BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,05
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. március 4. 14:16
  • Készítés helye (ország): Svájc
  • Készítés helye: Grindelwald
Kis hegyi falu temploma

A templom Svájcban a Berni Magasföldön, Grindelwald falucskában található. Jobbra a képen a Schreckhorn oldala, háttérben a Wetterhorn. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2014. március 31. | 13:06 | Magnumúrfi

Szia! Kiváló féknykép! Nagyon vissza adja a táj hangulatát, szinte érzem a hegyek illatát. Kellemes szinek élesseg. Csak gratulálni tudok!

farfalle válasza:
Köszönöm! Nagyon örülök, hogy tetszett és ilyen magasra értékelted. A falucska szeptemberben a legszebb és akkor tartják a helyi sajtfesztiválokat is.

adott pontszám: 3,6
2014. március 8. | 23:02 | cyw

Szia!
Szép helyeken jártál, irigyellek is miatta! Gyönyörűek a nagy hegyek, völgyek, szóval szép az egész. De valahogy itt a képen szeretnék még többet látni, ráadásul nagy kár hogy az a nagy fa pont ott van és kitakarja a kép 1/3 -át. Minőség sem lett sajna az igazi, nem tudom miért.
Ha ott vagy még szerintem keress egy másik nézőpontot ahonnan nagyobb részt tudsz befogni és ne legyen zavaró dolog, mert így szerintem szép tájképnek nem elég. Ha már nem vagy ott akkor mindegy!:)
További szép képeket!
üdv.

farfalle válasza:
Köszönöm. Már nem vagyok ott.

adott pontszám: 4,8
2014. március 6. | 17:44 | Blex

Hali!
Igazán hangulatos a helyszín , érthető hogy miért ragad fényképezőt az ember.
Tetszik a nagy hegyek lábánál eltörpülő templomtorony és falucska látványa.
Jó az átlósan vezetett út , és arányos az elrendezés is.
A gerincen zavaró az aura és a sziklákon is jelentkezik a lilás elszíneződés...
Üdv!

farfalle válasza:
Köszönöm, hogy megnézted és észrevételezted. Nem tudom, hogy mi okozhatta a lilás elszíneződést. Én is csak most vettem észre nagyobb nagyításban.

2014. március 5. | 12:42 | fiveseven

Szia! Sajnos a pontozást kinyomtam, kíváncsi voltam mik a vélemények.. Aki kritikusan nézi szerintem csak pont azt nem veszi észre mivel készült a kép. Rendben, hogy a kép a lényeg, de a gépen is múlik.. Többi képeden láttam, van komolyabb géped is, így arra tudok gondolni, hogy ez vagy nagyon régen készült kép, vagy csak ez a kis gép volt nálad. Ez a baj itt sok emberrel, nem olvasnak csak látnak egy képet, összehasonlítják a saját 7-8-900 ezer forintos cuccukkal és idevágnak valamit, hogy kapjanak sok-sok kreditet.. Tisztelet a kivételnek. És akkor a képről. Egyelőre inkább műkedvelő mintsem műértő szemmel nézelődök, így leginkább összkép alapján tudok ítélni , de csatlakoznék Koppánhoz, nagyon hangulatos kis falut sikerült megörökítened. Nekem nagyon tetszik, mivel a templom volt a téma, fura lett volna a szélére rakni, és mivel nem látjuk a tájat a kép széleit, így bizony jó helyen van az a kis házikó is. További jó fotózást! :)

farfalle válasza:
Nagyon köszönöm kedves soraidat és igazán örülök, hogy tetszik a kép. 2005-ben készítettem, az akkor még újdonságnak számító jó kis Olympusommal. A jobboldali épület a pap szénatárolója, amelynek a tető alatti résein árad ki a széna illata. Ez így az emlékeim közé tartozik, nem akartam a PS-al egyszerűen levágni. Páran megjegyezték más képeimnél, hogy nem kell "kommentár", ezért erről nem írtam. Üdv:Péter

adott pontszám: 3
2014. március 5. | 12:31 | qgedeak

Biztos nagyon szép hely volt, de talán a kevesebb több lenne. A kép délkörül készülhetett, nem tudtad volna hajnalba vagy naplementekor is megnézni? Amúgy nekem a hegy alakja sem nagyon tetszik, tudom hogy azt nem lehet megváltoztatni, de esetleg egy másik szöget választani. Nagyba nézve kicsit részlettelen, digitális zaj van a hegy felett, meg a közelebbi fákon is. Ezt mind a nappali verőfényre tudom visszavezetni.
A vágás sem a legjobb, el tudtam volna képzelni egy négyzetes vágást a templom és a nagy fa lett volna benne. De a hangulata nagyon megkapó, "naptárhangulat".

farfalle válasza:
Szia! Hasznosnak fogadom el véleményedet, de nem értek mindenben egyet veled. A hegy, amelynek alakja nem tetszik neked, Grindelwald szó szerinti JELKÉPE a Wetterhorn, mégpedig pontosan ebben az állásban. Festmények tucatjai örökítik meg pont így a templommal. Kedves kis néphagyomány, hogy amikor a Wetterhorn fölött megjelennek a felhők, akkor biztosan esni fog az éjjel. (Wetterhorn=Időcsúcs, vagy Időhegy) Sok hegymászót ért halálos villámcsapás a hegyen, amikor nem vették komolyan az időjárás jelzéseit. A templom mögötti kis temetőben számos ilyen hegymászó sírja domborodik. Azzal, hogy "kevesebb több lenne" szintúgy nem tudok egyetérteni.Ennyi kellett a képre kerüljön. Az esti fényt nem tudtam kipróbálni, mert akkor már zenéltem, a hajnali fényt valóban meglehetett volna próbálni,tudtommal a hegy mögül, szemből jön olyankor. Kívánom, hogy jussál el oda és tervezd meg "álmaid fotóját". Üdv:Péter

2014. március 5. | 08:10 | tojasosnokedli

Vágás alatt nem csak egy már ellőtt kép utólagos megnyírását értjük hanem a helyszínen szemünk elé táruló látvány komponálás során történő kivágását is. Nem utólagos vágásra gondoltam hanem a fotózás során alkalmazott kompozícióra. Sajnos az a nagy baj hogy igazából igazad van. Valóban tucatkép. Szép a táj de ennyi. Szóval az igazságos akkor lettem volna a többiekkel szemben ha erre 2 pontot adok. Viszont ha nem szeretnéd hogy bárki tucatképnek tekintse a képed első látásra akkor tégy róla és fotózd úgy hogy különlegeset mutass vagy legalább a kidolgozás során vigyél bele valami pluszt ami tőled jön.

farfalle válasza:
Köszönöm, keresni fogom a pluszt.

adott pontszám: 4,8
2014. március 4. | 23:49 | rob.

Szia! Hangulatos képet sikerült összehoznod árad a kis faluból a nyugalom. Szépek a színek bár egy kicsit én sötétnek tartom. A jobb oldali kis házat én lehagynám és a templommal indítanám a képet. De ettől függetlenül nagyon tetszik.

farfalle válasza:
Köszönöm, örülök, hogy tetszik.

adott pontszám: 4,5
2014. március 4. | 19:02 | Szilard_Photography

Szia. Kicsiben mikor megláttam a képet azt mondtam na ez egy jó kép. Megnyitva visszább esett a lelkesedésem. A táj gyönyörű, a kompozíció tökéletes. Szépen vezeti a szemet a jobb alsó háztól a hegycsúcsig. Ami nem annyira tetszik, hogy nagyon erősek a fények. A templom vakít. Az ég is lehetne izgalmasabb de ez nem rajtad múlt. Jó kép ez, csak a napszak nem volt megfelelő.

farfalle válasza:
Köszönöm, hogy megnézted és megírtad meglátásaidat.

adott pontszám: 3
2014. március 4. | 18:32 | tojasosnokedli

Kedves emlékkép de sajnos nem több annál. Picit sokminden van a képen egyszerre. Lehet érdemesebb lett volna szűkebb kivágással dolgozni lehagyva a jobb alsó épületet.

farfalle válasza:
Szia! Ha jobban megnézed és nem rögtön a tucatkép (emlékkép) kategóriába sorolod, akkor látni fogod, hogy itt a szűkebbrevágásról jó szemű fotós nem beszélhet.Ha levágom a jobboldali épületet hová kerül a templom? Akkor kapnám azt, hogy " miért hagytál olyan keveset a jobboldalon, hová csúszott a teplom? stb.) Nem értek veled egyet.

adott pontszám: 5
2014. március 4. | 14:40 | Koppán

Szia! Hangulatos alpesi kis falut fotóztál. Szép színek, tiszta, éles, jól megkomponált kép. Grt. Ferenc

farfalle válasza:
Köszönöm és örülök, hogy tetszett a kép.