BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,64
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. január 25. 13:57
  • fókusztávolság: 50mm
  • objektív: 50/1,8
  • rekeszérték: 2,8
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Szigetvár
  • Készítés ideje : 2012-01-07
Kitti

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. január 28. | 21:15 | h.rom

Köszi hogy elfogadtad. Szponzorálnálak egy kredittel, hogy ha van kedved tölthess fel még róla, vagy másvalakiről.
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Roti válasza:
Köszönöm szépen! :)
Igyekszem a minőséget tartani a kép feltöltésben.

adott pontszám: 4,5
2012. január 28. | 15:17 | h.rom

Szia. Nem bírom megállni, hogy ne értékeljem, mert egyrészt nagyon tetszik a kép, másrészt viszont van pár dolog ami változtatást igényelne. Az egyik, a baloldalt belógó fa széle nagyon nem hiányozna, ha nem lenne ott. Másrészt a pufidzseki nagyon kiábrándító, legalábbis számomra legalább olyan illúzióromboló mint a szilikonos melltartópánt. Persze télen viseli ezt sok nő és ezzel nincs semmi baj, de egy portré/divatfotózásra ne ebben menjen már el. A lány egyébként ragyogó, a képminőség hibátlan, habár egy kicsikét élesebb lehetne a szemeknél. Grat!

Roti válasza:
Szia H.rom!
Örülök, hogy így megmozgatott a kép és írtál róla! :)
Még ha tőled kaptam a legalacsonyabb pontozást is, de ettől függetlenül örülök a véleményednek!
A fát kiretusáltam utólag, ha esetleg valakinek igénye lenne a törzs nélküli képre szívesen elküldöm e-mailben.
Hát... puffi dzseki ez nem egy egyszerű téma. Sajnos nem vehetek a lánynak kabátot. Egy nőiesebb ruha darabot én is jobban eltudtam volna képzelni.
Élesség hát valóban... utólag még húztam az élességre és elbírta a kép és nem vált zavaróvá, mint lejjebb írtam.

2012. január 27. | 21:12 | pilipár

Amikor azt írtam, "az agyunkat dolgoztatni kell" , természetesen úgy értettem, a nézö agyát....hogy könnyebb legyen befogadnia..... és hogy az elé tárt látvány minél teljesebb értékü legyen, a fotósnak mindent meg kell tennie :)
Azt hiszem, ma kissé bonyolult vagyok, nézd el nekem. Én mindenesetre értem magam :)))

Roti válasza:
Nah igen... ez így van mivel sok fotóm esetében én értettem a képet, hogy mit sugall, mutat, de a néző közönségnek nem jöttek át ezek az érzések.
Bonyolultsággal nincs gond! :) "A művész ember mindig kissé más, mint a többi. :) "

2012. január 27. | 20:58 | pilipár

Szia Joci! Én nem vagyok kritikus, én vajszívü vagyok :)))) (és különben is, ki vagyok én? ;)
Ez a kép nálam 4,6 lett volna, mert a vágáson kívül tulajdonképpen minden tetszett, de az általam javasolt megoldásokkal még jobban kiemelted volna az arcot, ill. hatásosabb lett volna a mosoly. Mert az egyunkat dolgoztatni kell...és ha a hangsúlyok nem vesznek el a képen, látványosabb lett volna a végeredmény. Ami persze így is elég jó :) Szerintem :)
De hogy ne terjeszd, kritikus vagyok, hozzájárulok, egy újabb mosoly feltöltésehez ! :DDDD
Szép estét! Ildikó
<br><b>Az értékelő 0,5 kreditet utalt át a fotó készítőjének.</b>

Roti válasza:
Szia Ildi!
Köszönöm a kreditet. Van még kreditem, mert párhónapja ihletet kaptam az értékeléshez és azt hiszem kettő vagy három nap is egymás után a nap értékelője lettem.
Sajnos én úgy vagyok az értékeléssel, hogy szükséges kapnom egy impulzust, hogy eltudjak kezdeni véleményeket írni. Ha nincs meg ez a szikra , akkor csak valóban "különleges" képek tudnak megragadni.
Olvasd el amit írtam h.rom értékelésére és, ha a kisebb változtatású képre kíváncsi vagy e-mailbe elküldöm.

adott pontszám: 4,8
2012. január 27. | 10:29 | MakPeti

Gratulálok! Megkapó a modell mosolya, szépek a fények és a háttér elmosódása is nagyon jó. A vágással kapcsolatban engedj meg egy észrevételt: szerintem túl kevés vagy túl sok van a fatörzsből a kép bal (felső) szélén. Vagy levágnám, vagy többet engednék belőle. Kár, hogy nem látszik a fejtető, bár ez is egyéni meglátás kérdése. Az arcon nem eléggé kiegyenlített a retusmunka: néhány helyen picit túl van maszatolva. Nem hibátlan, de nagyon közel van hozzá, tetszetős, hangulatos kép, további ilyen portrékat örömmel megnéznék:)

Roti válasza:
Szia!
Az arcon teljes felületi lágyítás van nem helyi. Annak a lágyításnak is a mértéke elég minimális. Lejjebb leírtam, hogy a fekete-fehér effekt elég jótékony volt a bőr számára.
A vágásról is lejjebb leírtam, hogy egyet értek a fatörzzsel, de még is benne hagytam. :)
A fejtető levágását viszont én szükségesnek érzem. Számomra így lett ki egyensúlyozott a kép :)Köszönöm az értékelésed és a pontozást!

2012. január 27. | 10:13 | pilipár

Szia József! Nagyon jó lett ez a portré Kittiről, nekem tetszik. A tekintetét a legjobb pillanatban csípted el, természetes a mosolya, maga a mozdulat is....egy hajszálnyit lehetne még élesebb, de a színvilág kellemes, a háttér szépen mosott. Balról vágtam volna egy kicsit, hogy a fatörzs eltűnjön, de úgy is megnézném, hogy balról sokkal többet vágva és jobb oldalon a könyököt is meghagyva ;)
Üdvözöllek! Ildikó

Roti válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelést! Kár, hogy nem pontoztad, mert elég kritikusan szoktál pontozni ami nem baj és kíváncsi lettem volna, hogy mit hoztam ki belőled a képemmel pont ügyileg.
Fatörzs valóban zavaró ezt már a többiek kritikájában is elfogadtam. :)
Élesítésnél még tudtam volna ráhúzni egy keveset, de akkor már túlzottan dominánsak tűntek a szemek számomra ("zavaróan éles lett volna). Az én 22" led monitoromon kielégítő a minőség.

Igyekszem fejlődni a fotózás terén. Úgy gondolom, hogy ahhoz képest, hogy májusban a nulláról indultam elég jó úton haladok és ezt köszönhetem sok fotozz.hu tagnak, akik segítették és segítik a fejlődésem. :)
Üdv! Joci

adott pontszám: 4,9
2012. január 26. | 22:59 | szabispire

A fekete-fehér képek készítése mindig nehéz feladat. Hiszen nehéz jól eltalálni a megfelelő hatást. A bőr nagyon jól lett, nekem nagyon tetszik. Viszont ellentétnek én sötétebben vagy kontrasztosabban ábrázoltam volna a hajat. Ettől függetlenül nagyon szép lett a kép

Roti válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelésed!
Szeretem a fekete-fehér képeket és valóban sokszor gondot okoz eltalálni egy bizonyos kép árnyalatait. Örülök, hogy tetszik!

adott pontszám: 4,8
2012. január 26. | 18:03 | balu760

Szia. Én jónak látom a komponálást és szépen elkaptad a vidám mosolygós pillanatot. Ez így nagyon jó lett. Helyén az élesség is. De viszont a bal oldali peremnél zavaró,hogy a fának a törzse egy kicsit belóg. Ez elvesz kicsit az öt pontból de amúgy tökéletes lenne. Írnék még arról én, hogyan oldanám meg: Kiegészíteném egy kis pozitívummal, legyen szó egy színpompás női esernyőről amit én átadnék Kittinek és megkérném,hogy tartsa a vállán kinyitott színpompás esernyőt és komponálnék egy szelektív színnel is : Kitti legyen csak fekete fehér árnyalatban de a vállán tartott színpompás esernyő legyen színes. Ez csak az én leírt ötletem lenne. További szép fényeket. Üdv.

Roti válasza:
Szia Balu!
Köszönöm az értékelésed, mindig jó kedvel olvasom az írásaid. :)
Ahogy lejjebb írtam gondolkodtam, hogy a fát levágjam a képről, de hagyni szerettem volna az eredeti expót, habár ki is klónozhattam volna.
Hmm.. ilyen esernyős képen már gondolkodtam régóta. Lehet majd készítek egyet. Köszi az ötletet!
Üdv!

adott pontszám: 5
2012. január 26. | 15:02 | joekalwe

Remek és életszerű portré! Utóbbit erősíti számomra a haj igazgatása is. Tetszik a szinte flörtölő szemkontatktus... Ha a bőre ilyen szép, le a kalappal.

Roti válasza:
Köszönöm az értékelésed!
Hát a fekete-fehér szerkesztés jót tett a bőrének keveset lágyítottam rajta.

adott pontszám: 4,5
2012. január 26. | 12:18 | Koroknai László

Jól használtad ki a fényeket. Szép tónusok vannak a képen. Bár én egy kicsit világosítanék a középtónusokon. Ezálltal kicsit élettelibb lenne a kép. Ez a kedves mosoly és a szép szemek egyébként is nagyon viszik a képet. Ami még nekem kicsit furcsán hat az hogy nem látni egy kis részletet sem a kézfejből. Így egy kicsit csonkolt érzeted ad.
Szép napot!

Roti válasza:
Szia!
A középtónusnak nincs semmi baja (de lehet én tévedek. :) ). Állítsd be kérlek a monitorod rendesen (ha be van akkor ne haragudj). Itt az oldalon van egy egész jó monitor beállítás.
Egyébként valóban ütősebb lenne, ha a kézből látszana valami, de ez most így sikerült!
Köszönöm az értékelésed!
Neked is szép napot! :)

adott pontszám: 4,9
2012. január 25. | 21:04 | chopper34

Szia.nagyon szép éles fotó,tetszik az ff,jó az utómunka.Jobbról még vágtam volna.üdv

Roti válasza:
Szia!
Köszönöm a véleményt! Gondolkodtam rajta, hogy a fatörzset levágjam, de inkább hagytam az eredeti expót.
Üdv! :)