BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,01
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. november 13. 00:39
  • Készítés helye: Varbó
Idill

Sajnos már hetek óta nem láttam szép felhőket,csupán szürke,egyhangú ködfelhőt. Így az igazi "ziccer" szerintem ezen kép készítésekor is kimaradt... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2011. november 17. | 17:07 | zolika78

Szia! Szerkesztésileg nem lenne rossz a kép, csak azt a házikót hagytam volna le és idillibb lenne a kép! Igen az égbolt manapság márcsak ilyen sajnos! Meg hát a pacik feneke is szép, de más nézőpont jobb lett volna. Zoli

borsodi válasza:
Szia!
Köszönöm a véleményed. Igazad van!
Üdv!

adott pontszám: 5
2011. november 14. | 12:54 | Aylam

Tetszenek a színek, és illik rá a cím. A szerkesztés is jó. tetszik hogy mindhárom lovon van hangsúly nem emelkedik ki egyik sem.Kár hogy az ég inkább szürke mint kék.

borsodi válasza:
Szia!
Örülök, hogy tetszik, az égboltot én is nagyon sajnálom!
Üdv!

adott pontszám: 3,8
2011. november 13. | 19:48 | xtcc

Szia! Mint írtad, valóban kicsit pókhálós volt az idő, sajnos ez a szórt fény rányomja a bélyegét a kontrasztra, ami ebből a képből nekem hiányzik. Kicsit sok minden került a képre, én megpróbálkoznék egy jóval szűkebb kivágással és mindenképp késő délutáni fényekkel. A délutáni ködfelhők mindig szebbek:)

borsodi válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 4,5
2011. november 13. | 19:26 | R.János

Szép a táj. Nem tudom, hogy milyen lehetőséged volt, de jobbnak érezném, ha a távoli ház nem lenne benne, hanem egy kissé hátrébb, és balról fotózva kikerülted volna. Ez nem hiba, csak én így érzem. Jó a hangulata, és ez viszont már fontos. Kellemes a színe. A fény viszont egy kicsit sok, azaz egy kicsit túlexpósnak érzem.
További jó fotózást kívánok! R.J.

(Pontomnak nincs súlya.)

borsodi válasza:
Szia!
Köszönöm a hozzászólást,a fények valóban nem voltak ideálisak.
Üdv!

adott pontszám: 3,7
2011. november 13. | 19:19 | VGyuszi01

Szia.
Tetszik a színvilága a képnek.. Véleményem szerint a lovak háttal féloldalt való elhelyezkedése nem emel a képen.. Legalább egy emelné fel a fejét.
A kép élességével nincs baj. Várhattál volna addig amíg a lovak is jobb helyzetben lesznek.
Elhamarkodott fotónak érzem. A lovak helyzete miatt.
Üdv
Gyuszi

borsodi válasza:
Szia!
Jogos amit írtál.
Üdv!

adott pontszám: 3
2011. november 13. | 15:43 | akosakos

Szia!
A helyszín és a gyönyörű állatok együttese remek fotó születését eredményezhetik, de itt most nem sikerült. Nem csak a szürke, ködös háttér miatt, hanem a lovak egymáshoz való helyzetük és az objektívhez viszonyított testhelyzetükből kifolyólag. Konkrétan a hátsójukon van a hangsúly. A kép kissé életlen is, de ez a feltöltésnél is bekövetkezhetett, itt viszont megjegyzem, kicsit nagy méretben töltötted fel. A kép aljából talán lehetett volna vágni, úgy közelebb lennének a lovak is. Szerintem mindenképp menj vissza a helyszínre, ha tudsz és lődd meg újra, jobb körülmények között. Szép képeket!

borsodi válasza:
Szia!
Köszönöm szépen, hogy leírtad a véleményed.
Üdv!

adott pontszám: 2,5
2011. november 13. | 15:15 | kissgravi

Szia! Jó hangulatú környezet, megértem, h gépet ragadtál. De így, hogy pontoznom kell... Ha kettest adnék, ami elfogadható, unalmas tucatfotó..valamennyire igaz, mert bárki lefényképezi ezt így. Ha hármast, akkor meg tudatos, kreatív, de javítandó..
A hármas tagoltság alapvetően megvan, h föld fák és ég, de a földből talán túl sok van alul. Az égből is felül. A színek...hát ilyen időben ilyenek, de azért icipicit lehetnének teltebbek. A lovak elhelyezése sem olyan megnyerő, balra vannak komponálva, mondhatni, h indokolatlanul. Mindhárom ló háttal van nekünk, ez szerintem nem olyan szerencsés, valamelyik lehetne fordítva. Tudom, ez nem megy csak úgy, ehhez idő kell kivárni és nem ismerem a kép készítésének körülményeit. Nem tudom hány ló volt ott, de az viszont tetszik, h különböző színűek. Irományom építő jelleggel született, semmiképpen sem azért, h elvegye a kedved a fotózástól. Üdv!

borsodi válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelést.
Jogosak a kritikáid.
Üdv!

adott pontszám: 4
2011. november 13. | 14:18 | bear

Érdekes, nagyon sokat bámultam a képed de valami hiányzik belőle, vagy csak egyszerűen sok az alja nekem, talán szűkebbre vettem volna az egészet de így se rossz. Nekem úgy tűnik mintha egy picit túl expózott lenne a kép, emiatt egy pár részlet elveszik, de ez lehet, hogy a köd miatt van? A színek is picit fakók, és ez is lehet, hogy a köd miatt van, bár nem tudom mennyire volt köd, és a nap, hogy sütött.
azonban a témád egészen jó, a táj a lovak a nyugalom jó téma választás!
További szép képeket neked!

borsodi válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelést.
Sajnos a légköri viszonyok nem voltak ideálisak a fotó készítésekor.
Üdv!

2011. november 13. | 11:44 | Alexander Nevermind

<20
Szia,
Háát igen. Nagyon sokszor van így, van egy jó téma ami csak arra vár, hogy a legjobb körülmények között születhessen kép róla. Nem mindig sikerül a tökéletest megválasztani.
Meg hát lehet, hogy a tökélestes után is lesz egy jobb pillanat. Mett ha pl. itt megjelennek a felhők az egy fokkal jobb, de ha mondjuk a lovak egymásnak ágaskodva verekednének, veszekednének az meg megint eggyel jobb lenne, tehát ennek sosem lesz vége :D
Mindig a tökéletest hajrjuk, vagy elfogadjuk ezeket a képeket is.
Szerintem amúgy nem lenne ez rossz kép, én még lehet a nézőponttal próbálnék meg kezdeni valamit, kicsit még lejjebbről fotózni a ház nekem nem kellene, akár lehetne akkor felülről és alulról vágni is. A színei tetszenek, a lovak szépek. Azért még párszor helyzetbe hoznám magam, előbb utóbb jön a gól is.
üdv. Krisz

borsodi válasza:
Szia!
Köszönöm szépen, hogy leírtad a véleményed.
Igaz, hogy az erdő felőli oldalon a réten, ahol a lovak legelésznek magasfeszültség fut keresztbe,de a tó felőli oldalon nincsenek zavaró tárgyak-csak villanypásztor.
Sajnos az erős párásság megszűnését, egy két szép felhő érkezését nem tudtam megvárni, csak 2-3 hetente járok ezen a környéken.
Üdv!

adott pontszám: 3,7
2011. november 13. | 10:24 | halmi.laszlo

Átjött a gondolat, de szerintem van egy-két dolog, ami az idillbe bezavar.Leginkáb a lovak kóborlását akadályozó villanypásztor és a távoli ház sem ad hozzá az élményhez.Más nézőpontból a ház kiszűrhető lenne. Az égbolt az tényleg semmitmondó szürke. Azért érdemes a témával próbálkozni.Szebb fényeket!

borsodi válasza:
Szia!
Nagyon szépen köszönöm az értékelést.
Üdv!

adott pontszám: 4,3
2011. november 13. | 08:36 | balu760

Szia. Nekem bejön a táj hangulata. Szép nyugodt csendéleti hely. Pozitívum a három lovacska amelyek adnak a képhez. Nekem tetszenek a színek is de az élesség kicsit enyhe és a párás köd befolyásoló. Alulról még egy picit vágnék. Jó fotó csak apró hiba. Üdv. további szép fényeket.

borsodi válasza:
Szia!
Nagyon köszönöm az értékelést, a hozzászólást.
Üdv!

adott pontszám: 3
2011. november 13. | 05:51 | robi22

Szia! Túl snassz a kép semmi nincs ami megfogná az embert! Legalább egy kis kreativitást vihettél volna bele.

borsodi válasza:
Szia!
Ha a fényerősséget kritizálnád,akkor biztosan jogos lenne, jelen esetben...hmmm...nem tudom igazad van-e?