BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,99
KATEGÓRIA: utcaifotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. július 19. 11:27
Quattroporte

Tudom hogy kiégett egy része, de ez az ára a tükröződések kiexponálásának. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2014. augusztus 5. | 10:45 | Dodi61

Szia. A kép vágása nem előnye a kompozíciónak. A mélységélességet is túl szűknek találom ., csak az emblémára és a lámpára korlátozódik. A tükröződés elmosódott , mint mondtad kiégett. A jó benne , hogy próbálkozol.

adott pontszám: 3
2014. július 20. | 13:11 | FantomFonix

Én autós környezetben dolgozok. Egy ilyen csodálatos autót szerintem így nem szabad fotózni. Sokkal sterilebb környezet, letisztultabb fények stb. Egy Maserati sokkal többet érdemel
A fotó készítőjét nem akarom megbántani de ebben az esetben nekem fáj ez a turistafotós kivitelezés.

bertazol válasza:
Köszönöm hogy értékelted!
Közben rájöttem hogy nem tárgyfotó kategóriába kellett volna feltöltenem. Ez egy utcai fotó.
Üdv Zoli

adott pontszám: 2
2014. július 20. | 11:38 | Szilard_Photography

Szia. Most nagyon szigorú leszek. Az autófotózás nem egy egyszerű téma. Itt a vágással mindent elrontottál. A levágott lámpa, a félbevágott első-hátsó kerék. A háttérben feltűnő más autó részletei mind rontanak az összképen. Az ff konvertálás pedig végleg összekuszálja az egészet. Ez így nem frankó.

bertazol válasza:
Köszönöm hogy értékelted!
Közben rájöttem hogy nem tárgyfotó kategóriába kellett volna feltöltenem. Ez egy utcai fotó.
Üdv Zoli

adott pontszám: 3
2014. július 19. | 21:59 | cyw

Szia!
Kezdeném azzal ami tetszik. Az ff kidolgozás szerintem jó ötlet volt, így jobban kijönnek a tónusok. Emellett tetszik az autó! :)
Sajna ennyi.
Ami szerintem nem mutat jól az az, hogy 3 helyen is belevágtál az autóba. A jobb oldali még elmegy, de a bal oldali éppen csak vágás, és a lenti már annyira nem, emellett még felül is szűkösnek érzem. Mivel tárgyfotóként gondoltad, ezért ennél a képnél többet kellene mutatni belőle. Ha már tárgyfotó, akkor viszont a háttér elég zavaró, a többi autó, főleg a jobb oldalon eléggé hasonló árnyalatú és majdnem egybeolvad a "fő" autóval. Ha utcai fotóba raktad volna, akkor még valahogy csak elmenne, bár tudom, hogy nem volt lehetőséged eltüntetni onnan őket.
A fények jó erősek voltak, és a tükröződések kiégtek, mint írtad is, de ez mégis zavaró, főleg azért mert ugye teljesen eltűntek a részletek arról a területről, így csak nagy fehér foltok maradtak a helyén. Szerintem sokkal jobban nézne ki, ha olyan tükörképek lennének, amin nagyjából látni lehetne, hogy mi tükröződött.
Röviden ennyi jutott eszembe a képről. Nem tudom mennyire volt hasznos, és mennyire értesz egyet a leírtakkal, de nekem ez a véleményem erről a képről!
üdv.

bertazol válasza:
Köszönöm hogy értékelted!
Be kell lássam, egy dologban hibáztam. Nem tárgyfotó kategóriába kellett volna feltöltenem, hanem utcai fotó kategóriába. A többiben tartom magam a h.rom-nak írt válaszomban, nem maga az autó bemutatása volt a fő cél. A kiégett részeken az ég tükröződött, ha az nem ég ki akkor az egész kép durván alexpós lett volna. Tudom, multiexpo, stb., szintén lásd h.rom-nek írt válaszom. :)
Üdv Zoli

2014. július 19. | 14:51 | h.rom

Természetesen. :) És örülök hogy nincs harag. Remélem az enyémnél jobb pontokat fogsz kapni rá.

2014. július 19. | 14:02 | h.rom

Én sem megélhetési fotós vagyok, csak egy hobbista. :) Mindenesetre megillet a jog, hogy a szubjektív megérzéseim szerint értékeljek, mint ahogyan nyilván te is teszed. Elhiszem hogy nem volt HDR, ha azt mondod, de a multiexpo önmagában nem egy ördögtől való dolog, láttam olyan HDR-t, ami nem látszott hogy HDR, csak egy nagyon szépen kiexponált képnek tűnt. Ennek segítségével itt pl csupán szépen elkerülhetted volna a kiégéseket. Viszont Továbbra is fenntartom, hogy egy ilyen - a te szavaiddal remekül jellemzett - "ipari műremeket" nem így kellett volna képbe komponálni.

bertazol válasza:
Ne érts félre, nem sértődtem meg :)
Csak is szubjektív szempontok szerint lehet értékelni, különben nem ér az egész semmit. De én is fenntartom hogy nekem így tetszik a vágás :)

adott pontszám: 3
2014. július 19. | 13:10 | h.rom

Szia. Némileg kurta-furcsa a szerkesztés-vágás, nyilvánvalóan azért lett ilyen, hogy amennyire csak lehet, elkerüld a parkolóban álló többi kocsi jelenlétét. Emiatt viszont nagyon szűk lett a kompozíció, csakorlatilag szinte mindenhol belevágtál a kocsiba, még a teteje is szinte érinti a kép felső szélét. Nagyon kellene ide a tér.
A kiégések _szerintem_ egyrészt az erős kontrasztnak "köszönhetőek", másrészt a túlhúzott HDR-nek. Láttam már ilyet videón, valami Topaz Adjust akármi, ami egy képből állít elő HDR-es hatást több kevesebb sikerrel. Ezt a képet nagyobb sikerrel lehetett volna jól kiexponálni valós multiexpóval, akár kézből is, a Photomatixnak pl van egymásraillesztés funkciója, ha a három expó közül akármelyik is elcsúszik a többihez képest.
Egy parkolóban álló kocsiról, lehet az akármilyen ritka, vagy elegáns is, nehéz jó képet készíteni, mert a környezet csak ritkán nem zavar be. De ha már mégis ott készül, akkor szerintem ezt vállald fel, ne csinálj ilyen erős csonkolást.

bertazol válasza:
Köszönöm hogy értékelted!
Nem a környezet vezette a kompozíciót, nem azért lett ilyen csonkolt mert álltak mellette, ha nem állt volna mellette semmi akkor is így készült volna. Pusztán azért mert így tetszett. HDR hatás se volt cél. Kizárólag LR-ban lett szerkesztve, a tükröződések kiemelése volt a lényeg és egy "iparművészeti műremek" pár jellegzetes részletének kiemelése. A multiexpónak pedig nem vagyok híve, az már szerintem inkább digitális illusztráció vagy grafika kategória, nem fényképezés. Ez persze nem jelenti azt hogy nem tetszenek azok a fajta képek, vagy hogy lenézem azokat akik ilyesmivel foglalkoznak, pusztán engem nem érdekel. Nekem a fényképezés a hobbim.
Mégegyszer köszönöm hogy értékelted!