BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,73
KATEGÓRIA: csendélet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. április 7. 12:26
Telepi csoda

HDR Sorry a belógó fáért:) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. május 3. | 11:59 | k.gergely

Brutáljó! (telepiesen szólva)

:)

zoliologia válasza:
Köszi!:)

adott pontszám: 5
2012. május 1. | 08:58 | zeroseven

Nem lehetett volna kivágni ? :D Persze csak viccelek számomra annyira nem zavaró, és örülök, hogy telepröl is készülnek ilyen szépséges képek !
Remek színek, gondolom volt egy jó kis szüröd is ?!
Dinamikus kép ! Sztem megéri az 5öst ! Nekem midnenképp!

zoliologia válasza:
Köszönöm szépen!Nem volt szűrő,utólagos módosítás:)

adott pontszám: 5
2012. április 30. | 19:08 | szabyyy

Szia! Sokan panaszkodnak, hogy a HDR nem számít igazi fotónak, meg bla bla. Én mindig azt mondom, hogy azt is meg kell látni mikor érdemes ezt a technikát választani. Neked ezt most nagyon jól sikerült eltalálnod. Nagy szerelmese vagyok a hdr képeknek, és ez nagyon tetszik. Gratulálok! jó fényeket!

zoliologia válasza:
Köszönöm,én is rajongok a hdr képekért!

2012. április 29. | 00:08 | Petya32

Szia! Akkor én is csatlakozom a "giccset" kedvelők táborába. Szerintem ennek itt (is) van létjogosultsága. Élnek a színek az előtérben, házakon is - a másik, ezzel szemben, számomra kicsit lapos. A "belógó fa" nem zavaró, sőt, szerintem kell oda. Ha jól látom, Újpesten készült az Árpád út környékén valahol..
Gratulálok, Péter

zoliologia válasza:
Köszönöm,örülök hogy tetszik ez a verzió!Igen,Újpest:)

2012. április 16. | 06:36 | Fáncsi_voltam

Nálunk tegnap este volt hasonló a látvány.. Még mosolyogtam is magamban, ja igen, lám itt is van hasonló "giccses" lakótelep..
Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

zoliologia válasza:
Nagyon szépen köszönöm,örülök hogy Nálatok is ez a helyzet:) Megtisztelő a kredit,Köszönöm szépen!!!

adott pontszám: 5
2012. április 10. | 14:37 | másikvanek

Miért lenne ez giccs?
Sehol egy szárnyát szárító hattyú, vagy szomját oltó vérző szavas, netán gombolyaggal játszó kiscicák...:)

Nem giccs!
Egyedül a jobb oldali ház 6. emeletén kiteregetett ruhák nem tetszenek.

Üdv.
Másikvanek


zoliologia válasza:
:):):) Köszi!

2012. április 10. | 11:26 | Kaviaar

/OFF

Kicsit beleolvasgatva a kommetekbe látszik h ez itt a fotozz, még mindig az a fotozz, ahol kis klikkek szekálják egymást, ahol vonalzóval és hisztogrammal mérik ki a képekben az esztétikát, és ahol az emberek kiélik rejtet aggresszióikat hogy ki szép szavakba burkoltan intelligensen ki durvábban fikázza az őt fikázókat.

Valahol megértem hogy hitvitán összekapnak az emberek, de kicsit el lehetne engedni ezt a görcsös hozzállást és lazábban, toleránsabban kezelni mind az értékelést mind a válasz adást, mellőzni a személyeskedést, nem feltételezni a másikról a legroszabbat, elismerni a másik jó képét, vagy őszintén odaírni h Pistikém ez bizony szar lett, és őszintén megköszönni még ha nem is értünk vele egyet, mert egy szubjektív témáról szubjektív feedback érkezett ami ugyanúgy egy vélemény ha őszinte mint az amelyik aszonta h teccik. Sokkal több értelme lenne, és talán ha lenne pár meghatározóbb ember aki kicsit felül emelkedne a múlt sérelmein akkor esetleg még áttragadhatna ez a mentalitás a többiekre is.

Komolyan a kép alatti csörteváltás olyan mint egy rossz brazil szappan opera, ahol a szeretők egymást vérét szívják, kínozzák, de még sem tudnak egymás nélkül élni :]]]

ui: bocs h a te képed alá szemeteltem, lehet hogy ez az értékelősdis és összehasonlítgatósdi módszer kódolja ezt a mentalitást...

ui2: minden hibájával és vonalzózással a fotozz sztem még mindig jó a technikai alapok és "szabályok" megtanításában, ill a sokféle kép lehetőséget ad arra hogy az aki odafigyel kicsit elgondolkozzon magában hogy egy-egy kép miért tetszik a másik meg miért nem, és ebből akár még tanulhat is ha nem ragad le a személyeskedésnél :]

zoliologia válasza:
Az alapok elsajátításához mindenképpen.De.....és itt most nem folytatnám:)

Köszönöm a részletes hozzászólást,nem gyenge teljesítményt nyújtottál:)

2012. április 10. | 10:52 | Kaviaar

Tetszik hogy van egy húzása a képnek, a perspektíva a házak beépítése, a felhők, és a fénysugarak is ezt erősítik. Jó térérzete van, olyan mintha ott lennék.

Alul viszont még szivesen látnék többet a képből mert azt csöppet lezáratlannak tartom, pl a félbedarabolt fa miatt is, de a jobb oldali ház sarka ill az előtérben levő parkoló ház alja is ha benne lenne még kerekebb lenne a sztori.

Technikailag is rendben van, a HDR sztem jó választás volt ide, mert egyéként egy ilyen harsány kemény szembefényes látványt iszonyú nehéz visszadni úgy ahogy ott látod. Ami már izlés kérdése én talán a HDR-t a sötét tónusoknál viszább vettem volna, vagy úgy alakítom a tónus görbéket a HDR előtt hogy az kicsit termézszetesebb legyen miközben az égbolt marad ilyen.

zoliologia válasza:
Bocs hogy nem válaszolok konkrétan,a válaszomat már leírtam lentebb (ami válasz neked is).Köszönöm hogy értékelted!

2012. április 9. | 18:43 | R.János

Érdekes, amit írtok. Azt kell mondjam, hogy ha már ilyen sokan vagytok, akik ezt másképpen látjátok, biztos igazatok van, és így a célozgatás, cikizés jogos és helyénvaló, sőt kötelező. Ismét magamra maradtam maradi nézetemmel. Kár, hogy csak tökösen lehet megbeszélni dolgokat, ami megbántással, sértődéssel jár.
Köszönöm, hogy nem akarsz megbántani, és nem mondod el őszintén, tökösen mások és a magad véleményét. És valóban nem kell erről többet beszélni....

zoliologia válasza:
oké!

adott pontszám: 5
2012. április 9. | 16:26 | csillagasz92_2

Szia!
Nagyszerű kép, gyönyörű színek. Szinte lángol az ég. Az előtérben a lakóteleppel igazán különleges látvány. Remek kompozíció. Egyébként engem nem zavar a fa. Gratulálok, jó fotózást!

zoliologia válasza:
Köszönöm szépen,Neked is!

2012. április 9. | 13:05 | Zoran_2

Nem a vitát gerjesztve, és csak egy szubjektív vélemény ...
Aki több, mint fél évet eltölt itt a fotozz-on nem lesz abszolút értelemben korrekt. Mindenkinek kialakul a baráti köre, amit ráadásul a további hasonló oldalak erősítenek, nem beszélve a fb-ról. Amikor a fb-on már belájkolt képet itt "véletlenül" és a maximális rácsodálkozással: jééé a Tiéd" beötösözi valaki ...
Régebben ezt skypon intézték, vagy msn-en ... egy linkel ma már könnyebb.

Senkire nem célozgatok, csak simán nyitott szemmel járás, meg tapasztalat. Meg netfüggőség, amibe persze a sok információ is belefér :)

Ezért 300D Debrecen sem kell ...

Szerintem.

Kár ezen vitázni.

zoliologia válasza:
Biza,több okból is

2012. április 9. | 10:14 | R.János

"Ergo nem a "vállveregetéssel" van a gond, az valljuk be midnyájunknak hízelgő, hanem avval, hogy tudván az alkotó személyét, nehezebben fogalmazzák meg a kritikát, tévútra vezetve a fotóst az alkotásának megítélésében". Ez lehet, hogy a fotósok esetében így van....de csak a fotósok esetében. ÉN NEM VAGYOK FOTÓS! Az én "alkotásaimnak" megítélésében elsődlegesen NEM FOTÓS SZEMPONTOK vezérelnek. Pontosan ez a fő oka konfliktusaimnak ....egy fotós oldalon.
Elnézést az offért.

zoliologia válasza:
Mondom én hogy felesleges erről beszélni...

2012. április 9. | 08:39 | R.János

Remélem, hogy a "D300 Debrecen" megjegyzésed örömet okozott Neked, és mindazoknak, akik hozzád hasonlóan vélekednek. Nekem nem. Nagyon nem! Állításod, -ami a szándékomat illeti -teljesen hibás,és alaptalan, (de abban igazad lehet, hogy ha ennyivel távol tartom azokat, akiknek "őszinte véleményét" alantas emberi szándék vezérli, már megérte). De ezt is meg lehet kerülni: pl utólag azt lehet mondani, hogy "nem tudtam, hogy a Te képed". Ezt általában a "rajongóim", és "súlyos barátaim" kedvelik, miután értékeléseik miatt rendszerint 3-4 pontot esik az átladom.....Nem érdekel az átlag, de idegesít a hitvány hozzáállás. Egyszerűen azért, mert nem őszinte: nagyon is jól tudják, hogy kié a kép, és csak a lehetőségre várnak, hogy "rajongásukat" kifejezhessék.... Különbség van kritika és kritika között: amikor valaki veszi a fáradtságot, és megpróbálja megérteni az alkotói szándékot, és ezt figyelembe véve kritizál, azt nagyon szeretem, és mindig elfogadtam. De amikor valakiben indulatok vannak, melyek pl. az ilyen megjegyzéseket is éltetik, akkor valóban örvendek, ha elkerülik a képeimet. Véleményed a kritikusaim és rajongóim táboráról és az egész mosolygó-jeles intrikus megjegyzésed, ( miszerint ezzel jelzem, hogy ki vagyok) egy frusztrált lelkület jellemző megnyilvánulása .. nem tudsz veszíteni, mert személyes kudarcnak ítélsz mindent, ami eltér a véleményedtől, és ellenfélnek mindenkit, aki másképpen gondolkodik. Mindenképpen a tied kell legyen az utolsó szó, csak neked lehet igazad. Legyen! Ezt csak azért említem, mert, ha nem lett volna közöttünk régebben feszültség, akkor nem engem szemeltél volna ki erre a cikizésre, hiszen a felhasználók többségének saját "jelzése" van. Nem célzatosságból, hanem rutinból, megszokásból..... Sajnos a gondolkodásbéli különbözőségben nem látod a változatosság gazdagságát, emiatt nem is vagy képes a maga helyén kezelni ezt. A megismerés, felfedezés öröme helyett indulatot szül benned minden, a tiédtől eltérő meglátás. Tapasztalhatod, hogy mindenkinek vannak "rajongói" . Ezt nem kell irigyelni, és azt feltételezni, hogy a rajongók kegyét keresném. Azt már megkaptam, és hálás vagyok a barátságukért. Mert közöttünk a kép csak egy eszköz (volt), hogy lélekben egymásra találjunk. Számunkra a lelki-közösség élvezete minden fotónál értékesebb. De amint mondtad,-és igazad van- mi nagyon másképpen gondolkodunk. Nem tilthatom meg senkinek sem, hogy véleményezze a képeimet, így sajnos neked sem. De, ha te azt hiszed, hogy a "D300 Debrecen" az ismertető jel, akklor jó lenne, ha figyelembe vennéd és őszinte kritikáidtól megkímélnél (továbbra is). Remélem, hogy "rajongóim" nem csak erről ismernek majd fel...Én akkor is felismerem képeidet, ha nem "jelzed", úgyhogy ígérem, hogy sok vizet nem fogok zavarni...már csak azért sem, mert ha pl. ezek után megismételném mások véleményét a képedről, vajon ki nem tekintené "indulatos kritikának" esetleg bosszúpontozásnak?

zoliologia válasza:
Maradjunk annyiban hogy nem vagyok olyan amilyennek leírsz.Határozottan nem.Ebbe professzionálisan belebuktál!Az elmúlt napokban tettem tanúbizonyságot arról,nyitott vagyok a másik meglátására,tudok váltani,elgondolkodni,megérteni,és akár elnézést kérni,szóval szóval nincs itt "csoda","le a giccsel"!

Amit meg írtam erről a debreceni 300-as dologról,azt rajtam kívül még sokan így gondolják...Nem sejtem,tudom. Ezt még lehetne boncolgatni,de csak tökösen.Arra meg nem vagy vevő,én meg nem akarok szókimondó lenni,és megbántani sem,úgyis félrecsúszna az egész.És mivel Te úgy is távol tartod magad ettől a "fotós" titulustól a legcsekélyebb szinten is,tényleg felesleges,mert ha nem tartod magad fotósnak,akkor nekem nincs miről beszélnem veled.

adott pontszám: 4
2012. április 8. | 22:13 | Bzs90

Szia. Jól elkaptad a naplementét. Nekem a kép kicsit túl világos és a színek túl telítettek. De amúgy jó kis kép :)
Különösen a felhőkön átszűrődő fény ami megfogott. Üdv: Bzs

zoliologia válasza:
Igen,a színek kompenzációja már meg is történt:) köszönöm!

2012. április 8. | 18:04 | newgam

HÁt én is ezt mondom, habár engem nem zavar, még ha ez miatt hátrányt is szenvedek:) Azért látni kell, ha valakinek tábora nő, az tett is érte az asztalra. Ergo nem a "vállveregetéssel" van a gond, az valljuk be midnyájunknak hízelgő, hanem avval, hogy tudván az alkotó személyét, nehezebben fogalmazzák meg a kritikát, tévútra vezetve a fotóst az alkotásának megítélésében. Ha rajtam múlna, kötelezővé tenném az exif kitöltését, míg az előhívását automatikusan a 30. nap utánra. Ugyanez mehetne a nick-kel is, akkor a másod reges "bosszúállók"-nak nehezebb dolga lenne, akkor már csak a kommentek megjelenítését kellene elnapolni:)
Áá nehéz ügy...
Bocs, hogy ennél a képnél, de örülök, hogy beszélgettünk. Kár, hogy ilyen apropóból...

zoliologia válasza:
Tudod ez olyan mint a Fősuli vagy Egyetem.Bekerülni rohadt nehéz,bent maradni még nehezebb.Rajongókat lehet gyűjteni,megtartani nehezebb.
Voltak fotósok akik megszereztek mint rajongó,aztán el is vesztettek.

2012. április 8. | 11:35 | freeze

... akkor jól ugrott be.
Erre felé lakik az egyik barátom, szoktam néha látni nála ezt a jellegzetes naplementét. Egész elképesztő hangulata van.

zoliologia válasza:
Sajnos ritkán jön össze...

2012. április 8. | 10:27 | newgam

Nah, még egyet alszol, akkor talán megérted írásom lényegét;)
Leszögezem, nem tudtam kié a kép, meglepetésemnek azért nem adtam hangot, mert gondoltam, hogy úgy is kapok a pofámra:)
Talán tényleg nem értek hozzá, csak elmondtam a véleményemet, ami arról szólt, hogy mit látok a képben, illetve mitől lehetne jobb. Ez azért mégsem akkora Istenkáromlás. A hdr-rel kapcsolatos észurevételem, csak az értékelés egyik felében szerepelt. Sorra vettem a kép elemeit, ezért jegyeztem meg a felhőkép alakzatát. Ha úgy látod, hogy ez annyira inkompetens hozzászólásnak minősült, akkor elnézésed kérem érte! Meg szerettem volna kérdezni, hogy mekkora volt a gyutáv, de már látom, hogy a 10mm alá nem tudtál menni. Ha jobban belegondolsz, nem lett volna akkora baj, ha a kusza lakótelepi viszonyok között az ominózus bal oldalon, a megvágott épületek szebben rendeződnek. Talán a torony lábazata is belefért volna egy full frame géppel(sajnosnekemsincsenolyanom), akkor a horizont is átrendeződhetett volna. És még egy. A kép színeivel nem volt gondom. A narancsos fal és az ég izzása igazán egybevágó.De mindez a múlté, nem szeretném tovább boncolgatni a képed. Remélve, hogy megértettél!
További jó képeket!
Üdv! G
ui: Neked még nem szólnak, hogy töltsd ki a géptípust? Nem azért, hogy lássam, utólag is lehet, mikor már lezajlott a pontozhatósági intervallum;)

zoliologia válasza:
Mindig rám szólnak,de csak egy idő után.Akkor fogom magam és 30 képnél megadom visszamenőleg.
Nem szeretem kirakni hogy milyen gép,mert a téma és a gép összehozásából rájöhetnének ki vagyok,és nem akarok csak őszinte,makulátlan véleményeket.Nem akarom kiírni pl hogy Debrecen meg D300 hogy elkerüljenek azok az emberek akik kritizálnák a képemet,illetve hogy jöjjenek a "rajongók",mert tudják ki van a kép mögött :):)

A kép meg a múlté,valóban:):)

adott pontszám: 5
2012. április 8. | 10:07 | NOMÁD70

Szia!
Számomra ez tökéletes HDR kép!
Kiválóan bemutatja ennek a technikának a lényegét. Az a kis belógás semmit nem von le az értékéből!
Gratula!

zoliologia válasza:
"Kiválóan bemutatja ennek a technikának a lényegét"---szerintem is,örülök hogy így látod.

2012. április 8. | 08:27 | Tinner_Mike

értem, köszönöm a választ!

zoliologia válasza:
Nincs mit!:)

2012. április 7. | 22:47 | Zoran_2

Szia!
Én hibás útnak nem nevezem, mert nem is gondolom annak. A HDR és azon belül az irreális látvány mára elfogadottá vált, mint egyfajta irányzat. Ezen belül én nem tartom annyira rossznak ezt, de mivel látható egy szolídabb verzió is már ugyanebből a képből akkor azt választanám, ha a kettőt egymás mellé tesszük.
Üdv. Zoran

zoliologia válasza:
Te csupa meglepetés vagy!:)

2012. április 7. | 22:11 | Tinner_Mike

szia!

én csak olvasgatom a kommenteket és egyetlen kérdésem lenne. azt írod hegyiembernek, hogy "Sajnálom hogy felszínesnek találod a képet,ennél többet néztem volna ki belőled..."
na most a lehető legtávolabb álljon tőlem, hogy belemásszak ebbe a vitába, kérdésem csupán az őszinte kíváncsiság generálja. szóval áruld már elégyszi, hogy milyen mondanivalót, vagy mélyebb tartalmat kellene látnom? igyekeztem úgy fogalmazni, hogy ne hasson gúnyolódásnak, mert nem annak szánom.

Mike

zoliologia válasza:
Lakótelep.Mindannyian tudjuk milyen hely.Nem azt mondom hogy gettó meg ilyesmi mint akik annak állítják be,de valamilyen szinten sivár,rideg,ódivatú,szocialista maradvány.Az ellentét a lényeg.A horizont felett ez a fantasztikus égbolt.Egy ilyet általában természetképeken örökítenek meg,mező,rét,erdő társaságában.A kontraszt a lényeg,az ellentmondás,a diszharmónia,ami eggyé válik.Valahol....

2012. április 7. | 21:31 | M.Zoltán

Elolvastam egy ket valaszodat es latom hogy nem igazan lehet teged meggyozni arrol hogy nem a helyes uton jarsz ,de ha neked ez jo akkor hat csinald, de en biztos nem lennek ra buszke ha ez lenne a legjobb fotom es ezzel most nem megbantani akartalak csak ismetelten arra utalni hogy nem jo az irany....de ha te konokul tartod a velemenyed akkor vedd ugy hogy nem is szoltam.....azert nem is pontoztam mert nem szerettem volna sertodest csak szepen utalni a lenyegre.
Tovabbi szep fenyeket es Aldott husveti unnepeket.....

U.I. Tudsz te ettol sokkal jobbat...

zoliologia válasza:
Köszönöm,neked is!Töltöttem egy újat,és igen,tényleg túlzó és giccses lehet ez.

adott pontszám: 3
2012. április 7. | 20:45 | Bal1nt

Számomra kicsit túl sok a PS, túl erősek a színek, viszont jól bemutatja, hogy a panel fölött van egy sokkal szebb élet.. :)

zoliologia válasza:
Igen,lehet benne valami:)

2012. április 7. | 20:21 | matyas.schmidt

Nekem is van egy hasonló Pécsről..hibátlan high five:)

zoliologia válasza:
Köszönöm!

2012. április 7. | 20:05 | Atka11

Szia! Nagyon furcsa hatással van rám ez a kép. A felső fele a tiszta természet túlzó színekkel kiemelve utánozhatatlan szépségét, az alsó fele pedig az ember, a nyüzsgő hangyaboly a maga csúnya "alkotásaival"... Elsőre egy bazi atomvillanás ugrott be a kép láttán.
grat.

zoliologia válasza:
Köszönöm,örülök hogy így látod!

2012. április 7. | 19:36 | Szilard27

Olvasgattam a hozzászólásokat!!! Nekem is rohadtul elegem van abból, hogy itt mindenki "szabály"-ok szerint él. Nekem sem a szabályok fogják fogják megmondani hogy fotózzak. A szabályokból lesznek a tucatfotók!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ez egy gyönyörű HDR és én is imádom a HDR-eket. Én is feltöltöttem egy HDR-t a témája a naplemente volt. Ráfogták, hogy semmi témája..... ez van.... További sok sikert.

zoliologia válasza:
Semmi gond,most töltök fel amúgy egy szolidabb verziót,de a vágáson és a kompin nem változtatnék,és nem is változtattam:)

adott pontszám: 5
2012. április 7. | 19:29 | Szilard27

Tojom le a belógó fát, ez gyönyörű!!! :D Egy képből készült? Nahyszerű kidolgozás! Gratulálok

zoliologia válasza:
Köszönöm,három képből készült.

2012. április 7. | 19:29 | h.rom

Nem. A színekre értettem. A fények tökéletesek.

zoliologia válasza:
okés

adott pontszám: 4
2012. április 7. | 19:22 | piximi

Attól függetlenül, hogy HDR fotó nagyon ketté válik nekem a kép, az ég és a lakótelep túlságosan kontrasztál egymással nekem! viszont nagyon dinamikus és mozgalmas lett ezáltal!

zoliologia válasza:
Köszönöm,a kontraszt direkt van!

2012. április 7. | 19:05 | h.rom

Na fussál neki mégegyszer. A pontozott értékelésemben én egy szóval sem említettem a fényeket, sem negaítv sem pozitív töltésben. A második hozzászólásaomban pedig konkrétan azt írtam, hogy:

"Én nem azt mondtam, hogy a felhők meg a fénycsíkok nem ilyenek voltak"

Tehát azt kérdem, biztosan érted a szöveget, vagy csak szívatsz?

zoliologia válasza:
" Én egy szolidabb renderinget sokkal jobban preferálnék"--azt hittem a fényekre írtad.

2012. április 7. | 18:59 | freeze

Ez Újpesten van?

üdv:B

zoliologia válasza:
Jaja:)

2012. április 7. | 18:17 | blaise21

Én nem kukacoskodni akartam, és nem tartom magam "nagyon fotozzos,rugalmatlan szabályok szerint értékelő"-nek sem. Sőt. De ha valamit már az ötödik ember említ meg egymástól függetlenül, akkor abban lehet valami, nem?
De félreértés ne essék, tetszik a fotód, és a munkásságod is. Teccikérteni? :)

zoliologia válasza:
Nem,nem lehet benne semmi.Ha most beírna 10 ember az én véleményemet írva??? Ez a kép már bizonyított nemzetközileg,ahol nem ragadtak bele a földbe a fotós társak.:):)
Teccem érteni,no problem,béke!:)

adott pontszám: 3
2012. április 7. | 17:47 | newgam

Inkább HDR csoda, sértést félretéve, de nem kevés iróniával:)
A felhők izzása jó, mint egy kitörésen lévő vulkán. A fénypászmák is jól húzzák a képet. A középen függőlegesen húzódó markáns felhő nem túl szerencsés, ha kitolódott volna balra... Az előtér épületeinek "díszvilágítása" is látványos, a horizont táján végigfutó sötétedés hívja fel a figyelmünket, hogy itt valami nagyon nem stimmel. Túlzottan erős az utómunka, jobb lett volna legalább kicsivel természetesebben megcsinálni. A szerkesztésről. Engem a fa nem zavar, sőt jobb lett volna jobban belevenni a képbe, annál is inkább, mivel a bal oldalon minden befejezetlen. Vágott toronyház, vágott iskola épülete, vágott szolgáltatóház. A jobb fele jól rendeződik, de a fentebb írt okok borítják a képet. Én feladnám a közép horizontot, hogy a jobb sarokban látszódhasson az épület lábazata.
Üdv!

zoliologia válasza:
Őszinte leszek,és lehet háborgás és sértődés lesz belőle de nem érdekel,de leszögezem nem akarok bántó lenni,és balhét sem akarok.Örülnék ha más is elolvasná,nekik is szól!
Ez egy HDR kép.Azért az mert bebukott volna minden,hiszen a nap szemben megy le éppen,előtte-alul minden sötét,ezért kellett ez az erős technika.Nem,nem rossz a minősége hiába állítjátok mert sokan nem hogy rossznak,de jónak tartják.300 k,max ez a baja.Lehet nektek kicsit túlzó a hdr,de ilyennek kell lennie szerintem,ez még mindig nem egy 1 expós kép,ne olyat várjatok.Jahh,hogy nem csípitek a hdr-t egy bizonyos szint felett?Ízlés dolga.Van gagyi mihaszna hdr,meg van tökös hdr!És van a tényleg túlhúzott,de ez nem az.Akkor még nem láttatok túlzó hdr-t.Amúgy már rohadtul unom ezt a hdr háborút itt.De érdekes hogy máshol nincs ilyen.Máshol ez okés!Hát igen a láncok...
" A középen függőlegesen húzódó markáns felhő nem túl szerencsés, ha kitolódott volna balra..."--no comment,ez már a nagyon fárasztó és hozzá nem értő hozzászólás.
Szerkesztés:):):) Lakótelep....mondom lakótelep...Nem egy világítótorony egy parton ahol szépen bele tudod komponálni a tornyot harmadolóba,meg hagysz helyet a szikláknak stb. Egy tapasztaltabb,lazább,nem földhöz ragadt,nem szabályokat hajkurászó fotós nem vet fel ilyen problémákat.Egy ilyen fotós csak élvezi a képet és tudja hogy kompromisszumoktól hemzsegő a kép,de ettől még értékeli.Tudja hogy amit lát az ilyen és kész!
Értem én a problémát,felvethető csak nem itt. Ez nem Megyeri híd fotózás meg Parlament ahol szépen beállsz 1 mp alatt és minden klappol.
A kép nem vágott,ez a teljes terjedelem,10-20-assal csinálva.Alul kezdődne a tető pereme,mert hogy nem a tetőn álltam,hanem a tetőre épített plusz kis "házikón".Mert ha csak a tetőn állok akkor maga a tető teteje lenne benne,és laposabb szögből tudtam volna fotózni az egészet,ami ugye gáz,mert nem fért volna bele ennyi minden.Kiállni a szélére már csak nem fogok.Tehát felfele kellett irányítani az obita plusz kis házikón állva is.És ezt fogta be.

Jahh,igazatok van,meg se kellett volna lőni:):):) Így végül is élvezni sem lehet!

Béke!!:):)

adott pontszám: 4
2012. április 7. | 16:54 | noleszk

Nekem ez a szépség egyáltalán nem illik bele ebbe a sivár beton környezetbe, bár gyakran nagyon szükséges, hogy még ilyen helyekre is eljusson egy kis "fény". Csak az a baj, hogy ritkán veszik észre igazán.
A képet pont a felénél vágtad meg. Talán, ha kicsit kevesebbet mutatsz a kopár falakból, beton térből, több csoda jut:)
Köszönöm, hogy megosztottad!

noleszk

zoliologia válasza:
Köszönöm a részletes véleményt,lentebb megírtam a választ másoknak,bocs,még1x nem írnám le:)

adott pontszám: 4,5
2012. április 7. | 16:39 | blaise21

Űűűű, korrekt!! Nagyon szép fotó, gyönyörű égi jelenség! Ami viszont nem tetszik, hogy középen a horizont, és én a gépet is kicsit jobbkra fordítottam volna, így a bal alsó sarokban levő épület teteje párhuzamos lenne a kép alsó szélével, és a nap is kb harmadolóba került volna. Az utómunka viszont nekem nagyon tetszik! Grat! Balázs

zoliologia válasza:
Én már nem írok bizonyos épület-város fotóknál ilyeneket értékelésnél hogy " én ezt meg ezt csináltam volna meg...."
A város épület fotózásban pont ez a nehéz,nem állítgathatsz kényed-kedved szerint.Nem mondhatod hogy menj arrébb fa,ház.Amin meg tudnék változtatni,megölné az egészet.Sok fotózás és oldalakon való részvétel után nekem ez a hozzáállásom már átalakult.Sokkal elfogadóbb,lazább lettem.A vágásról lentebb írtam Gyurinak és robertonak,olvasd el,köszönöm!
És köszönöm az értékelést is,örülök hogy az utómunka bejön!!

2012. április 7. | 16:11 | h.rom

Én nem azt mondtam, hogy a felhők meg a fénycsíkok nem ilyenek voltak. A "könyörgöm", ezek a színek csöpögnek a nyáltól. És veled ellentétben legalább nem giccseztem le ezt a képed. Viszont elég jó pontot adtam, erre a valóban giccsre. Amit bepéldálóztál ide, szerintem rossz választás volt, mert ezzel szemben az szép. :) Számomra a jó HDR valahol itt kezdődik: Foto_ID=224384

zoliologia válasza:
Na akkor kezdjük előröl.Egy egy természeti jelenség.Ez nyilvánvaló.Ilyen esetben hülyeségnek tartom a fényekre való megjegyzésedet.Mellesleg nem is értem,mert ebből minél több van,annál jobb,általában mi fotósok csak álmodunk ilyen tyndallokról.Ráadásul félreérthető voltál,mert kicsit olyan volt mintha arra utalnál hogy művi úton kerültek volna oda.De ha meg nem erre céloztál,akkor meg nem értem egy fotós hogy kifogásolhat ilyet.Na mindegy,ez a része nem is igazán fontos.
Én nem giccseztelek le,a h.rom-giccset nem én találtam ki hanem a nép!De igen,vannak giccses képeid.De ezt te is tudod nem?
"ezek a színek csöpögnek a nyáltó"--a tieid is.Elég sok képeden.
Ezért nem értem a hozzáállásodat.Itt nem a pontról van szó.

adott pontszám: 5
2012. április 7. | 15:01 | Methro

Szia!
Tetszik, és nincs mit belemagyarázni!
Grat a pillanat csodálatos tálalásához!
Üdv.

zoliologia válasza:
Köszönöm,remélem nem törlik a pontod mert nem nagyon indokoltad meg,lehet amit írtál kevés:):)
Még1x köszönöm!

adott pontszám: 4
2012. április 7. | 14:34 | h.rom

Szia. Én egy szolidabb renderinget sokkal jobban preferálnék. Túlzottnak tartom a szaturációt, a színek szinte sütnek. A látvány élőben csodaszép lehetett, véleményem szerint érdemes lett volna a valóságtól kevésbé elrugaszkodottabb módon bánni a HDR program csúszkáival. Momentán a belógó fa egyáltalán nem zavar.

zoliologia válasza:
István könyörgöm,ilyen volt az ég,ilyenek voltak a felhő mögüli fénycsíkok,nem én tettem oda őket!Ezeknek a megnövekedett száma meg mióta hátrány?Más irigykedett rájuk.
Egy másik képem alatt is volt már ilyen szitu veled,most nem keresem elő,de itt is furcsának tartom hogy aki olyan képeket készít mint te (ma már szállóige lett a h.rom-giccs)az ezt a képet túlszaturáltnak és túlzónak tartja. pl: http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=229366

2012. április 7. | 14:13 | hegyiember

lehet, hogy konzervatív vagyok, mert azt vallom, hogy nem technikai parasztvakításokkal meg szanaszétszaturálással kell egy képnek eladnia magát. arra ott van egy csomó kreatív lehetőség. ezen az úton haladva mi lesz a vége? egyszer csak majd nem lehet tovább turbózni a színeket, nem lehet még szebbet gyártmányolni csúszkahúzogatással. fotózni kéne (amit te még tudsz is...)
konzervatív vagyok? vállalom!

ez szerintem olyan, mint egy győzike-show. az is népszerű, rengetegen nézik(nézték), de mögötte nincs semmi, egy üres, felfújt lufi az egész, ha a szuperlátványos felszínt lehántod.. ha neked ez a siker kell, a te dolgod.

másrészt meg ez a fajta atomtúlhúzott utómunka, amit te felfedeztél magadnak, olyan 3-4 éve egyszer már lecsengett, szóval ez sem új a nap alatt, nem ez a korszellem, amivel haladni kéne.

felesleges lenne sztem jobban fejtegetnem, ugyanaz a helyzet, mint h.rom képeivel: egyszerűen taszít ez a fajta képalkotás. nem mondom, hogy nincs létjogosultsága, biztos több embernek tetszik, mint a feketefehér, de nekem fordul egyet a gyomrom tőle. ez van. tudodmit? mondjuk hogy ízléskérdés.

zoliologia válasza:
Sajnálom hogy felszínesnek találod a képet,ennél többet néztem volna ki belőled...

Írhatnék amúgy sok mindent,de igen,mi értelme lenne....

2012. április 7. | 14:00 | Roberto81

Szia!
Mostmár értem hogy miért volt "fakó,színtelen" neked az én panorámám..
Van aki szeret kicsit elrugaszkodni, de van aki a természetes ábrázolás híve.
Felülről vágtam volna, hogy ne majdnem középre essen a horizont.

zoliologia válasza:
A horizont elhelyezkedése szükségszerű volt,és adott körülmények között nem is tudtam volna máshova komponálni.De jogos a felvetés.De hát ilyen lett:)

Köszönöm hogy értékelted!

adott pontszám: 4,5
2012. április 7. | 13:35 | S. Gyuri

Nagyon jó lett. A belógó fát úgy ahogy van leváhattad volna. Így a nap az alsó harmadba kerül, és hangsújosabb lett volna a csodálatos felhő költemény az átszűrődő nap sugaraival. Egy kicsit soknak tartom a házakat. Így a nap pont középre került és nem elég hangsúlyos.
A színek szépek lettek. Szép kilátás van nálatok. :)
További sok sikert.

zoliologia válasza:
Nagyon fotozzos,erős,rugalmatlan szabályok szerint álltál hozzá a képhez szerintem.
Ha a fa fölött vágok....próbáld ki,borzalmas az eredmény.A telep fontos része a képnek,nem csak darabkákat akartam belőle megmutatni,levágott,belevágott épületeket.Sajnos kompromisszumos a kép,belóg a fa,de vele nyertem egy egész telepet,míg ha vágok a fából,megszabadulok tőle,de a teleptől is:(
Köszönöm hogy értékelted!

adott pontszám: 5
2012. április 7. | 13:31 | Fáncsi_voltam

Nem vagyok híve az erősen szaturált képeknek.. de van, amikor kell.. kell, hogy visszaadja azt, amit látunk.. egy lövésből készült kép erre általában nem alkalmas. Csalódás a monitoron, meg sem közelíti a valóságot. S lehet ehhez találták ki a HDR technikát. Itt most ez a helyzet..
Maga az égbolt olyan, mint maga a mennyország.. (van aki hisz benne, van aki nem..) Szinte lélegzetelállító.. s hozzá ez az amúgy szürke betonrengeteg, amit lehet csak az aranyban úszó fény tesz most széppé.. Lehetne az ég alatt egy szép mező, egy természetből kiragadott részlet, de pont a sivár környezet ellentéte teszi különlegessé..
Nekem tetszik!!

zoliologia válasza:
Az utolsó előtti mondatod fontosabb mint gondolnád!Remélem más is elolvassa!
Köszönöm!

2012. április 7. | 13:15 | M.Zoltán

Ez nagyon kerulendo, szerintem is :(
Nem csak atestel a lo tul oldalara de meg ketszer meg is fordultal korulotte.....

zoliologia válasza:
Még jó hogy amúgy a fotozzon kívül az egyik legsikeresebb képem:)

2012. április 7. | 13:04 | h.j.

...én a hdr hez nem értek,de látványra tetszik,és ennyi.az okosabbak majd érdemben hozzászólnak. ...azért remélem feljebb is megy az átlag. még benézek ide.

zoliologia válasza:
érdemes lesz azt hiszem:)

adott pontszám: 5
2012. április 7. | 13:00 | h.j.

csoda,hogy 1 lakótelep is lehet szép,kimondottan látványos a színeivel. (meg a minőség,és szerkesztés is hú de jó..ez a modiknak)
engem nem zavar a belógó fa sem. üdv j.

zoliologia válasza:
Köszönöm,örülök hogy egy természet fotós így látja!

adott pontszám: 1
2012. április 7. | 12:49 | najó

Szia!
erre szoktam azt írni, hogy túl van spilázva, ezekből az erős Hdr-ekből számomra hiányzik, az érzelem a hangulat,
ez pusztán egy technika, amely: jött , látott, túlzásba vitték...
nagyon erős színek, nem azt mondom, hogy mindig a valóságot kell bemutatni, de ez már erősen túlzó..
egyszerű tájrészlet, ami nem lenne baj, de ezek a színek, ez a rossz minőség-már-már groteszk..
tudom, szubjektív műfaj a fotózás, de mégis azt kell mondjam, a kipróbálása után ennek a technikának -tovább kell, hogy tudjon lépni a fotós..
a hdr technikát különben meg belső terek fotózására találták ki.....
lepontozom, mert a nem tetszésemen kívül, ezt a fajta fotózást hibás , kerülendő útnak vélem,

zoliologia válasza:
Erre most úgy őszintén és szívből nem reagálnék.
A hdr erre való!De persze nem kell elfogadni.

2012. április 7. | 12:39 | hegyiember

szia!

kíváncsi vagyok, mit szól ehhez a nagyérdemű.
mivel már láttam ls tudom kié, nem lenne korrekt pontoznom. de mivel a másik fórum, ahol volt szerencsém már a képhez, nem őszinte véleménnyilvánításra való, gondoltam itt leírom: borzalmas giccshalmaz, igazi szupernormális inger. csak kár, hogy nincs alatta kép...

úgy sejtem, nem vagy meglepve ezen :)

zoliologia válasza:
Nem igazán értem.Illetve talán mégis.Mindig is konzervatív fotósnak tartottalak,és ez is csak megerősít abban hogy így van.Kifejezetten vonzódsz az ff-hez, a régi technikákhoz,masinákhoz.Talán ez maga a megoldás.
Mitől giccses?Mert színes?Oké,mert ennyire színes?Miért ne?Gyönyörű naplemente volt,gyönyörű felhőkkel,az egész telep úszott a lemenő napfényben.Ez persze a nyers képen nem látszik ennyire,nyilván ráhúztam,na de miért ne tettem volna?Nem hamisítottam meg a képet,az égbolt nem copy.Telepet nem igazán szoktak fotózni,nincs igazán miértje.Hát nem indokolt egy ilyen sivár városrészt megmutatni ilyen szép környezetben?Nem érzed a kontrasztot??!! Még hogy nincs alatta kép...
Tényleg érdekelne pontosan miért tartod olyannak a képet amilyennek!

adott pontszám: 5
2012. április 7. | 12:32 | zolika78

Szia! Nincs bocsánat Tessék lemenni és kivágni :D Szóval elég hatásos lett ez a kép. Gratulálok hozzá! Szépen a színek, a tónusok! Zoli

zoliologia válasza:
Köszönöm,örülök hogy tetszik!!!Érdekes lett volna ahogy kivágom azt a 20 méteres fát:)