BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,98
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. június 3. 03:33
  • érzékenység: 200
  • fókusztávolság: 105
  • objektív: 17-105
Oda-vissza

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2013. június 26. | 12:35 | Mausi76

..emlékszem, 9 éves koromban jártam elöször Budapesten. Addig csak képeslapokról ismertem a várost. Édesapám küldte öket hetente egyszer, anno, mikor iskolái végett heteket töltött ott, én meg utáltam, hogy nem volt otthon, és megígérte nekem, hogy hetente egy képeslapot küld nekem erröl a szép városról. Ezek az éjszakai felvételek voltak a kedvenceim a lapok közül..
Már a perspektíva megér egy misét - hol helyezkedtél el? -, tetszik ez a sarokból futtatott fényár, a kiragadott részlet álló formátumba szerkesztése.. és nem utolsó sorban emlékeket idéz bennem az "Oda-vissza" -ád.

zoliologia válasza:
Köszönöm!Az Árpád hídnál van egy hivatali épület,35 emelet magas,onnan lett fényképezve.Örülök ha emlékeket idézett fel benned!

2013. június 16. | 15:06 | atomant

Az előző reakciód szerinted vicces volt?
Az volt az igazi hülyeség és rossz hozzáállás! Tipikus megsértődő. Mindegy, magadat tetted csak nevetségessé! Illetve vicces volt amit írtál! :)

Az én "hülyeségemre" azért reagálok, mert látom ismételnem kell magamat, hogy megértsed amit írtam!

Írtam: jó a téma és a helyszín. Hülyeség?
Írtam: sok a HDR. Hülyeség? Nem, szerintem sok. Te pedig elmondtad, hogy te miért alkalmaztad ezt a HDR technikát. Szerintem túlhúztad! :)
Írtam: dől a Duna Tower. Hülyeség? Tényleg dől! Majdnem ráesik a hídra! :)
Írtam: jól állna a középre szerkesztés. Hülyeség? Ha szerinted nem jó az a szerkesztés, akkor írd meg miért! Szerinted főbenjáró bűn a középre szerkesztés?
Írtam: A sötét részek zajosak. Hülyeség? Lehet, de attól még zajos! A faluházat faluháznak hívják, a kép tényleg billen.
A kivitelezés javítható, kb. 2 perc alatt megoldhatóak a hibák, de legyen 3. Belefér.
Sajnálom, hogy ennyire nem bírod a kritikát!
Üdv.

zoliologia válasza:
Köszönöm hogy ennyit foglalkoztál a képpel!

adott pontszám: 4
2013. június 5. | 10:44 | szaszi63

Szia!

Szerintem túl sokat akartál egyszerre megmutatni. Egy rövidebb látványosabb jobban kiexponált rész többet mondhatna. A háttér túl sötét lett a nagy reklámokon kívül semmi érdekes. Az előtérben lévő ház a bal oldalon sem túl érdekes. A sok fehér és piros vonalakon kívül nem sok érdekes dolog van a képen. Az éjszakai fotózásnak ezt a válfaját ki kell próbálni, aztán az ember rájön, hogy nem is olyan egyszerű.

zoliologia válasza:
Erre azért reagálnék

--azért hosszabb hogy suhanjanak az autók.Egy rövidebb nem lenne látványosabb.

--Mi kéne a háttérbe?Milyen látványosságot vársz?Egy személyszállító repülőgép ami épp belekészül zuhanni a házsorba megfelelne?

--Bocs hogy városkép,és a híd mellett van egy irodaház.Sajnos nem volt egy óriás polip sem,ami éppen bekúszott volna egy bendzsóval a kezében,kalapban,miközben énekel.

adott pontszám: 3
2013. június 4. | 15:02 | atomant

Nem is értem ezt a fotót miért nem értékelték még! Egyáltalán nem értékelhetetlen! :) Sőt! Igen jó, legalább is a témaválasztást és a helyszínt illetően! Feltéve, ha a NyUFIG tetejéről készítetted! Én egy ilyen képet, onnét lőttem meg! Na mindegy.
Ami a képnek nem válik előnyére, az a túlzott HDR vagy túl sok szaturáció! Én a HDR-re tippelek. A kevesebb több lett volna, ebből is meg abból is, mindegy, hogy eltaláltam-e. A képen az a Duna Tower? Erősen dől! Ezt érdemes lett volna az utómunka során orvosolni, vagy lehagynia képről, nem megoldhatatlan. Ennek a hídnak, ebből a nézőpontból legalább is, jól áll(t volna) a középre szerkesztés, úgy, hogy a kép sarkába fusson ki az út. A Margit-sziget és a dunai rész erősen zajos, ott a szelektív zajszűrés semmilyen fontos részletet nem vett volna el, ezért vagy alkalmazni kellett volna, vagy erősebbre állítani. A "faluház" tetejéhez viszonyítva, a kép jobbra billen.
Az autók lámpáinak elmosódása jó, nekem nem sikerült így, az ötlet remek, a helyszín csodás. A végső kivitelezést érzem még erősen javíthatónak!

zoliologia válasza:
Hülyeségeket írtál,+ tipikus rossz hozzáállás...Nem fejteném ki,csak a HDR-t .Azért HDR hogy látszódjanak a részletek.Nem húztam túl,annyira húztam hogy előjöjjenek a (szóismétlés) a részletek.
Szia!