BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,43
KATEGÓRIA: csendélet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. június 16. 09:39
  • érzékenység: 100
  • rekeszérték: 2.8
  • zársebesség: 10s (kb.)
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Soltvadkert
esti csendben..

Egy esti próbálkozás, eredetileg a Holdfogyatkozás miatt mentem fotózni (eddigre elfogyatkozott). Kíváncsi vagyok a véleményeitekre. (jobb oldalt van egy kis képhiba, az a feledékenységem bűne... :( ) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2011. július 10. | 08:54 | shancyka1

Szia.
Szerintem kicsit zavaro hogy a temmplom nem párhuzamos a kép szélével.
Illetve egy kis utomunka jot tenne neki szín ügyileg.
Talán a templomra nagyobb hangsulyt fektetnék.
Üdv.

sutam válasza:
Köszönöm szépen.

adott pontszám: 2,5
2011. június 20. | 10:26 | Senang Anggrek

Szia!
Most akkor valójában mit is akartál lefotózni? ne haragudj, de a fotód teljesen komponálatlan, nem tünik ki belőle, hogy mi volt a lényeg, mit akartál megmutatni.Ha egy esti csendéletkép lenne, mert látom csendélet kategóriába tetted, akkor mindenképpen hibás a szerkesztés. a templomnak nincs alja rögtön a kép szélére ültetted a templomot. Ha egy épület kerül a képre mindenképpen kell valami előteret hagyni, hogy tudjuk v. hová kötni. Persze van kivétel, nyilván ha egy épületrészt akarsz bemutatni akkor más a helyzet. Ha a Holdfogyatkozást akartad lefotózni, de lemaradtál róla, akkor pedig nem értem miért kellett publikálnod, hiszen magad is jól érzed, hogy arra ez kevés. ne haragudj az öszinteségemért, de gondolom öszinte véleméyneket vártál.
Üdv, s.a.

sutam válasza:
Igen, őszinte kritikát várok, és a hozzászólások alapján kb. látom azokat a dolgokat, amiket eddig nem láttam.
Azt is látom, hogy a pontozás erősen szigorodik (vagy én gyengülök, nem tudom), szép lassan ezt is megemésztettem (bár lehet hogy ennek következménye egy újrakezdés lesz.. :( ). Amint írtam, kompozíció terén látom, hogy vannak bajok, de a megvalósítás útját még csak tapogatom. Ennek egyébként semmi köze már a Holdfogyatkozáshoz.

adott pontszám: 2
2011. június 16. | 11:08 | tigerisch

Üdv
Gondolkodtam ezen a képen, hogy mi lehet a téma ami lehet benne különleges vagy egyáltalán miért ilyenre csináltad... Sajnos nem jöttem rá. A képet az ég sötétkékkje és feketéje uralja a kép fele egy homogén sötét valami, aminek nem sok jelentőséget lehet tulajdonítani. A téma kizárásos alapon a fa és a templom. Mindkettőbe belevágtál nem is kicsit viszont az okát nem tudom felfedezni. Szebb kompozícióval pl úgy hogy nem vágsz ketté mindent , többet ért volna de így eléggé érthetetlen.A templom szép, az ég szép, csak az összhatás nem jött össze. Mit akartál megmutatni? Mert ha azt hogy ott volt a hold de most nincs ott azt nem sikerült a képnek átadnia. Ha valami utalna a jelenlétére akkor még ok de így nem igazán jön rá az ember, hogy most mit is kellene néznie.

sutam válasza:
Tanulni akarok. Nekem adott így is egy hangulatot, és az értékelésekből rá lehet jönni olyan dolgokra, amikre egyébként nem figyel az ember (pl. levágás, aminek a fontosságával tisztában vagyok, de más az elmélet és más a gyakorlat). A Holdnak ehhez nincs igazán köze.
Ma este lehet hogy újra kimegyek, és próbálkozok még egy kicsit, felhasználva a tanácsokat.

adott pontszám: 3,5
2011. június 16. | 10:58 | vank

Szia,
Ami tetszik a képeden, az a fa zöldjének, a templom sárgájának és az ég sötétkék derengésének harmóniája. Számomra nagyon kellemes ez a színvilág.
Néhány tanácsot ha elfogadsz....
Az első gondolatom az volt, hogy miért nem látszódik a templom teljes egészében. A képed témája a templom, jobb lenne tetőtől talpig megmutatni.
A második, hogy ha nagylátószöggel fényképezel épületet, és megdöntöd a géped, akkor a látványos és zavaró torzulást - a templom mintha hátra dőlne - érdemes utólag korrigálni. A természetben, pl fáknál ez nem zavaró, hisz ott rintkák az egyenes vonalak, de egy épületnél ez zavaró.
Remélem tudtam segíteni
További jó fotózást

sutam válasza:
Köszönöm az értékelést. A színek nekem is tetszenek, sajnos a szerkesztésben tényleg vannak hibák (bár nekem így is tetszik, de ugye minden szentnek... ). Legközelebb jobban figyelek.

adott pontszám: 3
2011. június 16. | 10:35 | Morpheus0223

Alapjában véve nem rossz, viszont 2 megjegyzés: A templom alját belevehetted volna a képbe, valamint az a képhiba Photoshop-ban egyszerűen javítható lenne :).

sutam válasza:
Igazad van, sajnos mindkét hiba jelen van.

2011. június 16. | 10:10 | genesys

Pedig az a hold. Tegnap elég sötét volt :)
A templom alját szépen levágtad.

sutam válasza:
Sajnos nem, odébb volt :(, az egy képhiba amit ki akartam retusálni, csak aztán elfelejtettem.
Igen, a templom alját tényleg nem kellett volna levágni, már így látom.

adott pontszám: 2,5
2011. június 16. | 09:52 | Blex

Hali!
Sajna ez ebben a formában eléggé hibás.
Nagyon dől az egész a perspektíva miatt , közel voltál alulról fotóztad , egyértelmű h elfog dőlni...
Az alsó vágás sem jó , még ha az égboltnak is szántál szerepet akkor sem. az a 10s kb = 60mp az exif szerint. Tehát jó hosszú záras , a csillagok bemozdulásán látni is , a képszélen a Hold lenne? nem hiszem mert kiégett volna ennyi idő alatt , zavaró az a dolog.
Ebben a formában csak egy próbakép.
Üdv!

sutam válasza:
10 sec akart lenni, valami ilyesmi záridő volt. Kompaktnak sajnos szükséges ennyi záridő.
Sajnos nem Hold, hanem képhiba, ez tény, ki akartam retusálni, mint írtam fent, ezt elfeledtem.
A kritikáidat elfogadom, utólag látva. Tanuló vagyok, tanulni akarok (bár azért a 2.5-el nem értek egyet).
Nem tudom, lehet hogy valakinek csak próbakép, jelenleg én nem tartozok a profi krémhez, így nekem azért bizonyos részben sikerélmény (főként a színek tekintetében). A szerkesztési hiányosságokat mint írtam, elismerem.