BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,46
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. május 28. 17:13
  • Készítés helye (ország): Horvátország
Megállt az idő

Eddig kompaktom volt, most ez az első képeim egyike,amit tükörreflexessel készítettem.Van mit tanulni.. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,5
2011. június 3. | 09:28 | Alpine Trail

Nagyon hangulatos kép. És gép ide-vagy oda a minőségen túl ott van a "látás" is. Pl. ez itt egy igencsak jó időszakban/napszakban elkapott tájfotó. Alapjában véve tehnikailag nincs gond, én a szerkesztésen változtattam volna, éspedig egy erőteljesebb előtérrel, ezzel kissé fennebb szorítva a szép színű, de amúgy unalmas égboltot.
További jó fotózásokat ..

borsodi válasza:
Szia!
Köszönöm szépen!
Igen, érdemes lehetett volna még próbálkoznom azzal, hogy több előteret mutatok és kevesebb égboltot, mivel az előttem lévő sziklák is gyönyörű narancsos színben pompáztak a lemenő Nap fényétől.
Az égbolt pedig tényleg nem valami extra. :)
Üdv!

adott pontszám: 4,5
2011. június 1. | 19:51 | patakypdaniel

Szia!
Szerintem ez szép fotó lett! Nekem még nincs tükörreflexes gépem, tehát nem nagyon tudom, hogy mire kell jobban odafigyelni, de én ezen a fotón nem nagyon látok olyasmit, ami a nem "megfelelő" géphasználattól lehetne. Persze biztos lehet ilyen is...
A beállítás nagyon jó! Nekem csak annyi hiányérzetem van, hogy olyan szívesen néztem volna még egy kicsit jobbra a szigetek felé. Az épületek, az öreg házak is nagyon jók, de talán kicsit több panoráma elférne rajta. Persze nem tudom, hogy erre lett-e volna lehetőség.
Szóval szépek a színek is és az időpont is megfelelőnek tűnt a fotózáshoz!
Gratulálok!

borsodi válasza:
Szia!
Köszönöm szépen az értékelést.
Igen, talán jobb lenne a fotó, ha a bal oldalról elhagytam volna részt, így a tengerből még többet tudtam volna megmutatni.
Üdv!

adott pontszám: 4
2011. május 30. | 14:48 | vank

Szia,
Ami a legjobban tetszik a képeden, azok a szinek, nagyon kellemes hangulatot kölcsönöznek a fotónak. Az expó és az élesség szerintem jó.
Amit én másként csináltam volna, az a látószög megválasztása. Ha egy picit balra mentél volna, közelebb a házhoz, úgy hogy a tengerből több legyen a képen, akkor a tengerre néző ház és a naplemente szerintem ütősebb lehetett volna.
További jó fotózást

borsodi válasza:
Szia!
Köszönöm szépen az értékelésed!
Üdv!

adott pontszám: 4
2011. május 30. | 14:24 | najó

Szia!
ez egy szép helyszín , de egy kicsit elkapkodottnak érzem a komponálást, bár nem voltam ott de úgy érzem, lehetett volna egy letisztultabb kompit létrehozni....a ház érdekes, a fények szépek, de a hegy a ház mögött inkább zavaró, ugyanúgy mint a sok ég a mesterséges színezéssel...
üdv!

borsodi válasza:
Szia!
Köszi az értékelést.Több fotót is készítettem ezen a helyszínen,ezt gondoltam megmutatni.
Üdv!

adott pontszám: 5
2011. május 29. | 12:14 | sopmet3

Szerintem az első képek egyikének nagyon is jó. Tetszik a téma, a színek, a természetes világítás. Amit én másképp csináltam volna: a bal oldalról én ott kezdtem volna a képet ahogy a nagy ház kezdődik, így több jutott volna a vízből, és picit élesítettem volna utólag a képen, de biztosíthatlak első képek egyikének nagyon jó. A saját ötleteim miatt nem fogok levenni a képből, további sok sikert.

borsodi válasza:
Szia!
Valóban igazad van,megnézve a képet, jobb lenne, ha balról a nagy házig meglenne vágva.
És köszönöm szépen!
Üdv!

adott pontszám: 5
2011. május 29. | 11:24 | bromis

Szia! Érdekes, mert az átmenetes narancs szűrőnek én nem vagyok nagy híve. Viszont ennél a képnél abszolút betalált és oldalhelyes szerintem. Hiszen, egyébként is lapos szögben állt a nap és egyébként is már narancsos megvilágítást kapott a táj. Szerintem ez egy jó kis tájkép.
Üdv: Péter

borsodi válasza:
Szia!
Örülök,hogy neked is tetszik!
Épp jó időben voltam a helyszínen.
Üdv!

adott pontszám: 4,3
2011. május 29. | 10:56 | pitkin82

Szia!
Az égbolt színe nagyon tetszetős, de az az érzésem, hogy mindent bele szerettél volna vinni:Égboltot,partot, tengert,várost,sziklákat, hegyeket stb, de valahogy ez nem sikerült, vagy legalábbis nálam nem úgy jön le.Így kicsit zavaros a kép.
Máskor kevesebb dologra koncetrálj, és vidd bele a fotóba.

borsodi válasza:
Szia!
Köszönöm szépen az értékelést.

adott pontszám: 3,8
2011. május 28. | 20:24 | akosakos

Szia!
Remek, hangulatos téma, pazar fények...
Igazából nem látszik a képen h DSLR géppel csináltad, ezt a kompaktommal is lekaptam volna így. Nem akarlak lehúzni, tényleg.
A kompozíció: Szerintem vágnod kellett volna még. Akár az aljából+kicsit baloldalból, de mivel az ég elég homogén, akár abból is csíphettél volna le egy keveset, csak h a harmadhoz közelítsenek az arányok.
Némi élességet is növelhettél volna.
Amúgy tetszik.

borsodi válasza:
Köszi!

2011. május 28. | 20:20 | erzo

Szia!Tanulni mindig van mit!Szép a táj.Szépek a színek.Elsőre egész jó.Jó kattintgatást szép fényeket a géphez!

borsodi válasza:
Szia!
Nagyon szépen köszönöm!

adott pontszám: 4,9
2011. május 28. | 18:37 | kergebirka

Szia!
És mennyire érezni a különbséget? Nekem is csak kompaktom van... :)
Maga a kép tetszik, azért vontam csak le pontot mert ha a horizontot feljebb raktad volna, érdekesebb hatást kapott volna a kép.
Amúgy a többi rendben van, további jó fotózást!

borsodi válasza:
Köszi,örülök, hogy tetszik!
Üdv!

adott pontszám: 3
2011. május 28. | 18:24 | gyorkijanos

A kép számomra nem mutat semmi újat, vagy egyedit. Az idő valóban megállt, naplemente vagy napfelkelte idején szép árnyékokat ad a narancsos fény. Az ilyen képeknél mindig keletkezik egy narancs-kék komplementer kontraszt, ám itt - még ha a ház és az ég meleg színei harmonizálnak is a kövek kékesszürke árnyalataival - egy kontrasztszegény kép született.
Az utómunka vagy a tömörítés (esetleg mindkettő) hibájából a köveken elvesznek a részletek.
Összességében nyugalmat áraszt, de mint ezen a weboldalon oly sok képet, ezt is inkább egy windows-háttérképként tudnám elképzelni, mintsem önálló művészeti alkotásként.
Biztos vagyok benne hogy lesznek ennél sokkal jobb képeid is:)

Üdv
Gy. J.

borsodi válasza:

Köszi az értékelést.

Üdv! Borsodi

adott pontszám: 3,5
2011. május 28. | 18:15 | karmaresz

Szia! A téma egész jó lenne, de ráfér még egy kis finomhangolás. Jó, hogy élesek az elől lévő sziklák, és bár nem látom mekkora rekesszel fotóztál, de egy kicsit szűkebbel élesebb lenne a háttér is. Ha utánaolvasol, tájképeknél az egyik legrosszabb megoldásnak tartják fotós körökben, ha pont a kép felénél van a horizont. Ebben az esetben különösen igaz, mivel felette nincs is semmi olyan érdekes, ami indokolná, hogy oiyan nagy teret adj az üres égnek. Javasolnék még egy kis kontrasztemelést is, mert így haloványak a színek. Jót tenne szerintem a háznak és mögötte az erdős résznek is.

borsodi válasza:
Köszi az értékelést.