BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,89
KATEGÓRIA: csendélet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. október 28. 21:40
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Erkélyemen
Vékony,ropogós pizza

Várom a véleményeket,és a tanácsokat is :) A gépem még nagyon új nekem,tanulmányozom folyamatosan. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2014. március 10. | 14:48 | Mausi76

Te egy igazi tündér vagy! :))
Nagyon szépen köszönöm a kedvességed!
Meg fogom sütni!!

Konyhatündér válasza:
Nagyon szívesen :)
Remélem Neked is beválik.
Üdv

2014. február 28. | 11:21 | Mausi76

Kedves Konyhatündér!

Ennek a pizzatésztának a receptje megtalálható valahol? :)

Konyhatündér válasza:
Szia!
Bemásolom neked,saját recept :)
4 kisebb vagy 2 nagyobb pizzához:

450 g 00-ás olasz pizzaliszt
65 ml langyos víz
160-170 ml hideg víz
1 tk szárított élesztő
1 nagy csipet nádcukor
1,5 tk himalája só
2 ek nagyon jó minőségű extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos vízben feloldjuk a nádcukorral együtt,egy csipet liszttel megszórjuk.
Hagyjuk állni így 10-15 percet.
Dagasztógéppel sokkal egyszerűbb dolgunk van,én is azt használok.
Tehát a gépbe beletesszük a lisztet,majd hozzákeverjük a sót.
Szép lassan hozzáöntjük az élesztős vizet,majd a hideg vizet és az olívaolajat felváltva.
Jól kidagasztjuk,egy keresztet vágunk a tészta tetejére,és nedves konyharuhával letakarva meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Utána tetszőleges mennyiségű gombócot formálunk belőle,nyújtás után már lehet is sütni,viszont én bevetettem a hideg kelesztési folyamatot is,vagyis a gombócokat megkentem egy nagyon kevéske olívaolajjal,tálcára helyeztem őket,majd egy frissen tartó fóliával letakarva hűtőben pihentettem egy pár órát,de akár egész éjszakára is ott felejthetjük.
A továbbiakban kedvünk,ízlésünk vagy hűtőnk tartalmától függően gazdagítjuk a pizzánkat.
Igazi pizzarajongóknak érdemes beszerezni egy pizzakövet,pár ezer forintért kapható és klasszisokkal jobb ízű lesz tőle.
A legmagasabb hőfokra kapcsoljuk a sütőt és így hagyjuk legalább 45 percet.
Én a legalsó feletti polcra teszem a követ,így még jó ropogós lesz az alja,addig a tetején a sajt is szépen megolvad.
A legmagasabb hőfokon sütjük,kb 8 percig.

adott pontszám: 3,8
2013. november 27. | 23:26 | froghunter

Szia! Nem is olyan rég olvastam bele Osztya értékeléseibe, amikor is azt hiszem, h pont a Te képedet kommentálta. Mivel valami olyasmit írt, h ezt az ételt igen nehéz jól megfotózni(lehet, h nem szó szerint így fogalmazott, de én valami hasonlót vettem ki írásából) így nem is fogom szigorúan pontozni képedet.
Az élesség megvan a pizzán, vagy pontosabban a közepe táján, a nézőpont esetében nem tudok okosat írni, mert egy ilyen lapos ételnél fogalmam sincs, h én, h fotóznám meg, ezért ezt nem is kritizálnám...viszont a vágás nem tetszik így, h a tányért 3 oldalról, még a pizzát 2 oldalról is megvágtad. Ezen kívül számomra olyan a látvány(majd kijavítasz, ha tévedek), mintha leültetek volna valahol enni és az éppen kihozott ételt ott lefotóztad, ahová a pincér letette. Persze lehet, h tévedek, de a lényeg az, h maga az étel csak 1 dolog a képen, persze az is nagyon fontos, mert ha nem elég gusztusos, stb, akkor a többit már megette a fene...de 1 igazán jó ételfotónál a körítés is legalább olyan fontos. AZ asztal terítése, at evőeszközök és egyéb díszítésre használt tárgyak, zöldségek, ill. bármi kiegészítő, ízléses összeválogatása, pontos elhelyezése a képen...számomra legalábbis így kerek a történet, így gondolok el, egy igazán jó ételfotót.
A legjobbakat! István

Konyhatündér válasza:
Szia!
A fotón,fotóimon szereplő ételeket minden esetben én készítem.
Hobby szakács vagyok,több mint 1 évtizede.
Az ételek fotózását csak nagyon rövid ideje űzöm,nem tanultam fotózni,még csak nem is olvastam róla,csak szimplán lefotóztam az elkészített ételeimet,és töltöttem fel a szakácsoldalamra.
Aztán idővel egyre nagyobb hangsúlyt fektettem arra is,hogy a képen minél jobban gusztusosan mutasson.
A képnek a címe:Vékony,ropogós pizza,azért adtam neki ezt a nevet,mert számonra csak és kizárólag ilyen lehet egy igazi,tradicionális pizza,ezért próbáltam a képen a vékonyságát,ropogósságát hangsúlyozni.
A vágást most már én is látom,hogy elrontottam :/
Azért is regisztráltam erre az oldalra,hogy tanuljon azoktól,akik ezt profin űzik,mint pl. Osztya.
Köszönöm az értékelést :)

adott pontszám: 4,7
2013. november 3. | 10:08 | 0007Dnokin

Nagyon jó a fotó az élesség és a színek, csorog a nyál a számból.
Rendelek is egyet .
Kár hogy nem fért bele a keretbe.

Konyhatündér válasza:
Szia!
De jó,hogy azért pozitív értékelést is kapok.
Nagyon örülök,hogy megkívántad,hisz egy ételfotónak ez a fő célja.
Igen a vágás nem sikerült a legjobban sajnos :(
Majd legközelebb jobban figyelek erre is.
Köszönöm a véleményedet és a pontot is :)

adott pontszám: 4,6
2013. november 1. | 13:05 | Jose Z Vargas

Tetszik a színvilága a képnek remek a piros és a zöld.. és nem mellesleg meg is éheztem a fotó láttán.. ami zavar hogy belecsippentettél a vágással a szélekbe igy nem teljes a kép. Bár igy is meg lehet oldani de akkor merészebben és nem minden oldalba szerintem A dof remek tetszik hogy nem mindenhol éles.. Üdv Vargas

Konyhatündér válasza:
Szia!
Örülök,hogy tetszik valamennyire.
Lehet,hogy elkapkodtam,hogy ezt a képet tettem fel,mert van ettől jobb fotóm is,de az is lehet,hogy azt sem látnák jobbnak,mert sokan másképp tekintenek egy fotóra.
Még tényleg nagyon kezdő vagyok,de nagyon szeretném jól csinálni,de egyenlőre úgy érzem,hogy nagyon nehéz.
Arra is gondoltam,hogy el kellene végeznem egy fotós tanfolyamot,ahol legalább az alapokat elsajátíthatnám.
Azon gondolkodtam,hogy akik nagyon ott vannak ebben,azok erre születtek,vagy ők is így kezdték,aztán belejöttek?
Elsősorban az elkészített ételeimet fotózom,és azt észrevettem,hogy nem tudok itthon olyan jó képet csinálni,mert nem elég világos a lakás.
Gondolom ilyenkor kellenének a derítővásznak és egyéb kiegészítők.
Mindenesetre köszönöm neked és a többieknek a sok tanácsot,remélem hamar beletanulok :)
Szép estét!


2013. október 31. | 09:37 | Osztya

A lehető legnehezebb ételt választottad ki fotózásra, hogy miért? Mert lapos, nagy kiterjedésű és a felülete ismétlődő motívumokat tartalmaz. Így képtelenség igazán jó ételfotót készíteni róla. Olvasom, hogy másokat zavarja a belevágás három oldalon, bizony igazuk van. Tanácsom a következő: vágj egy szeletet a pizzából amit húzz ki a kőrből és úgy komponálj, hogy a szeleten legyen a DOF és a vágás hozzá legyen igazítva, nem baj, ha megvágod a nagy kört. Még valami, úgy állítsd be az ablakhoz, hogy ellenfény érje a felületét, akkor kelnek életre a pizza színei, a sült sajt és többiek. Szórt fény nem mindig barátja az ételfotósnak, ne feledd! üdv, Osztya

Konyhatündér válasza:
Köszönöm szépen a sok jó tanácsot :)
Igyekszem!

adott pontszám: 3,8
2013. október 30. | 21:34 | jethro

Szia.
sztem nem igazán sikerült.
Beszorítottad.Nagyon szűk lett azzal,hogy 3 oldalon belevágtál,hátul meg a deszkák úgy állnak h. nem engedik kifutni a szemet.
sztem az élesség sem igazán jó ott középen.Én előrébb jobbnak gondolom.
Kár a ferdeségért is.

A színek szépek,meg a fények is jók.
Lehet megérne egy újrafotózást,aprólékosabb szerkesztéssel,kidolgozással.
szia.

Konyhatündér válasza:
Köszönöm szépen a véleményedet :)

2013. október 30. | 15:38 | viktor88

Még valami... Fontos a körítés. Színekkel sokat lehet variálni. Szalvéta, asztalterítő, egy szép boros pohár némi vörösborral benne és máris egy egészen más képet kaptál. stb...Légy kreatív.
Sok étel máshogy mutat amíg forró, vagy akár hozzátesz ,hogy itt ott kijön egy kis gőz... :) Remélem tudtam egy kicsit segíteni. Hajrá!

Konyhatündér válasza:
Köszönöm szépen :)
Szoktam variálni kiegészítőkkel,sokszor teszek a háttérbe az elkészített étel alapanyagaiból is.
Rengeteg képem van amit még az előző kompakt gépemmel készítettem,lehet,hogy abból kellett volna feltennem,elképzelhető,hogy az profi szemmel jobban tetszett volna.
Nem tudtam,hogy ilyen "körülményesen " lehet feltenni képeket :)
Mindenesetre ha kapok valahonnan 1 kreditet,akkor felteszem az epres-limeos cheesecake képét,az az egyik kedvencem .....

2013. október 30. | 15:28 | viktor88

Hello! Kreditet az érékelésekre kapsz amit Te írsz. Olvasd át az ismertetőt akkor ott megtalálsz mindent. Leírásból lejött ,hogy kezdő vagy. A képed mint ételfotót néztem csak és nekem úgy bizony tetszett. Kategóriákba nézelődj. Ajánlom a legjobb fotók részt és onnan válaszd ki ami érdekel. Sok jó ötletet gyűjthetsz majd. Olvass sok értékelést és próbálj írni Te is. Azokból rengeteget lehet tanulni. Sok sikert! üdv: Viktor

Konyhatündér válasza:
Igen,ezen vagyok,ha van időm ide jövök tanulni :)

2013. október 30. | 07:08 | lolo29

Szép színek ,de nekem vannak gondjaim a kivágással , szerkesztéssel nem igazán jön át a kép.....

Konyhatündér válasza:
Köszönöm a véleményedet.

adott pontszám: 2
2013. október 29. | 16:56 | Mike87

Szia.
A szinek tetszenek, próbáld ki esetleg színben hozzáillő terítékkel. Sokkal látványosabb lessz. És esteleg más szögből is.

Konyhatündér válasza:
Köszönöm,legközelebb megpróbálom :)

adott pontszám: 4,9
2013. október 29. | 15:35 | viktor88

Szia! Jók a színek és jók a fények. A szerkesztésbe sem nagyon tudok belekötni bár az evőeszközt lehet kicsit a szélére tettem volna, talán úgy sejtelmesebb... Mint ételfotó szerintem remek. Jelenleg még a náthával együtt is megkívántam a képen látható pizzát...:) További jó fotókat!

Konyhatündér válasza:
Szia!
Köszönöm.
Legalább nálad elértem a hatást,amit egy ételfotónak kell kiváltania,hisz megéheztél rá :)
Legközelebb megpróbálom távolabb tenni az evőeszközt,már amennyire lehet,mert ezt a fotót a kis balkon asztalomon készítettem.
Jobbulást Neked!
Egy kérdés:Ha senkitől nem kapok kreditet erre a képemre,akkor nem tölthetek fel másikat többet?

adott pontszám: 2
2013. október 29. | 14:25 | Atyus

A fotó sokkal jobb lehetett volna, ha eleve nem vágjuk le a tányért, ha jobban játszunk a mélységélességgel és teret adunk a nézőnek a kép értelmezéséhez, kiélvezéséhez.
Sajna a fotó maga is ferde.
Egy olyan fotó, amely nagyon kis mélyégéleséggel rendelkezik és a pizza csak egy kis részét mutatja élesen, sokkal esztétikusabb lehetne, így sajnos csak tucatfotó.

Konyhatündér válasza:
Köszönöm a véleményedet.
Az az igazság,hogy nagyon új a gépem,és ezért is szeretnék tanácsokat,tippeket kérni,hogy hogyan tudnék jobbakat készíteni.
Gondolom,hogy ki kell tapasztalni mindenkinek a saját gépét,de azért csak
van 1-2 trükk amit mindenki be tud avatni.