BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,27
KATEGÓRIA: panoráma
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. február 10. 18:11
  • Készítés helye (ország): Svájc
  • Készítés helye: Grindelwald
Bachalpsee

2003-ban októberében készült ezt a kép a svájci Grindelwaldban. A tavat a First felvonóval lehet megközelíteni, a végállomástól félórányi sétával. A Bachalpsee a környező hegyek vizét gyűjti össze, amit aztán egy patak vezet le a Thunerseebe. A 4.0 Megapixeles Olympus Camedia gépem minden szűrő nélkül rögzítette ezeket a színeket. A kép méretén kellett csupán változtatnom, nem igényelt különösebb beavatkozást a PS zajszűrésen kívül.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2014. február 11. | 17:48 | Deadbird

Szia!
Először is köszönöm, hogy elfogadtad az értékelésem, de félreértettél! A kép elvileg akkor van kész, amikor nyomtatásba kerül. Jelen esetben, amikor feltöltésre! Az égen jelentkező zaj, nem feltétlenül a Te hibád, de utólag tudsz rajta változtatni. Vannak ingyenes progik, amikkel ki tudod küszöbölni ezt a problémát. Ugyanez igaz az utólagos élesítésre. Rétegeket használva utólagosan el tudod tűntetni a fehér kontúrt, amit az automatikus élesítés okozott a hegyek "élénél".
Üdv!

farfalle válasza:
Köszönöm a válaszodat. A PS-al ismerkedem és remélem, hogy egyre jobbak lesznek a képminőségek.

adott pontszám: 4
2014. február 11. | 17:47 | Blex

Hali!
Sajnos nagyon részlettelen és zaj is maradt benne , ismerem ezeket a gépeket , de azért az utómunka sem segíthetett neki.
A hegygerincek aurásak , minden szinten.
A tagolás felosztás tetszik , egy kicsit határozottabb előtér elkélne...
Összességében jó , de aminőség nem.
A repülőt én kiszedném egy ilyen szép táj felől.
üdv!

farfalle válasza:
Köszönöm a meglátásaidat. Mint talán már írtam, a kép színén nem változtattam semmit, ilyen csodás kék színeket produkált a kis gép. Vágtam az előtérből, mert rontotta a képet, de megnézem mégegyszer. A repülőt valóban kiszedhettem volna, engem nemzavart, előfordul ilyen az ottani környezetben.

adott pontszám: 3
2014. február 11. | 16:05 | Deadbird

Szia!
Kicsiben milyen szép volt, azután megnéztem eredeti méretben... :/
Nagyon zajos az égbolt (ezt könnyen orvosolhattad volna) és az utólagos élesítés se tett jót. Fehér csík az előtérben lévő hegygerinc széleinél. Ráadásul nagyon pixeles lett az egész. Nagyon tetszene, de így javítandó!

farfalle válasza:
Köszönöm. Ez a gép ennyit tudott, 4.0 pixellel készített képet szeretnék látni, amely ennél jobb minőségű és meghallgatnám, hogy hogyan készítette.

adott pontszám: 3
2014. február 11. | 09:41 | Sunslayer

Szia!

A táj gyönyörű viszont a kép ezt szvsz nem igazán adja vissza - gondolom ebben közrejátszik a 4Megapixel is. A kép erős napsütésben készült a fények kemények a hullámokon megcsillanó részek kiégtek ami kicsit zavaró úgy mint a kép balra lejtése és részleteinek hiánya, zajossága. Nekem olyan benyomást kelt mint amit túlélesítettek. Én mindenképpen újrapróbálnám ha van rá lehetőséged naplemente/felkeltekor lágyabb fényeknél, esetleg hdr technikát bevetve.
Üdv András

farfalle válasza:
Szia! Véleményem szerint kiégésnek itt nyoma nincs, nem lejt balra a kép és a részletek is megfelelőek.Tudom, hogy minden relatív és nincs olyan a világon, ami mindenkinek tetszik és jó. A 4.0 pixel itt kitett magáért és sok mai, modernebb gép nem hoz ilyen minőséget. Persze ezzel nem azt mondom, hogy nem jó egy 24.0 pixeles gép...Nem értek veled egyet. Köszönöm, hogy megnézted.

adott pontszám: 5
2014. február 11. | 07:20 | aczelpeter

Nagyot szippantok virtuálisan abból a kristálytiszta levegőből, ami az anzixból árad. Kékülő páratávlat, tiszta - nem izgalmas, de kerek - kompozíció. Ami nekem a lényeg: nagyon jólesik ránézni, szinte megnyugszom a látványtól, amit elénk tálalsz.

farfalle válasza:
Köszönöm a véleményedet és hogy megnézted. Régi képeim közt tallózva magam is úgy éreztem, hogy ez a látvány szívderítő és ahogy írod, jóleső, megnyugtató érzéseket produkál.

adott pontszám: 4,5
2014. február 10. | 19:51 | h.rom

Szia. Kár, hogy akkoriban még csak ilyen technika állt rendelkezésedre, hogy megörökítsd ezt a gyönyörű tájat. Alapvetően jól lett kiexponálva, a fények kiegyensúlyozottak, a színek pedig Olympushoz méltóan kritikán felüliek. A képminőség viszont igencsak gyatra. Pixeles, széteső, a részletek elnagyoltak. Ezt én betudom a gépnek, de a mai kívánalmaktól igencsak elmarad a felbontás.

farfalle válasza:
Igen, köszönöm az észrevételeidet és teljesen igazad van, a képminőség nem az igazi, különösen nagyitásnál nem.
Azért megpróbálom a PS-al még1x megvizsgálni a lehetőségeket, mert ez az egyik legkedvesebb képem a sok száz közül, amiket ott készítettem.

adott pontszám: 4,8
2014. február 10. | 18:36 | Jose Z Vargas

Szia Remek kép remek panoráma. figyelembe véve hogy mikor és milyen géppel készült szerintem ahhoz képest remek lett mondjuk a mai elvárásnak nem minden esetben felel meg a kép mert a zajszűrés még mindig ráférne a képre de a szerkesztés és a látvány azért érezhetően átjön főleg az utóbbi :))


Üdv Vargas

farfalle válasza:
Köszönöm! Örülök, hogy tetszik. Azért látod az "öreg gépek" is tudnak még ma is mutatni valamit. Több hasonló felvételem van arról a környékről az Olyampussal. Nézegetem az új Olympusokat, de a jók még a Nikonok egyes kategóriáját is lekőrözik tudásban és persze árban is.