BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. szeptember 2. 10:59
  • Készítés helye (ország): Olaszország
  • Készítés helye: Vigevánó
Érdektelenség

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2015. január 27. | 07:15 | wrichard84

Szia! Pontoztad pár képemet, úgyhogy én is benéztem Hozzád!
Nagyon jó a kompozíció és a fények/árnyákok játéka ezen a képen, jól áll neki a f-f. Jó a téma, szépen "megfogalmaztad", a cím is passzol. Ahogy a bácsi a sötétből bámulja a kinti világosban hömpölygő tömeget. Nagyon jó!

Írtad, hogy adsz kreditet mert az én képeim jobbak. Hát ezzel vitáznék! :) Szerintem csak más. Nagyon tetszenek a ritmusos, grafikus hatású képeid, szépek a f-f konverzióid. Gratulálok! Engedd meg, hogy 1 kreditet visszautaljak, a tőled kapott kettőt úgyis túlzásnak éreztem :)
Szép fényeket!
Üdv.
Ricsi
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

tojasosnokedli válasza:
Köszönöm!

2014. október 28. | 13:25 | B Z

Szia!
Azért adtam 4,9-et mert tetszik a kép ( ahogyan azt leírtam, remek a perspektíva, fények és árnyékok).
Levonás a HÁTTAL ácsorgó csoport miatt történt, amit remek címválasztással "javítottál", viszont ezzel a figyelmet is ráterelted erre, és én nem gondolom hogy ez lett volna az eredeti cél... :)

tojasosnokedli válasza:
Köszönöm még egyszer.

2014. szeptember 11. | 12:07 | najó

Szia!
ezt a címet én enyhén szólva is belemagyarázósnak érzem, nyilván emberünk nem azért ült ott, mert nem érdekelte szinte semmi, persze egy hatásos címmel mindig meg lehet vezetni a nézőt.....
a kép minősége gyenge lett , még így kicsiben is látszik, hogy technóilag nem volt minden rendben, és utólag lett bütykölve, fekete fehérnek sem nevezném hisz színesben készült, tehát nem fekete fehérben lett gondolva, gondolom a nem éppen jó expó miatt színesben nem igazán volt jó, és át lett rakva ff-be, hogy így majd megél a kép,
nem igazán tartom sokra , az utcán hátulról lesifotókat életkép gyanánt, ez inkább egy trend, a szokásos, túlkontrasztozott ff-ben, hiányolom a finom árnyalatokat, tónusokat, de legfőképpen , azt a tényt, hogy a fotós nem igazán tudta mit akar, értem ezalatt, hogy vagy az épületet, az emberekkel kavalkáddal, vagy a főtémaként szolgáló embert lehetett volna fényképezni, esetleg sorozatban gondolkodva..
nálam ez egyszerű elkattintott turistakép...
sajnálom nekem nem jön be!
üdv!

tojasosnokedli válasza:
Kösöznöm. Ha nem hát nem. :)

2014. szeptember 7. | 21:03 | B Z

Szia!
A címet én nem tartom túl szerencsésnek, mert
/bár így már nem lehet ebbe belekötni ;) / ráirányítja a figyelmet a kép hibájára...
Ettől eltekintve nagyszerű fotónak tartom. Szépek a fények, az árnyékok pedig remekül keretezik a képedet, amelynek legnagyobb ereje a kitűnően megválasztott perspektívában van.
/ szerintem :) /
Gratulálok!
Üdv.:B Z

tojasosnokedli válasza:
Köszönöm. Csak a cím miatt adtál 4.9-et?

2014. szeptember 3. | 13:44 | pilipár

Szia! Kicsit lemaradtam a képfeltöltésben a pontozott értékeléseim számához képest, és nincs elég idöm most a kidolgozásokkal foglalkozni.....ezért csak pont nélkül írhatom a véleményeimet. De igyekszem, hogy szórhassam újra az ötösöket ;)
Ildikó

tojasosnokedli válasza:
Értem. Mik vannak...

adott pontszám: 5
2014. szeptember 3. | 13:10 | Bazsi28

Szia! Ez a képed megfogta a gondolatvilágomat, van mondanivalója. Szeretem a fekete-fehér képeket. A kompozíció tökéletes. A fény-árnyék hatás nagyon szépen kijön. Különösen tetszik, ahogyan az idős bácsi nézi a tömeget vágyakozva, festményekkel körülövezve. :D
Csak így tovább. További szép fényeket. :D

tojasosnokedli válasza:
Köszönöm.

adott pontszám: 5
2014. szeptember 3. | 00:29 | mazzz

Helló, tetszik-kép. Nem csak a kontrasztos ff ami bejön, de a szerkesztés zseniális. Az egyén-sokaság, világos-sötét ellentétpárokat a természetes keretbe foglalt tér a tömeggel és az ettől látványosan elkülönülő kívülálló alak kontrasztja nemcsak jól kiemeli, de érdekessé teszi a fotót, grt.

tojasosnokedli válasza:
Köszönöm a részletes értékelésed!

2014. szeptember 2. | 15:15 | pilipár

......gyanítom, fordítva értelmeztem a címet: Te úgy értetted, a bácsi képe iránti az érdektelenség.....én meg úgy, hogy ö ott az árkád alatt ücsörögve kimarad a városi forgatagból, mert nem érdekli öt....
Nem baj, ezt leszámítva a többi gondolatom áll :)

tojasosnokedli válasza:
Jól látod! Köszönöm még egyszer!

2014. szeptember 2. | 15:12 | pilipár

Biztos lesznek, akik majd szóvá teszik, hogy milyen eröteljes a kép kidolgozása, de nekem ezzel együtt nagyon tetszik. Azt hiszem, sokat nyom a latban, hogy milyen precízen helyezted el a képi elemeket: a bácsit, a tornyot, a fényeket (eget), vele szemben a hangsúlyos árnyékot. Tetszik a kép látványbéli "nyitottsága", a számomra érdektelenséget egyáltalán nem hordozó hangulata. A "csendes szemlélödés" inkább látványhoz illö. De ez legyen a legtöbb, amit fel lehet róni hibaként :)
Üdvözlettel! Pilipár
Nem akartam várni, míg újra tudok pontozni, de természetesen öt lenne :)
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

tojasosnokedli válasza:
Köszönöm soraid. Hogy érted hogy nem tudsz pontozni?

2014. szeptember 2. | 15:05 | hegyiember

tetszik.

tojasosnokedli válasza:
Köszönöm.

adott pontszám: 4,9
2014. szeptember 2. | 12:57 | maradok az oldalon

szia!jó az elgondolás de a kivitelezés szerintem nem úgy sikerűlt ahogy azt te igazábol szeretted volna.a képhez teljesen jogos az FF.adott egy helyszín melynek ad egy varázsot a fekete fehér megjelenítés.gondolom egy aulábol(átjáróból)lőhetted a képet.nem könnyű és nem is sikerűlt megadnod a teljes ódon hangulatot.ezt abban látom,hogy a alakok főleg az úr az előtérben kiégett.túl sok rajta vagy a kontraszt vagy a nap.ha egy picit máshonnan méred a fényt lehet hogy élesebb hatásosabb kép készűlhetett volna.még talán a szépiát is elbírna ez a kompozíció.tehát a kép nálam túl kiégett ezért nem tudok rá teljes pontszámot adni.maga a téma remek.

tojasosnokedli válasza:
Szerintem rajtam kívül senki sem tudja pontosan hogy én hogy szerettem volna kivitelezni :) Kiégés nem sok van a képen ha gondolod ellenőrizd (de ne szemre mert úgy tűnik a monitoroddal valami baj van). Szépiát nem szeretnék személy szerint utálom :D Azért köszönöm a soraid. (tipp: ezt a kiégés dolgot annyira ne erőltesd főleg ne egy fekete-fehér képnél aminek a nevében is benne van hogy fehér is van a képen :) )

2014. szeptember 2. | 12:12 | zsoltf

Szia,
Szerintem ez egy tök jó kép, nagyszerű kompozícióval. Az öregúr szépen egyensúlyozza a torony tömegét, tetszik a keretes megoldás. A hangulata is nagyszerű amint a kapualj hűvös távolságból szemléli a bácsi a nyüzsgő teret. FF kidolgozás remek.
Szóval ez a fotó nálam ötös (őszintén).
De, ha megpróbálom úgy nézni, ahogy te nézted a ... című (ID= 252654) fotómat akkor azt kell írjam hogy:
- a bácsi haja kiégett,
- az ég kiégett, részlettelen
- a háttérben lévő torony és épület nem elég részletes, érdemes lett volna 234 kb helyett 310 kb-ra tömöríteni.
- A torony teteje körül bal oldalt van egy pont, talán egy madár, de zavaró, én kiretusáltam volna.
- A boltíven belül jobb oldalt lefutó esőcsatorna zavaró (lásd hegesztések felemlegetése az én fotómon)
Ne haragudj de úgy éreztem muszáj elmondjam.
Mivel biztos akartam lenni hogy a Tied, természetesen már kinyomtam, ezért már nem pontozhatom, de ismétlem, nálam ez a foto a hangulatáért, a nagyszerű kompozícióért, a nyugodt-nyüzsgő kontrasztért messzemenően ötös.
Minden jót,
Zsolt

tojasosnokedli válasza:
Köszönöm. Én is őszintén írtam arról a képedről sajnálom ha ilyen mélyen érintett. Nekem a vonalak szép kontrasztot adnak az ívekkel de a vonalak és ívek játékába nekem személy szerint az amorf varrat már nem fért bele. Bocsánat hogy leírtam a véleményem. Kérlek legközelebb valahogy jelezd hogy a te képed és akkor elkerülöm. Nem szeretném ha miattam rosszul éreznéd magad.