BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,22
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. augusztus 23. 22:30
Megtértem... :)

Azt hiszem, a cím némileg magyarázatra szorul: eddig esküdt ellensége voltam mindenféle és fajta digitális retusnak, azonban - néhány segítőkész fotósnak köszönhetően - mostanra szebb színben látom a dolgot, kis, korlátozott tudású kompaktom immár elégedett tulajdonosaként. :) Ennek "örömére" készült az alábbi kép. :) Ajánlom a fotót tehát Harminchatnak és Karmaresznek. Itt már valaki félreértette: NEM feltétlenül ez a kép tölt el elégedettséggel... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. augusztus 27. | 13:15 | laszlo.molnar

Szia! Nem akartam 1-esre pontozni a képet, ezért csak véleményt írok. Szerintem ez nem sikerült jól. A kép részletei az utómunka következtében elvesztek, számomra nagyon tucat szaga van. A perspektíva sem az igazi. Valahogy az egész nem. Talán majd a következő....

kergebirka válasza:
Kösz a jószándékot! :D
Majd igyekszem...

adott pontszám: 2
2011. augusztus 26. | 12:16 | Mausi76

Upsz....kíváncsi volnék mi lenne a véleményed egy idö után erröl a képröl. Hmm... szerintem ezzel az utómunkával rendesen átestél a ló másik oldalára.
hangsúlyozom, nincs ellenemre az utómunka, de itt semmi értelmét nem látom ennek a "na még egy kis kontraszt, meg még egy...., míg a kép teljesen elveszti minden részletét, és teljesen élvezhetetlenné válik.
Maga a kompozíció sem túl érdekes, a perspektíva mindennapi, az egész épület bele van préselve egy álló formátumba, jobban festene, ha lenne még egy kis tér körülötte.
Ez így ebben a kivitelben - kérlek, ne haragudj meg rám -, élvezhetetlen.
A kritika nem ellen szólt, hanem a képnek.
Üdv és szép fényeket!

kergebirka válasza:
Köszi! Ezt már annyian mondták :) és mindenkinek Freeze értékelésére írt válaszomat ajánlottam, nem mentségként, hanem hogy én ezt "direkt" akartam ilyenre... A cím miatt. De természetesen ha egyáltalán, még így se jön át a kép mondanivalója, az az én hibám. ;)
Szép fényeket Neked is! Üdv, M.

2011. augusztus 26. | 10:23 | hardertom

szia, ez a fotó sajnos nálam mondanivalóban nagyon üres és ez a poszter hatás sem nagyon javítja. Persze próbálkozni kell az új dolgokkal csak úgy lehet fejlődni. Szép napot - Tamás

kergebirka válasza:
Köszönöm szépen, szép napot Neked is!

adott pontszám: 3
2011. augusztus 25. | 21:04 | gybpeter

Szia!
Sajnos nekem ez a kép nem nagyon jön be. Túlságosan erős rajta a kontraszt így nagyon sok helyen bebukott és nagyon sok helyen kiégett. Teljesen részlettelen az egész. Nagy nehezen kivettem, hogy virágok vannak az előtérben. Szerintem sokkal érdekesebb lett volna a kép ha színes és nem ennyire kontrasztos.
A cím választása tetszik meg a téma is jó hozzá...csak hát a kivitelezés...
Üdv: Peti

kergebirka válasza:
Köszi az értékelést! :)
Üdv.

2011. augusztus 24. | 22:21 | hegyiember

magamból kiindulva: ritka, hogy egy ilyen szélsőségesen -ha szabad így fogalmaznom - megdolgozott kép akkor is tetszik, ha már leülepedett, vagy beérett, vagy ilyesmi.

akkor legyen egyelőre egy hónap ;)

kergebirka válasza:
Rendben! :D Őszinte leszek.
Addig is jó fotózást! :)

2011. augusztus 24. | 21:42 | andrade

Azért ne veregesd magad vállon! Kerülendő ez. Hallgass csak arra aki nem tolta rá az 1-est, de jóindulatúan leírta a véleményét!
Üdv.:
and

kergebirka válasza:
ARRA hallgatok. De aki se véleményt nem írt, se nem volt valami jóindulatú, az annyira nem érdekel.

...És mért is veregetném magam válon?

Üdv: M.

2011. augusztus 24. | 20:30 | harminchat

Szia! Köszönöm szépen az ajánlást és sajnálom, hogy elálltam a pontozástól...Alapvetően deadness véleményével értek egyet, de Radovics János megérzése is szimpatikus. Szerintem ez közelebb áll a művészethez, mintha tökéletesen kiegyenlített, szép tájkép lenne. Ha a túlzás érzelmet fejez ki, akkor szerintem helye van. Azt hiszem a tónusoknál lehet a kutya elásva, ha nem kis kompakttal készítetd a képet, gazdagabb tónusátmenettel bírna a fotó, bár lehet hogy magában ez még a felső rész ürességén kevéssé segítene...próbálj kevésbé kontrasztos témákat keresni, amikkel megbírkózik a szenzor
További jó fotózást!

kergebirka válasza:
Köszönöm szépen!
Örülök, hogy azért látsz benne valamiféle "művészetet". Igen, túlzás jelentése van - annak indult. :)
Jó fotózást Neked is! Üdv. M.

2011. augusztus 24. | 19:23 | hegyiember

jójó, értem én :)
ha nem felejted el, pár hónap múlva írd le, hogy tetszik-e még. van egy tippem :)

kergebirka válasza:
Benne vagyok, majd megkereslek. :D
Milyen tipped van?

adott pontszám: 2,5
2011. augusztus 24. | 16:26 | apóka

Na jó "megtértél,,de miért kell ehhez hogy a templom ferde legyen...A cím is félrevezető...főleg a templom miatt de .........ezt nem magyaráznám.És felesleges a sok szöveg .Az a mi dolgunk értékelőké.Nem jó ha a fotós elmagyarázza mit és hogyan lássak és értelmezzek.Szerintem az alapképbe durván belenyúltál.Nem tettél hozzá semmit ....És ez nem is nagy munka.Elvégzi a megfelelő program.Szinte így már nem is fénykép.Nem tetszik .De ez szubjektív....Talán finomabban,jobb lenne. Bocs de így gondolom.Jó fotózást. Üdv.

kergebirka válasza:
Szia Apóka! A ferdeséget nem állok neki magyarázni, mert azt megtettem már az előzőekben - de szerintem ide kellett a "szöveg". Ez a lényege a képnek. Freeze hozzászólására írtam egy választ - ha érdekel, olvasd el, de nem fontos, amúgy sem szereted a "magyarázkodást". Abban leírtam, mit gondolok a témával kapcsolatban...
Köszönöm a pontot és az értékelést!
Megtisztel, hogy benéztél.

2011. augusztus 24. | 15:30 | andrade

meglepődtem...
azt hittem szétszívatott a nép. Aztán 4,69.

kergebirka válasza:
Ugye-ugye, kedves Andrade, nem vagyunk egyformák...?

(Nem tudom, új vagy-e itt vagy csak visszatértél, mindenesetre tudom ajánlani az oldalon fellelhető építő, tiszteletteljes kritikák, "lehúzások" tömegét, olvasnivaló gyanánt - minden bántás nélkül.)

Szép fényeket!

2011. augusztus 24. | 15:19 | ynwa

"és ezt már művészetnek nevezzük."...na de János!...nem túlértékelt ez így?

kergebirka...remélem elfogadsz más előjelű kritikát is...mert ez a kép semmilyen értékelési szempont alapján...nem jó

kergebirka válasza:
Inkább engem és a képet kritizáld, ne más véleményét, jó?

Mért ne fogadnék el? Nincs rá okom, hogy rettegjek a Kritikától... Még ha pont nélkül érkezik is.

2011. augusztus 24. | 14:55 | freeze

" eddig esküdt ellensége voltam mindenféle és fajta digitális retusnak,"

Ez viszont a ló másik oldala :)

majd megtalálod az arany középutat!

üdv:freeze

kergebirka válasza:
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy ezt a képet DIREKT csináltam ilyenre. Természetesen ez a ló túloldala, de ezzel magát a címet és az "apróbetűs részt" kívánom hangsúlyozni. Sajnálom nagyon, hogy nem sikerült, de azért elmondom újra meg újra a fentieket, mert ezt az "arany középutat" nem szeretem. :) Mármint azt nem szeretem, ha ezzel jönnek. Én egyáltalán nem akarom minden képemet hasonló módon kigyilkolni, ez csak a cím és a "megtérés" hangulata miatt lett túlzásba víve, egy humorba hajló célzás a képszerkesztők használata felé.
Köszönöm szépen az értékelést! :)
Szép fényeket! Üdv.

adott pontszám: 3,8
2011. augusztus 24. | 14:00 | mgyula

Szia! Elsőként ami a képen szembetűnik az a ferdeség, sokat javíthattál volna rajta ha a hosszanti hajórészt vízszintesbe hozod akár Ps-ben is. A második ami számomra hiba (és elnézést ha ez az én rossz meglátásom) az a templom felének lemaradása. A színekkel van valami tudatos mondani valód is, vagy neked így tetszett??

üdv.

kergebirka válasza:
Köszönöm az értékelést és a pontot!
A ferdeség azért maradt a képen, mert innen a fűből a valóságban is hasonlóan mutatott, nem gondoltam, hogy ez ilyen természetellenesen hat Rátok... :D No de majd legközelebb kijavítom.
Lemaradt a templom fele...? Nem minden képen látszik a téma egésze, nem? Sőt sokon nem látszik. Igazából ott a templom már nem tükrözte ezt a hangulatot, fel is voltak újítva az ablakai, így azt kihagytam...
A színek lényege igazából a "retus" hangsúlyozása. Persze a hangulaté is... - úgy látszik ez nem jött össze. :D Ajánlott olvasmány ebben a témában Freeze véleményére válaszként írt prédikációm. :D
Szép fényeket!

2011. augusztus 24. | 13:47 | hegyiember

hú, nem tudom, ki vagy, de ez a ló túloldala, az tuti :)
majd kialakul, eleinte mindenki így van vele: váá, de jól néz ki, ha tolok rá még kontrasztot, még kontrasztot, még kontrasztot... :)

csak érzéssel!

kergebirka válasza:
Ez DIREKT ilyen! :))) Direkt a túloldal.
Nem tetszhet mindenkinek... De köszi! :D

adott pontszám: 4
2011. augusztus 24. | 12:49 | Virgilia

Szia!
Grafika szerű kép lett a fotódból ezzel az utómunkával.Nekem nem is ezzel van a bajom hanem a jobbra való dőléssel.Ezen is javíthattál volna utólag.Kicsit esetlegesnek tűnik a kép vágása. Próbálkozz még sok érdekes dolog sülhet ki belőle ha utólag alakítod a képeidet.
Jó fotózást!

kergebirka válasza:
Köszi...
Hát igen, én is fontolgattam, de végül a perspektivikus látásmód mellett döntöttem - alulról így nézett ki. :)
Jó fotózást Neked is!

2011. augusztus 24. | 08:51 | Bombekur

Szerkeszteném a hozzászólásom: "Ezt NEM nevezhetjük művészetnek.

kergebirka válasza:
Hehhe...

adott pontszám: 1
2011. augusztus 24. | 08:49 | Bombekur

Nem támadni akarlak, de a Photoscape nevű programban pontosan 2 kattintással meg lehet csinálni ezt, a fótó fekete-fehérré tételét. Úgy gondolom a géped elégedett tulajaként nem kellene ilyesmire büszkének lenned. Sokkal több lehet ha nem nyúlsz hozzá mint, hogy ezt teszed ezzel a (legalábbis valószínűsítem) jó alappal. Ezt nevezhetjük művészetnek. Vessenek rám követ de jogosnak tartom az 1 pontot. Szép napot.

kergebirka válasza:
NEM feltétlenül ezért a képért vagyok elégedett... Egyébként egy lapos kép lett volna, 1-es... - legalábbis Neked biztos. :)
Talán egy kicsit jobban megindokolhattad volna a pontot, de nekem így is jó.
Szép napot Neked is! :)

adott pontszám: 4
2011. augusztus 24. | 08:36 | deadness

Én úgy gondolom, hogy a digitális utómunkával két féle utat lehet járni: vagy javítsuk a képeinket (szintek, szaturáció, élesítés, egyéb alapbeállítások használatával), vagy tanuljuk meg komolyan használni a szoftvert és akkor mehetnek keményebb módosítások is.

Speciel itt a kép alja nekem tetszik. Nagyon jók a virágok, és a templom falának a textúráját egyenesen kiválónak találom. Viszont ahogy haladunk felfelé, úgy vesznek el a részletek, és ez a fajta "szűrő" használat (nem tudom pontosan mi ez) engem arra emlékeztet, amikor az ember megismerkedik a photoshop (vagy egyéb képszerkesztő szoftver) szűrőivel, és szimplán azokat használja: tehát szerintem kicsit kiforratlan és talán elhamarkodott döntés volt a képet így szerkeszteni.

Nyilvánvaló, hogy az eredeti kép tónuskülönbségeiből adódik a templomtorony részleteinek hiánya, de ettől függetlenül még kicsit ront a kép élvezetén.

Digitális utómunka nélkül én már el sem tudnám képzelni a képeimet, de szerintem sokat kell gyakorolni ahhoz, hogy legyen egy olyan alapos tudás az ember kezében, amivel magabiztosan tudja szerkeszteni a képeit, amikor már a kép készítése közben ott van a fejben, hogy mit is szeretne látni, és azt lazán meg is tudja valósítani.

Ami tehát az én tanácsom: gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás. :)

Remélem nem találtad rosszindulatúnak az értékelésemet, és kívánok sok kellemes felfedezést a digitális utómunka rejtelmeiben! :)

kergebirka válasza:
Köszönöm, és igen igazad van...

adott pontszám: 5
2011. augusztus 24. | 08:34 | R.János

Üdvözlégy a szentek körében!
Tetszik, mert ez így nem dokumentáció, nem illusztráció, hanem igen határozottan elmozdul az egyéni látásmód kifejezésének irányába, és ezt már művészetnek nevezzük. Fametszetet idéző fotó, egyszerű de hatásos eszközökkel, a kiégés-bebukás helyes használatával.
Gratulálok. R.J.

kergebirka válasza:
Köszönöm szépen, János! :)