BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,33
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. október 1. 00:24
  • Készítés helye (ország): Svájc
Győzelem

Mivel ilyen fényviszonyokban a mobil nagyon zajos képet készít, így erőteljes zajszűrést és minimális kontrasztot igényelt a kép 

A PROFI ÉRTÉKELÉSE
Az első gondolatom ezzel a képpel egy távoli rokon remekmű, id. Markó Károly: Visegrád látképe volt. http://mek.oszk.hu/01600/01646/html/nagykep.jpg Nem kezdeném sorolni a két kép közti számtalan különbséget, talán a jobboldali domb íve juttatta eszembe Markó élete legjobb képét. De nézzük ezt a fotót. Az alapvető romantikus, drámai hatást elsősorban a kép lírai balfelével erős kontrasztban álló jobb oldal viharos fenyegetése okozza. Ahogy a nap besüt még a nyomakodó viharfelhők alá: látszik, nem könnyen adja meg magát! Tán vígasztalásul is szolgálhat a nézőnek, hogy a sötét sem tart örökké. Ezen a fotón aztán minden rendben van, legfeljebb arra ügyelj, hogy a legvilágosabb rész szaknyelven szólva „ne lukadjon ki”, hogy egy pár százalék tónus még ott is maradjon, különben egy esetleges nyomtatásnál kellemetlen meglepetések érhetnek.
Értékelte: Szüts Miklós
festõmûvész, fotográfus, mûvei megtalálhatók az összes nagyobb köz- és magángyûjteményben Magyarországon a Digitális Fotótanfolyam oktatója: www.digitalisfototanfolyam.hu
A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 2
2013. október 9. | 11:20 | RZS

Szia ! Szerintem hiányzik a képről a lényeg, a mondanivaló. Az ilyen jellegű tájkép fotónak a részlet gazdagság vagy az egyediség adná a lényegét. Nagyon hiányoznak a színek! A kép jobb alsó része valamint a bal felső része pedig nagyon zavaró. A klasszikus két hiba megjelent.Biztos szép lenne ez megfelelő körülmények között.

Zombor válasza:
Igen, kicsit érzelmileg ragaszkodok a képhez, valószínű ezért nem voltam elég szigorú a kép minőségével kapcsolatban.

2013. október 8. | 08:27 | Asztalosné

Bocsánat hogy nem értékeltem szabályszerűen!Azért vontam pontot,mert nagyon rossz a kép minősége.Nem elég éles és foltos is(nem tudom minek kell őket nevezni,ezért is nem írtam előzőleg)Gondolom ez a mobilnak köszönhető.A jókat már leírtam,az most is áll.

Zombor válasza:
Köszi

adott pontszám: 3
2013. október 5. | 22:07 | bgombas

A táj gyönyörű, a fények és a felhők is a helyükön voltak, a vágás is tetszik. Tessék visszamenni és újrafotózni, mert így inkább egy elnagyolt festményre hasonlít, nem annyira fotóra. Ez a téma megérdemelne egy rendes képet.

Zombor válasza:
Igen igaz, sajnos nem volt nálam a rendes gépem...én is nagyon sajnáltam.

adott pontszám: 3,8
2013. október 5. | 20:06 | Asztalosné

Szia!
Azért adok csak ennyi pontot, mert (gondolom ezt te is tudod) nem apró a hiba.Ez egy jó géppel viszont iszonyú jó kép lenne.Nem vagyok nagy fotós,de a szépet szeretem.Jók az arányok,a színek,a fények és nekem a sötét rész sem sok.

Zombor válasza:
Igen, igaz sajnos, felkészületlenül ért a látvány, de mégis meg akartam örökíteni...

adott pontszám: 5
2013. október 3. | 06:14 | Imre bácsi

Üdv!
Kicsiben nem láttam a "győzelmet", kinagyítva láttam meg és hallottam meg a győzelem zenéjét. Győzelmet a vihar felett. Fantasztikusan egyensúlyba hoztad ezt a képet, a jobb oldal sötét, viharos felhőit a baloldal egyre terjedő és elhatalmasodó fényével. Miért kellene ezt a képet feldolgozni? Nem kis feladat lenne ennél jobbat csinálni belőle (persze csak én szerintem). Gratulálok
Tisztelettel: Imre bácsi

Zombor válasza:
Köszönöm szépen, jól esik, hogy a kép hangulatát sikerült átadni.
Üdvözlettel
Zombor

adott pontszám: 4
2013. október 2. | 23:28 | Cayman

Szia. Sajnos meglatszik rendesen, hogy a telefon szenzoranak a dinamikatartomanya finoman szolva is rettenetesen keves a valasztott tema pedig kulonosen nem kedvez eme tulajdonsaganak. Az viszont latszik, hogy igyekeztel kihozni a maximumot a lehetosegeidbol. Talan egy kicsit kevesebb zajszuressel es agresszivebb elesitessel egy kisebb meretben feltoltve haraposabb is lehetett volna a vegeredmeny, de igy nagyon mosott lett, de ettol eltekintve akkor sem egy kozepszeru foto ez. Nekem tetszett.

Zombor válasza:
Köszönöm szépen, a lehetőségek sajnos valóban igen szerények voltak, persze rendesen kiexponálva egy tisztességes fényérzékenységű géppel összehasonlíthatatlan lett volna az eredmény, de örülök, hogy a hangulata tetszik.

adott pontszám: 3
2013. október 2. | 13:20 | jethro

Vannak kategóriák,amik egyszerűen igénylik a minőséget. többek közt a tájkép.
És én nem vagyok ellene a mobilnak,pontoztam már nem egy mobilos fotót 5-re.
De tájkép esetében nehezen tudom elképzelni,h. sikerülhet valakinek úgy megcsinálni,h. az egyedi és jó legyen.
Itt gyakorlatilag egy olyan abszolút klasszikus képet szerettél volna elkészítettél ,amihez igen sokan még a fullframe érzékelőt is kevésnek tartanák.- a rengeteg részlet és hatalmas dinamikai átfogás miatt.
Hiába volt minden adott,ha trabantal kellett volna a ferrarit megelőznöd.
és akkor vegyük úgy a pontszám szempontjából, hogy a minőségen kívül minden tökéletes.
sajnálom.
szia.

Zombor válasza:
Sajnos igaz, hogy a tájkép és a mobil nem férnek össze. Azaz a tanulság az, hogy ha a tájkép szépségét szeretném megörökíteni, ahhoz magas minőség párosul. A minőségből pedig csak a mondanivaló javára lehet leadni. Sajnos felkészületlenül ért a látvány, de azt is be kell lássam, hogy ez esetben pedig valószínű nem kellett volna feltölteni. Köszi

adott pontszám: 3
2013. október 2. | 11:35 | Álomfejtő

Szerintem a mobil nem alkalmas igazán a tájkép/természet kategória kívánalmainak kielégítésére. A kép jóval több utómunkát is igényelne, tekintve, hogy az erőteljes zajszűrés által a minőség eléggé kétségbe vonható. A kontrasztemelés meg nem javít a fényviszonyokon.
Szerintem tájkép fotózáshoz, szélsőséges fényekhez célszerű más masinával útra kelni... Tudatos fotó ez tény... viszont nem hat rám úgy, mintha minőségileg is rendben lenne. Ne haragudj.

Zombor válasza:
Igaz, köszi

adott pontszám: 3
2013. október 2. | 07:27 | egyszerű nick

Szia!

Ez tipikusan olyan szituáció, amit egy képből lehetetlen jól kiexponáltan elkészíteni. Mindenképpen HDR-ezni kellene. Ehhez viszont vagy RAW-ba kelett volna fényképezned, vagy expósorozatot lőnöd. Valószínűsítem, hogy a telefonod egyikre sem képes. Fényképezőgéppel meg lehetett volna ezt jóra is csinálni, de így ebben a formájában sajnos a kép bal felső sarka kiégett, az előtere pedig bebukott. Kár érte, mert a látvány gyönyörű lehetett élőben.

Zombor válasza:
Igen, igaz rendes géppel HDR képet kellett volna belőle készíteni.
Üdv

adott pontszám: 3,9
2013. október 1. | 16:09 | Blex

Hali!
Mobil nem mobil... ekkora rész vakítóan... elhúzza az egész képet.
Élőben biztos mesés lehetett a látvány de így nem tudod visszaadni az ott látottakat.
Egyébként nem rosszabb mint egy kompaktos tájkép. A sötét sejtelmes részek még hangulatosak is a fák között megbújó házakkal.
Némely él teljesen túlélesítettnek tűnik.
Üdv!

Zombor válasza:
Köszi szépen, teljesen igaz.

adott pontszám: 1,5
2013. október 1. | 09:28 | macskacsajszi.

Szia. A "győzelem" mint cím gondolom arra utal, hogy a borús felhős idő után kezdett kisütni a nap ! Nekem így keveset mond a kép. Ellenfényben nem mutat jól. Nem látványos ezért egy horizontos helyen magas hegyről jobban látványosabban mutatna. A színvilág nagyon fakó. A kép minősége gyenge és az erős zajszűrés mosta a részleteket ezért nem is felel meg az elvárt színvonalnak. A mobiltelefon gyenge minősége még jobban indokolja ezt. Nem ide kellett volna feltenni de ha mégis akkor nem kellett volna ezt pontozhatóba tenni. Nekem kissé kerülendő. Üdv.

Zombor válasza:
Igaz, köszi

2013. október 1. | 07:41 | Cochise

A mobilt arra kell használni, amire való, telefonálásra. Nem mondom, hogy normál körülmények között nem lehet bizonyos típusokkal jó képet csinálni, de a mai mobilokba épített sok megapixel meg effekt szerintem nem más, mint parasztvakítás. Ezt a dinamikatartományt, ami élőben volt, egy jó géppel is nehéz vagy nem is lehet kiexponálni, telefonnal esélyed sincs és ez a képen meg is látszik. Élőben biztos látványos volt, de a kép jelentős része kiégett ill. bebukott. Az élesség is kevés, elvesztek a részletek, megette őket a zajszűrés.

Zombor válasza:
Köszi, igaz.

adott pontszám: 3,8
2013. október 1. | 07:01 | wrichard84

Szia! Próbálom figyelembe venni, hogy mobillal készült, de sajnos nehéz eltekinteni a rossz minőségtől. Azért megpróbálok. Az ötlet jó, a helyszín szép, a pillanatban is megvolt a plusz, ez még így is átjön. Ha ezt rendes géppel csinálod és szépen kidolgozod, akár 5 is lehetett volna, de így sajnos csak ennyi.
Hasonlóan szép fényeket!

Zombor válasza:
Köszi, igen sajnos a minőség nem jó...