BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,77
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. április 24. 09:46
Puszta.

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2013. április 29. | 23:01 | ceze92

Egyszerű, de mégis kreatív. Érdekelne, hogy hirtelen ihletésű-e a kép (bár egy ilyen helyen nem könnyen elképzelhető), vagy előre eltervezted.

kisspeti válasza:
Ha ha elmondod miért adtál négyest ha a képet kreatívnak tartod, én is elmondom a kép indíttatását. Nem a pont végett zavar hiszen még súlyod sincs csak nem értem.

2013. április 29. | 13:56 | erendesign

Értem, akkor most 1:1. :-)

kisspeti válasza:
Nem erről van szó....

2013. április 29. | 09:02 | erendesign

Köszönöm a "toleráns" hozzáállásod a véleményemhez. Nem tudom hol véled a tudatlanságot felfedezni, miben kellene tudományosabbnak lennem? Érveket nem írtál, azzal talán lehetne vitatkozni.

kisspeti válasza:
Nem cél a vita, ez egy vélemény a véleményedre.

adott pontszám: 5
2013. április 25. | 23:12 | pilipár

Kopárnak hat, mégis széppé varázsolta a tájat az idöjárás. A napfény, a felhök játéka élettel töltötte meg a képet, amin szinte növény is alig látható. A kép elöterében lévö háromszög vezeti hátra a szemet, nem tudom, tudatos volt-e? Épp a napsütötte hegyre mutat....
Szerintem jók az arányok a képen, a homokos-köves felület segít érzékelni a "puszta" (ez egy medence?) méretét, természetes és látványos a színvilág, szép lehetett a valóságban is.
Üdvözlettel! Pilipár

11.

kisspeti válasza:
Valóban a kép egyik erőssége a háromszög amely a távlatba vezeti a szemet, már a helyszínen így készült a kép, örülök, hogy észrevetted.
A kép Jerikho közelében készült, azon a helyen ahol a zsidó nép 40éves pusztai vándorlása történt. Hegyes, köves, homokos, sivatag. Most ezt a területet művelik meg az un. csepegtetéses öntözési technikával és foglalkoznak ugyanitt állattartással.
Most a Te véleményed ellensúlyozta az alábbit.
Köszönöm: Péter

adott pontszám: 3,8
2013. április 24. | 18:28 | erendesign

Szépek voltak a fények és felhők, de "pusztán" ennyi értéket látok a témában. A cím is furcsa, hiszen ha pusztára gondolok nem ilyen kép jelenik meg előttem.
Nem túl érdekes a látvány és bár technikailag talán rendben van a kép, a horizont ferdének tűnik. Lehet, hogy csak a hegyek aszimmetrikus kompozíciója csalja meg a szemem, éppen ezért azt sem érzem szerencsésnek.
A köves talajban talán lehetne mit "látni", de ott el kellene egy kis PS utómunka (HDR), hogy a köves talaj dinamikusabb látványt adjon.

kisspeti válasza:
Miért kéne olyannak lenni a pusztának ahogy a Te fejedben van? A szemedet nem az aszimmetrikus kompozíció csalja meg hanem a tudatlanság, már bocsánat a szókimondásért : ), de a véleményedből ez tűnik ki és nem azért mert 3,8-ra értékelted, hanem azért amit írtál.
Köszönettel: Péter

adott pontszám: 4,5
2013. április 24. | 17:52 | Fülig Jimmy

Nagyon tetszik a fotó poláros színvilága, pompás az égkép és a fény-árnyék játéka is igazán remek. A horizontot jól helyezted, az előtér szépen nyitja, tágassá teszi a teret. A kompozícióval kapcsolatban szeretnék javasolni egy alsó, talajközeli nézőpontot, amivel véleményem szerint még jobbá tehetted volna a fotót. Talajközelből erősebb lesz a perspektivikus hatás, a közeli tereptárgyak adnának egy kis hangsúlyt az előtérnek, ami így a képben elfoglalt arányához képest nem kapja meg a neki járó jelentőséget.
További szép fotonokat!

kisspeti válasza:
Guggoltam, jó akár feküdhettem volna is, de akkor a horizonton elveszik a hegyek lába és pont az ellenkező hatást váltja ki, mint amit írtál, hogy a talaj több hangsúlyt kapjon.
Köszönöm a látogatást.