BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,82
efi
KATEGÓRIA: tárgyfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. május 31. 07:17
Ljubitel-2

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2011. június 26. | 23:49 | harmincas

Szuper szerkesztés, megvilágítás és mélységélesség. Nagyon jó fénykép.

efi válasza:
köszönöm.
a pbasen erdelyif-ként teszem fel a képeimet.

2011. június 3. | 20:25 | Osztya

Kedves Efi!
rengeteg lehetőség áll a rendelkezésedre ps-ben az életlenítésre. Az alap az életlenítő eszköz melynek használatakor vigyázni kell, nehogy elmásszon a rövidülése. Ennél pontosabb, ha gyors maszkban, átmenetet képzel és visszaváltáskor az életlenítés hatása az átmenethez igazodik. Érdemes eljátszani vele, mert ezzel képezhetsz pl. terepasztal hatást egy tájképből.

efi válasza:
nem mondom, hogy 100%ban tudom, mire gondolsz, de meg fogom próbálni. egyszer a ps használatát is meg kell tanulni ...
köszönöm.

adott pontszám: 4,7
2011. június 2. | 11:46 | Osztya

Nem könnyű fekete háttér előtt csillogó felületeket mutatósan világítva fotózni, kellő odafigyeléssel kell a fényforrásokat elhelyezni, hogy plasztikus és mutatós legyen a végeredmény. Erre általában a surló fények, párhuzamosan a gép és háttér síkjával az alkalmasak. Neked ez szépen összejött. Mutatós a Dof-pont elhelyezése is, de ezt érzem bajban voltál ennek megválasztásával. Érzésem szerint nem sikerült tökéletesen elhelyezned, hiszen itt egy izgalmas pont a compurzár felirata bizony nem lett végig bemutatva élesen. Igen a rövid dof izgalmas dolog, de ha nem pontos, akkor visszaüthet és kicsit öncéluvá teheti a végeredményt. Műszaki fotónál, tárgyfotónál, alá kell vetni fotográfiai elképzelésünket az elvárt végeredménynek. Ergo, kellene egy szűkebb rekesz és utómunkával életleníteni a túlzó élességet a nem kívánt pontokon. Tilt-shiftet szándékosan nem említem, hiszen nem állhat mindenkinek a rendelkezésére ilyen feladatok esetén. Érzek némi wb eltérést a fényforrások között, de elképzelhető, hogy csak a szemem csapott be.
Tovább gondolva a fotódat, érdekes lehetne egy fényfolt a háttéren, melynek következtében a gép árnyékos, hátsó vonali életre kelnének. Nagyon szép munka, főleg, hogy nem stúdiós és nem avatott az elkövető tárgyfotózásban.

efi válasza:
köszönöm, Tamás, az értékelésedet, ezek azok, amiből valóban lehet tanulni. a szemed nem csapott be, valóban két, eltérő wb fényforrás volt, ami könnyen mozgatható volt. igen, valószínűleg balról még jó lett volna egy, a hátsó élt megvilágító nem nagyon erős fény.
hogyan szoktál életleníteni szoftveresen? (még soha nem csináltam ilyet, pedig a természetfotóknál szinte elvárás a mosott háttér)

adott pontszám: 4,9
2011. június 1. | 05:06 | harminchat

Szia! El sem hinném, hogy bakelit. Nagyon szép, kiemelő fények vetülnek a géptestre, megmutatva a fém alkatrészek szépségét. A fogaskerék gallér, a zárszerkezet, a számsorok, távolban a keresőlencse....remekül megragadott nézőpont.
Nagyon hangulatos felvétel, talán egyedül a vágáson lehetne szűkíteni, főként a bal oldal üres részelete miatt.
Szép fényeket!
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

efi válasza:
szia Tibor, nekem így tűnt egyensúlyban levőnek. másrészt, lehet, érzelmi kérdést csinálok belőle, de szeretem a szabályos oldalarányokat, szerintem arányosabb a kép egésze.
köszönöm a véleményedet és persze a kreditet is.

adott pontszám: 5
2011. május 31. | 19:13 | blaise21

Hú, nagyon jó kép, kifejezetten kedvenceim a fekete hátterű, kütyüket ábrázoló tárgyfotók! :) Nagyon jó a mélységélesség! Korrekt a beállítás. Gratulálok!

efi válasza:
köszönöm.

adott pontszám: 5
2011. május 31. | 15:55 | realgonzy

Üdv! Tetszetős tárgyfotó egy nagy "öregről". A szerkesztés szépen ível át a képen. A mélységélesség is eltalált. Egyrészt jó helyen van, másrészt pedig eleget enged élesen látszani. Az árnyalatok is tetszetősek. Nálam ötös. További szép képeket!

efi válasza:
köszönöm.

adott pontszám: 5
2011. május 31. | 14:31 | bau52lac

Jó a nézőpont, jó a kidolgozás, jól sikerült tárgyfotó. A gép már nem volt ilyen jó, de kellő elszántsággal lehetett vele fényképezni.
Több mélységélességel több éles rész lehetett volna, talán ?

efi válasza:
köszönöm. nem állt szándékomban nagyobb mélységélességet alkalmazni a puha fények kedvéért.