BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,6
KATEGÓRIA: növények
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. augusztus 13. 21:58
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Mohács
Virágom, Virágom

Első feltöltött képem, várom a kritikákat. Bízom benne, hogy lesz folytatás.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2014. augusztus 22. | 19:37 | cyw

Szia!
Szerintem tök jó lett. Nagyon hangulatos. Színvilág kellemes. Élesség pontos lett, és a "témák" nagyon jól kiemelkednek a "háttérből". A vágáson lehetne napokat vitatkozni, jó-e vagy sem, én most elfogadom, hogy neked így tetszett a legjobban. Amúgy szerintem is jó! :)
Meg akartam írni a frankót, de most nem tudtam! :)
üdv.

Lia90 válasza:
Köszönöm szépen! :)

adott pontszám: 4
2014. augusztus 14. | 20:19 | mszeles

Szia. Kezdetnek nagyon jó. Szép a színe, éles lett a bibe is, amin szerintem mindenképp lehetne javítani, az a kompozíció. Túlságosan jobb oldalra tömörülnek a lényegi elemek, ráadásul állásuknál fogva is jobb felfelé vezetik a szemet. A baloldalra próbáltam volna meg helyezni őket, vagy akár egy állítottal is érdemes lehet próbálkozni. Érzésem szerint a kilátszó zöldes háttér színe is túl erős és oda vonzza a tekintetet.

Lia90 válasza:
Köszönöm a véleményedet, és az értékelést. Az álló képek távol állnak tőlem, de majd próbálkozni fogok.
További szép napot!

adott pontszám: 3,8
2014. augusztus 14. | 19:49 | froccs

Szia
Élesség és a színek is jók.
Az látható a fotón hogy értesz a masinához.Mégis van kivetnivaló a képen.Igaz mondja mindenki hogy tegyük bele a fotóba a látásmódunkat az egyéniségünket.Az én legnagyobb problémám a fotóddal a szerkesztése.Mivel a bibéket mutatod be nekünk ezért szerintem a szirmok közötti hátteret felesleges megmutatni a bibék szára megjelenhetne lentebbi nézőpontból. A másik dolog ami szerintem kifogásolható az a helyzetük a képen .Mivel jobbra hajolnak én bal oldalra tenném őket.A pontszámom igaz nagyon kevés ,de a bent maradáshoz elég és én biztos vagyok abban hogy neked sikerül is.
Légy aktív tagja az oldalnak és olvass sok értékelést szűrd le megadnak ami fontos számodra.

Lia90 válasza:
Szia!
Köszönöm a tanácsokat, megfogadom, aztán meglátjuk, mi lesz az eredmény.
Elfogadom a pontot, a véleményeitekre vagyok kíváncsi, nem a kegyelem pontokra hajtok. :)

adott pontszám: 3
2014. augusztus 14. | 17:56 | Robes30

Szia!remek dolog növényeket fotózni,első próbálkozásra nem is rossz,szerkesztésnél többet mutatnék a szirmokból ezzel látványosabb az összhatás, az élessége rendben van, a keretet én elhagynám,de ez csak rajtad múlik.további jó fotózást!

Lia90 válasza:
Köszönöm a tanácsokat.

2014. augusztus 14. | 16:16 | halligalli

Szia Lia!

Köszi a pozitív választ az értékelésemre.
Megjegyezném, hogy attól egyáltalán ne keseredj el, hogy nem tükrös géppel tanulsz, nagyon sokan vannak jó fotósok az oldalon akik kompakt, vagy bridge géppel fotóznak. Jó a kép minőségét valóban ez befolyásolja, de nem mindig az a lényeg, A meglátás az érdekes észrevételek és annak megörökítése a fontos és az majdnem mindegy milyen géppel csinálod. Én is még az elején tartok, hasonló géppel kezdtem mint te és azokkal is lehet igen érdekes képeket készíteni. Arra kell vigyázni, hogy ezek a gépek az erőteljes vágást nem szeretik, az a kép minőségére negatívan hat. Tehát próbáld már a gépen az eredeti képkivágást alkalmazni. Begyakorolni nagyon jók ezek a gépek, szép képeket csinálnak és ha majd úgy érzed komolyabban akarsz a fotózással foglalkozni akkor érdemes komolyabb gépbe beruházni.
De addig is nyugodtan fotózz ezzel és gyakorolj, sokat fotózz és sok képet nézegess és tanulj az értékelésekből.

Kicsit megsegítlek egy kredittel, jól gondold át milyen képet töltesz fel, mert nagyon hamar ki lehet pontozódni. :)

Sok sikert kívánok neked :)
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Lia90 válasza:
Szia!
Köszönöm a kreditet.
Egyetértek veled, nem minden a jó gép. Nekem volt egy nagyon jó kis kompakt gépem, amit tök olcsón vettem, és bizony készített olyan minőségű képeket, mint sok másik drágább gép. Viszont egy jó kis Nikonnal boldogabb lennék, ez tény. :)
Igyekszem minden tanácsot megfogadni, és más képeknél is olvasom a véleményeket, hiszen azokból is tudok sokat tanulni.

adott pontszám: 4
2014. augusztus 14. | 12:18 | Dodi61

Szép színvilágú fotó ( a virágok már csak ilyenek ), egy kis zavaró zölddel fűszerezve . A keret nagyon kellett , hogy kiemelje a színeket. Kicsit szűknek érzem az élességet , a bibén kívül egyetlen porzó sem teljesen egészében éles . Megengedtem volna még egy pici retusálást a bal alsó sarokban levő sötétebb pöttyekre is. Picit rontják a háttér selymes homogenitását. Bővebb vágással alulról nem érezném olyan tolakodónak a porzókat sem . Legyen folyattás :) .

Lia90 válasza:
Köszönöm a véleményedet. Te vagy az első, aki azt írja, hogy kellett a keret, én magam is szükségesnek tartottam, jobban kiemeli a színeket.
A zöld valóban zavaró, már én is látom.
Köszönöm szépen, hogy írtál. Szép napot!

adott pontszám: 4
2014. augusztus 14. | 07:08 | SilverGhost

Szia! Elég hangulatos kép, melegséget áraszt, a keret ebből az érzésből sajnos elvesz. Ami miatt még nem adtam meg az 5 pontot az az, hogy engem picit zavar ez a vágás, kicsit többet mutattam volna lefelé és felfelé, bár lehet, hogy ezzel egyedül vagyok :D Mindenesetre nagyon tetszik, csak így tovább!

Lia90 válasza:
Köszönöm a véleményedet, igazad lehet, többen mondták már, hogy eléggé sajátos a vágási technikám, ami mást zavar. Ezen a jövőben igyekszem változtatni.

2014. augusztus 14. | 00:23 | Mikrobi1989

Poooont ilyen géppel tanultam meg fotózni és makrózni :) sajna azóta már meghalt szegény, de még máig imádtam.
A kép nagyon szép, rendesen kiexponáltad, kellemes a színvilága. Eléggé jobbra dől a kép, azaz leginkább azon oldalon van téma, a másik fele üresebb. Talán egy kicsit szűk, de nem vészes. Remélem még sok képet látunk tőled az oldalon :)
Jaaa és majd lemaradt: Isten hozott a Fotózz.hu közösségben, reméljük sokat tanulsz majd és segítenek a vélemények elsajátítani a fotózás szabályait és technikáit.
Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Lia90 válasza:
Először is nagyon szépen köszönöm a krediteket, ha nagy leszek, meghálálom! :)
Én annyira nem vagyok megelégedve ezzel a géppel, tervezem, hogy a közeljövőben beszerzek egy újat. De arra épp elég, hogy megtanuljak vele fotózni.
Köszönöm a véleményedet, remélem még "találkozunk"! :)

2014. augusztus 13. | 23:42 | natureeye

Én i sbízom benne, hogy lesz folytatás, de ez a kép nekem nagyon nem!

Hol van ebben a kompozíció? Látom, hogy tudatos a szerkesztés, de ettől még nem jó. A bibe kiszorult a sarokba, a porzók nem szépek, hiányzik az aljuk, és a beteges szirmok sem tetszenek. 2-est adnék, de maradjunk a 3-nál.

Lia90 válasza:
Köszönöm a véleményedet, remélem a következő képeim jobban elnyerik majd a tetszésedet.

adott pontszám: 3,6
2014. augusztus 13. | 22:31 | halligalli

Szia!
Üdv. az oldalon az első feltöltött kép alkalmából, érezd magad jól. :) A legelső tanácsom ne fedd fel magad. hogy új vagy az oldalon, nem kell erre felhívni a figyelmet úgyis kiszúrják azt a jó fotósok.
A képeddel kapcsolatban pedig az a meglátásom, hogy szépek a színei jó elgondolás, a szerkesztés sem rossz, hiszen nem középre szerkesztetted. Én egy kicsit szűknek találom, talán többet látnánk a virágból, mert így a bibék, vagy porzók, (hát ezt a két dolgot mindig keverem) nem hordoznak különösebben érdekes témát. Azért is szűk, mert szinte a kép széléhez érnek.
Ez a fekete keret pedig egyáltalán nem illik a szép virághoz.
Nagyon kicsiben töltötted fel 870x540 pixelben, de még ez nem is olyan nagy baj, hanem bepréselted ezt mindössze 60 kb-ba a megengedett 310 helyett, ami igen sokat rontott a kép minőségén, az élességen.
Itt a cikkek között találsz a kicsinyítésre vonatkozó cikkel, nagyon hasznos, érdemes tanulmányozni.

Nem rossz meglátás, a kivitelezést még gyakorolni kell, lesz ez még jobb is.

További jó fotózást!

üdvözöllek:

halligalli

Lia90 válasza:
Szia kedves első kommentelőm! :) Köszönöm az értékelést, bizony van még mit tanulnom, de ezért is vagyok itt. Régóta olvasok véleményeket az oldalon, amikből már eddig is sokat tanultam, de fejlődni mindig van hova.
A minőségi problémákkal tisztában vagyok, sajnos én sem vagyok még a legjobb, és a gépem sem az. Az objektív árnyéka belelóg a képbe, ha nagyon közelről fotózok, ezért távolabbról kellett csinálnom, és utólag közelítettem rá a számítógépen.
A véleményedet köszönöm, a tanácsaidat megfogadom.