BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,3
KATEGÓRIA: tárgyfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. április 17. 18:52
  • érzékenység: ISO 100
  • fókusztávolság: 50 mm
  • objektív: Canon 50mm 1.8 II
  • rekeszérték: 6.3
  • zársebesség: 1/100
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
  • Készítés ideje : 2013-04-17
"menza" 2013

Osztyának ajánlva, mert ő a kategóriában a legjobb. Leginkább az ő véleményére vagyok kíváncsi.Persze, mindenki más is írrhat, örülök, DE..Igen, dől.. Kérném, hogy az építő jellegű, okító hozzászólások, ne a kompozícióról ( tálalás )szóljanak, hanem a megvilágításról....Sajnos, vagy nem sajnos, de muszáj, volt így tálalnom.... Üdv mindenkinek! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2013. április 17. | 21:40 | Osztya

Olvasgatom a kommenteket és látom, hogy fényekkel vagy bajban. Nos itt én az egész hóbelevancot betoltam volna az ablak alá, természetesen akkor, mikor nem ver be a nap, és szemből csak visszaderítettem volna fehér kartonokkal, esetleg tükrökkel, de remek eszköz a rozsdamentes fazék fedője is. Az élesítést ne végezd többször el és főleg nem a Raw konverterben, tudni illik, abban a pillanatban, amikor leméretezed a végső méretre, az élesség sokkal jobban előtérbe kerül. Ellenben én azt érzem itt, hogy neked már a gépeden alapból be van állítva egy jó adag sharpness, na azt felejtsd el és akkor szabadon tudsz dolgozni, alkotni.

petike_2006 válasza:
:) Az a baj, hogy a körülményeim a konyhán adottak, az ablak kizárva. Neonfény a plafonról és sok hely sincs. Leírnám, hogyan is próbálkozom, de miután elég "vicces" ezt nem itt tenném..Hova írhatok esetleg??Ja és megnéztem, hogy milyen is a beálítás. Nos Minden középen a sharpness még mínuszba is dől egy picit. Vegyem nullára?
És mégegyszer köszönöm!!!

2013. április 17. | 21:37 | RocketZombie

Tészta :) Pedig oda is van írva minden. Hiányolok még ezt-azt háttérbe, előtérbe, túl sok a fehér, egy kis árny/fény játék, vagy odaillő kiegészítők. A két oldalról beszűkített erős vágás nem jön be és a túlzott közelség sem, a lazac "ideeső" csücske már szinte az arcomban van :) A zöldségeken szerintem sok a becsillanás. Apróságok ezek... amúgy esztétikus, igényes tálalás, szép cucc.

petike_2006 válasza:
Köszönöm, örülök..

adott pontszám: 4,3
2013. április 17. | 21:34 | Osztya

Megtisztelő, hogy nekem ajánlod, de hogy én lennék a legjobb, ezt inkább hagyjuk. :) Inkább beszéljünk a képről. Remekül megérezted, hogy merre döntsd meg a tányért, mert a dresszing pontosan ebben a szögben folyna le így a tányérról, szóval ez ötös. Kellemes a Dof kezelésed, pontosan annyi az éles felület, ami kellően kielégíti a néző kíváncsiságát, egy grammal se több, szintén ötös. A kép vágása szintén tetszetős, remekül háromszögel alul a hal, baloldalon a ruccola és ezek harmadik pontjaként kellemesen egyensúllyoz a csúcson a citromod. A tányér pasztel íve épp megjelenik a kompozíció mögött is, kellemesen fogja össze a látványt, nem szűk emiatt a vágásod, tehát szintén ötös. A fénykezelés igazából nem nagyon fedezhető fel, mert lágy és kontraszt nélküli fényformálót használtál, de itt ebben a formában ez csak előnye a fotódnak. A keretezés nagyon rátelepedett a felvételre, elnyomja azt, mert uralkodik és megfogalmazódott bennem a kérdés, kell az neked a képhez? Az élesítés viszont mind hazavágja a felvételedet, élvezhetetlenné teszi és a finom és légy, paszteles kompozíciódat durvává teszi, nagyon sokat ront a végeredményen. Ha ezektől a hibáktól elvonatkoztatok, akkor egy remek felvételt tettél le a gasztronómi asztalára. Mivel a véleményem érdekelt, így azt pontok képében is kinyilvánítom. :) Remélem mutatsz még több fotót is. Üdv, Osztya

petike_2006 válasza:
Szia Osztya!

Nagyon köszönöm véleményed..Igen, már rájöttem, hogy a legtöbbet az utómunkával rontok..Ha majd megint lesz lehetőségem, tölötk még, hisz minden héten csinálunk ilyen fotózást 4-5 ételt alkalmanként..

2013. április 17. | 20:47 | pilipár

:)) pedig nem is szedtük "szándékosan" ízekre a képed :))
Ugye, milyen jó, hogy jöttünk?

petike_2006 válasza:
Én nagyon örülök. Évek ota nem volt ilyen, jó kis diskurzus egy képem alatt..:):)

2013. április 17. | 20:34 | pilipár

Jó volt ez a párbeszéd, fiúk! :))
Azért gondoltam a ruccola levelére, István, mert apró szemcsék látszanak rajta, és nekem utómunkánál akkor keletkezik ilyen, ha túlhúzom az élességet.

petike_2006 válasza:
Azok vízcseppek..Bepermeteztem, de ezekszerint, nem jön vissza ez is hiba!...

2013. április 17. | 20:13 | h.rom

Persze hogy nem. :) Egyébként nem igazán vagyok halevő, főzni se szeretem csak ha muszáj.

petike_2006 válasza:
Akkor jo:)

2013. április 17. | 20:02 | h.rom

Hát a színéből ítélve az ugyanúgy lehet tészta mint lazac. :)

petike_2006 válasza:
Aúúú, ezt megkaptam, de remélem, nem haragudtál meg, ezt nem hagyhattam ki:))

2013. április 17. | 19:57 | h.rom

Hát akkor nem tészta, lecsóstojás, mittudomén, az az izé amiből középen kilóg az a többi sok izé :D

petike_2006 válasza:
Azt hittem szakács vagy elvileg ;-)
Fentről, lefelé Ruccola, tejszínes paraj, lazac, a metéltre vágott izék: sárgarépa, cukkíni, kaliforniai paprika, tv paprika. A jobb oldalon citrom:D:D

2013. április 17. | 19:54 | h.rom

Pilipár: Legfőképp pont nem ott, hanem a tésztába csomagolt cuccokon meg a tésztán.

petike_2006 válasza:
Nincs is tészta.. Hú akkor itt valamit nagyon elrontottam...

2013. április 17. | 19:46 | pilipár

István, hol látod, hogy túlélesített? A zöldség levelén fent?

petike_2006 válasza:
:)) Szerintem a sült zöldségre gondol, lent..

2013. április 17. | 19:28 | pilipár

:)) Túlzásba estél a személyemet illetöen, de köszönöm, jólesett!
Nem tartom rossznak a géped, de biztos lesz, aki majd tényleg szóvá teszi, hogy kicsúszik az étel a képböl. Szerintem nem rossz, lehetne élesebb és az egész látvány élénkebb színü, hogy étvégyat gerjesszen, mert biztos finom volt :)
A szakmai titkokból meg remélhetöleg Osztya toszt meg Veled néhányat, hogy legyen csillogósabb a hús, szebb a szaft stb.
Én csak háziasszony vagyok, nekem így is tálalhatnád, de ö ételfotós! :)
Jó fotózást! Ildikó

petike_2006 válasza:
Dehogy estem túlzásba...Tavaj, már volt egy hasonló jellegű képem, ott is döntés volt a fő hiba a többiek szemében..Itt persze kevésbé voltam, merész. 3 hete folyamatosan fotózom az ételeimet, és nagyon nem vagyok megelégedve...Igazi szaktanácsadóm, nincs..:(

2013. április 17. | 19:12 | pilipár

Kedves Fotós! :)
Azt gondolom, hogy nem igazán szerencsés a hozzászólóknak megmondani, mit értékeljenek a képeden és mit nem. Vagy ha csak a fényekröl szeretnél tanácsot kérni, akkor tedd a képet nem pontozhatóba.
Nem jó, hogy megkötöd a kezem, és el is megy a kedvem esetleg egy jó pont kiosztásától, vagy a vélemenyem megfogalmazásától, mert azt kéred, a kompozícióról ne is írjak. Nos, miután a kompozíciónak nem csak a döntés, hanem az élesség, a színvilág és konkrétan a tálalt étel látványa is a része, nem csak a megvilágítás, eléggé beszükültek a lehetöségeim.
De majd Osztya megmondja ;)
Üdvözöllek! Pilipár

7.

petike_2006 válasza:
Most nagyon őszinte leszek:) Nekem már az is elég, hogy 2 perc alatt a két legrégebbi és legelismertebb tag is megállta a képem mellett. Igazad, van.. Nem pontozhatóra, kreditem nincs.. Így marad ez a verzió. A komonálásnál, most nem mint fotós, hanem, mint szakács, gondoltam, ugyanis így kellett megtálalnom, minden cécó nélkül és ilyen tányérra...Még egyszer köszönöm, hogy megnézted!!!!:)
Üdv
Peti

2013. április 17. | 19:08 | h.rom

Szép. Kár hogy túlélesített, nagyon kivan rücskösödve a kép. De különben szép.

petike_2006 válasza:
Köszi...Őszintén örülök. Raw-ból készítettem és az élességgel, nem volt gond. Csináltam, vagy 6-7 féle tömörítést, de a végére belekavarodtam. Nem megy ez nekem. Mindíg megijedek, hogy sokat veszít a részletességből és túlélesítem...:(