, jók a fényei és nincs kiégett rész sem a képen, viszont engem nem az oldala érdekelne, valószínűleg tudatos volt csak nem tudom, h mit szerettél volna mutatni. Egyszóval én maradtam volna a klasszikus megoldásnál és a szemére tettem volna a fókuszt. Üdv,

Zombor válasza:
Szia!
Igen, hát a klasszikus megoldást szerettem volna pont elkerülni és egy olyan részt megmutatni, amit egyébként nem szoktunk, vagy amire egyébként nem szoktunk koncentrálni.
Üdv

adott pontszám: 2
2014. október 2. | 13:53 | Robes30

Szia!nem tudom,hogy miért pont a testére fókuszáltál,de ez így nem előnyös,egy élőlény fotózásánál mindig a fejénél legyen a legélesebb,szerkeszt.sem jó nagyon össze van szorítva a témád, minden oldalról kellene több helyet hagynod,de főleg ott amerre néz! Így élvezhetőbb lenne. ezek betartása fontos, a háttered szépen mosott lenne már amennyit látni belőle, más pozitívumot sajnos nem talállok.további jó fotózást!

Zombor válasza:
Szia!
Köszi szépen, a fókusz természetesen tudatos, de a fejénél talán tényleg illett volna több helyet hagyni, bár nem szerettem volna semmilyen szinten se hangsúlyt helyezni rá.
Üdv

2014. október 2. | 12:39 | Pulykakakas

Szia!

Nem mondhatom, hogy tág a kompozíció...:)

Zombor válasza:
hááát, lehet, hogy kicsit túlszűkítettem...

adott pontszám: 2,5
2014. október 2. | 10:37 | zsoltf

Szia,
Ez viszont már kevésbé tetszik mint az elefántos (a helyszínből sejtem, hogy ugyanaz a szerző). Nagyon szűk, nem értem miért mostad el és vágtad le a fejét, meg a lábát. Ha a pikkelyes bőrre szeretted volna helyezni a hangsúlyt akkor talán jobb lett volna egy absztrakt makróval próbálkozni úgy, hogy csak a bőr legyen rajta.
Szóval szerintem ez nagyon javítandó.
Minden jót,
Zsolt

Zombor válasza:
Szia!
Köszi szépen, igen, úgy látom mindenki fennakadt azon, hogy nem klasszikusan a szemén van a fókusz, de tudatosan szerettem volna ettől eltérni.
Üdv
Zombor