BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. július 4. 09:18
  • érzékenység: ISO 200
  • fókusztávolság: 200 mmx1,5
  • objektív: SIGMA 28-200
  • rekeszérték: 32
  • zársebesség: 1/125
Víz alatt, víz fölött (feldolgozás)

Több okból "dolgoztam fel" ezt a remek fotót: 1. A fotozz legjobb tárgyfotója, viszont egy világos réteg "műanyagossá" varázsolja számomra az epret, visszafogja a színeket, én személy szerint hiányolok egy kis esztétika javító utómunkát. ps3: Kép / korrekciók / fényerő / kontraszt: Fényerő: -26, kontraszt: +78. Kép / korrekciók / színegyensúly: csúcsfények: sárga - kék: +18. Körbe vágás, 180 fokos elforgatás. 2. ok, hogy nekem nagyon hiányoznak a régi jó fotósok az oldalról! GYERTEK VISSZA! ( Mi van veletek? ) 

Ez a kép feldolgozás, az eredeti itt tekinthető meg.
A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2014. július 6. | 15:22 | Vadliba

Laci, én veled vagyok!
Partner vagyok mindenféle jó ügyért.

Azért elgondolkodtató, amit írtál. Komolyan mondom elkezdett pezsegni a vérem.

Elég ha csak megnézem a saját bemutatkozó gondolataimat itt.
-talán előbb a "csendeseknek" kellene megváltozni és nem csendben maradni tovább!!!

Örülök a válaszodnak. Tényleg számíthatsz rám.

erőslacc válasza:
Köszönöm!

2014. július 5. | 17:16 | Vadliba

...most, hogy haladok sorban az értékelésekkel, veszem észre, a feldolgozásodról egy sort sem írtam :)

Pótolom:
Nekem ez, így sokkal szebb. Jobban mutat. Szerintem jól csináltad, amit.

erőslacc válasza:
Köszi :)

2014. július 5. | 14:21 | Vadliba

Szia Laci!

Nekem kegyetlenül tetszik a bejegyzésed, amit a fotó alatt írsz.
Olvastam már régebben is egy másik fotó alá írtál valakinek, hogy mi van veled, gyere vissza!

Amit Álomfejtőnek írtál itt, öröm olvasni.
Természetesen nekem is meg van a véleményem a miértekről és arról is, miért megy el néha a kedvem attól, hogy akár egy pixelt is feltöltsek ide.
De a világ ilyen. Az amit itt a fotózzon kicsiben látunk, az megy egyre jobban az életben is. Barátok, rokonok, testvérek, szomszédok haragszanak meg egymásra és húzzák fel az orrukat. Nem ilyen volt ez a világ 3o éve.

De az is eszembe jutott valamelyik nap, az oroszokat is vissza lehetne hívni. Aztán látom a bejegyzést itt, hogy kreditet kap, aki régen volt és visszatér. Szergejt is vissza kéne hívni, adni neki házat meg munkát, csak mert akkor jobb volt?! Ugyan!


A világ változik, el kell fogadnunk.
Én nem tudom milyen volt itt régen. De azt tudom, hogy jó sokan belém rúgtak - mégis itt esz a fene.

Tény, hogy része lett a fotózz az életemnek és én ennek, mindennek ellenére örülök!

Sokszor megfordul a fejemben az, hogy a magyar embernél csak a magyar fotós az irigyebb. Ez szinte minden nap csak erősödik az itteni kommenteket olvasva. Ez is része annak változásnak, amiről írtam.

A másik, hogy sok ember vesz egy relative "jobb" gépet és máris többnek érzi magát mindenkinél. Nekem erre a saját családomból van példám. Teljesen mint az autóvezetés. Nézz körül az utakon. Jön a fiatal vagány, aki kapott a hirtelen meggazdagodott szüleitől egy BMW-t, aztán szinte letol az útról, mert neki az van.

Apám azt mondta egyszer, jó autót vezetni mindenki tud. Nem attól vagy jó sofőr, hogy el tudsz vezetni egy jó kocsit. A jó sofőr az ürülék autót is tudja vezetni. Ez igaz a fotózásra is.
Mellesleg apámnak igaza volt ebben.

Nemrég egy srác feltett ide egy szép, igényes háttérképet. Aztán mikor ezt pont nélkül megírtam neki, szó szerint lehordott a sárgaföldig. Csak, mert azt hitte az 5D-vel nem hibázhat. Sokan csak azt felejtik el, hogy ehhez is, mint mindenhez lélek kell. Nem csak egy 5D :)

De erre te is jó példa vagy. Nincs jó géped, mégis olyan képeket csinálsz, amik szépek, van mondanivalójuk, jelentésük, tartalmuk. Mert lelkedben művész vagy. És ha ezt ecsettel kell, akkor azzal juttatod felszínre.

Jól körbeszaladtam, tudom. De írásod megindított.

Köszönöm, hogy leírhattam!

Vadliba

erőslacc válasza:
Köszönöm Vadliba! Örülök, hogy mindezt leírtad! Szerintem az "oroszok visszahívása" példa nem állja itt meg a helyét... Fotósok vagyunk, magyar fotósok, jórészt hobbi fotósok, össze kell tartani mutatni egymás munkáit nem megsértődni, behúzódni valami "sötét zugba" és hátulról figyelni az eseményeket. Az életkor nem számít, a tapasztalat a rutin az ügyesség az érzék igen... Ebben az országban rengeteg ügyes és okos ember él!!!! minden téren, minden ágazatban... mégis sajnos ezek az emberek a háttérbe húzódva figyelik az elszomorító eseményeket... (mert!!!???...megvan az ok) ///bár sajnos az etikátlan, erkölcstelen, soxor egoista (jórészt dilettáns) többség visszafelé húz.../// DE NEM JÓ EZ ÍGY, EZEN VÁLTOZTATNI KELL, A MÚLTON NEM SZABAD RÁGÓDNI! A magyar fejekbe változás kell, az okos intelligens ember tud csak változtatni, a buta ösztönösen, irigyen, erkölcstelenül, becstelenül, etikátlanul, lelkiismeretlenül él és cselekszik, ezeket az önimádó, harácsoló, harsogó embereket kell háttérbe szorítani és akkor talán változhat valami...!

Szép hétvégét! Laci

2014. július 4. | 23:58 | 2bats

Én is szoktam nosztalgiázni. Mekkora élet volt a fotózz fórumán 2003-2004-ben.

erőslacc válasza:
Üdv. Voltak csoportok például életkép, portré, akt, vagy makró kategóriában, ment a versengés ezerrel, ki tud megdöbbentőbb, érdekesebb, nagyszerűbb fotókat készíteni... Őszintén tiszta szívből gratulált mindenki a másiknak, egy fotóra 100 fölötti vélemény...!!! őszinte tiszta elismerés és kritika is.... múlt... sajna... Szép hétvégét!

2014. július 4. | 14:03 | zsoltf

Szia,

Az eredeti is nagyon jó de ez így még jobban tetszik. Jó tett neki a színek erősítése, de a forgatás is nagy ötlet.

Ami az alább emlegetett régieket illeti én nagy részüket nem is ismertem ezért inkább csak sejtem mit vesztettem. Sajnos az általam itt töltött majdnem 3 év is alatt is tűntek el olyan nevek akikre felnéztem és szívesen emlékszem vissza.
Ezért tőlem telhetően támogatom minden akciótokat ami egy kis régi-friss vért hoz az oldalra. Látom Birdie is próbálkozik ezzel is azzal is. Ezúton is kívánok Neki is meg Nektek is kitartást.

Minden jót,
Zsolt

erőslacc válasza:
Köszönöm Zsolt! Üdv. Laci

2014. július 4. | 10:28 | Álomfejtő

Szia Laci,
nekem az eredeti is tetszik, (amikor felkerült, még én sem voltam aktív felhasználó) - de a feldolgozás is ügyes... a Te képedben a színvilág áll közelebb hozzám.

- a Régiek nekem is hiányoznak, már, amennyire a 2008. óta tartó jelenlétem óta én is régiségnek számíthatok itt.... (nem egy olyan Fotós hiányzik már innen, akikkre valóban fel lehetett nézni és sajnálom a kialakult jelen állapotokat : az érdektelenséget, színlelt szerepjátékokat, a felszínes véleményeket, az intrikus hozzáállást és még sorolhatnám. (Persze, mindez korábban is megvolt itt bár sokkal kisebb mértékben, és mindig is voltak az oldalnak éppen aktuális "Üdvöskéi", kedvencei - ám a hangulat mégis más, szerethetőbb volt, nem volt baj, ha valaki "kilógott" a sorból.... De nem sorolom tovább és nem siránkozom ezen, mert már ezerszer leírtuk : Te is, én is és sokan mások - ennek úgysem lenne értelme és nem hozna változást. A kialakult állapotokat messze nem ez menti meg. A Te jelenléted, a régi felhasználók jelenléte és véleménye, az valóban segítene és az újakra is ösztönzően hatna...
Sajnálom a hanyatlást, én minden hibájával együtt mégis szeretem ezt az oldalt.... remélem, fújnak még majd jobb szelek is.

erőslacc válasza:
Szia! Én is szeretem, ezért vagyok még itt... De miért ne lennék itt, miért ne szerepelnék? ezért nem értem a többieket, fotóznak szerepelnek, aztán megsértődnek és eltűnnek!? Vagy más az ok? De ha valaki szeret fotózni és szereti megosztani a fotóit, az számomra felülír minden gyenge pontot, vagy idióta (esetleg dilettáns)véleményt... Volt aki visszajött, aztán ismét megsértődött és eltűnt, bennünket büntetett :( Az életben is vannak szócsaták, de az más ez egy virtuális élet, jó részt nick nevekkel... Soxor egyébként ezekből a viselkedési formákból, "szócsatákból", dilettáns, vagy rosszindulatú kritikákból is lehet tanulni... de az "örök-harag" hülyeség. Aki miattam hagyta itt az oldalt, annak azt üzenem, gyere vissza "vedd fel a kesztyűt" :) szórakozzunk egyet, közbe meg mutasd a szebbnél szebb, érdekesebbnél érdekesebb fotóid, és úgy győzzük le egymást... :)...de egyébként semmi komoly, csak a FOTÓ!!! (Azt azért ne felejtsük, hogy itt minden regisztráltnak van valamilyen szerepe.)
Az életben csak úgy lehet előre jutni, ha jobb akarsz lenni a másiknál, és ezért, hogy ez így legyen mindent tőled telhetőt megteszel. Persze nem úgy, hogy az illetőt szándékosan visszahúzod, vagy azt keresed hogyan árts neki, mert azzal te nem kerülsz előtérbe, sőt... Akit pedig nem bírsz megelőzni, annak szívből, őszintén gratulálni kell és elismerni a munkáját!

Az eredeti fotó alá írt vélemények nick neveire klikkelve és látva, hogy már rég nem léptek be, mindig elgondolkozok mi lehet velük, mi az oka, hogy eltűntek innen, pedig de csodás fotóik voltak... vajon fotóznak még?