BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,91
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. szeptember 25. 10:02
  • fókusztávolság: 85mm
  • Készítés helye: Kopaszi gát
Noémi

Remélem tetszik nektek:) Régi orosz optikával  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2014. november 3. | 12:08 | fotozz.hu-admin

Képed a 2014. szeptemberében feltöltött képek közül az
I. helyezést
érte el.

Gratulálunk, jutalmad 12 kredit.

<strong>A teljes sorrend <a href='http://pixinfo.com/hu/blog/2014/11/03/a-fotozz-hu-legsikeresebb-szeptemberi-fotoi/' target='_blank'>ide</a> kattintva tekinthető meg. </strong>

Columbiapower válasza:
Ohh, köszönöm a sok értékelést és a kreditet! Postolok majd hasonlókat!

2014. október 21. | 15:00 | hamilton

Azannya! Hol lehet ilyen Heliost vasarolni?...persze a foto is szuper!

Columbiapower válasza:
Hali. Neten bárhol:)

adott pontszám: 4,7
2014. október 18. | 05:32 | vmadarasz2

Szia!
Látom jó sok értékelés érkezett a fotódra, így már valószínű nem nagyon fogok tudni újat mondani, de azért megírom én mit látok benne. :)
Első pillanatban ahogy megláttam a kis bélyegképen, gondoltam példaértékű, nagyszerű fotó, ami igazából meg is állja a helyélt, csak az eredeti méretben találtam néhány apróságot, amit én másként csináltam volna.
Elsőként ami legszembetűnőbb Noémi lába, vagyis térdtől lefele mint ha nem lenne. Ezért anno nagyon &#8222;kikaptam&#8221; itt az oldalon, de legalább annyi előnye volt, belevertétek a fejembe, ez nagyon kerülendő a fotókon, figyeljek rá ne amputáljam a modellek lábát, ez esetben térdtől lefelé. Ha nem húzza teljesen maga alá, a háttérben látatni kellene hagyni a háttérben az alsó lábszárat, lábfejet.
Ha már a hibáknál tartunk: Csodaszép a modelled haja, de kár, hogy pont keresztbevágja az arcát az a néhány kóbor hajszál. Elég erős szél lehetett, gondolom nem volt egyszerű dolgod, de utólag ps-ben megpróbáltam volna kivenni. Ezeket az apróságokat leszámítva, tényleg nagyszerű fotó, tetszik a fekete-fehér perspektíva, kellemes a háttér elmosás, amit utólag még ps-ben megspékeltél egy kis &#8211; nem tudom mi a helyes neve &#8211; lényeg, körívesen bemozdul, ez nekem nagyon tetszik, így szépen kiemelkedik az előtérben a modelled.
Ami még kérdés számomra, a domboldalban való fotózásnál, hogyan kell helyesen beállítani a vízszintet, ez örök rejtély marad számomra, mert mindig igyekszem beállítani a vízszintet vízszintesre, ne dőljön a fotó. Itt nem tartom hibának a dőlést, de kíváncsi vagyok a többiek véleményére.

További szép fényeket kívánok!
Viki

Columbiapower válasza:
Szia! Köszönöm részletes véleményt! Nem spékeltem a háttér mosását semmivel, simán raw convert és kapott kontrasztot. Ez a obi középen kevésbé kontrasztos mint a széleken, ilyen optikával még nem volt dolgom:) Lábakkal egyet értek, nem tetszett a cipő azért húzta be talán:D Szép napot Viki!

2014. október 15. | 10:05 | largo

Szia,

A véleményem a képre vonatkozott, nem a készítés körülményeire, vagy az optika jellemzőire.
(A közép és sarkok közti erős kontrasztkülönbség ugyanúgy fennáll, függetlenül attól, hogy utómunkának hittem. Talán természetes vignett - Te tudod. Pontosan milyen optikával készült egyébként? Az első mondatod nem érhető) De ahogy írtam, egy korrekt, tetszetős képnek tartom!
Az egyet nem értéssel nincs baj, az eltérő vélemények megismerése miatt vagyunk itt részben.

Szép napot druszám!
Üdv; Balázs

Columbiapower válasza:
Szia,

Persze nincs a véleménykülönbséggel semmi gond ez az egyik lényege a fotónak vagy tetszik vagy nem.
Regi helios 85ös m42 f1.5 lágy mint az atom elken mint az álom:)
"Szokatlanságukból eredően szépek az ovális bokék, de a kép "mutatós" jellege, karaktere az optika érdeme, nem a Tiéd. " erre írtam, hogy ezzel az erővel semmi sem a fotós érdeme, mert pl ha a 135/2 fixel lövöm akkor tűéles/minimál vignettálás de teljesen más hangulat, és a hangulat kiválasztása már erősen a fotós érdeme szerintem. Üdv: B

adott pontszám: 3,5
2014. október 13. | 18:36 | largo

Szia,

Első pillantásra tetszetős volt számomra a képed, de néhány jellemzője gyorsan zavarni kezdett.
A lány úgy tűnik le sem tudna ülni a fűbe a szűk szoknya miatt - kényelmesen legalábbis, vagy ha igen, az már szemérmetlen volna:) A tip-top kinézetéhez képest ez a fűben fekvés kissé szituációidegennek tűnik.
Továbbá bántja a szememet a kép karakterét megadni kívánó, a középtájt nem érintő erős clarity. Szokatlanságukból eredően szépek az ovális bokék, de a kép "mutatós" jellege, karaktere az optika érdeme, nem a Tiéd.
Nem érzem, hogy valami pluszt akartál volna ebbe a képbe rakni, mintha csak ellőtted volna egy kis állítgatás után. Ha így tekintek rá, akkor se nagyon belekötni, se nagyon dicsérni nem tudom, szimplán, egy korrekt, tetszetős képnek tartom.

Üdv; Balázs

Columbiapower válasza:
Szia.

Nem probléma ha nem jött át a kép hangulata de ez az optika érdeme minden nem a tiéd szöveg... Ezzel az erővel ne fotózz semmit mert a szenzor érdeme:)
Clarity: nincs rajta szelektív hanem egészen +10 tehát ez sem jó meglátás és teljesen kényelmesen ült ott:) Azért köszönöm, hogy írtál de mivel haszontalan komment alaptalan meglátásokkal, remélem nem bántalak meg azzal, hogy nem fogadom el. Üdv, szintén Balázs

adott pontszám: 5
2014. október 3. | 20:36 | Szondi György

Szia!
Nagyon jó kép. Szép a modelled. Talán levehette volna a kabátját, hogy még nőiesebb legyen. Izgalmas a látószög. Nagyon jól néz ki a háttár! Az objektív miatt körkörösek a fények a háttérben?
Ez a kép abszolút 5 pont.
Üdv: Gyuri

Columbiapower válasza:
Szia, így is extra hideg volt sajnos 20percet bírtuk aztán off:) Igen ez ennek az optikának a sajátossága, swirl-bokeh rá a szakzsargon ha rákeresel neten sok szép fotó van:) Köszönjük

2014. október 3. | 16:17 | TomHanx

Üdv! Remekül érvényesül az objektív különlegessége és a model szépsége is a képen. Gratulálok hozzá! Tisztelettel TomHanx

Columbiapower válasza:
Köszönjük! Teszek majd még fel

adott pontszám: 5
2014. október 3. | 13:59 | kickin8210

Szia!

Igen, meg kell hagyni, hogy meg van az oka a sok véleményezőnek, mert egy nagyon jól sikerült fotó, a bokéh káprázatos, ilyen valahogy az újak obik nem tudnak. Az ellenfény és az enyhe szél pedig tökéletessé tette az egyébként is szép hölgyet. A nézőpont és a vágás is tökéletes. Gratulálok, profi munka.

Columbiapower válasza:
Köszönjük szépen az elismerést!

adott pontszám: 5
2014. október 3. | 11:31 | agent3.0

Kellemes, szépen mosott hátterű fotó, egy bájos lányról. Érződik a képen az orosz technika, talán Hélios? :)

Columbiapower válasza:
Hali, köszönöm szépen:)

adott pontszám: 5
2014. október 1. | 10:50 | pilipár

Ahogy a lány haját, a fénygömböket is úgy fújja a szél a háttérben, érdekesen mutatnak így az elnyújtott körök....a lány is csinos, de a szem szívesen idözik a háttérben a fényjelenségen is :)
Kellemes a kidolgozás, a színvilág, a kis mosoly, a lágy kézmozdulat. Nekem a nagy számlapos óra nem hiányozna, de ezen nem múlhat a pontom, hiszen a látvány és a hangulat felülírja ezt az apró észrevételt....
Üdvözlettel! Pilipár

Columbiapower válasza:
Köszönöm a véleményed. Igen utólag levetettem volna, többi képen többnyire nincs központban így nem zavart bele:D üdv!

adott pontszám: 5
2014. október 1. | 10:15 | kesztió

Tetszik hát. Az optika eléggé hmm... sajátos bokeh-jéből hatalmas erényt kovácsoltál, a furcsa alakú és főleg unortodox (korszerű minőségi objektíveknél majdhogynem megengedhetetlen) karakterisztikájú fényfoltok különleges dinamikát adnak a képnek, gyakorlatilag a háttér viszi a fotót. Tudatos, kreatív és -- nem javítandó! Így tökéletes!

Columbiapower válasza:
Tudatos kreatív javítandó az 3as nem?D Igen érdekes, hogy még régen előny volt egy ilyen mosás most küzdenek ellene. Volt sokáig 85 1.2L II mosott az is ahogy kell szép színekkel brutál kontraszttal de ár értékben nem meggyőző. Vettem aztán a 85 1.8at ami negyede de mondjuk 20%al rosszabb mint az L amellé jött be ez a helios teljesen véletlenük, hirdették nem tudtam mi de tetszettek a flickres képek így megvettem:D Aztán ment a 85ös USM is a levesbe most van ez meg 135fix L ha valaki nagyon szeretne pixelt számolni:D

2014. szeptember 30. | 08:14 | Zoran_2

Szia!
Ügyesen megválaszott helyszín, jó kijöttek a körök ellenfényben - és mutatósak lettek. A szélfútta haj is.
Tetszik az ff kidolgozás is, ami viszont nem, hogy egy olyan pózt látunk, ahol a lábak alsó része nem látható, és így térdben csonkolt hatás kelt az egész. Lehet ezen változtatni kellett volna, főleg hogy kellő mennyiségű, tág tér van körülötte, és igazából egészalakos a kép, de mégsem.
Ismerve a korábbi képeidet szerintem meg tudtad volna oldani ezt a kis változtatást.

Üdv. Zoran

Columbiapower válasza:
Hali, jó látni, köszi h írtál! Van olyan kép is de valamiért ennek tetszett jobban a hatása talán a szél miatt ahogy "behúzza" magát nem tudom:)
Üdv!

adott pontszám: 5
2014. szeptember 28. | 10:46 | erzo

Szia!Tetszik a háttér nagyon szép lett.A hölgy gyönyörű.Az élesség pedig tökéletes.Egységes szép fotó.Az optika nem tudom milyen,de nagyon jó!Üdv!Grat!

Columbiapower válasza:
Köszönjük szépen!

2014. szeptember 27. | 22:58 | pappati

...illetve balról sok, jobbról kevés a hely! :-)

Columbiapower válasza:
Értve:D

adott pontszám: 4,9
2014. szeptember 27. | 22:56 | pappati

szia!
hiteles, hangulatos portré. előnyös a kis élesség és a kissé fakó ff. a varázslatos arcba belefeledkezve picit könnyelmű voltál a szerkesztéssel, így jobbról sok, balról kevés, ill. a lábak nyújtottan előnyösebbek lennének (még ha térd alatt vágod is)
természetesen az első mondat pozitívumai többet nyomnak, mint a vélt hibák, így a kép szerintem nagyon jó!
üdv
Ati

Columbiapower válasza:
Szia, köszi a véleményt! Van egy nyújtott lábas verzió de nem vágtam hanem hátrébb mentem aztán annak a háttere kevésbé tetszett:)

adott pontszám: 5
2014. szeptember 27. | 13:08 | Csoki85

Szia!

Tökéletesen sikerült fotó. Jók a fények, jó választás volt a ff is! Csodálatos bokeh, ha jól sejtem egy Helios obival készült a kép :) Klappol a modelled testtartása, a tekintete. Én személy szerint nem tudnék belekötni semmiben. Gratulálok hozzá!

Columbiapower válasza:
Köszönjük! Helios jaja.)

adott pontszám: 5
2014. szeptember 27. | 08:11 | viktor88

Hello! Az a bokeh... Tényleg nagyon jó, viszont csak hozzá tesz, és nem ez viszi el a képet. :) Tettszik a kicsi dőlés, szép szerkesztés, gyönyörű modell akinek még a szél is megfújta a haját. Szép harmónia és rend van ezen a fotón. Gratulálok.

Columbiapower válasza:
Köszönjük szépen!! Örülök, hogy tetszik!

2014. szeptember 26. | 17:48 | rudu_borka

Egyben van! Szép, tetszik:)

Columbiapower válasza:
köszik:)

2014. szeptember 26. | 11:20 | tojasosnokedli

Na de papíron hogy a szebb? Ha van rajta fehér vagy ha csak világosszürke? Aki meg beégőzik az magát égeti :) Ne a kommenteknek fotózz!

Columbiapower válasza:
Alapból felhős idő volt az nem teljesen mattfehér ég:) Milyen kék? szürkék:)

adott pontszám: 4,8
2014. szeptember 26. | 10:41 | tojasosnokedli

Kiváló portré nagyon szépen dolgozik ez az objetkív. Egy picit fentről és balról lehetne vágni illetve egy picit több expó is beleférne mivel konkrétan nincs a képen fehér pedig egy fekete-fehér képen... :) Lightroomban konvertáltad? Az szokott ennyire irtózni a fehértől :)

Columbiapower válasza:
Köszönjük, 252 a max fehér PS szerint a 255ig tartó skálán, ha meg kimaxolom akkor jön a sok beégett komment:D

2014. szeptember 26. | 09:32 | puruczki-2

Tényleg remek!

Columbiapower válasza:
Köszik

adott pontszám: 4
2014. szeptember 26. | 07:52 | Wyctore

Hello! Egy dolg nem kellett volna szerintem... Az a körkörös effekt... Amúgy, nekem minden tetszik. ;)

Columbiapower válasza:
Hali! Ennek pont ez a lényege:)

adott pontszám: 5
2014. szeptember 26. | 07:28 | felhasználó rezső

Szia!
Pazar az objektív bokeh rajzolata, talán már egy kicsit sok is :) Örülnék, ha a mai modern objektívek fele ilyen jót rajzolnának, mert nekem macerás és lassú a manuális fókuszálás. És mert melyik fotós ne vágyna egy ilyen háttérre. :)
Szép ez a fekete-fehér változat, én azért szívesen megnézném színesben is.
A modell öltözéke talán nem az a fűben fekvős fajta, de annyi baja legyen ennek a képnek.
A hajszálaknak jól áll az ellenfény és a szellő. A modell dekoratív, fotogén, jó választás.
Gratulálok, igényes fotó lett!
Üdv

Columbiapower válasza:
Annyira fújt a szél, hogy inkább azért mentünk a talajra legyen belőlünk valami:) Aztán ez egy "szélcsendes" pillanat:) Köszönjük szépen. a webemen megvan színesben is adatlapon a link ha gondolod:)

adott pontszám: 5
2014. szeptember 26. | 07:26 | harmincas

De nagyon durva ez az ovális bokeh! Fantasztikus, ez teszi a képet teljesen egyedivé. Mintha forogna a világ a lány mögött. De a póz, az élesség és a kompozíció is rendben van, és a fekete-fehér konverzió is illik hozzá. Gratula.

Columbiapower válasza:
Köszönöm, teszek majd még fel, féltem kicsit a fogadtatástól:)

adott pontszám: 5
2014. szeptember 26. | 03:01 | JohnDoo

Szia!

Nagyon jó kép! Tetszik ahogy a modell haját fújja a szél, ügyesen ellensúlyoztad a talaj dőlését is, és nagyon tetszik a modell természetessége. GRT

Columbiapower válasza:
Köszönjük!!

2014. szeptember 25. | 23:09 | E350

Ez nagyon jó!

Columbiapower válasza:
DAnke

adott pontszám: 5
2014. szeptember 25. | 20:04 | mazzz

szia, igazán kellemes fotó, a kontrasztosság mellett ahol kell finoman lágy, és akkor még ott van az a pazar bokeh tenger...
orosz optika = kell

grt.

Columbiapower válasza:
Köszönjük örülök, hogy tetszik!

2014. szeptember 25. | 19:43 | h.rom

Mit nem adnék, ha az EF 85/1.8 USM tudna ilyen bokeht produkálni ;)

Columbiapower válasza:
Nem tudom miért nem csinálnak manapság ilyet:)

adott pontszám: 5
2014. szeptember 25. | 19:41 | h.rom

Hogy tetszik-e? Szerintem gyönyörű. Szép modell, remek kompozíció, kiváló élesség, pazar bokeh a háttérben. Remek a fekete fehér konverzió is, kontraszos, a feketék elég mélyek, de nem buktak be, és a világos részek is kellően kiegyensúlyozottak. Grat!

Columbiapower válasza:
szerencsére határon belül volt a ellenfény ereje és az optika nem túl kontrasztos így bőven lehet highlightra lőni a fekete nem lesz fekete:)

adott pontszám: 5
2014. szeptember 25. | 18:56 | zsoltf

Szia,
Nagyon jó hangulatot teremt a bokeh. Remek az ellenfény és persze szép, megkapó a modell.
Nekem tetszik!
Minden jót,
Zsolt

Columbiapower válasza:
Ennek igazán örülök, köszönöm a véleményed!

adott pontszám: 5
2014. szeptember 25. | 17:40 | takitm

Nem vagyok portrés, de ehhez muszáj írnom. Fantasztikus a hangulat, a szolidan visszafogott mosoly, a meglebbendő haj. Az egy szál arcba fújt hajszál a szépen kiemelt szeplőkkel együtt maga a természetesség, bájjal-melegséggel tölti meg a képet. Az obi bokehje által ehhez adott angyali ragyogás mellett jó a póz, így a szerkesztés. A grafitos ff-konverzió is szépen sikerült. Számomra ez absz. példaértékű, gratulálok! üdv: Taki

Columbiapower válasza:
Köszönjük szépen és nagyon örülök, hogy tetszik!

2014. szeptember 25. | 14:56 | hegyiember

brutál boké :)
szép ff!

Columbiapower válasza:
danke:)

2014. szeptember 25. | 14:15 | Mausi76

Ez a bokeh nekem is a kedvencem! :-) A hölgy csinos, a bokeh parádés, kellemes ff tónusok.. szép kép!

Milyen obi, Helios vagy Cyclop?

Columbiapower válasza:
Helios:)

2014. szeptember 25. | 13:15 | Pulykakakas

SziA!

Látványos bokiparádéban fekszik a csinos modelled:)

Columbiapower válasza:
Danke:)

adott pontszám: 5
2014. szeptember 25. | 11:29 | szódás love

A bookeh brutális. Kicsit túmáccs is, hogy őszinte legyek. Folyamatosan lerántja a tekintetemet a modellről, pedig nem piskóta! :)
Kell egy kis idő, mire a retina meg az agy lekommunikálja egymással az élményt és a helyükre kerülnek a dolgok.
Ám ez a bizonyos nem piskóta, szuggesztív tekintetű modell egy idő után mégis csak 100%-ban magán tartja a tekintetet, a hátteret pedig végképp a helyére, a háttérbe küldi. Innentől pedig már meg is van a sztori: egyfajta időgép centrifugalitása dobta ki a gátra épp, vagy ellenkezőleg - készül beszippantani és magával vinni.
Abszolút működik nálam/nekem, szép és fotogén modell. A bookeh-nak köszönhetően pedig nem csak a modellben testet öltő természeti mestermunkában gyönyörködhetünk, hanem a technikai teljesítményben is.
Grat!
:)

Columbiapower válasza:
Örülök, hogy tetszik köszönöm a véleményed. Ez a swirl bokeh a kedvencem mostanában, néha elég kemény:)) Üdv

adott pontszám: 4
2014. szeptember 25. | 10:22 | Dudus

Szia!
Szép a modelled, ízléses az utómunka, jól áll neki az FF.
Viszont, én a kompozícióval nem vagyok kibékülve: a markáns bokeh (ami egyébként szép) túlzottan elvonja a figyelmemet a modellről, bal oldalon kicsit üres, a modell mögötti fa kicsit szerencsétlenül áll ki a fejéből. A dőlést sem érzem indokoltnak.

Ádám.

Columbiapower válasza:
Köszönöm a véleményed remélem nem bántalak meg azzal, hogy ez teljesen egyéni szubjektív amit írtál a dőlésről és a vágásról, persze ebben ez a szép valakinek így valakinek úgy tetszik:) A fa valóban nem szerencsés reméltem kevésbé látszik majd. Üdv, B