BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. november 10. 19:36
  • objektív: Sony 70-200 F2.8 G
LZsII

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2013. december 7. | 10:00 | zolika78

Szia! Tetszik a képed! A leányzó is szép! Jó ez a felhúzott szemöldök :) És ami a legjobban tetszik, hogy a bőr textúrája megmaradt! Gratula :)

Zorko válasza:
Köszönöm,

Ha így látod akkor nagyon ügyesen csináltam a bőrlágyítást, mert van rajta :)

Üdv,

Zorko

adott pontszám: 5
2013. november 15. | 19:06 | macskacsajszi.

Szia. A színvilág élesség és a kompozíció nagyon szép lett. Az elmosott háttér bokeh formája is tetszik. Jónak látom a szerkesztést is. Apró észrevételem,hogy a lány bal oldali szemöldöke jóval görbébb mint a jobb oldali. Én tudatosnak gondolom de nem von le semmit az értékéből. Nálam 5 pontos. Szép fényeket.

Zorko válasza:
Köszönöm,

Jól vetted észre. Valójában tudatos, de nem a részemről. :) Évek óta beidegződött mimika nála. Valamiféle szexepil. Nekem bejön.

Üdv,

Zorko

2013. november 12. | 16:17 | blaise21

Szia! Valóban Három Istvános a beütés, de nem teljesen. Meg attól függetlenül egy szépen kivitelezett expo, az én ízlésvilágomnak is megfelelő stílusú utómunkával, korrekt minőségben. Kifejező a tekintet, jó pillanat, max azt a rikító ciklámen felsőt cseréltem volna le pl egy bézs színűre, az jobban menne a többi dologhoz a képen. Gratula! Balázs

Zorko válasza:
Köszönöm Balázs,

Osztom a véleményed a felső színével kapcsolatban :) Egyébként meg a többivel kapcsolatban is

Üdv,

Zorko

adott pontszám: 4
2013. november 12. | 11:28 | HPeti80

Szia, ez egy jól beállított portrékép, a szemek nagyjából a harmadolóvonalra esnek és nem hagytál túl sok teret a fej felett. Ami észrevételem lenne, hogy szerencsésebb valami homogénebb hátteret választani, illetve a modell arcánál sötétebb hátteret.Ahogy látom itt fa volt amelyet megvilágított a nap. Talán a színvilágot is érdemes figyelni, hogy színben passzoljon a háttér a modell rózsaszín felsőjéhez. Szép fényeket!

Zorko válasza:
Köszönöm

2013. november 11. | 16:15 | macroscopic

Szia Zorko. Nem szeretnék kötekedni veled, de rákerestem hrom képeire a neten. Azonkívül hogy a kompozícióban a két kép összevethető, sok hasonlóságot nem látok a te képed és az övé között: http://500px.com/photo/48312474 Pl hiányoznak róla a mű bokeh-ek, de az utómunka egyéb sajátosságai is különbözőek. Ne érts félre, nagyon szép a modelled, és ez a fotód sokkal jobban is tetszik a másiknál, de szerintem nem az utánzás a jó út, hanem egy saját stílus megteremtése kellene hogy legyen a cél. Ettől függetlenül én erre öt pontot adnék, ha nem nyomtam volna ki, mert még sokkal jobb mint amit én bármikor is tudnék csinálni portréban lányról vagy férfiról.

Zorko válasza:
Nem tudom pontosan hogy mit akarsz mondani. Egyrészt azt írod hogy az utánzás nem jó, de azt is írod hogy látszik hogy nem ugyanúgy szerkesztek mint h.rom. Én írtam már hogy nem utánzok senkit, de azt is írtam hogy sok fotós munkája hatással van rám. Így h.rom munkássága is. :)

2013. november 10. | 22:25 | Vadliba

Scott Kelbynek van JÓ könyve???

Ez nekem új!!! :)

-de most komolyan, valóban lehet belőle tanulni?

Zorko válasza:
Abban van igazság hogy az amerikai fotózás parasztvakításairól meg van a véleményem. Tisztelet a kivételnek. És nem akarom megítélni Scott munkásságát. Viszont mindenképpen meg kell jegyezzek valamit. Én semmilyen fórumon nem tanultam PS-t kezelni. Azt sem tudtam benne hogy mi mire való, de tényleg teljesen idegen volt számomra. Kelby könyveiben az a jó hogy annyira amatőröknek is érthető, hogy símán megtanultam pár jó fogást. Onnan már csak a józan paraszti ész amin múlik hogy más képeknél, hasonló dolgokra hogyan tudja átültetni az ember a bevett technikákat. Nekem bevált. Bár nem vagyok még most sem PS guru, de mint látod h.rom-hoz hasonló stílust már meg tudok kreálni :)

Üdv,

Zorko

adott pontszám: 5
2013. november 10. | 22:23 | Vadliba

Szia!

Én téged arról ismerlek fel, hogy a fotóid kezdenek nagyon hasonlítani h.rom fotóira.
Ez nem bók, ez tény!
-de ezt már írtam neked.

Szerintem ebben minden benne van.
Ezért nem tartom szükségesnek ilyeneket írni, hogy színvilága fantasztikus, és jól hangsúlyozza a lány karakterét -ja persze, mintha ismerném a karakterét:)
Éles, a háttér szépen mosott, szinte csillog.
A fényekkel szépen játszol.
Remek munka!

Üdvözlettel
Vadliba

Zorko válasza:
Köszönöm,

Ai igazság tényleg ez. Bár sohasem voltam utánozós, de h.rom munkája mindenképpen befolyással van, és volt rám. Igazság szerint nem a fotóstechnikája, hanem az utómunkázása. És bár nem találkoztam vele, és nem tanított trükkökre, akaratlanul is úgy szerkesztettem utólag hogy a végeredmény tényleg hasonló. Nem tudom hogy ez nálam egy korszak lesz, vagy végérvényes stíluselemeket építek be, de egyenlőre tetszik számomra a végeredmény, és örülök ha másoknak is. Kukkants rá a galériámra, mert bizonyos esetekben azért van olyan is ami nem ezt a sémát követi :)

Üdv,

Zorko

adott pontszám: 5
2013. november 10. | 21:09 | katyakit

Szia!
Vissza lathatjuk a szep fiatal lanyt, most pedig napszemuveg nelkul...kar is volt letakarni a szep mogyorobarna szemeit! Kedves baratsagos arcmimikaja, vagy talan csabito?
Tokeletes technikai kivetelezes, elesseg, fenyek... Tetszik a hatter, kicsit szinesebb az elozonel.
Szep munka!
Gratulalok!
Udv!

Zorko válasza:
Köszönöm Kátya,

Az enyhén dögös csábító arcot nagyon nehéz volt vele begyakorolni, mert ő alapból nevet és mosolyog. De aztán megtaláltuk a módját hogy a csábítóbb tekintet is kijöjjön. :)

Üdv,

Zorko

adott pontszám: 5
2013. november 10. | 20:27 | Jose Z Vargas

Nagyon jó az utómunka jaj de örülnék ha én is tudnám a műhelytitkot .. Bár azzal sokra nem megyek ha csak tudom ... na de sebaj majd ellesem tőled :)) de hogy a fotóról is beszéljek . Szerkesztés tetszik ..a háttér remekül mosott és szépek a bokeh hatása is.. nekem nagyon tetszik gratulálok Üdv Vargas

Zorko válasza:
Köszönöm,

Nos én sem az anyatejjel szívtam az utómunkázás titkait. Lényeg hogy eleve jól meg kell lőni a képet. Aztán meg ajánlom Scott Kelby kiadványait a PS-re. Egyszerű amatőröknek is megérthető nyelven van. Persze még rengeteget kell tanuljak, de egy két jó trükköt ebből tanultam. De ezen pl utólag én soknak éreztem a bőrlágyítást. :)

Nos bízom benne hogy ösztönöztelek a próbálgatásra ezen a területen, Üdv,

Zorko