BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,29
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. november 22. 17:48
  • Készítés helye (ország): Svájc
  • Készítés helye: Grindelwald
  • Készítés ideje : 2011-08-17
Hegymászók temetője

A kis temető a svájci Grindelwald (Kanton Bern) temploma mögött található. A kép jellegzetessége, hogy ezen a részen többségében hegymászók, illetve helybeli hegyi vezetők sírjai találhatók. Sok sírkő felirata árulkodik villámcsapás, hegyomlás, lavina okozta korai halálesetről. Több angol hegymászó is itt nyugszik a hegyi vezetővel szomszédos sírokban. Az Eiger és a Mönch és Jungfrau meghódítása bizony sok emberéletet követelt. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2013. december 4. | 01:15 | Georgi156

A hely mindenképpen megért egy fotót, amit elég jól sikerült megvalósítanod. Szerintem az utómunkát egy kicsit túlzásba vitted. Nekem úgy tűnik mintha túl kontrasztos és túl színtelt lenne a fotó. Az élességet szépen eltaláltad a vágáson lehetne talán még javítani, de ezt a teljes kép ismerete nélkül mondom.
Üdv. Gy

farfalle válasza:
Köszönöm észrevételeidet. Valóban picit állítottam a kép minőségén, lehet, hogy
nem szerencsésen.

adott pontszám: 4,8
2013. november 23. | 17:46 | Blex

Hali!
Maga a helyszín nagyon gyönyörű , és a temető is "szép" a maga módján , és teljesen jó dolog egy ilyen emlék a hatalmas hegyek lábánál.
A képet szűknek érzem , az előtér miatt is , és lehet a képszéli fa is fokozza.
Tipikusan nagyobb látószöget kíván , ha az optika nem oldja meg akkor panorámával.
Üdv!

farfalle válasza:
Szia!Köszönöm jó tanácsodat. Ezzel a géppel sajnos jobbat nem tudtam készíteni, de most már van egy jobb gépem, amellyel remélhetőleg nívósabb felvételeket készíthetek. Üdv:Péter

adott pontszám: 5
2013. november 23. | 17:21 | Susinka

Szia! Tekintve azt, hogy milyen géppel fotóztál, azt mondom, hogy szép fotó! Szének a színek és az élesség is meg a kompozíció is egybe van! Ez is azt mutatja, hogy nem kellenek pixelhegyek ahhoz, hogy valaki minőségi fotót készítsen! Csak fotós szem! Grat: tj

farfalle válasza:
Szia! Köszönöm a kitüntető dicséretet,ilyenre nem is számítottam, látva a többiek remek képeit. A fények a hegyekben segítenek a fotósnak jobb képeket készíteni, mint egyéb helyen. Üdv:Péter

adott pontszám: 5
2013. november 23. | 16:46 | siti

Szia!
Nagyon szép kép!
A témába beleborzongtam. Ahogy magasodnak a hegyek fenyegetően a temető fölött, hogy bizony nem adják olcsón magukat...Egyszerre vonzó, és rémisztő. Tetszik!

farfalle válasza:
Szia! Igen, elgondolkozva olvastam a sírfeliratokat a helyi sziklákból hasított köveken. Sok fiatal hegymászó alszik a hegyek lábánál, ahonnan azon a bizonyos napfényes napon bizakodva elindultak vendégeiket a sziklák birodalmába kalauzolni.
Száz éve Grindelwaldban majdnem minden családban akadt hivatásos "Bergfihrer", ahogy ők ejtik,apák, vagy még fiatal emberek. A rutin sajnos nem volt elég. Köszönöm a kitüntető pontszámot. Üdv:Péter

adott pontszám: 3,8
2013. november 23. | 16:24 | calabash

Köszi a leírást. Veszélyes hobbi ez a hegymászás. A képet szerintem elég jól komponáltad. Előtérbe tetted a sírokat és a háttérben még egy havas hegycsúcs is látszódik. Magasan lehet ez a hely, ha augusztusban is hó fedi a hegyek tetejét.
A fényekkel nem volt szerencséd, túl erősek és sajnos sok a bebukott, sötét részlet, leginkább az előtérben. A havas hegycsúcs egyes részletei viszont kiégtek. A középen lévő égrészlet színe eléggé természetellenes és pixeles. Úgy látom, hogy az egész képet túlélesítetted.

farfalle válasza:
Köszönöm meglátásaidat. Ezzel az egyszerű kis 12 éves géppel csak ilyenre sikerült. Nem módosítgattam rajta semmit. A havas hegyoldalak 2500 métertől kezdenek emelkedni. Ez a háttérrész egy gleccserben végződik. A délutáni fény arrafelé ilyen színeket is produkál. A gyakori esőzés, valamint a téli nagy havak talajba került vizei markánsabb zöld színeket adnak az itteni növényzetnek.