BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,29
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. április 17. 14:51
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Duna-part
  • Készítés ideje : 2011-04-13
Vágyakozás

Vannak pillanatok, amikor az ember szeretne kilépni a megszokott, szürke hétköznapokból. A kép ezt a hangulatot hivatott tükrözni. A kép színei módosítottak. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2011. április 18. | 23:00 | L_Szasza

Szia,

Szerintem a négyzetes képkivágás nem a legszerencsésebb jelen esetben. Pozitív a fotódon, hogy van előtér a kompozícióban, ami viszont nem tetszik, az a színvilág: szürke- sajnos pont nem olyan, amit szerettél volna érzékeltetni. A témát sem igazán látom a képen. Amire érdemes ilyen jellegű fotóknál odafigyelni, az a horizontvonal elhelyezése: én pl. 1:2/1:3-hoz amit alkalmaztam volna, de mondjuk ettől el is lehet térni... Ha szép tájképeket akarsz fotózni, akkor még érdemes a napszakot is figyelembe venni, naplemente előtt/napfelkelte után sokkal szebb színvilágú és hangulatú képeket lehet készíteni. Üdv

Matilda válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 4,2
2011. április 18. | 14:08 | vank

Szia,

...az ember szeretne kilépni a megszokott, szürke hétköznapokból, kajakot ragadni és szelni a habokat. :)

Ez az érzés nekem nagyon átjött a képed láttán.

Ami tetszik még benne, az a szerkesztése, jó hogy kb középre vetted a horizontot, így jut elég hely a bárányfelhőknek és az előtérnek is. A két madárral nagy szerencséd volt, pont jó helyen kaptad el őket.

Ami viszont egy picit zavaró - nagyon remélem hogy nem az én monitorom rendetlenkedik - az az ég kékjének pixelessége és az hogy egy picit mintha sötét lenne a fotó.

Másik gondolat, hogy az előtér szikláin megcsillanó fényt látva olyan érzésem van, hogy a fotó késő délelőtt, kora délután készülhetett. Egy picit mintha "sok" lett volna a fény, érdemes lett volna talán reggel vagy késő délután visszatérni.

Hozzám nagyon közel állnak a vizek, és főleg a folyók, szóval összességében nekem tetszik a képed

További jó fotózást
Balázs

Matilda válasza:
Köszönöm szépen!

adott pontszám: 4
2011. április 18. | 09:18 | sopmet3

Tetszik a felhők V alakja, a címet is átérzem, de úgy érzésem életlen, kicsit mintha zajos is lenne. Gondolom a módosítások csinálták ezt a képpel. Jó a két madár is ahogy éppen landolnak.A zajosság, életlenség miatt négyes nálam

Matilda válasza:
Nagyon szépen köszönöm a véleményt.

adott pontszám: 4
2011. április 18. | 04:47 | Speer

Hello!
Szép kontrasztos felhők, kék ég és a duna felett repülő kacsapár,valóban kiránt a hétköznapokból, viszont a kép szerkesztése szerintem nem a legmegfelelőbb. Igen zajos a felvétel, erősek a fények és alul felül lehetne szűkebb a vágás(szerintem).
Szép fényeket!

Matilda válasza:
Ki fogom próbálni a szűkebb vágást.
Köszönöm a tippet.

adott pontszám: 3,8
2011. április 17. | 19:45 | Mausi76

Nem tudom, mit modosíthattál, ami a színeket illeti, de egy ilyenszerü tájképnek "jobban áll", ha a fények és színek jelen vannak. Így elég alexpósnak tünik. Nem igazán sikerül átéreznem a mondadóját a képnek. Lehet, hogy az én hibám, de nekem nagyon hiányoznak a fények, színek...
A tudatosság viszont mindenképpen látszódik, a horizont elhelyezése, a part sarokból való futtatása, a felhök az égen. Még a madárkák is szinte jó helyen vannak. Ez mind dícséretes.
Ne szürkítsd el az ilyen képeket, hagyd, hogy éljenek és természetes színeikben pompázzanak, hogy a nézönek is kedve támadjon idejönni a partra, elidözni és élvezni a hely szépségét. ;-)
Üdv és szép fényeket! :)

Matilda válasza:
Igazad lehet, még tanulgatom, hogyan lehet megformálni valamit, amit a fejemben "látok". Megfogadom a tanácsaidat mindenképp.
Köszönöm szépen az értékelést!
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3
2011. április 17. | 19:00 | zoliologia

Helló!

Az a baj hogy pont nem szürkehétköznapokbólkilépős a kép.Ha nem lennének a felhők azt hinném fekete-fehér a kép.Nem túl színes a kép,túl árnyékos,bebukott,így igazából nem sok hangulatot hordoz magában.a képen cselekményből is kevés van,persze nem feltétlenül kell,de ha már ilyen fakó a kép,nem ártott volna valami,ami feldobja ezt a semmilyen(bocs) hangulatot.Pusztán a felhők kevesek ahhoz hogy megragadja az embert.

Matilda válasza:
Köszönöm szépen.

adott pontszám: 3,6
2011. április 17. | 18:21 | apóka

Nem tudom a színeket miért módosítottad....de amit látok ,kicsit alulexponált a kép. A fák a túloldalon bebuktak,túl sötétek..Hiányzik a fény a képről.A szerkesztése elfogadható és jól jött a két madár is....De összhatásában nem tetszik.Így gondolom.Jó fotózást .Üdv.

Matilda válasza:
Köszönöm szépen! Majd legközelebb jobban ügyelek ezekre.

adott pontszám: 2
2011. április 17. | 18:03 | h.rom

Szia.

"Vannak pillanatok, amikor az ember szeretne kilépni a megszokott, szürke hétköznapokból."

Sajnos ezt az érzést nem igazán tudtad a képpel szemléltetni. A felvétel ugyanis szürke, fénytelen, alexpós. A felhők azok amik mutatnak valahogy, de a víz nem szép, a távoli fák sötétbe buktak, az innenső part pedig - hogy is mondjam - nagyon nem szép. Én ezt egy elkapkodott felvételnek találom egy olyan tájjal, olyan parttal, amiből annyi van minden folyó mellett hogy akár 10 kilométert is mehetsz a parton és nem változik semmi.

Matilda válasza:
Köszönöm a véleményed.
Nekem pont a part és a víz jelenti benne a szürke hétköznapokat, ahogyan írtad, rengeteg hasonló van. Még álmodozó típus vagyok, a felhők közé vágyakozom néha, azok elérhetetlenek és különlegesek számomra.

adott pontszám: 3,6
2011. április 17. | 16:47 | murypeti

Szia! Biztos bennem van a hiba, de én nem érzem azt a vágyakozást, amit a kísérőben írsz. A kép alja ugyan szürke - talán ez szimbolizálja a szürkeséget, bár nem értem hogyan, hiszen ez nem egy megszokott hétköznapi környezet. Illetve nemcsak szürkének látom, hanem nagyon alexpósnak is. A felső része jó, bár kicsit zajos.
Tehát így a két rész az alsó(ff-szürke) és a felső(színes) áll egymással szemben? Ne haragudj, de nekem ez kissé erőltetett. A négyzetes vágást sem indokolja semmi.
A madarak egy kis életet visznek bele, de ennél többet nem látok benne.
Remélem nem haragszol, így gondolom.
Üdv, Péter

Matilda válasza:
Köszönöm a tanácsot.
Expóra jobban fogok figyelni legközelebb. A négyzetes vágás a felhőhöz igazodott, lehet ok nélkül.

2011. április 17. | 16:29 | Alexander Nevermind

<17
Szia,

Igen, vannak olyan pillanatok.
Ezt most ezzel a képpel nekem nem sikerült átadnod, nem tudom, nem fogott meg, és szerintem nem is jön át ezzel a képpel amit mondani akartál.
Nagyon sötét lett, és igazából sok az alsó rész ahol sok érdekes nem történik.Jó ahogy a két madár kergetőzik, de összességében kevés így.

üdv. Krisz

Matilda válasza:
Köszönöm szépen.

2011. április 17. | 15:44 | ripet

Köszönöm a kreditet!

adott pontszám: 3,5
2011. április 17. | 15:28 | ripet

Teljesen egyetértek az első modatoddal! Alig várom én is az ilyeneket :)
A másodikkal sajnos már nem annyira. Látszik a tudatosság, hogy elhelyezed a horizontot, hogy megtatálod a szép felhős égrészletet, hogy figyelsz az előtérre, de valahogy ez az expo nem sikerült. Nagyon elmentek a színek és a fények. Konkrétan ami nem ég, az mind nagyon alexpos lett. A víz pl egyszerűen sötétszürke. Ezért gondolom, hogy tudatos, de javítandó a képed.

Üdv, Péter

Matilda válasza:
Köszönöm a tanácsot!
A kép szürke-kékre lett szerkesztve, maszkolva (erről legközelebb nem felejtek el írni a megjegyzésben, megint tanultam valamit). Nem vagyok a manipuláció híve, de a kép mondandóját így éreztem teljesnek.
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.