BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,77
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. október 24. 17:50
***

Igazán megtisztelő Szüts Miklós értékelése, köszönöm a kiemelést. 

A PROFI ÉRTÉKELÉSE
Ez a fotó, nem, ez a kép engem leginkább Ország Lili festményeire emlékeztet. Nem egy képre, hanem a korai, szürrealista képei hangulatára. (Egy példa: http://www.terminartors.com/artworkprofile/Orszag_Lili-Self-portrait_in_front_of_a_Wall_Young_Girl_in_front_of_a_Wall) Megpróbálom a magam számára is megmagyarázni, miért. A képen egyetlen táma: egy kis fehér épület, homlokán egy kereszttel, minden bizonnyal a keresztút egy stációja. És – mintha csak ebből a kis stációból nőne ki egy nálánál sokkal nagyobb fa. A komponálás nem lehet véletlen, nyilvánvaló, hogy a fa a térben a kis épülettől távolabb van, de azáltal, hogy a stáció a fa törzsét eltakarja, úgy tűnik, mintha a fa belőle nőtt volna ki… Három lépéssel kellett volna balra mennie a fotósnak, és a téri helyzet világossá lett volna, tehát nyilvánvaló a szerzői szándék. S a téma mögött a hatalmas ég, apró csillagokkal meghintve…, tényleg mint egy igazán költő naív festmény. Szép, bátor munka.
Értékelte: Szüts Miklós
festõmûvész, fotográfus, mûvei megtalálhatók az összes nagyobb köz- és magángyûjteményben Magyarországon a Digitális Fotótanfolyam oktatója: www.digitalisfototanfolyam.hu
A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2013. december 4. | 08:24 | locman

Gratulálok a profi értékeléshez!
És igen, a fa úgy emelkedik ki a stációból, mint az eget a földdel összekötő életfa. Hátterével, színeivel és kompoziciójával gondolat közlő, misztikus felvétel. Több, mint szép!
Üdv.: locman

Shariff válasza:
Igazán köszönöm,
Csak most vettem észre az értékelést! :)

adott pontszám: 4
2013. november 7. | 07:43 | Gaben8206

Hello,

Szép kép, és az igazat megvallva fogalmam sincs hogy hogy csináltad, hogy ennyire szépen látszanak a csillagok, de ez szuper lett.
Az egyetlen apróság, hogy én egy kicsit jobbra húztam volna az egészet,hogy vöröslö ég aljából több legyen és pár m-röl odébb fotóztam volna,hogy a fa és a kápolna külön váljanak, úgy még boltban is megvenném :-) Gratulálok!

Shariff válasza:
Köszönöm, de az egy más kép lenne :)

üdv

2013. november 5. | 22:09 | aranyka83

Szia! a téma nem rossz, de nekem túl sok az üres tér!
üdv:a.

Shariff válasza:
Köszi. Melyik részen?
üdv

adott pontszám: 4,5
2013. október 25. | 22:10 | katyakit

Szia! 20 perc es megvan a csillaginvazio :) feldobhatna a kompozicion :) jo a technikai kivetelezes... kicsi varosfeny jol mutat. A kiskapolna eltakarja a fat, vagy a fa rossz helyen no.. :)
Udv!

Shariff válasza:
Köszi :)
de egy más bemutatás.

Szép fényeket ;)

adott pontszám: 5
2013. október 25. | 07:34 | wrichard84

Szia!
Nagyon szép, technikás fotó. Kellemes hangulata van, nyugalmat áraszt. Szívesen feküdnék ki ide augusztusban csak úgy, hullócsillagokat nézni. :) A fényszennyezés nem a Te hibád, azzal nagyon nem lehet semmit kezdeni, engem annyira nem zavar. A témát odébbrakni nem igazán lehet :) Az egyetlen amin változtatnék, az az előtér. Szerintem feleslegesen sok. A csillagos égbolt többet ad mind a sötét, már szinte feketébe hajló fű az előtérben. A horizontot nyugodtan le lehetett volna vinni még egy kicsit.
Gratulálok!
Üdv!

Shariff válasza:
Köszönöm szépen részletes véleményed. A horizont toláson én is tanakodtam, de így éreztem teljesebbnek, a nagyobb előtérrel.

Üdv