BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,77
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. április 14. 17:51
  • Készítés helye (ország): Izrael
Golán fensík.

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2013. április 16. | 11:31 | Álomfejtő

Nos,
amint látjátok, én mindenre vevő vagyok... :o)

- úgy gondolom, nem kell minden képben/kép mögött ugyanazt keresni - itt nekem másról szól a történet, mint egy inger-gazdagra színezett dig. illusztrációnál - tekintve, hogy mindegyik kép a maga módján szólítja meg a nézőt...
nekem tántoríthatatlanul tetszett tegnap ez a kép a szubjektív benyomásaim miatt, -ezt az egyéni érzésvilágából kiinduló elfogultságomat pedig ma is vállalom. (ma is tetszik, bár ma másként ébredtem)
No meg mert minden - számomra valamit is hozó fotót ilyen meggondolásból szoktam véleményezni.
Szépeket Mindenkinek !
:o)

kisspeti válasza:
Köszönöm még egyszer, örülök, hogy ma is tetszik.
Péter

2013. április 15. | 21:46 | zoliologia

Bocs,de én is csak 3-ast tudnék rá adni max.Nem szubjektív okok miatt.
Nézzük a tényeket,objektíven:A minősége elég gyatra,pixeles,szét van esve,főleg az előtér.
Természet táj kép,és objektíven a természet,a táj elemei teszik jóvá a képet.Tindallok,felhők,virágok,állatok esetleg,köd,eső,villám stb...Itt sajnos semmi nincs,és ettől érdektelen.Semmilyen természeti tényező nem ad a képhez.Van itt valami,de mégsem.... Kb olyan mintha kimentél volna egy tóparthoz,körülötte nád,és lekapod. Ne haragudj,de a képednek egyszerűen nincs ingere.

kisspeti válasza:
Megnézve ezt a HDR képedet tulajdonképpen egyet értek veled. Ahhoz képest ennek valóban nincs ingere.
http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=242748

adott pontszám: 5
2013. április 15. | 17:48 | Álomfejtő

Ébredezős a hangulat...,
- olyan, mint a mai reggel volt, amikor még nincsenek igazi meleg fények. Nekem tetszik ez a kissé fénytelen álmosság, ami a képet eredeti méretében már nem is olyan álmos, hiszen megjelennek a színek a szirmokkal tarkított mezőn. A kép felső harmadát uraló pára éppen ezt a hangulatot erősíti - mint egy határvonal az öntudatra ébredés két oldalán.
Mindenképpen jó kép ez, most talán különösen rá vagyok hangolódva, mert ma én is így ébredtem : a fehér semmiből mély színárnyalatokban bontakozott ki a valóság - ami aztán fényruhát is öltött később.
Alapjában véve nem egy fergeteges tájfotó ez, mégis, szerintem megvan benne az a plusz, ami ahhoz kell, hogy működjön... nekem, legalább is.

kisspeti válasza:
Köszönöm Álomfejtő visszaadtad a reményt számomra. : )
Ennek a tájnak van egy diszkrét bája, olyan igazi elvonulós hely mézes illatokkal, lágy szellőkkel....aztán fényekkel.....

2013. április 15. | 11:52 | capsi44

Szia! Ne sértődj meg, ahogy látom nem csak én vagyok így ezzel a képpel. (annak fényében amilyen gyönyörű képeket már feltöltöttél még jobban ül a véleményem )

kisspeti válasza:
Szó sincs sértődésről, csak más világban élünk.

2013. április 15. | 10:33 | pilipár

Továbbra sem értek egyet Veled, Péter, de ha az én véleményem ütet taplót sem ér, az mégis elgondolkodtató, hogy azért azok, aki fotóznak és gyakran értékelnek - nálam sokkal hozzáértöbben - tájképeket, valahogy mind távol maradtak ettöl a képtöl.....
Mindig a saját véleményem írom, és nincs szükségem eröltetni egy hozzászólást sem, engem nem kreditgyüjtés motivál. De épp azért, mert már nagyon sokat tanultam az oldalon, meg tudom állapítani, mi a szép. Miután válaszoltál az értékelésemre, megnéztem a gugliban, milyen fotók vannak fenn a fennsíkról. Nos, lehet szebb idöjárási körülmények között fotózni, de elfogadom, hogy Neked ez így tetszik. És igen, azért is adok egy képre hármast, mert nem elég látványos.....mert nem csak attól ötös, hogy éles, és esetleg jól szerkesztett. És ha valamire ötöst adok, de nem hibátlan, annak is van - részemröl kellöen megindokolt - oka. És ez pontosan így volt akkor is, amikor nem voltam kiemelt tag....
Üdvözöllek!

kisspeti válasza:
Nem akarlak megsérteni,pedig több magas labdát adtál a válaszodban, ezért inkább befejezném az értekezést.
Tudnék látványos fotót készíteni, de abban az értelemben ahogy Te gondolod nem akarok.
Sajnálom ,hogy számodra ez 3 pont.
Péter

2013. április 14. | 22:42 | pilipár

Kedves Péter! Lehet, hogy a látásmódunk különbözik - az miért is baj? -, de attól még az enyém is egy vélemény.
Látom, a többiek is hasonlóan értékelték, majdnem ugyanazokat érezték a kép hiányosságának. Én nem mondtam, hogy pl. bárányfelhök kellenek rá, és azt is elhiszem, ilyen volt a látvány a valóságban, de Te, aki régóta fotózol és sok remek tájképet mutattál már nekünk, talán érzed, hogy van különbség köztük. Van táj, ami szinte a kattintással, a puszta dokumentálással elvarázsolja a nézöt, van, amiböl a különleges fények hozzák ki a legszebbet, van olyan hegyvidék, ami viharfelhök nélkül nem mutatna.
Lehet, hogy nem értek hozzá, söt még szépérzékem sincs, de számomra ez a táj ebben a bemutatásban túl szürke, túl egyhangú. Mi rossz van abban, ha azt javaslom, hogy ha megteheted, várj pl. kedvezöbb fényviszonyokra? Ha nem értesz egyet velem, szívesen olvasnám a véleményed a képedröl, hogy szerinted mi az benne, ami igazán látványossá teszi. Hogy legközelebb én is jobban "lássam".
Üdvözöllek! Ildikó

kisspeti válasza:
Kedves Pilipár,

Azért is adsz egy képre hármast, mert számodra úgymond szürke és szerinted nem voltak jók a fényviszonyok.
A kép korán reggel készült / szándékosan/ és a maga egyhangúságában rejlik a szépsége amit a fotó hűen tükröz különösebb technikai hiba nélkül, mivel ilyet nem említettél. A Golán fensík alapjában véve egy egyhangú terület és ez a szép sőt gyönyörű benne. A többi tájképem semmivel nem jobb, mint ez.
Ha egy kép nem tetszik és nincs benn technikai hiba amit említenél akkor bölcsebb elkerülni, mint egy erőltetett véleményt írni megalapozottság nélkül.
Igazából nem ragozom tovább elgondolkodtató, hogy Te kiemelt tagként ilyen véleményt fogalmazol meg és mellette egyértelműen hibás gyenge képekre 4,5-5 pontot adsz. Sokat tanultam az oldalon de az utóbbi időszak képeit és értékeléseit tekintve , komolyan gondolkodóba estem.
A fentiekért nem tudok Veled egyet érteni. Ha Téged a másik két vélemény megerősít az meg külön hab a tortán. Ha tíz ember írja azt, hogy ez rossz kép a szürkeség végett ez akkor se a kép hibája és a fentieket nem a kép és a magam védelmében írtam.
Üdv: Péter

adott pontszám: 3
2013. április 14. | 19:26 | pilipár

Szerintem nem igazán volt szerencséd az idöjárással, nem akkor jártál arra, amikor kedveztek volna a fényviszonyok.....a szinte egyenletes szürkeség a fotód hangulatát is meghatározza, az elötér zöldje és a piros virágok sem rángatják ki a képet ebböl a hatásból.
Nincs mélysége, nincs térérzet, lehet, hogy leginkább azért, mert nem akkor készült a kép (vagy nem volt rá akkor lehetöséged), amikor szebb idöjárási viszonyok lettek volna.
A kép szerkesztése sem teszi látványosabbá, és a kidolgozás sem tette egyedivé.
Szerintem ez nem sikerült igazán jól, talán van az ott készített sorozatból másik, ami jobb lett.
Üdvözlettel! Pilipár

26.

kisspeti válasza:
Attól tartok a látásmódunk a fotózásról erősen különbözik.
Köszönöm a véleményed.

adott pontszám: 3
2013. április 14. | 18:54 | capsi44

Szia! Nem a legszebb formáját mutatta a fennsík! Teljesen borult az ég, unalmas, a fényeid nem voltak jók. A fennsíkból amúgy sem látszik sok, az előtér a kép 3/4 -ét elfoglalja. Egyszóval fotó szempontból a szép felhők nagyon hiányoznak, szebb idő esetén talán egy panoráma felvétellel jobban bemutathattad volna a témádat. Jó fotózást!

kisspeti válasza:
Miért kéne egy képre bárányfelhő ez a kép ebben az időben készült ezt kell kellene értékelni.
Köszönöm a véleményed.

adott pontszám: 3
2013. április 14. | 18:52 | mazzz

szia, a kép harmada vagy kiégett, vagy ahhoz nagyon közeli fehér színű, kár volt a képre komponálni, nem tesz hozzá. Az előtér virágain szintén az esetlegesség látszik, érdemes lett volna a tulipánokat a harmadolóhoz közelíteni, stb... Ezek alapján nekem kissé elkattintott képnek tűnik.

kisspeti válasza:
Semmi köze a kiégéshez.
Köszönöm a véleményed.