BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
-
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. november 15. 19:08
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
Elmúlás...

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. november 18. | 17:17 | h.j.

....ez a természet rendje,csak nem mindenki szereti ezt látni.... akiket vidáman fotózunk egész nyáron,most ott hevernek...én sem szívesen nézem,de ettől még mint fotó rendben van. üdv j.

apóka válasza:
Köszönöm hogy leírtad a véleményed.További jó fotózást.Üdv.

2011. november 16. | 19:38 | tomiafotos

Igyekeztem megtalálni a lehullott és elsárgult öszi levélben, és a döglött rovarban a hangulatot, de valahogy az "elmúlás" gondolata számomra most kissé eröltetett.
Éles, meg harmadoló, meg színvilág jó...de a tartalom nem fogott meg.
Üdv! Tomi

apóka válasza:
Köszönöm a véleményed.Pedig ennek annyi.Jó fotózást.Üdv.

2011. november 16. | 19:20 | R.János

Tig -nél jobban nem tudom megfogalmazni a mondandómat, de megértem, hogy nem pontozható....
Gratulálok. R.J.

apóka válasza:
Köszönöm János amit írtál.Ezzel azt is ki akartam fejezni(inkább magamnak )hogy egy időre Bogarakat nem nagyon fogok fényképezni,lévén hogy jön a tél.További jó fotózást.Üdv.

2011. november 16. | 01:24 | tig

Sajnálom, hogy nem pontozható, mert így lemaradt egy 5ös...

Annak ellenére, hogy szerintem nem töltöttél vele napokat, és nem állt görcsbe a térded a lessátorban, mire ezt a "pillanatot" elkaptad, szerintem akár tudatos, akár véletlen: de zseniális alkotás!

Ha figyelembe veszem, hogy milyen géppel alkottad, akkor a képminőségre vonatkozó megjegyzéseimről csak annyit, hogy a mindentől többet hoztál ki a gépedből!
(itt jegyezném meg, hogy megnézve weboldaladat, nagyon-nagyon időszerű volna egy profibb gép beszerzése, megérdemelnéd!)

No, de a kép:
Kíméletlenül őszinte! A levél, külön zseniális! Mint ha valamilyen haldokló kézfeje lenne, vagy akár a révész (halál) tenyere, aki óvatosan viszi át a halott lényt a túlpartra.
A bal felső sarok fekete benyúlása szintén bele illik! Sötétség, semmi, elmúlás.

Sajnos reményt (reinkarnáció vagy mennyország) egy dekát sem ad, inkább az az őszinte igazság: Ez Van!
A méh (?) annyira szépen részletesen sikerült az élességet tekintve, hogy már-már felmerülhetne a gondolat, hogy talán nem is halt meg, csak elkábult... de ez a fejjel lefelé (klasszikus: fejre állt) pozíció, minden kétséget eloszlat!
A levél sárgája, és pöndörödő jobb széle a kép témájának a jövőjébe is bepillantást enged: elszáradás, össze söndörödés: elbomlás.

Ez a kép, készen van! Sem fény, sem mélységél sem kell rá!
Csak valami frappáns keret, hogy ne csússzon szét a kompozíció!
Gratulálok hozzá!

apóka válasza:
Köszönöm a véleményed és hogy megosztottad velem.Valami hasonlót szerettem volna megmutatni.Véletlen akadtam rá és mivel életükben is sokat fényképezem a bogarakat rovarokat gondoltam az elpusztulásuk is lehet téma.Nem állítottam a méhen semmit.Úgy fényképeztem le ahogy találtam.További jó fotózást. Üdv.

2011. november 15. | 21:44 | harmincas

Valamiért nem tartom helyénvalónak és etikusnak az elpusztult állatok (főleg rovarok) fotózását, hacsak nincs valami nagyon egyértelmű egyedi üzenete a képnek.

apóka válasza:
Köszönöm a véleményed .Nem értek egyet veled.Nem én ütöttem agyon és az elmúlás az élet vége...ami lehet fenséges és elgondolkodtató.....életükben is sokat fényképezek méheket. Több fajtát is.Ritkán találni hasonlót, főleg megfelelő környezetben.De nem vagyunk egyformák, lehet más véleményen is lenni.További jó fotózást.Üdv.

2011. november 15. | 20:34 | laci2021

Helló!
Nagyon elgondolkodtató és megrázó kép egyben. Nagyon jól sikerült ezzel a képpel átadni a néző fele az elmúlást. A színek jók, az élesség is jól sikerült, szerkesztésileg is jó, talán amit egy kis hiba, bár az sem biztos, hogy nem szándékos, hogy talán egy kicsit alexpós, de a témába vág. Nekem tetszik! Ha pontozható lenne akkor nálam 5
Üdv!

apóka válasza:
Köszönöm Hogy leírtad a gondolataidat és örülök átment a kép hangulata.Igen valóban alulexponált, mert elég félhomályos volt a helyszín.De gondoltam az elmúláshoz megfelelőek a fényviszonyok.További jó fotózást. Üdv.