BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,66
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. november 4. 21:11
  • objektív: canon 70-200mm F4 USM
  • Készítés helye (ország): Ausztria
  • Készítés helye: Mörbisch
Tinus

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2012. november 10. | 05:36 | kaláris2

Éppen most olvastam egy értékelést egy másik portrénál a testi szépség vagy a lelki szépség fontosságának előtérbe helyezéséről.
Itt azt hiszem a lelki szépség kiemelésére törekedtél.
De kicsit melegebb színvilág és kevesebb kontraszt talán előnyösebb lenne.Gratulálok!

sopmet3 válasza:
Köszi az értékelést, a hét végén megpróbálunk egy színes portrét is feltenni. Azért örülök, hogy tetszik.

adott pontszám: 4,8
2012. november 8. | 12:33 | ludvdani

Szia!
Gratulálok a képhez, szinte minden tekintetben tökéletes. A fekete-fehér is jó választás volt. Egy apróságot említenék csak meg: Szerintem kicsit sokat vágtál a bal szélen (vagy keveset a jobbon), így nekem kicsit úgy tűnik, hogy nagyon a a kép bal oldalán van a hangsúly. Minden jót! Üdv.

sopmet3 válasza:
Köszi az értékelést, örülök, hogy tetszik. Balról tényleg kicsit szűk lett, sokat is gondolkodtam hogyan vágjam

adott pontszám: 4
2012. november 5. | 19:33 | Carter2

szia
a börön itt ott egy kis retus elkellett volna mert fénylik néhol és a bőrnek is jot tett volna. nekem valamiért vakus hatású a haj ennek ellenére beborul és mégsincs elég fény a szemekben. a vágás is billeg kicsit.

sopmet3 válasza:
Szia!
Köszi az értékelést. A vágással én is sokat tanakodtam, de így döntöttem. A retusban is igazad van, de az erősen retusáltat pedig kivágták 1-es osztályzattal, pedig szerintem az sem volt gáz. Nehéz út ez

adott pontszám: 4,4
2012. november 5. | 18:16 | Emszi24

Szia! Egy kicsit vakítóra sikerült a hölgy pulóvere, túl fehér. Az arcáról el lehetett volna tüntetni a fényt, de tetszik a modell tekintete, olyan mosolygósak a szemei és jó a fejtartása is. Szép a kép élessége. További jó fotózást! Üdv.

sopmet3 válasza:
Köszi szépen az értékelést. Próbálkozunk tovább

adott pontszám: 3,7
2012. november 5. | 16:24 | vakhalfoto

Szia
Azt hiszem ez a kép nem teljesen úgy sikerült, ahogy elképzelted. Pedig az alap egész jó. Mármint a biccentés. A modell se csúnya, van valami őszinte melegség a tekintetében.
Ugyanakkor sok mindent nem értek. Nem tudom, hogy muszáj volt-e ff-be konvertálni? Szép szeme lehet, érdemes lett volna megmutatni színesben is. A fejtetőt vagy nem kellett volna lenyesni, vagy ennél sokkal bátrabban kellett volna. A rendezői baloldalon a hajat viszont egyáltalán nem kellett volna "lefodrászolni". A bőrfelület viszont nagyon szélsőséges. Helyenként nagyon érdes, helyenként (gondolom utómunka keretében) kisimított. A kettő között nem látok átmenetet, összefüggést. Ha már a kontrasztból visszavettél volna, akkor se lenne ennyire "rajzos" a bőrfelület, ami leginkább a homlokon és az arcon szembetűnő. (A bajuszka helye szépen simított). Szép modell, de a túl szűk vágás és a túl erős kontraszt állítás miatt mindenképpen szükségét látom a levonásnak. Talán a következők jobbak lesznek. Megérdemelné a modell (és te is), hogy tovább próbálkozz vele.

sopmet3 válasza:
Köszi a részletes értékelést, folyamatosan próbálkozni fogunk. Egyébként nulla simítás van az arcbőrön, és a vágáson én is sokat gondolkodtam, aztán végül így maradt....

adott pontszám: 3,5
2012. november 5. | 14:26 | pilipár

Azt gondolom, ez a kép nem igazán elönyös Tinusról. A szerkesztése is kissé suta, értem, hogy a döntéssel akartál egy érdekesebb átlót a kompozícióba, de úgy tünik, fent a sapkába, és a jobb oldalon pedig a hajába való belevágás nem jó arányokat teremtett a képen. Még akkor sem, ha ragaszkodunk ahhoz, hogy a szemei a harmadoló környékére kerüljenek.
Éles a kép, de az utómunka (vagy annak hiánya) éppen ezért nagyon kihozza azokat a részleteket, ami a valóságban egy arcbörön természetes a szemnek, így fotón, ilyen közelröl szemlélve viszont semmiképp nem elönyös egy hölgynek. Az, hogy az arcon az élesség elvárás egy portrénál, nem jelenti azt, hogy minden pórusát látnunk kell a modellednek. Ezen szerintem vagy sminkkel elözetesen, vagy utómunkával utólag érdemes tompítani.
A háttered szépen mosott, de az elöbb említett okok miatt javítandónak érzem a képet.
Üdvözlettel! Pilipár

6.

sopmet3 válasza:
Köszi a véleményt, megfogadjuk a tanácsokat, és próbálkozunk tovább

adott pontszám: 3,5
2012. november 5. | 00:40 | mjudit

Én sem szeretem a PS segítségével kivasalt arcokat, de a zsírosan csillogó, tág pórusok és a csillogó orr sem nyerő. Profik erre tartják a sminkest a fotózásoknál, de egy pamacsnyi finom púder is elég az ilyen beállított képeknél.

sopmet3 válasza:
Szia!
Köszi az értékelést. Azért hagytam így, mert kb 1 órával ezen kép előtt feltettem "vasaltan" PS által, de le lett hurrogva, így feltettem eredetiben. A most látott képen semmi arckorrekció nem történt, egy szem "vasalás" sem, kérlek ennek értelmében nézd a képet.
Köszi még egyszer

adott pontszám: 4
2012. november 4. | 22:59 | Zorko

Szia,

A vágás, és a fej döntése nekem tetszik. A tekintete kicsit semmitmondó, de ezt nem tartom hibának. Ez csak az én ízlésvilágom hogy szeretek a modellek szemében olvasni, belelátni valami sztorit. A kép kidolgozása viszont nem sikerült annyira jól. A fehér pulcsi annyira ríkít, hogy szerintem ki is van égve. Ez a túlzott csúcsfény az arc pólusainak is ad egy negatív csillogást. (mintha zsíros lenne a bőre szegénynek).
Amit szintén nem tartok hibának, csak érdekességnek, hogy a szeme szép erős kontrasztú, ugyanakkor a szemöldök, és a száj elég halvány lett az arc kompójában. Ismétlem ez nem biztos hogy baj. Szóval tetszik, de még egy kis utómunkát javasolnék még rá..........

Üdv,

Zorko

sopmet3 válasza:
Szia!
Köszi, hogy érékelted. Az előzménye ennek a képnek az, hogy PS-ben rommá volt simítva a bőr, majd jött egy 1-es értékelés rá, hogy túl van szűrve, és, hogy túl élesek a szemek. Végignézve a portrékat, sokat ki lehetne ezzel a szemmel szórni. Az ilyen jellegű kritikát mint a tiéd szeretem, mert a tényleges hibákat tárja fel. A pulcsiban teljesen igazad van, a bőr pedig természetesen volt ilyen, semmiféle lágyítás nem történt az arcbőrön, ennek tudatában vizsgáld. Köszi a korrekt értékelést.

adott pontszám: 4
2012. november 4. | 22:13 | bizonysag

Icipicit sok talán a zajszűrés, de modell mindent feledtet.:-)

sopmet3 válasza:
Szia!
Köszi a véleményt. A képen nem volt sok zajszűrés, mondhatnám minimális