BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,65
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. július 4. 19:13
  • érzékenység: 200
  • fókusztávolság: 47 mm
  • objektív: Sigma 28-70 mm 2,8 DG
  • rekeszérték: f7,1
  • zársebesség: 1/160
  • Készítés helye (ország): Románia
  • Készítés helye: Erdély - Nagyhagymás hegység
Gyilkos tó

tesztelésre feltöltött fotó . .ne kiméljétek. 

A PROFI ÉRTÉKELÉSE
A Gyilkos-tó nagyon sok fürdőző és csónakázó ember halálát okozta már. A víz alatt többszöröse van a hegyes, kesze-kusza fatörzseknek és dőlt fáknak, mint ami látszik. Maga a tó egy szűk katlanban fekszik, amit komor fenyvesek vesznek körbe. A szó maga, hogy gyilkos, az is sötétséget sugall. Ez a kép nem maradna egyszerű dokumentum fotó, ha mélyebb tónusokban jelentette volna meg a fotográfus, éreztetve mindazt, amit az imént leírtam. Ha lehet utólag módosítson egy csöppet a tónusokon a számítógépen.
Értékelte: Nagy Gy. György
Természetfotós, az Év Természetfotósa pályázat többszörös díjazottja, több hazai és nemzetközi természetfotós verseny nyertese. A Digitális és filmes fotótanfolyam oktatója. www.digitalisfototanfolyam.hu
A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. augusztus 26. | 12:01 | schlilla

Szia!
Nagyon jó téma, szép táj.
Annyit fűznék hozzá, hogy nekem olyan érzésem van, hogy levágtad a fák tetejét. Függőlegesen tartva a gépet, megmutatva esetleg egy kicsit az égboltból is teljesebbé tenné a képet.
A hangulata, a színek tetszenek. :)

Alpine Trail válasza:
Szia.Köszönöm értékelésed. Igen, többen is hiányolták a fák tetejét .. olyan elgondolással készült hogy egy "égig érő" fenyőerdő hangulatát keltse. Hát, eszerint nem sikerült :)

adott pontszám: 4
2011. július 7. | 18:52 | Pimuklio

Szia, a táj nagyon szép, a kép is tetszik, csak számomra egy kicsit matt, élénkebb színekkel ütősebb lehetne. Ettől függetlenül is gratula.

Alpine Trail válasza:
Nagyon köszönöm. bevallom még így is van rajta utómunka, az eredeti - a délutáni fényeknek betudva - ennél is homályosabb.

adott pontszám: 4,2
2011. július 6. | 15:05 | balu760

Szia. Nagyon szép helyen jártál.Nekem tetszik a komponálás. Élethű hideg színek. Nem zavar semmi a háttérben így teljesen szerencsés nézőpont. Jó az élesség de legfőképpen a tónál. A fáknál középen már csökken egy kicsit de az apró hiba. További szép tájakat és fűzzél belőlük panoráma képet. Üdv.

Alpine Trail válasza:
Nagyon köszönöm. Ezúttal te voltál az akinek elgjobban bejött a kép, örülök hogy végre rajtam kivül még másnak is tetszik.

adott pontszám: 3,5
2011. július 5. | 13:00 | ruprechjudit

Összességében tetszik, amit látok, ugyanakkor ott motoszkál bennem, hogy lehetne sokkal-sokkal szebb is. Eleve a fények - amik nem rosszak, de...de valami hajnali ragyogás+pára - persze ez kirándulásokkor nem mindig adatik meg.
Ami már nem csak a szerencsén múlik, az viszont a kompozíció. Gondolom ennyi fért bele, de a hosszú magas fák bemutatásánál nem az igazi, ha le vannak felezve...talán több képből, panorámaként, vagy álló formátumban meg lehetett volna oldani. A fent belógó ágacska így inkább zavaró, ha több lenne belőle, talán a megvilágított élénk kis leveleivel fel is dobhatná, keretezhetné a képet. A jobb képszél így, hogy kettévág egy farönköt, szerintem igen lezáratlan, ilyenekre talán érdemes figyelni.
Nem kíméltelek...összefoglalva szép, csak némi hiányérzetet is kelt.
Üdv, és még sok ilyen szép helyet kívánok!

Alpine Trail válasza:
Nagyon köszönöm. Általánosságban véve ugyanzeket a hibákat rótta fel mindenki, és most már kezdem belátni hogy nem alaptalanok. Franc tudja . .valamiért így szűkebben nekem jobban tetszett .. pedig fért volna több is ..

adott pontszám: 4,5
2011. július 5. | 11:08 | szattila_15

Szia. Nagyon jol ismerem ezt a tajat es azt kell mondjam, hogy jo szemszogbol fenykepezted le a tavat. Az egyetlen ,,gond" ami nem tetszik az a fenntrol belogo ag, illetve az, hogy a faknak nem latszanak a magassagai. Sokkal nagyobb hatast gyakorolna a kepre, ha teljes egeszeben latszananak. Ez az en velemenyem. Gratulalok, Szattila

Alpine Trail válasza:
Igen..ezt most már bánom is, és meg is kaptam érte a kijáró letolásokat :)
Igazán köszönöm a véleményt ..

adott pontszám: 3,6
2011. július 5. | 00:09 | jacare

Szia! Hmmm, igazi túristafotó. A fentről belógó ág zavaró. Az oldalsó se feltétlenül kellene oda. Nem látok túl sok fantáziát a képedben, se a fényeid, se a színeid nem ragadnak magával. Ha ilyen semmilyen fények vannak, nehéz jó tájképet lőni... Persze próbálkozni lehet. Talán egy kicsit alacsonyabb, szokatlanabb nézőpontból fotózva érdekesebb hatást érhettél volna el. Ez így sajnos kevés. szép fényeket.

Alpine Trail válasza:
Húú .. nagyon borúsan látod .. köszönöm a véleményt .

2011. július 4. | 23:55 | pitkin82

Szia!
Hát jó!
Az hogy tiszta zöld szín uralkodik mindenhol ok....de egy fát azért meghagyhattál volna vágás nélkül,olyan szép nagyok.
Egy kis szerkesztés a tónusokra nem ártott volna(erősebb)

István!

Alpine Trail válasza:
Szia. Nem is tudom miért, de nekem így szükre szabva jobban tetszett. Vagyis hát tudom miért, mert a kora délutáni fények igencsak rosszul néztek ki a tágabb verzión látható hátsó hegylábon .. ezért készült ilyen szűk kivágás is .. hogy inspirált választás volt-e? .. ez most fog kiderülni, de egyre inkább rossz irányba dől :) .. köszönöm a véleményt ..

2011. július 4. | 22:41 | Jucuska

Szia!
Gyönyörű hely, de ilyen képet sokszor láttam a Gyilkos-tóról... ami ezen a képen igazán megfogott, az a természet csodája, az új élet diadala: a rönkökön növő hajtások. Én ezt emeltem volna ki, egy alsóbb nézőpontból, egyikőjükre ráfókuszálva, úgy, hogy a körülötte lévők is látszódjanak, elmosódottan.
Üdv, Jutka

Alpine Trail válasza:
Szia. Készült olyan is .. sajnos nem túl sikeresre, annyira hogy még ide sem mertem felrakni :. Köszönöm hogy benéáztél ..

adott pontszám: 3
2011. július 4. | 22:24 | Lobo92

Szia. Igazából a fotóval annyira nem is lenne baj, ami ott nem tetszik, hogy a jobb felső sarokban egy faág belóg, ott is van meg nem is, és a nap elég szépen megvilágítja, ami nem is lenne baj, csak itt a képen ez a legvilágosabb rész, ami nagyon oda csalja a tekintetem. Ez olyan mintha pirossal bekarikáznád a hibádat. Ugyanez jelentkezik a fenyőággal a bal felső sarokban, ott már nem ennyire hangsúlyosan. Még egy kis helyezkedés, idő, átgondolás és sokkal jobb lesz a képed. Ezenkívül az utómunka teljesen hiányzik belőle, ezen nem vitatkozok, sőt alig merem megemlíteni mert ezen nagyon megoszlanak a vélemények. Tény hogy egy kis kontrasztemelés, vágás, keret vagy a fotózz.hu-s háttérszín gondos megválasztása is nagyon feldob egy képet, úgy gondolom ez a minimum. Ahhoz, hogy utómunka nélkül készíts jó képeket, szerény véleményem szerint jó felszerelés és sok tapasztalat szükséges, elvégre abban a pillanatban kell passzoljon minden, amikor kattintasz. A technika előnyös vagy hátrányos vívmánya a digitális utómunka, amelynek során órákat el lehet malmozni egy kép javítása közben, viszont a fáradság sokszor eredményhez vezet. A másik képre külön nem írok, ahhoz annyit fűznék hozzá, hogy mivel közelebb voltál, kicsit játszhattál volna a fókuszálással, úgy nézem a felszerelésed azért ezeket megengedi. Nekem zavaró hogy minden tűéles. Így tovább, ha szereted amit csinálsz, nem marad siker nélkül a munkád. Üdv Levi.

Alpine Trail válasza:
Szia. Nos, a belogó ágakkal lehet igazad. Én azt hiszem tulságosan is szeretem ilyen módon keretezni a képeket, de valóban ez ahhoz még túl kevés. Valóban nem sokat babrálok utómunkákkal, de minimális azért már ezen a képen is van. Természetesen a koradélutáni körülmények sem voltak éppen kegyesek ... köszönöm a kimerítő véleményezést.

adott pontszám: 2
2011. július 4. | 21:25 | evenyh

Szia, hááát te mondtad :-) Szóval tény, hogy én is belefutottam most egy olyanba, hogy feltöltöttem egy képet, ami élőben sokkal szebb. Ahogyan ez is... Nincs fő témája, fakó és színtelen, én is voltam itt, de nehéz ezt visszaadni. Sajnos ez nem túl jó, ne haragudj...

Alpine Trail válasza:
Annyira rossznak azért nem tűnik, de hát persze az enyém, és tudod: a cigány is a maga lovát dicséri :)

adott pontszám: 4
2011. július 4. | 20:47 | bromis

Szia! Nem tudok mit kezdeni ezzel a képpel, bevallom. Egyrészről nagyon tetszik maga a helyszín, de a bemutatásnem annyira. Nem értem, hogy miért fotóztál nappal szemben. Nem értem, miért nem a legnagyobb látószöggel készült a kép. A szemből érkező fény, fátyolossá hideg fényűvé teszi a képet. A kompozíciót is szűknek érzem. talán azért, mert nem látom még a legközelebbi fák tetejét sem.
Olyan szép a vidék, hogy önkéntelenül is sokkal többet szeretnék látni belőle.
Üdv: Péter

Alpine Trail válasza:
Szia. Nos a helyzet az hogy egyrészt kora délután készült fotó, ez már magában is elmond sokat. Másrészt ez a része volt a tónak amelyet nem ért a szél, nem fodrozódott a felszín. A vágás mehetett volna tágabbra, de nekem valahogy ez tetszett inkább. Nagyon köszönöm a véleményt ..