BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,58
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. szeptember 21. 21:44
  • Készítés helye: Pilisvörösvár
Esti fények

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,4
2011. október 2. | 16:37 | Benedek23

Szia!
A kép baloldalán húzódó út kicsit elhúzza abba az irányba a képet.Ezen kívül a kép összhangja és színei nagyon tetszenek, főleg a sárgás felhők :)
Gratulálok :D

borsodi válasza:
Szia!
Köszi az értékelést!
Üdv!

adott pontszám: 4
2011. szeptember 25. | 22:04 | gaaltamas

Szia
Tetszenek a színek, és az elképzelés is. Szerintem jót tenne a képnek, ha a bal szélen lévő fákból többet mutatnál. Így az út is jobb helyre kerülne, és picit vezetné a szemet.
Szép fényeket,
üdv: Tomi

borsodi válasza:
Szia!
Köszönöm szépen a hozzászólást.
Üdv!

adott pontszám: 3,8
2011. szeptember 23. | 18:55 | pitkin82

Szia!
Kicsit kontraszttalan a képed, talán kis expóidő vagy nagy rekesz.
Kicsit balra kellene lőni, és több expóidővel, és szűkebb rekesszel.

István!

borsodi válasza:
Szia!
Köszi szépen a véleményed.
Üdv!

adott pontszám: 4
2011. szeptember 23. | 14:38 | Szarvassy Gábor

A kép egy alkonyi tájról szól. Az elgondolás az ég és a fák lombján csillogó esti fény megörökítése dicséretes törekvés. Aztán jönnek a gondok, hogy mi van még a képen. Egy szürke út, egy tarló meg gaznövényzet az út mentén. Ilyen egyszerű és nem látványos elemekből nagyon nehéz hatásos tájképet készíteni. A betonút egyébként is nehéz téma, nehéz komponálni, szürke unalmas, itt még eléggé világos is. Együtt a fákkal szinte két részre bontják a képet.
A főtéma, az esti fény ezzel el is van intézve. Sokkal könnyebb látványos elemeket látványos elemekkel kombinálni, ezeket meg kel keresni, például lehet, hogy egy kanyarral odébb. Már az is hasznos, ha az előteret alkotó gazt és az út jó részét közel 1/5 részben kivágod. Ez így jó, jó de nem az igazi. A méret, az élesség jó, a szerkesztésen látszik a tudatosság.

borsodi válasza:
Szia!
Köszönöm szépen a részletes elemzést!
Sejtettem, hogy a gyomos rész nem lesz igazán jó.
Üdv!

adott pontszám: 3
2011. szeptember 23. | 09:51 | orultspanyol

Szia. Első körben ez hol van vörin? Csak mert sokat vagyok ott és ezt még nem láttam :P
Másrészt a képre térve ...
Ezek számomra még nem esti fények, de a cím az most lényegtelen.
Ami abszolút mínuszt jelent számomra az a nem vízszintes komponálás, ami nagyon zavaró a szemnek. Le nem vágnék belőle semmit, pedig én már-már betegesen ollókezű edwardként vagdosom a képeket :D
Ami még nagyon szembetűnik, hogy a kép (nekem legalábbis) ilyen kirándulós képnek tűnik. Tudod amikor megy valaki, előkapja a kis gépét (nem egy d7000-t :D ) , aztán hopp lőjjünk mán' arró' a dombró' egy képet.
Én inkább egy hdrt lőttem volna erről a képről , de az már megint csak saját perverzió...
Összességében az elképzelés jó lenne, de mínusz egy pont a ferde horizontért, mínusz egy pont a ??átlagossága?? (kompozíció, színek, stb).

borsodi válasza:
Szia!
Háziréti-tó bejáratától kb. 400 m-re készült a kép.
Köszi az értékelést.

adott pontszám: 3,6
2011. szeptember 22. | 14:07 | M.Zoltán

Szia.

A fotónak van egy nagy erőssége és ez az időválasztás.
A többi tényező sajnos hagy egy kis kívánnivalót maga után.
Szemmel láthatóan dől balra a fotó,ezt azért otthon illene korrigálni, hamár a helyszínen nem sikerült egyenesre beállítanunk a gépet.
Továbbá a szerkesztést nem találom olyan érdekesnek,nemtom mit lehetett volna még kihozni a helyszínből mert nem voltam ott,de biztos vagyok hogy ettől lehetett volna többet,szebbet.
A minőség sem százas, de ezt fogjuk a tömörítés számlájára.
Mindent összevetve egy szép kis kellemes fotó csak legközelebb érdemesebb egy kicsit jobban odafigyelni hogy mit is akarunk megmutatni ebből a szép tájból.
További szép fényeket.

borsodi válasza:
Szia!
Köszi az értékelést.
Üdv!

2011. szeptember 22. | 07:51 | DeathBunny

Csaó!
A látott hibákat leírtam csak burkolt formában:) Állvány kellett volna azért, mert ha rárakod a gépet és alacsony érzékenységgel, lassú zársebességgel fotózol, minél tágabb rekesz mellett, akkor valószínűleg az előtérben lévő rét és a többi növényzet is részletgazdagabb lett volna. Nem jelentkezne színzaj sem, a réten látok egy kicsit. Az alacsony perspektíva azért kellett volna, hogy az előtér növényzete ne lógjon ki a képből, hanem az út egyen az előtér, fölötte az út menti növényzet és így tovább. A színek szépek lennének, de sajnos nem elég részletgazdag. Az eget jobban kilehetne emelni a semleges szűrővel, a színes szűrővel pedig kontrasztosabb színeket lehetett volna neki adni.
Üdv!

borsodi válasza:
Szia!
Köszi a részletes elemzést!
Üdv!

adott pontszám: 3
2011. szeptember 21. | 23:36 | DeathBunny

Csaó!
A képnek vannak hibái, amit fotózáskor lehetett volna korrigálni. Állvány, alacsonyabb perspektíva, tágabb rekesz, hosszabb zársebesség. Semleges átmeneti és színes szűrők. A tájfotózás művészet, amit csak jól lehet csinálni. Ajánlok neked egy linket, amelyből többet megtudhatsz a tájfotózás alapszabályairól, hogy szebb képeid legyenek:
http://www.great-landscape-photography.com/

Ha van kedved megnézheted az én oldalamat is, itt is vannak tájfotós trükkök, tippek, ha az angol nem menne, itt magyarul van minden. Szerintem érdemes átnézni őket.
Üdv!

borsodi válasza:
Szia!
Köszi az hozzászólást és az infót.Örültem volna, ha a látott hibákat megosztottad volna velem.
Üdv!