BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,55
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. november 10. 22:06
  • érzékenység: ISO64
  • fókusztávolság: 5 mm
  • objektív: -
  • rekeszérték: f6,4
  • zársebesség: 1/274
Egymás mellett békében

Tömöríteni sajnos még mindig nem tudok...Ha lehet közepesben nézzétek,úgy TALÁN elmegy... :/ 

Erről a képről készült feldolgozások:
A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,5
2011. december 10. | 14:20 | Ellinida

A kep nagy resze tul sotet. A napkorong beegett. Ebben a felbontasban nem tul jo a kep minosege, tegyel fel kissebb kepet de jobb minosegut. Lehet, hogy domboldal, de nekem inkabb ferdenek tunik. Jo az elgondolas, az otlet, es tetszik ez a "beka perspektiva" :)!! Osszessegeben aranyos kep :).

Bambusz válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelést!
Tudom,hogy sokat kell még fejlődnöm!
Igyekszem! :)

adott pontszám: 4
2011. december 8. | 17:58 | VGyuszi02

Szia.
Szép témát választottál.
Megnéztem mind a 2 verziód. Nekem is picit sötétnek érződik az eredeti kép. Jó a kompozíció A felhők picit szemcsések.
A javított verzión viszont a kalászba belevágtál. Ezért kár volt.
Az élesség egyik fotón sem tökéletes.
Összességében kreatív apró hibákkal.
Szép fényeket
Gyuszi

Bambusz válasza:
Szia Gyuszi! Köszönöm! DE! a javított verzió nem az Én érdeme,azt egy fotóstársunk (mármint a Fotozz.hu-n) készítette el! :)
További szép fényeket Neked is! :)
Bea

2011. november 11. | 20:23 | nikonix

Örülök, hogy tetszik a feldolgozás, bár sajnos egy lépéssel a vége előtt töltöttem fel :(. Annyi még hiányzik hozzá, hogy egy új rétegen kb50%-os fekete ecsettel kéne a fűre rajzolni, hogy jobban egyensúlyba kerüljön.

Bambusz válasza:
Hááát,nekem akkor is ok! Új réteg? Huhhha,még többet kell tanulnom,mint eddig gondoltam :( :)

adott pontszám: 3
2011. november 11. | 19:24 | balu760

Szia. Jó címet adtál a fotónak. Jó az álló komponálás is. Látom a tudatosságot és gondolom napnyugtai ellenfényben akartad fotózni. Sajnos erősen zajos. Jobban sikerült volna ha állványt viszel és szűk rekesszel hosszú záridővel próbálod fényképezni. Vagy megpróbálhattad volna másik oldalról is fotózni. Részemről tudatos kreatív de újra fotózandó vagy PS javítás. További szép fényeket. Üdv.

Bambusz válasza:
Szia!
Először is köszönöm az értékelést!
Örülök,hogy a meglátást díjaztad,tudom,sok kifogásolnivaló van a kép minőségében és szerkesztésében.
Ami az állványt illeti,mikor készült a fotó,az még nem volt sajnos.
Ha nem kaptam volna ajándékba,akkor valószínüleg nem is lenne addig,míg nem sikerül majd egyszer venni egy jobb gépet (álom-álom,édes álom...)
Egyik kolléga az oldalról feldolgozta a képet,ez ad némi bíztatást a ps-hez,nekem nagyon tetszik amilyen lett,majd nézd meg,ha gondolod!
Neked is szép fényket!:)

adott pontszám: 3
2011. november 11. | 19:20 | SeeSee01

Kedves Készítő! Nagyon jó szöget találtál el, a kép címe jó! A nap pozíciója nem tetszik, és a kép sötétsége sem. Nagyon sokat ki tudsz hozni ebből a képből javítással. Fényerő, kontraszt javításra szorul. Az öltet, még egyszer mondom, szuper! :)

Bambusz válasza:
Köszönöm!
A feldolgozott képet látva,tudom,hogy mennyit ki lehet belőle hozni,sajnos én ehhez (remélem,hogy csak MÉG) nem értek.
nekem ennyire tellett,de azért annak is nagyon örülök ám,hogy a hiányosságok ellenére is tetszik a kép! :)

2011. november 11. | 18:08 | nikonix

Szia, nekem kicsit sötét lett (alulexponált) és egy kicst sok alul a fű. de a témát szépen megtaláltad. engedelmeddel tennék fel egy feldolgozást.
Az értékelő feldolgozást készített a képről, itt megtekinthető.

Bambusz válasza:
Szia!
Hát,köszönöm,a Te variációd sokkal-sokkal szebb!
Mindenesetre jó látni,hogy mit ki tudtál hozni belőle,ez majd ösztönöz arra,hogy belemásszak a ps világába. Sajna nagyon béna vagyok hozzá,nincs akitől láthatnám,hogy mit és hogy kell vele javítani és szerkeszteni,de azért majd igyekszem elmélyülni benne.
Az pedig külön megtiszteltetés számomra,hogy a képemben láttál annyit,hogy feldolgozd és "kínlódj" vele! :)

2011. november 11. | 16:36 | Alexander Nevermind

<14
Szia, valóban kicsit nagy lett, pedig nagy ördöngősség nincs benne, Iview pl. Resize 900*600, aztán save as, a limit 310K.
Szóval MAGYARUL ennyi :D
Ebben a méretben kissé zajos a fotó, ami egyébként kicsit sötét is. Alaexpóztál a nap végett, de akkor lehet inkább kicit deríteni is kellett volna, szerintem jobb kép készült volna. A téma nem rossz.
Üdv. krisz

Bambusz válasza:
Szia!
Köszi az értékelést és azt is,hogy leírtad a módot,ahogy kellene méretezni,megpróbálok mielőbb tanulni belőle,hogy legközelebb már hasznosítani tudjam!

adott pontszám: 4
2011. november 11. | 13:17 | Elekne_2

Szia!

Sajnos tömöríteni én sem tudok, nekem is meg kell tanulni! Viszont közepesben nézhető, de annyira nem látványos a kép számomra. Nekem sötét, hiányzik a fény, a színek, a szerkesztése rendben van, a felhő nagyon szépen rajzolódik. Én erősebb fénynél próbálkoztam volna, további szép képeket!

Bambusz válasza:
Szia!
naplemente lévén (a napállás alacsonyabb volt az alacsonynál)nem volt több fény.Most már tudom,hogy hosszabb záridőt kellett volna választani,akkor fogalmam sem volt ezekről a dolgokról mikor készítettem. Bár félő,hogy állvány hiányában akkor meg bemozdult volna,sajnos kicsit sincs 'mesterlövész' kezem. :S :D
Szép fényeket Neked! :)

adott pontszám: 4
2011. november 11. | 11:55 | Maugli

A tömörítést pedig hamar meg lehet és érdemes is megtanulni. De erről már nyilván írtak Neked. A képeden a meglátást jónak tartom, az egyébként is gyakran összetartozó kalászos, meg a kis pipacs kellemes kis párost alkotnak. Bátor, de érthető az is, hogy mindezt a naplementével szemben, a szép kék ég alatt gondoltad megmutatni. Ahol már nehezen tudok lelkesedni, az a technikai részletek területe. Ahogy én látom, van az egész képen egy szürke fátyol. Ezt esetleg a szintek állításával el lehetne tüntetni. A kevés felőled jövő fény miatt persze értem, hogy mi jelenthette a kihívást. A fent és a lent között is volt egy pár rekesznyi különbség, amit megint csak nehéz rendesen kiexponálni. Talán ha a sziluettre koncentrálsz, és hagyod veszni az egyébként is gyakorlatilag sötétségbe burkolózó alsó harmad egy részét, könnyebben megoldod ezt a részt. Szóval a kellem és meglátás tetszik (és igyekszem a véleményemet efelé súlyozni), de ha nem haragszol, még javítandónak tartom a kivitelezést.

Bambusz válasza:
Köszönöm szépen az értékelést és a hozzászólást,igyekszem minden jó tanácsot megfogadni!
És hogy is haragudnék? Totális kezdő vagyok,sokat kell még tanulnom!

2011. november 11. | 09:53 | mpdmonyo

Kicsiben tetszik a kép, nagy méretben már nem mutat olyan jól, de ezt te is láttad.

Bambusz válasza:
Szia!
Igen,tisztában vagyok vele! :)
Köszi!

adott pontszám: 3,8
2011. november 11. | 07:20 | Northface

Szia!

A kompozíció nekem tetszik, de azt hiszem megpróbáltam volna más szögből fotózni, mert így a kép bal oldala kissé üresre sikeredett... Néztem, hogy ISO 64-en fotóztál, de mégis elég durva képzaj látható az ég felsőbb részeinél, nem próbáltál meg zajszűrni esetleg? Akár a gépen, akár utólagosan, szoftverrel! Próbáld meg majd meg, hátha javít a dolgon!

Sok sikert, üdv!

Bambusz válasza:
Szia!
Köszi az értékelést!
Nem,nem próbáltam utólag zajt szűrni,azt sem tudom,hogy hogyan kell... A gépemen nem hiszem hogy erre lenne lehetőség,ha értesz hozzá nézd meg kérlek a géptípust és írd meg,hogy szerinted lehet -e vele,avagy sem!

2011. november 11. | 05:57 | bromis

Szia! Nem akartam pontozni, mert nem gondolnám, hogy tisztességes lenne. Amíg nem tudsz beszerezni egy olyan programot, amivel le lehet tömöríteni normálisan a képet, addig szerintem ne tölts föl képet. Így csak rugdosnak beléd a minőség miatt. Látom írják itt, hogyan kell Potoshopban tömöríteni, de ahogy látom, te nem ezt használsz. Viszont érdemes lenne. Így álló képnél eleve a legnagyobb magasság max. 800 pixel lehetne.
Ha bármiben tudok segíteni, dobj egy mail-t.
A képre visszatérve. A kép aljából vágni kellett volna annyit, hogy szinte már csak a világosabb fű látszódjon. A sötétebb részek fölöslegesek és mivel nincs arányban az égbolttal, világosság szempontjából, nem is előnyös. A kép egyensúlya erősen jobbra dől. Nem a kép ferdeségre gondolok, mert az is van, hanem szinte minden jobb oldalon van. A kalász, a nap is. A pipacs pedig szinte középen. Esetleg lehetett volna úgy forgolódni, hogy a nap kettőjük közé kerüljön Persze ez csak egy ötlet.
Üdv: Péter

Bambusz válasza:
Szia Péter!
Nagyon szépen köszönöm amit írtál,igyekezni fogok egy használható ps.t beszerezni,de az hogy beszerzem sajnos még nem lesz elég,meg is kell majd tanulnom kezelni.
Kár,hogy egy nap 24 órából áll,mert állandó időszűkében vagyok,ehhez meg alapvetően sok-sok kellene...
Köszönöm,hogy felajánlottad a sgeítséget,jó tudni,hogy van egy-két ember akihez fordulhatok segítségért!:)
Megmondom őszintén amikor ez a kép készült,igazán fogalmam sem volt még olyanról,hogy középreszerkesztés,vagy előtér tudatos aránya a főtémához ,stb. Most már biztos más szemmel nézném-tervezném meg a képet!
ettől függetlenül az egyik kedvenc képem! :)

adott pontszám: 3
2011. november 11. | 05:00 | Speer

Hello!!!
Jó az elképzelés, jó a meglátás viszont a kivitelezés már problémásabb! A kivágás az nem a legjobb se nem középen se nem a szélére komponálva sincs, alulról lehetne még vágni nagyon függőleges a kép, illetve egy erős zajszűrés ráférne mert nagyon sok a zaj!Szép fényeket!!!!!

Bambusz válasza:
Köszönöm az értékelésed!
Zajszűrés,hááááát,igen.
Azt még meg kell tanulnom! :)

2011. november 10. | 23:56 | Roti

Szia!
Kinyomtam az értékelést, mert nem szerettem volna lepontozni!
Az elképzelés nem rossz, de a kivitelezés rossz. Hatásosabb lenne, ha a főtémát nem buktattad volna be. Komponálással is lehetett volna játszani. Pl.: A Napot ötletesebben helyezed el a növényekhez képest.

Akkor segítek a tömörítésben:
Tömörítési tanács hotoshopban:
Kép-Képméret (ALT + CTRL+ I)
Utána: Fájl- Mentés webre és eszközökhöz (ALT + SHIFT + CTRL + S)
Ha megnyílik az ablak a jobb felső sarkában látsz vízszintes kis vonalakat és mellette egy lefelé mutató nyilat.
Arra rákattintasz és optimalizálás fájl méret alapján. Oda beütöd a 310 kb-ot!

Bambusz válasza:
Szia!
Nagyon köszönöm a segítséget,mindenképp ki fogom próbálni,mihelyst lesz ps a gépemen...
Annak azért örülök,hogy az alap elképzelés tetszett! :)

adott pontszám: 4
2011. november 10. | 23:22 | chopper34

Szia.Maga az elgondolás nem rossz,és tetszik a perspektiva,de sajnos annyira részletszegény a fotó,és döl az egész jobbra.Összességében tetszik.üdv

Bambusz válasza:
Szia!
Örülök,hogy alapjában véve tetszik a kép!Remélem,hogy nemsokára lesz ps a gépemen és talán a felhasználásába-kezelésébe is belejövök majd egyszer és bízok benne,hogy akkor méár majd 'szebb' fotókat tudok feltölteni...

adott pontszám: 3
2011. november 10. | 23:20 | Dave092

Hali! Hát igen a tömörítés tényleg nem megy. Ha ps-ben csinálnád akkor először kép/képméret menüpontnál állítsd kisebbre a méretet, én általában úgy szoktam, hogy az arány megtartása mellett pl. fekvőnél a szélesség 800... Persze ha el van túlozva ez rosszabb lehet.
ez után ugye kisebb lesz, és utána jöhet a file/mentés webre és ott a minőség csúszkával lehet állítgatni, hogy mennyire akarod "lebutítani" alul meg mutatja, hogy úgy mennyit foglalna el.
Na ennyit a Ps-ről.
Eredetiben tényleg nagyon rossz minőség nem is részletezem.
Nem tudom, de szerintem nem előnyös az olyan kép, ahol a téma MAJDNEM sziluettben van, olyan hatása van mintha véletlenül lenne a kép alulexponálva. A Nap sincs valami jó helyen, más nézőpontból szerintem célszerűbb lett volna...pl., hogy egyáltalán ne látszódjon. Ami a kompozíciót illeti elég aránytalan lett, egy kicsit tudatosabban szerintem jobb lenne. Tehát némi harmadoló arányt vagy valamit. Ami egyedül tetszik a képen az, hogy békaperspektívából van fényképezve...amihez ha külön lefeküdtél az jó, de ha nem akkor megvan az ok, hogy miért lett ilyen a kompozíció:)
További sok sikert!
Üdv:
Dave

Bambusz válasza:
Szia!
Köszi-köszi-köszi!
Az értékelést,a hozzászólás és a segítségnyújtást is!
Igyekszem ps-t beszerezni és próbálom majd mielőbb megismerni és használni is...
Szép fényeket Neked! :)