BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,78
KATEGÓRIA: családi/emlékkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. augusztus 31. 16:41
  • érzékenység: Fuji/160
  • forrás: negatív
családi emlékkép

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2014. szeptember 3. | 20:44 | Zig

Szia! Úgy árted 121 értékelés 10 feltöltött képpel? Igen. Magammal szemben is kritikus vagyok. Egyre inkább. Ezért is csak olyan képet töltök fel, ami a saját szűrőmön átmegy.
Amúgy énekelni is hamisan énekelek, ugyanakkor évekig tanultam hangszeren játszani, ezért meghallom, ha más hamisan énekel (vagy akár saját magam).
Lehet, hogy szigorúbban értékeltem a többieknél, de azért nem érzem úgy, hogy nagyon eltérne a véleményem az értékelést írók többségénél.
Ez egy olyan oldal, ahol mindenki (jó belátása és a szabályzat betartása mellett) elmondhatja független profi / amatőr véleményét. Azt gondolom ebből lehet tanulni. Én pl. sokat tanultam belőle. Neked is csak ezt tudom javasolni. (mindenféle bántó felhang nélkül, inkább barátilag.) Zig

pálkata válasza:
Köszönöm szépen.

2014. szeptember 2. | 21:36 | pilipár

Azt gondolom, azért egyéb kategóriába nem tesszük a nagymamát (?)......családi emlékkép kategóriába inkább illene, bár öszintén úgy gondolom, ez olyan családi emlékkép, amit valóban kizárólag a saját örömödre készítettél. Nem érzek benne tudatosságot, valószínüleg elsö képeid egyike lehet.
Ha legközelebb alkalmad van fotózni öket, a következökre érdemes odafigyelned:
- pontosabb élességgel fotózd a föszereplöket,
a kevésbé fontos háttérelemeket (ha nem rendezed át a "fotózzos sterilitás" érdekében a hátteret) tedd egy kicsit hangsúlytalanabbá, mint most a hátsó fotelt, a labdát, akváriumot, a bal oldali kék dobozt,
- ne hagyj a kompozícióban le-félbevágott elemeket, kuszaság érzetét kelti, ugrál töle a szem, a képed bal alsó sarkára és a fotelra gondolok ismét,
- ha ki akarod használni a függöny-szürte fényeket, ne fordítsd a családot háttal az ablaknak, minden arc életlen, föleg a kislányé és sötét
Ezek a legfontosabbak, a többi már csak szerencse kérdése :)
Tetszenek a színei és a nagymama és a kislány elkapott arca.....miattuk érzem leginkább, hogy a saját családi albimotok egyik legkedvesebb darabja lesz majd, de itt az oldalon valószínüleg sokan megemlítik azt, amiket írtam.
Három pontot adnék rá, mert sok dolog kis elökészülettel (ha elkapott pillanat, akkor a fotós ügyességével) javítható.
Üdvözlettel! Pilipár

pálkata válasza:
Köszönöm

2014. szeptember 2. | 10:19 | tojasosnokedli

Puff neki és nem ment át a tizedes pedig beírtam a 3,8-at...

pálkata válasza:
köszönöm

adott pontszám: 3
2014. szeptember 2. | 10:19 | tojasosnokedli

Kedves családi kép bár nem túl szerencsés pillanatban kaptad el. A kissrác pont kinéz a képből és a leányzó hátból kifordulása sem szerencsés. A bal oldalon sok van a jobb oldal pedig szűk. A félbevágott tárgyak sajnos elkerülhetetlenek de nem adnak a képhez. Igazság szerint 3 pontot adtam volna először de végülis a kedvesség annyira sugárzik a képből hogy emiatt valóban jó ránézni.

adott pontszám: 2,5
2014. szeptember 1. | 06:51 | zsoltf

Szia,
Szerintem ez nem lett a legjobb.
Először is nagyon úgy tűnik hogy csak egyszerűen beledurrantottál a játék közepébe. Nem látok benne semmi koncepciót, elképzelést. Mindenki más irányba néz, fordul.
A kompozíció is az esetlegességet mutatja, a főszereplők jobbra szorultak pedig inkább oda kellet volna a tér, baloldalra viszont nem került semmilyen érdemlege képi elem.
Fényből túl sok van balon, túl kevés a jobbon. Nagyon kellet volna egy kis derítés jobbról. Az élességgel is gondok vannak bár lehet hogy ez a gépnek tudható be.
Üdv,
Zsolt

pálkata válasza:
Ez így körülbelül úgy hangzik, mint ha egy receptet írnál le, ami odaégett kicsit, de azért megeszed.
Köszönöm

2014. augusztus 31. | 21:54 | hegyiember

nekem tetszik, kedves pillanat, semmi több, de nem is kell, hogy több legyen. szép színek!

szerintem pont azok a filmes fotózás előnyei, amiket Zig kolléga hátrányként felsorolt :)

pálkata válasza:
Ezzel a géptípussal, csak egy elkapott pillanat, semmi több
Köszönöm

2014. augusztus 31. | 21:52 | mazzz

Jó kis kép ez, kiváló emlék, és jól használtad a technikát. Nyilván itt nem a művészi szempontok dominálnak, mint a szerkesztés, hanem a családi emlék, egy meghitt pillanat, a hölgy talán a nagyi, amint az unokákkal játszik? Nem tudni, mi marad meg a srácokban róla, ezért fontosak az ilyen képek, és ha előveszik évtizedek múlva, nem azt fogják nézni, hogy dől e a kép vagy kiégett e az ablak. Talán a kép személyessége, bensőségessége miatt nem biztos, hogy jó ötlet bedobni értékelésre.

pálkata válasza:
A pontozás nem zavar, de a pillanat, a film' kölcsönöz számomra egyfajta melegséget, családi hangulatot.
Köszönöm

adott pontszám: 2
2014. augusztus 31. | 18:38 | Zig

Szia! A filmes fotó számos előnye mellett van egy nagy hátránya. Az egész műalkotás csak előhívás után válik láthatóvá. Nem lehet csak úgy vaktában fotózni, mindent előre meg kell tervezni.
Nos, itt sem a vágás, sem a mélységélesség nem megfelelő - szerintem. Az ablakból túl sok jutott, ki is égett ott a kép az ajtó aljánál. A kislány viszont homályos lett. A (feltételezem) nagymama és a kisfiú többé-kevésbé fókuszban vannak, de ez azért technikailag nem a legjobb. A bal alsó sarokban belógó széktámla nem tartozik a képhez, az "benne maradt", míg a kislány lába meg lemaradt. Ilyen szembe fény esetén ajánlott derítő vakuzni is, akkor az arcok egyenleteseb megvilágításban látszanak és a kép sem ég ki a háttérből jövő fénytől. Az egész kép amúgy (és láthatóan nem szándékosan) az óramutató járásával ellentétes irányban néhány fokot dől (a függönyön látszik). Emlékképnek jó, de a fotón sok javítani való van még. - Digitális technikával mindez gyakorolható és kiküszöbölhető.

pálkata válasza:
10/121 a számokon azért nem siklanék át,
mindamellett ezt szeretem benne.
Köszönöm az értékelést.