BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: csendélet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. augusztus 16. 23:08
Pincei formatanulmány

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2014. augusztus 20. | 11:10 | F.Zsolt

Szia!
Ó, nagyon megtisztelő, hogy ilyen fontosnak érzed a véleményem (és a kreditet), de mindez elsősorban a kép érdeme: van mit elemezni, értékelni rajta.
Egyébként maximálisan el tudom fogadni a te (mint alkotó) képpel kapcsolatos véleményedet, azt nagyon is megalapozott, kiérlelt, helyes értékmeghatározásnak tartom. Ez az az eset, amikor a kép maga elég jó ahhoz, hogy megálljon a saját lábán, és utat engedjen a néző szabad interpretációjának, több azonos értékű vélemény, benyomás, értelmezés kialakításának.
Sokáig gondolkoztam egyébként a ponton is (különösen azt látva, hogy milyen képek kapnak igen jó pontszámokat), végül azért adtam négyest, mert ez a kép (téma és stílus egyaránt) nagyon megérdemelné, hogy tovább legyen boncolgatva, akár több irányba is felépítve.
Üdv!
Zsolt

KirRoyal válasza:
Kedves Zsolt!
Elég régen nem foglalkoztat már a pont, többre értékelek egy értelmes diskurzust egy könnyű kézzel kiszórt ötösnél. (Így ráadásul módomban állt még kreditet is küldeni ...)
Sokan úgy gondolják, hogy minden szöveg felesleges, a képnek kell elmondania mindent magáról. Jogos, hiszen egy kiállításon sem magyarázhatja el az alkotó, mit is szeretett volna kifejezni és ábrázolni. Másrészt viszont ez egy kollektív tanulásra, tapasztalatcserére létrejött oldal, ahol igen is helye van a különféle elképzelések verbális megvitatásának. Te úgy gondoltad, én meg elmondtam a saját koncepciómat. Én tanultam belőle, mert megértettem, hogy milyen érzéseket válthatok ki akaratlanul, te pedig gazdagodtál azzal, hogy egy kicsit mögé láttál a koncepciónak.
Szerintem mindkettőnknek megérte!

adott pontszám: 4
2014. augusztus 19. | 15:24 | F.Zsolt

Szia!
Nem tudom, hogy milyen technikával érted el ezt a festményszerű, régies hatást, mindenesetre nekem nagyon tetszik, szokatlan ilyet látni fotón. Fontos, hogy jól is passzol a témához.
Mivel magad is formatanulmányként jelölöd meg a képet, el kell mondjam, hogy engem nagyon zavar a jobb oldalon a lépcső széle, egyszerűen "leesik" a tekintetem, ha lehet ilyen marhaságot mondanom. Azon morfondírozok, hogy a tárgyaknak mennyire szántál jelentőséget a képen (mennyire "csak" formatanulmány), mert én személy szerint a szivacs (?) és a felmosóvödör (?) jelenlétét tartalmi szempontból nem értem. A két üveg a lépcsővel és ezzel az érdekes képi világgal szerintem nagyon transzparensen fejezné ki a pincehangulatot.
Mindent összevetve nekem nagyon tetszik, érdemesnek tartom ezt a vonalat továbbvinni más képekre is.
Üdv!
Zsolt

KirRoyal válasza:
Komoly, megalapozott vélemény, amelyen mindenképpen el kell gondolkodni, és mindenképpen megérdemli a választ, vagyis hogy megosszam veled, hogy én mit gondolok az általad felvetett kérdésekről.
Ami a lépcső befejezetlenségét illeti abban van igazság, de nekem éppen ez a lebegés ragadta meg a fantáziámat, így valahogy súlytalannak (éppen ezért valószínűtlennek) láttam a tárgyakat. Nekem segített a konkrét tartalmaktól való elvonatkoztatásban, de persze lehet, hogy ez nem jött át teljesen, vagy csak egyszerűen te ezt nem érezted fontosnak.
Ami a tárgyakat illeti, nos, ezek ott voltak, így, ebben a formában. Persze ez nem menti a kép esetleges gyengeségét, mert éppenséggel el is lehetett volna venni az oda nem illőt, vagy ha nem, hát nem kötelező egy hibás képet közreadni. Süllyedt volna el sok száz másikkal együtt ... Mégis, miközben a lebegés az elvonatkoztatást szolgálta volna elképzelésem szerint a műanyag vödör és az a szivacs (vagy tégla) egyfajta ellenpont szerepét töltené be az idealisztikus (üveg) gömbbel és társával, a hengeres palackkal szemben. Egyfajta hétköznapi profanitás.
A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2014. augusztus 18. | 10:00 | mazzz

hello,

jó kis kép, tetszik a kompozíció, nagyon szépek a textúrák, és az a fura üveg nincs olyan kép, amin ne mutatna jól.

KirRoyal válasza:
hello ... és kösz! Szerintem megragadtad a lényeget.

adott pontszám: 3
2014. augusztus 17. | 23:43 | ravaszguba

Szia, szerintem a fal, a lépcső és a üvegek színei nagyon összeillenek, de nekem valahogy a vödör és a szivacs nem illik a képbe. Én megpróbálnám újra komponálni, páratlan számú üveggel. Állítólag a páratlan számok jobban néznek ki a képeken valamiért így lett kódolva az agy. Az elhelyezéshez pedig megpróbálnék a harmadolás, aranymetszés szabályaival játszani, ha ezekről nem tudsz érdemes utána olvasni, sokat javíthatsz velük a képeiden.

KirRoyal válasza:
MiIndig tanul az ember. :-)

adott pontszám: 5
2014. augusztus 17. | 12:36 | zsoltf

Szia,
Jó érzékkel és ízléssel válogattad össze a formákat. Tetszik a különböző anyagok bemutatása is. Az üveg – műanyag - tégla háromszögön van a szem számára mazsolázni való, de a fal meg a lépcső textúrájának is van kompozíciós értéke. A finom szórt fény sokat domb a képen.
Kreatív, egyedi csendéletnek találom.
Minden jót,
Zsolt

KirRoyal válasza:
Köszönöm szépen részletes, lényegre törő értékelésedet.