BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,8
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. május 1. 16:20
"Ó Nap, a csókod új életre kelt..."

Sajnos a kép jobboldalán és alsó részén muszáj volt ilyen mértékben vágni. Lehet kritizálni, de higgye el mindenki, így jobb. Baloldalt pedig szerettem volna, ha a napsugarak látszanak. A cím egy József Attila idézet, a Napszonett című költeményéből. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2013. május 4. | 19:58 | Imre bácsi

Üdv!
Bizonyára megköveznek, de majd elhúzom a fejem.
Miért vágtad le a néni vállát? Miért vágtad el a néni, szemüveget tartó kezét? Elhiszem, hogy nem volt más megoldásod.
Hallom a néni hangját, hallom a kép címét.
Gratulálok
Tisztelettel: Imre bácsi

N Peti válasza:
Üdv! Miért köveznék meg?
Félreérthető volt a képhez írott rövidke magyarázatom, de a fotóról röviden annyit tudni érdemes, hogy két éve készült, amikor még semmi tudatosságom nem volt a fényképezés terén. Bár- az esetleges új félreértések elkerülése végett- ma sem tartom magam fotósnak. :) Jobboldalt látni egy lóca karfáját, na ott én ülök. A gép pedig egy asztalon volt, és önkioldóval készült a kép. Szóval, ha nem vágom ilyen mértékben, akkor alul látni a lábam, oldalt pedig a kezem, mintegy torzóként. Félreérthető volt, mikor azt írtam, hogy:"így jobb", de egyszerűen így jobb. Nem az egész képre értettem, csak magára a vágásra.
Örülök, hogy hallod a néni hangját, legalább téged valami megfogott a képben. Köszönöm szépem az értékelésed.

Peti

2013. május 3. | 10:48 | NoZoli

Az oldal céljának megfelelően azt gondolnám, hogy mindenki a fotós tudásának legjavát mutatja be a többieknek. Ezzel az "így jobb" kifogással nem is tudok mit kezdeni. Ha olyan képet osztasz meg amiről azt gondolod, hogy jó, és azt mások másként látják, rendben van. Itt viszont te is látod, hogy nem jó, és azt is, hogy mi nem....

N Peti válasza:
Úgy látszik, elég flegmának tűnhetett, de mindenesetre félreérthető a képhez írott rövid magyarázatom. AZ a bizonyos "így jobb"
egyszerűen csak annyit jelent, hogy a kép vágását-legalábbis én- csak így tudtam megoldani. Arra volt hivatott, hogy jelezze, a fotó vágásának
tökéletlenségével tisztában vagyok, szóval a véleményíráskor ezt nem muszáj megjegyezni, előtérbe helyezhetőek más hibák. Nem az egész képre értettem, hogy így jobb, csak magára a vágásra. Valóban látom, hogy mi nem jó, de értékelésed más hibát nem ír, akkor ezek szerint nincs is? Szóval ezzel az értékeléssel nem tudok mit kezdeni.
A kép két éve készült, mindenfajta tudatosság nélkül, úgyhogy nem a fotóstudás legjava, csak tetszett a kép, a rajta lévő személy életemben fontos, szóval gondoltam, feltöltöm. De az újbóli félreértések elkerülése végett megjegyezném, nem tartom magam fotósnak.

adott pontszám: 3,8
2013. május 2. | 19:38 | Largo65

Szia. Értem a képeddel mit szeretnél elmondani és az idézet is támogat ebben. Jó, hogy fontosak ezek az érzések , hangulatok, amit meg akarsz velünk nézőkkel osztani. Azt is elfogadom, hogy a képeink nem mindig optimális helyzetben, környezetben jönnek létre. Mégis a kép technikai kivitelezése és szerkesztése olyan sok kívánni valót, hagy maga után, hogy sajnos a mondanivalója nem tudja ezt feledtetni. Én azt mondanám neked , ha egy módod van rá csináld meg ezt a portrét egy másik alkalommal. Biztos vagyok benne, hogy egy tudatos képszerkesztés sokkal jobb eredményt hoz majd.
További szép fényeket.
Üdv.

N Peti válasza:
Köszönöm az értékelésed, a tanácsod megfogadtam.

2013. május 2. | 18:17 | pilipár

Sajnálom, de úgy gondolom, hogy ez a kép nagyon nem sikerült jól, pedig ha valamelyik kis részlet tekintetében nem ragaszkodsz mereven az elképzelésedhez, még jó is lehetett volna.
Ha nem voltak megfelelöek a környezeti elemek, akkor nem ebböl a perspektívából kellett volna fotózni a nénit. A karjának a levágása alul sem, és a karfa miatt oldalt sem szerencsés. Akartad a beszürödö fényt, de emiatt a néni tekintete kiszorult a kép szélére, és a megörökített jelent 80 %-át egy jellegtelen utcarészlet uralja. A néni arca sötétben van és életlen. Ha fontos Neked a néni, akkor érdemes lett volna jobb szögböl, jobb fények mellett fényképezned, hogy azért legalább, mint elkapott pillanat szép maradjon Nektek, de azt gondolom, az elkapott pillanatok 90 %-a is gondos elökészületek után születik :)
Portréhoz meg föleg több dologra érdemes odafigyelni.
Üdvözlettel! Pilipár

9.

N Peti válasza:
Köszönöm az értékelésed, a képről annyit, hogy két éve készült, és a gondos előkészületek lényegében 0%-ra tehetőek. :)
Akkoriban még semmi tudatosság nem volt bennem, nem is fotóztam, de úgy gondoltam, egy próbát megér itt is.

adott pontszám: 3
2013. május 2. | 13:30 | sgspica

A napsugarakkal nincs is semmi baj, viszont a vágás alul semmiképp sem jó.
A kép nem tudom, hogy mivel készült, de annyira mosott, hogy az már fáj. A mamika, viszont tényleg aranyos, sugárzik belőle az eléttapasztalat.

N Peti válasza:
Köszönöm az értékelést. Ha nem vágom alul, akkor a lábam belelógna a képbe. :)
Amúgy fényképezőgéppel készült.