BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,4
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. augusztus 31. 15:36
Kétvölgy

Látom a fotó hibáit, azonban mégis úgy döntöttem hogy feltöltöm, mert kezdőként szükségem van a tapasztaltabbak kritikájára! Köszönöm. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. szeptember 27. | 12:42 | capsi44

Szia! Nem pontozom, mert a véleményt kéred csak. A kép egyszerűen homályos, egyenletesen, mindenhol! Ez nem jó! Szerkesztésileg, a bal alsó sarokban lévő út részlet, nem kellett volna oda, kicsit feljebb, és jobbra fotózod, vagy vágod szebb kompozíció lett volna. A kép közepén lévő napsütötte részt jobban kellett volna emelni utómunkában, karakteresebb lett volna a kép. Ez az egyetlen pontja mint téma, ami szerintem kiemelhető. Maga a kép egyébként sajnos nem mutat sokat, kicsit bárki által lefotózható, nem megkomponált képnek látszik. Jó fotózást!

kergebirka válasza:
Köszönöm szépen, hogy időt szántál a képre!

adott pontszám: 3
2012. szeptember 24. | 13:33 | Marci80

Szia!
Alapvetően nem rossz kép, de van benne pár oda nem illő dolog. A kép alján végigfutó kerítést (a bal oldalon be- majd kikúszó úttal együtt) eltüntetném, akár vágással, akár a gép feljebb fordításával (így az égből is többet kapunk, ami itt ugyan nem túl izgalmas, túl tiszta, sehol egy felhő, de szerintem szebb, mint a kerítés). Megvárhattad volna, amíg az alsó úton az autó kimegy a képből, így egy sokkal tisztább tájképet kapnánk. Ezt lehet, hogy nagyon benézem, de az árnyékokból ítélve késő délelőtt, vagy kora délután készülhetett a kép - a fényviszonyok tekintetében szerencsésebb lenne reggel, esetleg késő délután, akár naplementéhez közeledve elkészíteni a fotót, amikor a napsugarak beesési szöge sokkal kisebb, egész más fényviszonyokat, fény-árnyék játékokat eredményezve. Kitartás, és szép fényeket!

kergebirka válasza:
Köszönöm szépen a tanácsokat! Szép fényeket Neked is!

adott pontszám: 4
2012. szeptember 18. | 15:03 | predzsa

Alapvetően nem rossz meg maga a téma is jó. Az egész kép úgy néz ki mintha el lenne lágyítva kissé homályos számomra.
A színek szépek és rendbe is lenne ha ez párosulna az élességgel akkor még jobban átjönne a hatás.

kergebirka válasza:
Hát direkt van életlenítve. Nem mindenkinek tetszik... lehet hogy túlságosan meghúztam az Opacityt. :) Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 4,4
2012. szeptember 1. | 13:36 | blanco33

Üdv!

Valamiért megfogott a képed. Gyűrűk ura első rész jut eszembe róla, ahogy Gandalf a Megyébe kocsikázik..:)
Tetszik a helyszín ez hullámos dimbes-dombos táj a házakkal-aranyos.
A kép előterében az út "maradványát" :) teljesen levághattad volna-vagy legyen vagy ne...
Ha ott marad húzta volna a tekintetet befelé ha meg nem akkor zavaró tényező.
A kép utómunkájával van bajom, nekem egy kicsit túlszaturáltnak tűnik. ill egyfajta fátyolosság is mintha lenne rajta-összességében kellemes fotó!
Minden jót.Robi

kergebirka válasza:
Köszönöm az észrevételeidet! Hát az út meg a lágyítás tekintetében megoszlottak a vélemények... Ez a kinek a pap...kategória. :) Én az utat alig vettem észre, nyilván, mert ott voltam és ezáltal a szememben olyan pluszt kap a táj, ami a képen nem tud kijönni, és teljesen kiüti számomra az utat. Ez hiba. :D
Szép fényeket!

adott pontszám: 3
2012. szeptember 1. | 01:42 | Salcay

Maga a kompozíció nekem tetszik, bemutat egy látképet, ami valahonnan jól látható. Ennek ellenére viszont nem igazán látom, hogy a kép kifejezetten éles lenne akárhol is. Mélységélességre figyelni kell máskor!
A színek szépek, sehol nincs kiégve a kép, de szerintem egy polár szűrő nem árt az égbolt miatt.

kergebirka válasza:
A kép direkt lágyítva van, eredetileg van mélységélesség. :) Nagyon eltérőek a vélemények felőle. Sajnos az ég teljesen kiégett, így utóbb kellett korrigálnom egy félszűrővel.
Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 4,5
2012. augusztus 31. | 21:44 | epgyor

Szia, igazából maga a kidolgozás lágy selymessége nekem tetszik, a panoráma vágás is jó. A szerkesztésnél, viszont az alsó sarokban lévő út ebben a formában nem kellene a képre inkább akkor
lenne jó hatása, ha befele vezetne a képbe. Valamint a közepén lévő autót kivenném a képből. üdv. istván

kergebirka válasza:
No az autó engem is zavart, kíváncsi voltam, másnak is feltűnő-e. Csak most kezdtem kóstolgatni a ps-t így egy ilyen vágásnak egyelőre nem mertem nekimenni... :)
Köszönöm szépen az értékelést!
Üdv.

adott pontszám: 4,1
2012. augusztus 31. | 20:23 | Zorko

Szia,

Remélem nem lövök bakot, de úgy tűnik hogy most még csak próbálgatod a szárnyaid. (mellesleg én is). Szóval aranyos próbálkozás, ami nem is rossz. Picivel többet tettem volna bele a bal alsó sarki útból. Így nagyon kevés, szinte nincs belőle semmi. A másik ami picit fura hogy mintha az utómunkánál az élességneállításnál túl lenne lágyítva. Ez a lágyítás természetképeknél tájfotóknál nagyon ritka esetben hatásaos. Ami viszont tetszik hogy a nap nem egyformán világítja meg a tájat. Figyelmesen észrevetted hogy ez kellően figyelemfelkeltő.

Szép fényeket......

kergebirka válasza:
Nem lőttél bakot! :) Az út és a lágyítás kapcsán eltérő vélemények születtek.
Köszönöm, hogy értékelted, szép fényeket Neked is!

adott pontszám: 4
2012. augusztus 31. | 19:57 | sandsee

Szia !

Nekem tetszik, pedig a színek kicsit elmentek, mégis érzem, amit ott láttál. Talán az ég ami egy kicsit elszíneződött, lehet hogy azt hagyni kellett volna.
Nekem mintha egy kicsit életlennek tűnne, de ezt én nem is számítom be, mert a tömörítés eléggé "szigorú" itt, én is kaptam itt már életlenségért, meg túlélesítésért is, úgyhogy nem számít.
A szerkesztéssel nekem nincs gondom.
Sikerült éreztetned velem, amit ott láttál, és ez azonnal lejött.
A fények jók, és úgy általában a színek is. csak ismétlem, nekem az ég nem tetszik.
Mindenesetre szerintem jó tetted hogy ide feltetted.

Üdv.

kergebirka válasza:
Köszönöm a részletes értékelést! Az ég sajnos teljesen kiégett, félszűrővel kellett korrigálnom, hát szerintem is elég "mű" így felhők nélkül :D Most kezdtem a ps-t.
Az életlenség eredetileg nem ilyen volt, direkt lett lágyítva, kinek tetszett kinek nem... :)

Üdv.

adott pontszám: 4
2012. augusztus 31. | 18:41 | mazzz

Szerintem ennek a képnek távolról sincsen annyi hibája, mint amennyit gondolom, hogy gondolsz, szerintem nem rossz. Látszik a tudatosság a kompozícióban. Pár megjegyzés:

1. az ég túl unalmas, inkább lehúzza a képet, mint hozzáadna. Vagy cseréld le PS-ben valami szép felhős égre, vagy vágd le. De a legjobb, ha eleve bele sem komponálod a képbe.

2. az előtérben az út és a kerítés a kép belsejébe kellene, hogy vezesse a tekintetet, ehelyett egyből kimennek a képből.

A fények, színek és a mosottság nekem tetszik.

kergebirka válasza:
Szia! Sajnos nem sikerült lecserélnem az eget (kezdő vagyok ps-ben), félszűrővel kellett egyáltalán valami színt vinni bele, mivel teljesen kiégett az expozíció miatt...
Köszönöm az észrevételeket és az értékelést!

adott pontszám: 4
2012. augusztus 31. | 16:13 | doreo

remek hangulatot áraszt a foto, engem nagyon megfogtak a szinek meg a fények, meg ugy alle zusammen. egyedül talán az ég sötét egy picit, de az a legkevesebb:) amit viszont nagyon sajnálok, az a kép bal oldalán lévö kis utrészlet, sajnos akaratlanul is odakalandozik a tekintetem:(
ettöl függeltenül nagyon tetszik, gratulálok!

kergebirka válasza:
KÖszönöm! Pedig az út nagy részét még le is vágtam. :(

adott pontszám: 3
2012. augusztus 31. | 16:04 | Zaziee89

Üdv! Tetszik a helyszín, nagyon szép a táj. Ez a lágy stílus viszont nem illik hozzá szerintem. Visszamennék ide hajnalban illetve napnyugtakor és akkor próbálkoznék valamint más,kontrasztosabb, élénkebb utómunkát alkalmaznék.:-)
Sok sikert, üdv! Zalán

kergebirka válasza:
Köszönöm szépen. Hát kinek a pap, kinek a papné. :) Sajnos már nem tudok visszamenni, de ott ilyen "lágy" volt... Üdv!

adott pontszám: 3,9
2012. augusztus 31. | 15:44 | nroland16

Szia!

Én is kezdő vagyok, így nem profi véleményt kapsz most, de ez is vélemény :)
Nekem fakóak a színek és engem a belekomponált út is picikét zavar, elvonja a figyelmet, az amúgy teljesen szép, napsütötte völgyről. Az külön tetszik,hogy a völgy a napsütés által van kiemelve a többi árnyékos résztől :) Meglátás szép, tetszik!
Sok-sok szép képet, és hasznos kritikákat, segítségeket kívánok!

kergebirka válasza:
Köszönöm szépen! Láttad volna élőben! ;)