BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,54
KATEGÓRIA: divat
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. január 14. 20:12
. :)

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2014. február 12. | 23:44 | aczelpeter

Beleköthetetlen. Talán nincs benne különösen sok fantázia, de amit felvállaltál, azt abszulút tökéletesen megoldottad. Így kell csinálni ezt.

ada201_2 válasza:
Köszönöm :)

adott pontszám: 3
2014. január 23. | 01:17 | Tyus

Kicsit megvártam míg lemegy a kép körüli ováció mert a szöszi baba + stúdió + fél millás váz = sok 5-ös közeli komi, nekem viszont vannak észrevételeim ;)

A fenti 3-mas kombó engem is behúzott, de mikor megnyitottam nagyba, az ugrott be: Ezt miért tetted vajon fel? Mit láthattál benne?

A lányka beállása és mimikája teljesen mást mond nekem, mint amit Te valójában akartál vele sugallni. Mintha egy buszmegállóban lenne.
Olyan érzetem van, mintha unná a dolgot és arról álmodozna, amit balra épp lát.
"Mikor lesz már vége, olyan éhes vagyok, fáj a lábam, leülnék már" stb.
Szóval nem látom az élvezeti faktort. A dögöt.

A másik óriási hibahalmaz maga a kategória okozta kérdések.

Divat:

Ki az aki miniszoknyához fekete bundát vesz fel nyáron, hozzá egy fekete cipőt, amit fekete háttér előtt akar bemutatni? :(

Az egész ruhakombináció egy nagy talány nekem.
1. Bunda le :D
Látszódna a válla, az S alakja

2. Melltartó le :D
Az enyhén áttetsző felső adna egy kis izgalmat a fotónak. Ha viszont nem olyan merész a modell, akkor, felső le, szoknya le és maradjon csak a bunda. (persze ahhoz hosszabbnak kellene lennie és hátteret cserélni)
A melltartó így ebben a formában nekem nem jött be. Nagyon nem.

Őszintén szólva nekem ez a szoknya sem jön be. Nem elegáns.
Mintha ki lenne gombolva, túl gyűrött.
Ez a farmertéma amúgy sem illik a többi elegáns és drága ruhadarabhoz.(bunda)
A felső is furcsán rálóg..nem tudom...az összkép nem elegáns, nincs rá más szavam.

Végül a cipő
Ez a beállás nem mutatja meg a szépségét, és a háttér-mimikri is ipi-apacs módba kapcsolt.
Egyik lábat jó lett volna oldalra fordítani.
Ez az X láb, nagyon szorongós, hozzá a csípőre tett kéz. Semmi lazaságot nem mutat.
Jó lett volna látni a sarkát a cipőnek.

Fázik/unatkozik/unja/ideges/mosdóba menne. Teljesen mind1, hogy melyik verzió.

Háttér:
Korábban már mondtam, hogy a fekete a ruhák miatt nem jó, de az arcát és a haját szépen kiemeli. Ha ezt meglövöd csak fehér(!)neműben, akkor már jobb lenne. (4) Persze ahhoz sem illene ez az unott arckifejezés, de a látvány tompítana az élén ;)

Így eltakartál mindent és se alak, se mimika, se divat. Rádobhattál volna egy szép táskát, nyakláncot stb.

A háttér a baloldalon koszos/poros. Fehér maszatok vannak. 1 másodperces utómunka lett volna. (Ez hanyagság, kapkodás, megölte volna az 5 ös képet is. Mintha sáros cipőben mennél operába, oda kell figyelni!)

Stúdiótechnika, gép, szép modell:
Minden lehetőséged adott a jó képhez.
Használd ki legközelebb ;)

Szumma:

-Háttér és a ruha színe ne legyen 1 szín
-Érdekes(ebb) póz kellene
-Jó mimika sem árt, ha a testből nem mutatsz íveket
-Divatdiktálás, ha már ez a kategória
-Háttérpiszkok kiszedése
-Fent picit szűk
-Címhiány

ada201_2 válasza:
Az értékelésednek ez a része "a szöszi baba + stúdió + fél millás váz = sok 5-ös közeli komi" olyan hangvételű, hogy nem tudok vele mit kezdeni. Soha senkinek nem kérkedtem vele, h milyen vázam, van, mennyiért. Sőt. Használtan vettem. És igen, azzal is tisztában vagyok, hogy nem a váz tesz valakit jó fotóssá!

Ha mindent levetetsz, az sem divat. Az meg hogy Neked mi tetszik lelked rajta.

legközelebb kicsit másféle hangnemben, ha kérhetném
Köszönöm

adott pontszám: 3,9
2014. január 16. | 16:02 | pilipár

Még sosem volt alkalmam müteremben fotózni, de nagyon sok ott készült képet láttam már. Vannak közöttük nagyon "müeterem-szagúak" is és olyanok is, amik annak ellenére "élnek", hogy tudom, minden, a fotón végeredményként látható pixele grammra-dekára ki volt számolva. A fények, a beállítások stb.
A Te képed nem rossz, de sok apróság miatt mégsem ragad magával igazán. Van egy csinos modelled, karcsú boka.....szép szemek....a közte lévö részt majd elemzik a fiúk :)
De nem tetszik, ahogy a derekánál átlátszik a szoknya korca a blúz alatt, és ilyenkor célszerübb testszinü melltartót viselni, mert az, hogy a fehérnemü így látható, az nem éri el a "szexis" mértéket, de zavarónak viszont az.
Tetszik, ahogy a megvilágítással leválasztottad a háttérröl a fekete szörmekabátot, de nem tetszik maga a gyürött-foltos háttér és a furcsa (szöszös?) drapéria alul sem. Már más képen is láttam, de engem zavar, hogy nincs határozott elválasztás a vízszintes és függöleges felületek között....ez olyan hajtogatott háttér?
A beállítás nem rossz, de inkább semmi különös. Ebben a képben a lány igazán "értékes", bár a tekintete lehetne kicsit élettel telibb....a fotós pedig úgy gondolom, tette a dolgát.....beállított, világított, kattintott......nem ügyetlenül, de az, amitöl csettintünk és ötöst nyomunk, az lemaradt. Korrekt stúdiómunka, éles is, de nem érzem benne, hogy sava-borsa van.
Üdvözlettel! Pilipár

ada201_2 válasza:
Azt hiszm ez az első olyan értékelésed, amivel nem értek maradéktalanul egyet. A háttér koszosságát aláírom, hogy az én figyelmetlenségem.
De Te is leírtad, hogy ebben a fotóban az érték a lány, és hogy korrektül van technikailag kivitelezve.
Azt hiszem, ezzel a mondattal tényleg megragadtad a lényeget, hiszen nekem is ez volt a célom.
Szép megvilágítással bemutatni egy szép lányt. :) Semmi több
Azt gondolom, ez sikerült.

Üdvözlettel: Ádám1

adott pontszám: 3,9
2014. január 16. | 11:51 | Roti

Szia!
A háttér túlságosan látszik. Nem áll jól a fotónak
A lábnál a koszt illő kiretusálni.
A ruházat számomra furcsa összeállítás. Szerintem nem túl ízléses.
A lábnál nem kell ennyi levegő.
Az elnézés nem túl szerencsés a középre szerkesztés miatt.
A hajfény túl sok.
Ez a világítási módszer kissé divatja múlt már.
Érdemesebb kísérletezni és nem a snassz dolgokat követni.

ada201_2 válasza:
Szia. Nagyon sokmindenbe jogtalanul kötsz bele. Szerintem. Az egyedüli amivel egyet tudok érteni a kosz otthagyása. Az ogy Neked mi divatos, és mi snassz, az a magánügyed :)

2014. január 16. | 08:28 | mitcsenkov

"Mert nem egy elgondolkodtató művészfotó."
No, ez nem is gond - egy műtermi modellfotónál szerintem értelmes ember nem fog okvetlen valami mögöttes jelentést keresni.
Sokszor például egy apró finomság, póz vagy tekintet elég ahhoz, hogy a "technikailag korrekt" fölé emeljen egy képet. Például mert valami olyan atmoszférát kölcsönöz a képnek, ami nem mindig jön össze.
Szóval az apró plusz épp csak az legyen, ami kiemeli a technikailag korrekt képek közül.

A "technikailag korrekt" az a szint, ami leckeként, kötelezően elvárható valakitől - megtanulható, ha az ember elegendő időt fektet bele (de persze sokan nem teszik meg).
Innen kezdődik a "plusz".

adott pontszám: 4,8
2014. január 15. | 18:53 | Szilárd.

Szia!
Jól beállított gyönyörű Hölgy. szinte a megvilágítás is kellőképp tökéletes. nagyon jó kontraszt hatás, még a Modell körmei is feketére vannak lakkozva, kár hogy eltűnik a ruha mögé, a másik ok amiért nem adtam öt pontot az a kósza hajszálak, amit illet volna retusálni. Egyébként profi munka, látszik "az évek meg a rutin".
Szép napot!

ada201_2 válasza:
Szia :) nagyon köszönöm az elismerrő szavakat :) amiket írtál, teljesen igazak. Figyelnem kellett volna a koszrca, meg a belógó tincsekre.
Egyébként, fiatal vagyok még :))

adott pontszám: 4
2014. január 15. | 15:44 | cyw

Szia.
Csini lányt találtál magadnak!:)
Technikailag szerintem jól megoldottad a nagy feladatot. Igazából jól lett beállítva minden. Élesség, fények, kompó mind jók. Egy kicsit mondjuk a lábán puhíthattál volna, egy-két foltocska ott maradt.
Ami kimondottan nem tetszik a háttér és a vízszintes "háttér":). Nem illik ide a fekete, főleg, hogy fekete szőr van rajta. A lenti rész pedig gyurbás! Mondjuk nem baj, de valahogy kijavíthattad volna valamelyik nagyszerű progiban.
Ami még zavar, hogy nem néz ránk. Tudom nem portré, de akkor is. Attól még nézhetne felénk.
Összességében jó kép lett, egy pár dolgot máshogyan csinálnék, ha lenne rá lehetőség!:)
További szép képeket!
üdv.

ada201_2 válasza:
Köszönöm :) Amiket leírtál jogosak :) Direkt raktam fekete háttér elé :) és egy élfénnyel igyekeztem leválasztani a háttérről :)

2014. január 14. | 23:15 | mitcsenkov

Biztos megleplek vele, de hadd kérdezzek egyet. :)
Hogy kell egy ilyen képet "értékelni"?

Technikailag korrekt munka, a fekete cipő és ruha elválik a fekete háttértől, ugyanakkor mind a bőr, mind a világos, szinte fehér ruha is szépen ki van exponálva.
A világítás tehát jó, hozza a kötelezőt.
Belekötni nincs miért, meg amúgy sem cél. :)

Ezt leszámítva viszont mi az a "plusz" faktor benne, ami egy jól kivitelezett technikai gyakorlatnál több? És kell legyen benne több?

Tudom, hogy ez a kérdés nem csak ehhez a képhez tartozhatna, hanem bármelyik másik fotóhoz, de most megint eszembe jutott.
Mi a teendő egy hiba nélkül kivitelezett, de ettől többet fel nem mutató képpel? Dícsérjük meg a korrekt kivitelezést, vagy hiányoljunk belőle valamit, amit igazából nem tudunk pontosan megnevezni? :)

ada201_2 válasza:
Érdekes kérdést vetettél fel. :) Ha én értékelném ezt a képet, akkor mindenképpen kiemelném, hogy technikailag korrekt :) Megtetted. :) Hogy ezt díjazod-e ponttal? Jó kérdés. :) Én nyilván örültem volna, ha igen, hiszen, egy ilyen \"Technikailag korrekt kép\" kivitelezésében is munka van, de nyilván meg lehet érteni azokat (is) akik valami olyan pluszt keresnek ebben, ami nincs benne. Mert nem egy elgondolkodtató művészfotó. Ha valamit ki kellene emelnem ebből a képből, az az, hogy Domi nagyon szép lány. :) Hogy ez érdemel-e pontot nekem? :) valószínüleg nem, hiszen ebben nekem sok érdemem nem volt. Szóval, az én pontom, maximum az lehetne, hogy korrekt fotót csináltam. De ezt leírtad, szóval meg lehetek elégedve magammal. :)

Az, hogy mit hiányolunk belőle? :) Nyilván lehetne ezt a képet másképp, máshogy, esetleg csilivillli kiegészítőkkel csinálni, de az egy más kép lenne. :)

Ez ilyen. Megörökítettem egy szép lányt technikailag korrektül. :)

Akartam adni erre a véleményre egy kreditet, de nem lehetett, mert nem volt pontja :))

2014. január 14. | 22:45 | puruczki-2

Megnéztem az adatlapod...19 éves vagy....
Műtermi fotózással nagy fába vágtad a fejszédet...technikai tudás kell és sok-sok tapasztalat, és főleg az elején egy jó "tanár"...

...tanárom nekem sem volt (de azért a Kókai Mátét annak nevezném), így sok work-shop-ra jártam, ahol a különböző műtermi tachnikákat lestem el...és a készült képeket profiknak mutattam be, az Ők javaslatai alapján probáltam tovább lépni...

...ha igazán érdekel vagy komolyabban akarsz vele foglalkozni javaslom neked a "photoballance" stúdiót és Endrét...(neten megtalálod), ár/érték arányban a legjobb műterem és kiváló feltételek (sokan járunk oda)

...ja és ha én újra 19 lennék, tuti fotós akarnék lenni...
:-)

ada201_2 válasza:
Ezek a képek pontosan ott készültek :))) És neki is megmutattam. meg volt vele elégedve :)

adott pontszám: 3
2014. január 14. | 22:36 | puruczki-2

Szervusz!
Hűha...nem volt más színű háttered?
Ha ezt a képet egy bordó háttér előtt lövöd, akkor már egy 4-est is megérne...de így fekete bundafélében nem tűnik jó választásnak, még akkor sem ha egy élfénnyel le akarod választani a háttérről...ez nemigen sikerült...(ha már műterem a háta mögé egy spotot lőhettél volna, az ad egy fajta derengő kiemelést még a modellednek)
Ezekkel a keményebb (majdnem surló) fényekkel a hölgy lábának apróbb hibái kiemelődnek, ezt esetlegesen utólag módosítani lehet (pici retus)...
...de az eddig leírtak miatt kevesebbet vontam volna, a nagyobb gondom, hogy a fotó ötlettelen, nincs hangulata, túl sablonos...és szerintem (de ez túl szubjektív és nem is számítom bele a pontozásomba, csak megjegyzem...) nem is divatos...

ada201_2 válasza:
hát legyen :) Köszönöm hogy megnézted

adott pontszám: 3,8
2014. január 14. | 22:28 | nandi75

Szia,

helyes lány, egyszerű, de kellemes él+főfény, a pózban semmi extra nincsen, de az sem rossz.
Kezdjük azzal, amiben (majdnem) ártatlan vagy, utána a többi :-).
Rém koszos a padló. OK, hogy fekete papír és minden látszik, de erre való a lábtörlő , ha már ilyen, le kell sikálni. Ha utólag veszed csak észre, még mindig ott a feledékeny fotós nagy barátja, a vignettálás :-).
Nagyon látszik emellett a háttér függőleges-vízszintes átmenete, nem szép.
Kár volt ennyire középre tenni, unalmas tőle.
A ruha nekem abszolút nem jön be. Ez egy vékony, szép arcú, jó alakú lány. A ruha ebből összesen a lábát emeli ki, minden mást elfed. Ez nem gond, de maga a ruhában nincsen semmi különleges, a farmerszoknya és a pulcsi nem passzolnak egymáshoz. Ha levenné a mackójelmezt felül, úgy is jobb lenne, ha felvenné, de alatta pl. egy fekete top lenne, úgy is. Így viszont nem jó.
Első ránézésre ennyi ugrott be.
További kellemes fotózkodást a hölggyel :-)

Üdv,
Nándi

ada201_2 válasza:
Köszönöm az értékelésed. :) A koszos padlóban abszolút igazad van. :) Meg a háttérrel is. Az értékelésed többi része a ruhával meglehetősen szubjektív :)

Nekem így is tetszett.