BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,62
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. január 22. 21:53
  • Készítés helye (ország): Egyiptom
Kairó szélén

A piramisokat mindig szép környezetben, kék éggel, sok homokkal, már-már idilli környezetben látjuk. Valójában már a város teljesen ráhúzódott a műemlékre és a szmog napi szinten elrontja a "piramis élményt". Ez a kép közelebb áll a valósághoz mint azok a képek, amelyeket napi szinten látunk. Mellesleg az is megdöbbentő, hogy a piramisok mennyire eltörpülnek a város hatalmas mérete mellett. Ez egy régebbi képem, ilyet már nem nagyon lehet csinálni a levegő szennyezettsége miatt 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,5
2014. február 10. | 14:25 | metkos

Szia !
A fotód akár egy fantasztikus, vagy posztapokaliptikus film borítója. Alapjában véve nagyon tetszik, viszont számomra van néhány hibája. Én egy picit keskenyebbre vágtam volna a felső és az alsó részeket ugyanakkor a kép alja túlságosan sötét lett. Ettől függetlenül gratulálok, igazán tetszik.
Szép fényeket !

adott pontszám: 4
2014. január 25. | 19:15 | Blex

Hali!
Nem rossz a látvány a távoli piramissal.
A felezős horizontot nem nagyon értem , mikor az égbolt ennyire üres. A képszélek lesötétítése sem szép nálam , a városból is sokat kitakar elveszi az előteret , nagyon a horizontra nyomja a látványt. A szmog a pára ráment az élességre , persze nagyok a távlatok , talán emiatt is jó lenne valami határozott előtér.
Üdv!

DeZert válasza:
Szia, köszi a kritikát. Próbáltam nem felezősen, de egyszerűen nem működik a kép, a vignettából is megpróbáltam visszavenni és szintén nem működik a kép. Ez ilyen, akit megfog a téma, az érzet, azoknak ezek nem zavaróak, akiket nem azoknak meg igen, ez teljesen rendben is van. A levegővel nagyon nincs mit tenni, kilométerekre voltam, szabad szemmel még ennyit sem lehetett látni, én ezt nem látom hibának, mert a fotónak nem értem miért kéne mindig jobban visszaadnia a látottakat mint amennyire pölö a szemünk teszi. Alapvetően én úgy gondolom jelen képnél a téma az ami fontos és manapság ez a fotó már többnyire megismételhetetlen.

adott pontszám: 5
2014. január 24. | 13:20 | h.rom

Szia. Szerintem remek felvétel, és igen, én is pont arra gondoltam, hogy milyen picik a piramisok a városhoz képest. Jó meglátás és a megvalósítás is hibátlan. A piramisok középreszerkesztése is abszolut indokolt, egyből rájuk irányul minden figyelem. Viszont az 50D 2008-as kiadású, annál korábben ezzel a géppel ezt a képet nemigen készíthetted el. S más akkor, 6 éve is igen erős volt a szmog kairó fölött, körül.

DeZert válasza:
Szia, teljesen igazad van ez egy eos 350D volt :) elírtam és 2008-ban készült. Azóta a szmog rosszabb :)Örülök, hogy tetszik!

adott pontszám: 5
2014. január 23. | 18:50 | balubali

Szia!
Lehetne vitatkozni, de nem fogok, mert engem nagyon is megfogott a kép. Van benne valami drámai, amihez az FF csak adja alá a lovat.Mi emberek mennyire urbanizálódunk.Korábban a temető csendes helynek számított és a holtakat nem zargatták a város zajai.Így kellett volna itt is tenni.Hisz ezek a piramisok nagy emberek síremlékei.Azt hiszem a szokásos harmadolás helyett a felezés jó döntés volt, így a centrumban maradt a főtéma.S bár a kép felét az égbolt tölti ki, a térélmény miatt érdemes volt meghagyni, mintsem levágni a képről.
Jó fotó!

DeZert válasza:
Köszönöm! Hiszek benne hogy akkor jó egy fotó ha lehet vele vitatkozni :) Örülök, hogy tetszik!

adott pontszám: 4,8
2014. január 23. | 17:43 | macskacsajszi.

Szia. Jó volt olvasni a leírásokat. Szép helyen jártál és érdekes témát mutatsz meg. A háttérben én jól látom a piramisokat. Ott éles ahol leginkább kell. Az erős fényszennyezésről nem tehetsz de szívesen látnám kora esti kivilágításban amikor már felkapcsolták a városi fényeket. Hátha úgy is összejönne valami. A szerkesztés alapján a sötét előtérből vágnék egy kicsit. További jó fotózást. Üdv.

DeZert válasza:
Szia, köszi az értékelést. Sajnos ezt a fotót már nem tudtam megismételni pár évvel később, mert egyszerűen nem lehet oda ellátni. Este meg nemhogy a piramisokig, gyakran a Nílus túlpartjára sem lehet ellátni ;)

2014. január 23. | 17:19 | jethro

Úgy látszik az egyiptomiaknak kevesebb bajuk van vele mint a magyaroknak :-)))

DeZert válasza:
:)

2014. január 23. | 15:06 | Aktív

Nem sok hibát látok a képen,de lehetne jobb is.

Alul a részben bebukott rész nem ad a képhez,fölösleges nincs értelme.
Felül sok,a piramist nem szerkesztettem volna középre,jobban kiemeltem volna hisz az a főtéma.
Nem pontozom,de ezek a hibák olyan finomságok amit látni kell!

A rajzolattal is van kifogásom,hiányoznak a részletek.

Gondolom nem turistafotónak szántad.

Lehet jobb képet is csinálni,még ha a levegő szennyezettségét is figyelembe vesszük.

Jó helyen,jókor,jó időben.

Ennyi a titok.

üdv.

DeZert válasza:
Szia Ramíz (Imre), öröm olvasni az értékeléseidet!

adott pontszám: 5
2014. január 23. | 09:50 | jethro

Nagyon jó fotó!

Nekem kettő okból tetszik:
-sosem láttam a piramisokat élőben így nehéz felmérnem mekkorák.Ezen a fotón pontosan látszik.Nagyon jól kiadja a monumentalitásukat!
Ráadásul még a szellemi nagyságuk is sugárzik a körülöttük lévő mai építészeti alkotásokkal szemben.

- kitűnő példa lehetne a fotóskönyvek azon tanítására,h. agyonfotózott témákat egyedien !

Az csak a kettő dolgon felül: szép fényekkel és nagyon jó ff. átalakítással dolgoztál.

Remek fotó GRt!

DeZert válasza:
Köszönöm! Pont a mai nap teljesen meglepődtem mert megtaláltam egy elég közkedvelt egyiptomi facebook híroldal borítóján. :)

Örülök, hogy tetszik és köszi a kifejtést és az elismerést!

adott pontszám: 4,5
2014. január 23. | 08:27 | harmincas

És milyen jól tetted, hogy ilyen egyedi, komor hangulatú, realisztikus képet csináltál! Nagyon illik hozzá a fekete-fehér konverzió is, és jó a sötét színvilág. Talán annyit változtatnék rajta, hogy a piramist nem pont középre, hanem valahová a harmadolópontba tettem volna. De mindenképpen különleges, kreatív, szuper fotó.

DeZert válasza:
Köszönöm, örülök hogy tetszik!

adott pontszám: 5
2014. január 23. | 07:58 | Jose Z Vargas

Az anya mindenit ez egy remek kép lett ilyet de még hasonlót sem láttam az FF kidolgozás nagyon szuper és a kompozíció is remek lett a város előterével és a középre szerkesztett piramisokkal... Gratulálok hogy készült feldobtad a géped ... vagy landolás közben ? :)) Remek lett.

Üdv Vargas

DeZert válasza:
Köszi, örülök hogy tetszik! :) Messziről egy magas pontra felmentem, csak sajnos már nem nagyon lehet reprodukálni, idén voltam megint Egyiptomban és annyira szennyezett már a levegő, hogy képtelenség..

adott pontszám: 4
2014. január 23. | 05:17 | VGyuszi02

Szia!
Tetszik a kompozíció az ff konvertálás. Nekem picit alul túl sötét, sok részlet elveszik. Nálam picit lehetne élesebb.
Jó fotó apró hibával.
Tisztelettel!

DeZert válasza:
Köszönöm, az előző értékelő is ezt írta, lehet benne valami, habár én úgy gondolom, hogy a hangulata, mondandója és jelentősége felülírja ezt!

adott pontszám: 4
2014. január 22. | 22:18 | Új tom00

Hangulatos fotó lenne...megnézném színesben is. Ami kevésbé tetszik, az előtér bebukása, részlettelen feketesége. Hozzá nem ad a képhez, sőt...
Alapjában véve érdekesnek találom.

DeZert válasza:
Szia! Köszönöm a meglátást. A képet régen csináltam 2008-ban, azóta nyertem is vele pályázatot, meg itt-ott megjelent így nem éreztem indokoltnak, hogy újra gondoljam, de minap már én is elgondolkodtam ezen, tényleg köszönöm az észrevételt!