BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,74
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. május 29. 00:45
  • Készítés helye (ország): Horvátország
Napfényben úszva

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,6
2011. június 11. | 17:05 | jacare

Szia. Ez Rovinj?:) alapvetően tetszik a képed, szép éles, előtérben a csónak, háttérben a város, nagyon jól visszaadja a mediterrán hangulatot. Az ég színével viszont nem tudok kibékülni. Gondolom szándékos a kék víz és meleg-barnás-füstös háttér kontrasztja, de szerintem kicsit eltúloztad az utómunkát az égen. A kevesebb néha több, de persze ízlések és pofonok. Szép fényeket!

borsodi válasza:
Szia!
Mali Losinj-ban készült a kép.
Igen, az ég színe...! :)
Köszi az értékelést!
Üdv!

adott pontszám: 4
2011. június 3. | 21:10 | unterhaltung

Szia! Nagyon kellemes hangulatú fotó, bensőséges meleg színekkel. Akkor is ilyen hangulatú lenne, ha nem használtad volna a szűrőt, vagy effektet az ég melegítésére, de itt az is tetszik. (talán kicsit sok, de mindenképpen hozzáad a hangulathoz.) Amit sérelmezek az a csónak túlságosan sarokba szorítása. Kicsivel több tér elférne mellette - előtte, akkor lenne igazán stabil a kompozíció. Ezzel együtt jó nézegetni. Köszi, hogy feltetted.
További jó fotózást.
Üdv.:
Boldizsár

borsodi válasza:
Szia!
Először is köszi az értékelést és valóban a csónakkal van a legnagyobb probléma, de sajnos hely hiányában nem tudtam jobban megoldani.
Üdv!

adott pontszám: 4
2011. június 3. | 12:29 | Geri9

Nagyon tetszik a kép, de a víztükröt én jobban kiemelném, esetleg hosszabb záridővel.

borsodi válasza:
Szia!
Örülök, hogy tetszik!
Igen, még lehetett volna az általad említett hosszabb záridővel is próbálkozni.
Üdv!

adott pontszám: 5
2011. június 3. | 09:40 | Alpine Trail

Azta .. mekkora hangulatot áraszt magából a kép. Bár általában nem szeretem a szűrőzött égboltokat , ezúttal nagyon talál a képre. Az előtér csónakja nagy ötlet volt, anélkül a kép felére sem lenne izgalmas, külön tetszik a csónak oldalára visszacsillanó víztükör. Megnéztem többször is, minden egyenes rajta, mégis valamiért jobbradőlést érzékelek a képen .. franc tudja, optikai csalódás ..
Gratula ..szép fotó .. nyaralásra serkentő ..

borsodi válasza:
Szia!
Örülök, hogy Neked is tetszik!
Eléggé megosztó lett a kép a felső rész színezése miatt...nem is tudom..nekem tetszik! :)
Félszűrő nélkül is készítettem ebben a kompozícióban fotókat, szerintem kevésbé hangulatosak. ( Déli órákban jártunk itt és nagyon erősek voltak a fények.)
Üdv!

adott pontszám: 3,5
2011. június 1. | 17:26 | nichter

Hello!
A kedvenc horvát városomat sikerült fotóznod, érdekessé téve egy kis dohányszűrővel, ami szerintem kissé sok lett. Jót tesz a kompozíciónak a csónak beleszerkesztése, csak sajnos kissé szűk lett. Több teret hagyhattál volna alul, akár úgy is hogy a csónak tükröződjön.
Ha a szembelévő partara tekintek, akkor nagyon feltűnő hogy jobbra dől a kép.
szép fényeket

borsodi válasza:
Szia!
Sajnos a csónakot kényszerűségből kellett sarokba szorítanom.
Üdv!

adott pontszám: 5
2011. június 1. | 16:28 | Arameus

Szia.

Nagyon jól iskerült fotó.Nagyon ellentétes szintónusai vannak,de igy mutat jól,tetszik,hogy a viz tiszta kékszinéből egy hüvős szinből a város lassan fokozatosan egy lágy meleg narancsos árnyalatot varázsol az égboltra.Nagyon jól összehangolt fotó erre az átmenetre a harmadolás szabályainak megfelelően.

Grat.
Tomi

borsodi válasza:
Szia!
Örülök, hogy tetszik!
Lehet, hogy a többségnek már erős ez a dohány szín a kép felső részén, de nekem bejön. :)

2011. május 31. | 08:19 | Geni

Ja,még valami lemaradt az előbb: ha dohány szűrőt használsz,akkor mindig tegyél elé egy szürke szűrőt is,mert önmagában a dohány kevés. Úgy szebbek,mélyebbek lesznek a tónusok.

adott pontszám: 2,5
2011. május 31. | 08:16 | Geni

Húha. Itt egy nagyon szép kompozíciód lehetett volna,de sajnálatos módon el lett rontva. Ebben az esetben hatványosan igaz a mondás: a kevesebb néha több. A szűrő használattal nem lenne gond,én is oda vagyok értük,de itt túlságosan ráhúztad,aránytalan lett az átfedés. Nem csak az égboltot színezi meg,hanem a városrészletet is,ami nagyon zavaró,és alapvető hiba. A perspektívára nem figyeltél eléggé,nem szabadott volna ennyire a sarokba helyezni ezt a kis csónakot. Persze,ha nem volt hely hátrébb menni,mert gondolom egy másik vízen haladó járműből készült,akkor úgy is meg lehetett volna oldani, hogy egy minimálisan kevesebb égboltot belevinni, és akkor maradt volna lent is hely. Számomra egyébként közvetít a fotó hangulatot, és nem mondanám,hogy ez egy totál rossz kép,mert nem az,de elkapkodottnak viszont elkapkodott. A szűrő használatot általában könnyűnek érzik a fotósok,de sokat kell fotózni velük ahhoz,hogy megfelelően tudjuk használni. Itt ilyen kezdetlegesnek érzem a használatát.

Üdv.!

borsodi válasza:
Köszi az értékelést!
Már nem volt a csónak alatt több hely.
Üdv!

adott pontszám: 5
2011. május 29. | 21:39 | peterp

szia,

Horvatorszag mindig a kedvencem volt es ez a kep tokeletesen visszaadja a hangulatat. Szerintem perfekt.

peter

borsodi válasza:
Szia!
Köszönöm a véleményed és örülök, hogy neked is tetszik.
Üdv!

adott pontszám: 4
2011. május 29. | 20:59 | ovarnet

Kár, hogy dől a kép. Ez utólag könnyen orvosolható. A másik probléma a szűrő és a fények. Erős napsütésben még szürővel sem lesznek igazán látványos színeid. Vagy reggel vagy este kellene próbálkozni. A szürő akkor tud többet hozzáadni a képhez. Nem vagyok a szürő ellen, használom én is, de akkor jó, ha nem venni észre. Nézd meg az utolsó képemet.

borsodi válasza:
Szia!
Köszönöm szépen az értékelést és a tanácsokat!
Megfogadom!
Üdv!

2011. május 29. | 19:47 | Alexander Nevermind

<9
Szia,
Azt hiszem nem kell részleteznem, a képeim beszélnek róla, hogy nagyon szeretem a színes, színszűrős képeket.
De itt az összkép már kicsit sok. Persze lehet csak nekem, majd megézem a többi véleményt, de az égbolt a narancsos felhőkkel most nem tetszik.A csónak jó téma, kicsit kiszorult a kép sarkába, jobb lenne ha kicsit távolabb lenne, bár lehet nem volt már lehetőséged vizes előteret varázsolni, mert már közel volt a stég, móló.
Üdv. Krisz

borsodi válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelést.
Valóban,a csónak közvetlenül a beton mellett volt.
Az átmenetes dohányszűrős próba-csak ez állt rendelkezésre- a véleményeket olvasva döntő részben nem volt nyerő.
A nagyon erős déli fényeket szerettem volna feldobni.
Én is szeretem a színes képeket, képeidet!
Üdv!

adott pontszám: 4
2011. május 29. | 17:41 | ynwa

Üdv,
Szép és korrekt tájkép lenne a fotód sztem...ha az égre nem került volna rá ez a narancsos szín...illetve ha vízszintesre állítottad volna.

borsodi válasza:
Jogos!
Üdv!

adott pontszám: 4
2011. május 29. | 15:14 | evakar

Csábítóan gyönyörű helyről készült fotó, számomra nem gond , hogy kicsit sarokba szorult a csónak , egyensúlyban tartja a képet, de a jobbra dőlést már javítani kellett volna utólag, valószínű túl erősek voltak a fények azért ez az átmenetes szűrő, de nem lett az igazi a képen ott a helyszínen viszont biztosan remek volt!
további jó fotózást

borsodi válasza:
Szia!
A csónak alatt már beton volt.
Az átmenetes szűrőt valóban az erős fények miatt használtam.
Köszönöm az értékelést.
Üdv!

adott pontszám: 3,5
2011. május 29. | 13:37 | Szebeni Áron

Helló

Tetszik az ötlet, de a felhők így nagyon természetellenesek, visszafehéríthettél volna rajtuk egy keveset. A kép jobbra dől, ami elég zavaró, és szerintem a csónak is nagyon a szélére szorult a képnek, alul szinte hozzáér a széléhez. A víz színe sem a legideálisabb (ott értem, ahol nem vetül rá a narancs), kéknek túl színtelen, és lehetne egy kicsit kontrasztosabb is. Igazából kocsonyásnak hat.
Hangulatos kép lehetne, mert a téma kellemes.

borsodi válasza:
Szia!
Köszi az értékelést, jogosak a felvetéseid.
Üdv!

2011. május 29. | 12:23 | miki3d

Kár ezért az utólagos, erős "dohány-csoki" gradiensért... totál irreálissá teszi a képet... mert ha napfelkelte v agy naplemente lenne még csak csak megértem, de délben ez nagyon nem passzol ide...
A csónak is nagyon szűkre sikerült...
Amúgy egy kellemes horvátországi turista kép lenne...

borsodi válasza:
Jogos!

adott pontszám: 4
2011. május 29. | 12:08 | sopmet3

Először is kezdem a jóval: gyönyörű részletet kaptál el, jó a csónak is az előtérben, megfelelően éles is. Ami nem tetszik: miért kell egy vélhetően ragyogó kék égboltot elrontani ezzel az effekttel, ugyanis szerintem az eredeti kék égbolt ezekkel a középmagas felhőkkel még többet adott volna a képnek. A másik pici hiba, de ebben nem vagyok biztos az az, hogy talán egy kicsit dől a szembepart. Ezek miatt négyest adok.

borsodi válasza:
Szia!
Déli órákban fotóztam és próbáltam átmenetes dohányszűrővel feldobni a képet.
A véleményeket olvasva nem biztos, hogy bejött.
Üdv!

adott pontszám: 4,8
2011. május 29. | 11:54 | dubovanszky

Az ég túl rózsaszín és egy kis kontrasztot hiányolok belőle.
Kicsit lejjebb irányítottam volna a gépet, hogy a jobb alsó sarokban a csónak tükörképe a vízben a csónak orra előtt is látszódjon.
Sok sikert!

borsodi válasza:
Szia!
Sajnos ennyi hely volt alul a betonig.
Köszönöm a jókívánságokat!
Üdv!

adott pontszám: 3,8
2011. május 29. | 11:45 | bromis

Szia! Éppen az előbb írtam egy fotóra, hogy az átmenetes narancs szűrőnek megvannak a korlátai mikor lehet/ érdemes alkalmazni. Na ez nem az az alkalom. Szerintem ezt a szűrőt tényleg naplementekor , vagy éppen amikor fölkel a nap akkor kellene csak alkalmazni rásegítésnek. De így amikor még árnyék sincs szinte, mert delelőn jár a nap akkor kissé giccses és sajnos nem is mutat túl jól. A szerkesztéssel is gondom van itt. A horizont ferde, ezt lehetett volna utólag korrigálni. A csónak nagyon jó képi elem, de sajnos nagyon kiszorult a szélére szerintem. Összességében nem lenne rossz kép, csak az a fránya szűrő ne lenne.
Üdv: Péter

borsodi válasza:
Szia!
Sajnos a csónak alatt már beton volt.
Most próbálgattam csak először átmenetes szűrőt,lehet itt valóban nem passzolt a szín a kép alső részéhez.
Üdv! Borsodi

2011. május 29. | 11:25 | jethro

Szia!
Ferde,de nem is ez a legnagyobb probléma.
Nem igazán tudom hova tenni a felső rész színezetét.Teljesen úgy néz ki,mint egy magas Nap állással készült kép amit utólag vmilyen eszközzel/gradien map stb./ beszíneztek.Csak hát a nap kelte vagy nyugta által létrehozott színeket ,árnyékokat,fényeket ez nem tudja utánozni.
Az én számomra ez nagyon kerülendő út,,de lehet csak én látom így ezért nem is pontozom.
Szia.

borsodi válasza:
Szia!
Átmenetes dohányszűrőt használtam, déltájban fotóztam a képet, a fények nem voltak a legszebbek, ezzel próbáltam feldobni..
Üdv!

adott pontszám: 4
2011. május 29. | 11:10 | balubali

Szia!
Látom rajta az elgondolást, az 5letet.Ez mindenképp +!
Túlságosan is sarokba szorítottad a csónakot, egy távolabbi aspektus itt mindenképp jól jött volna.A horizont meg erősen dől jobbra.Ezeket a hibákat szerintem már említették előttem, én így csak megerősíteném!
üdv
balubali

borsodi válasza:
Szia!
Jogos az észrevételed!
Üdv! Borsodi

adott pontszám: 4
2011. május 29. | 10:51 | egykutya

Szia!
Tetszik a fotód, jó ez a mediterrán hangulat. De vannak kisebb hibák, amik miatt hiányérzetem van.
A csónak épphogy belefért a képbe, főleg alul kevés az a néhány pixel, ami elválasztja a fotó szélétől. Pedig a nézőpont nagyon jó.
Az épületekre ráférne egy kis kontraszt, így nem jönnek ki azok a színek, amik még inkább kihoznák a napfényes hangulatot.
De ami a legjobban zavar, az az égbolt. Mit csináltál vele? Olyan, mintha el lenne csúszva a fehéregyensúly, de a fotó többi részén rendben van, tehát utómunkát sejtek. A felhők kontraszttalanok és rózsaszín felé hajlók. Az ég kékje sem kék igazán.
Összességében, ha a színek rendben lennének a fotón, akkor ez egy ötös kép lenne, nagyszerű hangulattal.
További jó fotózást!

borsodi válasza:
Szia!
Örülök, hogy tetszik.
Sajnos a csónak épp a part szélén volt,a kép felső részének a színét átmenetes dohányszűrő adta.
Üdv!

adott pontszám: 5
2011. május 29. | 10:32 | Roberto81

Szia!
Szép fotó,tetszik a narancsátmenet,szépen harmonizál a csónak narancs színével.
picikét jobbra dől a fotó,ez ps-ben hamar javitható.
Szép,jó nézni.
üdv:R

borsodi válasza:
Szia!
Köszönöm a véleményed,ez a szín eléggé megosztó, örülök, hogy neked tetszik.
Valóban dől a kép.
Üdv!

adott pontszám: 4
2011. május 29. | 10:30 | Álomfejtő

Nagyon szépek a színeid... és kellően éles a fotód. A horizont jobbra lejtése és a csónak nagyon a sarokban - ez számomra visszavesz a kép értékéből.
Mindenképpen jó kép, de a korrekció és a nagyobb tér szükséges lenne ahhoz, hogy a fotód maradéktalanul tetszen...

borsodi válasza:
Szia!
Köszönöm a pozitívumokat,sajnos közvetlenül a csónak alatt már nem tengervíz volt.hanem beton.

2011. május 29. | 09:53 | amator22

Egy kicsit dől a fotó jobbra.:) Egyébként átjön az a hangulat és a fényeid is nagyon szépek voltak. Tetszik. Üdv,

borsodi válasza:
Valóban egy picit dől.
Üdv!

2011. május 29. | 09:41 | Fauna0909

Nem érdemes mindig és mindenáron, öncélúan használni a szűrőt, mert nem illik minden témához, és ilyenkor inkább csak ront, mint javít a képen.

borsodi válasza:
Szia!
Köszönöm a véleményed.

adott pontszám: 3,5
2011. május 29. | 09:20 | najó

Szia !
nagyon a szélére került a csónak a képnek!
sajnos nem a legszebb időszakban fotóztad, érezni a verőfényes napsütést.
az utólag ráhúzott átmenet, vagy esetleg cokin szűrő nem mozdítja el a képed, egy átlagos turistafotó irányából.
a képed jobbra dől egy kicsit.
nagyon szeretem Horvátországot!

borsodi válasza:
Szia!
Teljesen igazad van! ( Átmenetes szűrőt használtam.)
Üdv!

adott pontszám: 4,5
2011. május 29. | 09:11 | szega

Szia! Alapvetően jó képet sikerült alkotnod, nekem még is lenne két problémám vele. Az egyik hogy számomra furcsa a kissé narancssárgás/bíboros színvilág, de ez ízlés kérdése. A hajó elhelyezése viszont nekem már túlzottan is a kép szélére került. Kicsit zavar. Ha jól gondolom akkor a mólóhoz van kikötve a hajó, és éppen ezért lett oda és úgy helyezve ahova. Viszont ez így nekem fura. Nekem felborul a kép. Az viszont egyértelmű hogy tudatosan szerkesztet kép, éppen ezért tartom jónak is a zavaró dolgok ellenére. További szépeket :)

borsodi válasza:
Szia!
Sajnos centikkel lejjebb már beton volt.
Üdv!

adott pontszám: 3,5
2011. május 29. | 08:25 | ripet

Szia!

Nagyon kellemes környezetben fotóztál, a helyszín pazar, a csónakos téma a szemben levő partszakasszal adja magát. Szép helyszín, ügyesen vetted észre!

Az átmenetes szűrőt viszont itt nem kellett volna használnod, nagyon lehetetlen irányba vitte el a kép felének színezetét. Inkább várni kellett volna szebb fényekre, már ha lehetett volna. A csónak beállítását is esetlennek érzem. Mintha túl sokat akarnál megmutatni: van is itt egy csónak, de a túlpart is fontos... Nem elég karakteres a kiemelés. Ezen is javítanék a helyedben. Döntsd el, mire helyezel nagyobb hangsúlyt! A képed egyébként tudatosnak gondolnám. Ha ezeken (fények, szerkesztés) javítasz, sokkal karakteresebb tájképet képet kapsz. Ha van még rá módod, érdemes kipróbálni. És, ha már kipróbálod, az enyhe jobbra dőlést is korrigáld...

Üdv, Péter

borsodi válasza:
Szia!
Köszi az értékelést. A csónak valóban túl nagy a fotón.
Üdv!