BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,37
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. augusztus 8. 15:27
  • fókusztávolság: 80mm
  • forrás: negatív
  • rekeszérték: f2,8
Válassz témát könnyedén és vállald bátran!

Foma100 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 1
2014. szeptember 2. | 13:09 | sitko101

Szia ne haragudj de nem tudok rájönni mit a kép lényege egy vas korlát elhelyezése a kép közepén , mi akar lenni a kép mondanivalója.

hegyiember válasza:
nem értem, egyes. bravó.

adott pontszám: 5
2014. szeptember 2. | 11:05 | mazzz

hello, jó. a látszólag homogén bozótot jól megbontja a mélységélesség, amiben jól néz ki az a korlátszerű valami. Nem bonyolult kép, nem is nagyon akarom mélyen elemezgetni, szimplán tetszik. kész

hegyiember válasza:
ennyi. köszi!

2014. augusztus 29. | 17:47 | zsoltf

Szia,
Ma véletlenül botlottam bele ebbe fotóba, mivel a feltöltésekor szabadságomat töltöttem. Nem akarok beleszólni a vitába, de azt szeretném, ha tudod, nagyon sajnálnám, ha itt hagynád az oldalt. Mindig élvezettel néztem fotóidat és őszintén tiszteltem munkásságodat.
Minden jót,
Zsolt

hegyiember válasza:
megtisztelsz!

2014. augusztus 21. | 11:09 | puruczki-2

Alapvetően nekem soha nem a képeiddel vagy a képeid stílusával volt a bajom...persze, hogy nem az én stílusom, nem is véleményeztem addig, amíg azt nem láttam, hogy amikor Te véleményezel, akkor a véleményed finoman szólva nem megalapozott...

...én egyáltalán nem akarlak innen elüldözni, én leginkább egy tükröt akartam mutatni...és elérni azt, hogy belásd, hogy hibáztál...de erre nem voltál képes, leginkább erre rágtam be...

Pédát mutatnék: elnézést kérek a stílusomért !
...és ismét téged idéznélek: "ez van".

hegyiember válasza:
akkor legyen ez.

2014. augusztus 19. | 21:45 | fotosapoka

:), szegény hibaisták...én a kezdetektől figyelem az oldalt, és pont a hibaista képek és szocioportrék miatt szerettem meg az oldalt. Felőlm lehet akármilyen masina.
Én mindig várom azt a hullámot amikor olyan képek jönnek ide amit ad-hoc stílusban csak úgy a hangulatért készítenek vagy flash street portrékat/képeket.
Megjegyzem, hogy a hibaista fotósoknak nemcsak Budapesten vannak kiállításaik, hanem Bécsben....lehet máshol is?
Ennyit a fotó élet élterméről, no meg Moholyról....

hegyiember válasza:
hálisten meg lehet találni az efféle néznivalót is. sajnos itt már nem, de amúgy sem árt minél jobban bővíteni a látókört.

adott pontszám: 4,8
2014. augusztus 19. | 20:53 | fotosapoka

Szia!
Te bátran vállaltad :).A téma nem túl kifejező sem erős, ha valami sötétebb és/vagy vastagabb lenne a fém akkor még szimbolikus is lehetne, ahogy előtör a természetből az ellentét, a civilizáció jelenléte vagy bánom is én ahogy benövi az erdő amit alkottunk :).amúgy csak ennyi ami negatívum, hogy nem erőteljes.

hegyiember válasza:
oké, köszi!

2014. augusztus 15. | 09:41 | Birdie

Tudjátok mi a legnagyobb baj? Hogy általánosságban is kevés tolerancia van az emberekben, de ahogy tapasztaltam, a fotósok között ez még inkább erős. Tisztelet a kivételnek, de sajnos sok olyat látni, ahol akár féltékenységből, akár más okból kifolyólag megy a trollkodás, fikázás. Hogy ez mennyire magyar "szokás", azt nem tudnám megmondani, mindenesetre külföldi lapokon ilyennel nem találkozik szembe nap mint nap az ember. Ennek két oka lehet: vagy csak mi túlstresszelt magyarok vagyunk ilyenek egymással és tapossuk sárba saját kortársainkat, vagy a külföldi lapokon brutál gyors és brutál erős moderáció folyik.

Mindezek mellett még egy dolog jutott eszembe. A fotozz.hu közel 12 éves történelme során jópár boszorkányüldözést láttam, volt, amikor a rallyfotósok, volt amikor a hibaisták, volt amikor a természetfotósok jártak pórul. Most éppen a dokumentaristák vannak porondon (már elnézést a skatulyázásért).

Ez kicsit engem a sejtautomatákra emlékeztet, ahol mindig kialakul egy-egy góc, fejlődik, emelkedik, de aztán kötelező jelleggel pusztulni kezd és csak a fő csapásirány marad életben.
Elhiszem, hogy nem egy felemelő érzés a folyamatos nemtetszéseket hallgatni/olvasni, talán ezért lenne érdemes megpróbálni a nem pontozható feltöltést is, akkor a kreditért direkt hibát keresők nem kommentelnek.
Persze ez a mentálisan beteg, e-mailben is zaklató emberek ellen nem véd, ellenük a levélszemét szűrő beállítása lehet hatásos, bár ehhez kell egy kis IT tapasztalat.

Summa-summarum: mindenkit arra kérnék, hogy legyünk egymáshoz és a képekhez is sokkal toleránsabbak, próbáljunk elvonatkoztatni a konvencióktól és ne rohanva "értékeljünk". Tudom, ez részben a kreditkényszer miatt van, de ne felejtsétek el, hogy az itteni hangulatot TI határozzátok meg.

Nos, szerintem próbálj ki egy nem pontozható feltöltést :) Vagy inkább kérlek próbáld meg :)
Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

hegyiember válasza:
A nemtetszéssel nincs bajom. A pontokkal se, mert már jó ideje nem érdekel az átlagom. Nem is kaptam fel soha a vizet, ha valaki a képem alá tévedt és lekettesezte - mindenkinek joga van kifejezésre juttani a véleményét. A lelkibeteg szerencsétlenek fröcsögése egy idő után inkább szánalmat kelt, bár nem tagadom, ez a legutóbbi rendesen gyomron ütött.
A pitiáner bosszúállás viszont, főleg ha ekkora kitartással párosul, tényleg elvette a kedvemet az egésztől. Főleg az elejtett megjegyzés, hogy vannak többen, akik privát üzenetben még biztatják is...
Nem állítom, hogy valami jaj de egyedi dolgot csinálok a képeimmel, de az sajnos a pályafutásom alatt - ha jól emlékszem, 2007-ben reggeltem - végig jellemző volt, hogy a "fő csapásirány" nekiesett az ösvényről letérőknek, és addig marta őket, míg megelégelték.

Természetesen élni fogok a lehetőséggel, az ajánékodat nem fogom veszni hagyni. Köszönöm, Birdie!

2014. augusztus 14. | 23:32 | pilipár

Szia Jenö!
Napok óta olvasgatom a legutolsó képeid alatti hozzászólásokat.....eddig bírtam megállni, hogy ne mondjam el, mit gondolok. Te és én nem kifejezetten ugyanabban a témakörben és föleg nem ugyanazzal a technikával fotózunk, és meggyözödésem, nagyon nem is ugyanaz tetszik nekünk. Mégis sajnálnám, ha úgy döntenél, itthagyod az oldalt. Ma beszélgettem egy kiállítás apropóján egy barátommal, mondtam neki, ha találkoztok, mondja meg Neked, fontold meg ezt...
Én nem vagyok a spanod, elég kevés képed értékelem, és ennek nem az az oka, hogy nem jók, hanem mert úgy érzem, nem állnak közel hozzám.....és hiszem, ez nem a Te hibád.....és nem is az enyém. És ez pont így jó. Ez az alkotás öröme és szabadsága , a másik oldalon viszont az ízlésé, a müélvezeté és a tetszésé.
Sajnálom, amilyen "kritikák" mostanában olvashatók egyes képek alatt, sajnálom, ahogy néhányan kifejezésre juttatják a véleményüket. Ezalatt nem a nemtetszést kritizálom, hanem sokkal inkább a stílust. Nem az egyeseket, nem is annak indokait, hanem az elöadás módját.....de leginkább azt, ha ez egyes fotósokat elkerget innen.
Mert nekem most is az a véleményem, minden technikának, stílusnak, tudásbeli szintnek és gondolatiságnak van helye itt, hiszen sokan ezek közül valamelyikben még tanulásra vagy fejlesztésre szorulunk. De ez az oldal épp ezeknek a változatosságától lenne hasznos, szép és izgalmas.
Remélem, még lesz alkalmam írni a képeid alá!
Üdvözöllek!
Ildikó

hegyiember válasza:
becsülendő a pozitív hozzáállásod, de tudod, nekem nem hiányzik senki bosszúhadjárata (pláne olvsva, hogy privát üzenetekben többen még biztatják is erre), meg olyan e-mailek sem, amiben három bekezdésben írják le, hogy én mekkora egy vesztes, semmirevaló balfasz vagyok.
ekkora ellenségeskedés, rosszindulat szembeállítva a képenkénti 3-4 normális véleménnyel egyszerű eredményt ad: nem éri meg.

2014. augusztus 14. | 09:14 | puruczki-2

Ne ez a cim (nincs hosszú i-m) nem gáz???
Nyálas marketing duma...

Sima egyes...de nem pontoznám...tudjuk miért...
...arra jó volt a szélmalom harcom, hogy a spanok nem jönnek ide ömlengeni, hogy micsoda művészi fotó...

...ez a fotó öregem nagy ciki!

hegyiember válasza:
de azt értelmesen leírni te sem tudod, miért olyan kurvaszar ez a kép, öregem. dől belőled az én-megmondom-a-tutit, arrogáns módon.
annyit értél el, te főokos, hogy ismét egy stílussal szegényebb lesz az oldal. ugyanígy üldözte el a fotózz régen a hibaistákat, meg még sok mindenki mást. azt hiszed, bármennyit is számít nekem a véleményed? hogy abbahagyom, amit csinálok, mert a purucki aszonta, szar?

kívánok nektek sok szép agyonretusált csajportrét, túlszínezett, netán széthdrezett tájképet, kisvirágot, bogármakrót, lánchidat-országházat, lehetőleg egy csillagjárással vagy egy tejúttal a háttérben.

veregesd meg helyettem a saját válladat, ezt ügyesen csináltad.

adott pontszám: 4
2014. augusztus 12. | 05:07 | Tern

Szia!
Elég provokatív a cím, de nem tudja túlszárnyalni a témát. Ennél kihívóbb szerénységet ritkán látni. Mert nem tudjuk meg mit látunk... legalábbis én nem jöttem rá eddig, de ez nem zárja ki egy későbbi megvilágosádás lehetőségét. :)
A fotó szerkesztése tetszik, jó az alsó félkörre építkezés, amire aztán a bokrok térbelisége és az ebből kilépő vasak kerülnek. Fent picit szükebre venném, de ezt csak azután mondom, hogy eredeti méretben nem fér rá a képernyőre és mégsem marad hiányérzetem. Az alsó pontatlanságot nem tudom mire vélni, először keretnek gondoltam, de biztos nem az akart lenni.
Összeségében nem egy látványos fotó, de elgondolkodtató. Az ellenállás értelméről, vagy a burjánzó sokaság és a kevés, de szilárd viszonyáról....
Szép fényeket!

hegyiember válasza:
az alja: ilyen a gépem fénykapuja. kisebb mértékben fent is látszik. értelme annyi, hogy jelzi, a kép vágatlan.

köszönöm!

2014. augusztus 11. | 22:42 | Cameleon

Nem-nem, ezt is kendinek szántam :D
De ha neked is van ilyesmi, jöhet!
Kivi vagyok ;)

hegyiember válasza:
á, inkább hagyjuk, rég volt, igaz se volt :)

2014. augusztus 10. | 23:55 | Cameleon

Bocs az offért hegyiember.

candy:

Ha egy bokorból kilógó korlát 1-es, egy vízbe ejtett, rőt falevél miért 5-ös? :S
Abban fele ennyi tartalom sincs, ill. ha abban találtál, ebben is találhattál volna., de csak hangosan gondolkodtam.

u.i.
Még mindig várom az elérhetőségeimre a régi borítóterveid!

hegyiember válasza:
mikor ígértem én neked ilyesmit...? két éve? :)

adott pontszám: 3,5
2014. augusztus 9. | 23:01 | Cameleon

Sokat néztem ezt a fotót a napokban, még példálóztam is vele egyik kritikámban (,vagy válaszomban).

Kicsit azt érzem ebben a képben, mintha valaki egy kortárs múzeumban elejtett volna egy használt zsebkendőt és 10 percre rá, már pár arra járó látogató elégedett arccal vizsgálja a műalkotást.
Szóval valahogy nem látom tudatosnak.

Itt van egy FF fotó spéci géptípussal és egy furcsa tartalom, cím nélkül....nehéz falat. Jha! ÉS ha ez nem lenne elég, tízezer megtekintés :D:D:D:D
Hogy? Érdekelne a recept :D Hol hirdetted?

Szóval a kép bennem 2 szálat indított.

Az egyik, ami kicsit hasonlít a címedhez ,h "nincsenek korlátok"
Hiába van, van ahonnan nem látni stb.

A másik vonal a természet ősereje, ami visszaveszi szép lassan az elrabolt területeit.
Benövi az elhagyott házakat, elfedi, bekebelezi az építményeket, jelen esetben a korlátot.

Bármi is a tartalma, nem üt ez a kép.
Egyedül a négyzetesnek tűnő szerkesztése tetszik, mert mostanában engem is ez a formátum érdekel, ebben gondolkodom az utóbbi hónapokban.

Összességében poén, hogy bevállaltad ezt a fotót, ill. ügyesen promóztad, hogy ennyien ráklikkeltek, de nem látom benne az igazi monyót, pedig próbáltam....vártam...érleltem. :(

Szumma:
Ehhez még érnem kell

hegyiember válasza:
nem promotáltam, fogalmam sincs, miért ekkora a nézettsége. vagy valami bug az oldal motorjában, vagy valami nálam hozzáértőbb szórakozik.

köszönöm, hogy írtál!

2014. augusztus 9. | 20:36 | candy

Teljesen voros vagy full red.
De ne legyen mar NO cukor :)
Azt irsz ala amit akarsz.. Az egy sz... giccs.
Akkor legyel legszives konstruktiv, es mond meg nekem, hogy ez a fotod ez mitol jo ? Mit kell rajta eszrevenni ? Milyen melysegeket tar fel az ember letezesevel kapcsolatban?
Mert esztetikai elmenyt nem nyujt. Nem szep.
Legyszives.
Mert papirra fotozol nem leszel muvesz..
Szamtalan jo fotod van, de ez akkor se jo.
Ellenben olyba tunik roppant elegedett vagy a fotoval es szinte felhaborit, ha nem szorjak tele otosokkel.
Most, ha elsetalok a studioba ahol wecet puclok heti 3x, es a muszaki fotomasinaval lefotozom a fuggony sarkat ff ben, akkor en meg jobb leszek mint te ?
Azert van itt otos az ertekelesek kozott, mert kiirtad hogy Mamiya C33 Professional.
Csinalj egy hasonlo bator fotot es toltsd fel ugy, hogy senki nem jojjon ra, hogy ki fotozta.
Mert a Mamiyaval takarozni eleg kellemetlen.
Mindazonallal mindenfele ellenerzes nelkul olbetett kezzel varom, hogy elmagyarazd egy magamfajta erdeklodo, nyitott amatornek, hogy ez a bokor a korlatban, korlat a bokorban, mitol ekkora fulljo.

Nem mellekesen, ha megnezed az oldalon a Mamival keszult fotokat, kb kiveri a szemem, hogy mikortol jonnek a te fotoid. Az utolso JO mamiyas fotot ekkor toltottek fel.
2008. szeptember 20. 20:47
Nem megsertodni kell, hanem elfogdani, hogy nem minden kattintasod hasraesos.
Don't be afraid to fail. Ha mar fullvoros :)


hegyiember válasza:
oké, lovagoljunk nyelvtani dolgokon.

a kutya nem esik hasra, ha nem jönnek az ötösök, de egy ilyet, amit te írtál (szar, egyes), nem hiszem hogy meg kéne köszönni.

2014. augusztus 9. | 09:15 | Azúr

Remek fotó, sajnálom, hogy kinyomtam. Tetszik!

hegyiember válasza:
ne sajnáld!

köszi!

2014. augusztus 8. | 23:57 | candy

Es megmagyarazta ott lent, hogy milyen szepen benovi a bokor :D
Meg milyen eszrevetel :D
Mi ? HOgy a gaz kino a kockakovek kozul ?
Szerintem te itt szorakozol az emberekkel :D

hegyiember válasza:
ki-ki mérje a saját eszéhez.

adott pontszám: 1
2014. augusztus 8. | 23:46 | candy

Siza

Ez aztan tema. De batran vallaltad.
ha hasselbladel csinalod ez akkor sem jo.
Komolyan kezdem kellemetlenul erezni magam, ha ilyeneket toltenek fel az oldalra.
Es, meg elvarjak, hogy magyarazzam meg az egyest amit adok erre a fotora.
Tenyleg ennyire nincsen mar tema meg otlet, hogy korlatot kell bokorral fotozni ?
Megmagyarazni sem tudom az egyest, mert ezt a fotot meg elrontani sem lehet. Mert nincs rajta mit elrontani.

hegyiember válasza:
köszi, ez igazán konstruktív volt. most én is odaokádjak a fullvörös naplementéd alá egy ilyet?

2014. augusztus 8. | 20:39 | andrasmihaly

Hello,
Egy ilyen kepet en is batran felvallalnek ;)
A könnyed tema valasztas mar nehezkesebb...
Remek ahogy a bokor szinte teljesen benötte a korlatot, szuper jo eszrevetel szep kivvitelezes!
Gratulalok
Mihaly

hegyiember válasza:
köszönöm! :)

adott pontszám: 5
2014. augusztus 8. | 20:39 | andrasmihaly

Hello,
Egy ilyen kepet en is batran felvallalnek ;)
A könnyed tema valasztas mar nehezkesebb...
Remek ahogy a bokor szinte teljesen benötte a korlatot, szuper jo eszrevetel szep kivvitelezes!
Gratulalok
Mihaly