BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,93
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. március 10. 03:58
  • fókusztávolság: 36 mm ekv.
  • rekeszérték: F/4
  • zársebesség: 1/80 s
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Bp.
  • Készítés ideje : 2012-03-08
Zöldbe borult park

Kezdőként eme fotómra esett a választásom debütálásként. Az előtér levágása mellett egy köztéri kuka odatolakodása okán döntöttem, így sem az igazi... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2012. március 11. | 09:06 | Szeki

Szerintem maga az észrevétel dicséretes és ötletes. A címmel együtt még humoros is.
Szerkesztésileg néhány dolog zavaró, nem tudom mennyi időd vagy lehetőséged lett volna máshogy fotózni, de amik zavarnak:
- a középső fa teljesen kettészeli a képet;
- az alakok nagyon a fotó széleire kerültek, ide-oda kapkodom a fejem képnézés közben.
Egy kis kontrasztemelés még ráfért volna, így a sok szürke lenyomja a hangulatot.
És nem tudom, hogy tömörítés e az oka, de mintha egy picit életlen is lenne.

RocketZombie válasza:
Üdv.! Azokat jegyezted meg Te is nagyjából, amiket mások is, szóval igen, egyértelműek a hibák! Jó, hogy nálad felmerült és talált is, hogy a pillanat gyors volt, siettem és bringával megállva kattintottam gyorsan párat. Nyugodt helyzetben sikerült volna szerintem sokkal többet kihozni ebből. Említették már a kontraszt emelést és életlenséget is, előbbi megtörtént, furcsa, hogy ennél többet és soknak éreznék (hmm), utóbbi viszont nekem nem tűnt fel. Neked is köszönöm a véleményed megosztását! Üdv.!

adott pontszám: 5
2012. március 11. | 08:04 | tancsi

Tavaszi nagytakarítás!! :-)) Jól kiemelted a melósokat!

RocketZombie válasza:
A véleményedről a véleményem ez: :)

adott pontszám: 3,9
2012. március 10. | 22:03 | murypeti

Szia! Hát a címből kiindulva, kicsiben először nem is értettem, hogy lehet ilyen címet adni egy ff képnek. :-) Aztán persze megnyitottam és rájöttem. És szerintem nem is rossz ötlet.
Bár a szelektív színtelenítéssel érdemes körültekintően bánni, de itt jónak érzem.
Két dolog, ami zavar. Az egyik a nagyon szürkés tónusok. Utómunkával kicsit dinamikusabbá lehetett volna tenni, így nekem nagyon szürke.
A másik a szerkesztés. Lehet, nem vágni kellett volna, hanem retusálni a kukát, mert így alul nagyon szűk. A középen lévő vastagabb fa kettévágja a képet, még jobban erősítve a szűkösséget. Illetve az alakok nagyon a kép szélére kerültek, még jobban széthúzzák a képet. Ide-oda ugrál a tekintetem. Talán a bal oldali csoportról elég lett volna a fotó. Szerintem.
Maga az elgondolás jó, a kivitelezés nem tökéletes. Legalább is én így látom.
Üdv, Péter

RocketZombie válasza:
Üdvözöllek! Örülök, hogy megosztottad a véleményed, aminek nagy részével bólogatva értettem egyet, ahogy olvastam! Én nem igazán használom ezt a szín választó funkciót, mások képein sem tetszik... mégis ahogy megjelent előttem ez a látvány, rögtön ez jutott eszembe. A kontraszton így is húztam egy kicsit, ennél jobban már túlzásnak gondoltam, aztán lehet mégis "elfogadnám", ha készen látnám. Vágás és a zöld pöttyök elhelyezkedésének hibái azok, amiket leírtál! A helyszínen nem gondoltam át kellően és a rutin hiánya is az oka. Készültek csoportképek is, de nekem az nem adja azt a hatást, amit a sok-sok munkás látványa első pillantásra nyújtott a térben, ezért nem is tetszenek. Igazad lehet a retusálással kép-szempontból, de hozzám valamivel közelebb áll a manipulálás nélküli, természetesebb fényképezés, maga ez a színekkel való játék is egy nagy kivétel nálam. Véleményedet köszönöm!

2012. március 10. | 21:11 | fotos1994

Szia! A cím ötletes, de azt hiszem, sokat ront a képen, hogy a jobb felén egy nagy rész üresen maradt. Ezen kívül úgy látom, mintha egy kicsikét el lenne mosódva a kép. Egyébként ügyes észrevétel a téma, remélem, jó szemed lesz a többi érdekes téma észrevételéhez is. :)

RocketZombie válasza:
Üdvözöllek! Így van, teljesen szét van húzva a lényeg a képen, a pillanat hevében és rutin hiányában a helyszínen ezt nem éreztem előre és az adott helyzetben sem tudtam teljesen átadni magam a fotózásnak. Éreztem, hogy valami nincs a helyén, mindemellett mégis mosolyogtam, ahogy néztem a végeredményt, ezért is vettem igénybe más szemszögeket, hogy többet megtudjak róla. Köszönöm értékelésed!

adott pontszám: 3,5
2012. március 10. | 16:39 | Pedro77

Szia! Sokat néztem a képet mielőtt neki ülök írni. Általában két szempont van ami alapján nézi az ember a fotókat.Az egyik az a mondanivaló nélküli, de tetszetős fotó. Amikor nem kell mögöttes tartalmat keresni, de maga a látvány nagyon megragad. Vagy a kompozíció, vagy a színek vagy bármi más miatt. Önmagában a szépségéért. A másik amikor valamilyen mondani valója van egy képnek. Amikor nem maga a szépség számít, hanem az amit a fotó szeretne elmesélni. Hosszasan néztem, de azt hiszem egyiket sem találtam meg benne. Nekem ez amolyan nem értem kép. Egy parkban látok pici zöld pontokat. Azt hiszem, persze ez csak az én véleményem, hogy megérne még egy próbálkozást, talán picit közelebbről, picit nagyobb látószöggel ahol az embert közelebb lehet érezni, és van valami történés a képen. További jó fotózást kívánok!

RocketZombie válasza:
Szia! Sokféleképp lehet szemlélni mindent, a szempontok szerintem idővel kialakulnak, rögzülnek, ami még korláttá is alakulhat. Ez csak eszembe jutott arról, amit írtál. Alkotói oldalról elég egyszerű a történet: út közben hirtelen megláttam a sok-sok zöld kis nyüzsgő pontot és rögtön az ff kép zöld mellények kiemelésével jutott eszembe, több idővel többet kihozhattam volna, perspektíva keresés, stb., de csak lőttem párat és mentem tovább. A második felvonás otthonra maradt, a sorozatból ezt választottam, mert késztetést éreztem minél több munkást rásűríteni egy képre, hisz az alapötletnél ez játszotta a fő szerepet, abból építkeztem, ami alapanyagom volt. Ezért is lett olyan, mintha két kép lenne összeillesztve. Szóval csak egy kis játék... Üdv.!

adott pontszám: 4
2012. március 10. | 15:31 | Leho

Szia! Szerintem ne értékeld előre a képeidet, értékeljék mások. A hely a közvágóhíd előtt van. A cím tetszik az utómunka ötletes.Most nem emlékszek,hogy a hátul lévő út az lejt eredetileg vagy csak a szög rossz?
Gratula

RocketZombie válasza:
Szia! Gondolkodtam feltöltéskor ezen a befolyásoláson, végül így döntöttem, a leírás már érinti a vélemény határát. El akartam kerülni, hogy elégedettnek gondoljanak a fotómmal. Lehet, hogy a legjobbnak ítélt képeit kéne feltöltenie az alkotónak, de vélemények e képnél érdekeltek legjobban. Saját fényképeknél soha nem tudok elvonatkoztatni, nem tudok külső szemlélőként véleményt alkotni. Egyébként nekem ez egy játék volt, ahogy megláttam a parkban a sok kis zöld "hangyát", azonnal eszembe jutott a szelektív szín üzemmód, hát megálltam a bringával, gép előszed, exponál. Ha több időm lett volna, jobban átgondolom, de otthon megnézve a képet valahogy mosolyra kerekedett a szám és örültem az eredménynek.
Az utat nem én döntöttem be, utómunka pedig csak a vágás, kis kontraszt húzás és fényerő csökkentés. Örülök a 4-es osztályzatnak, nem azért kérdezem, de úgy tudom, pontlevonásnál a szabályzat szerint indokolni kell a hibákat, amit nem találok az értékelésedben. Üdv.