BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,24
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2004. április 1. 20:54
  • érzékenység: ISO 200
  • fókusztávolság: 50mm
  • forrás: papírkép
  • objektív: 50/f 1.7 Vivitar
borfesztiválon

papírképről szkennelve az eredeti is fekete-fehér 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2004. április 2. | 23:31 | browny.hu

Balra hagyhattál volna többet, jobbra meg kevesebbet. Sajna a háttérben is vannak zavaró elemek amiket egy kis utómunkával eltüntethettél volna. És semmi különöleges dolgot nem találok a képben, olyan kis uncsi.

adott pontszám: 3
2004. április 2. | 11:11 | Mezzanine

Szerintem az ilyen ellesett portrék (és persze a többi is) akkor sikerül igazán, ha elkapod az "üdvözítő" pillanatot: azt a röpke, gyakran csak szempillantásnyi időszeletet, amikor az alany valami nagyon rá jellemző, kifejező dolgot csinál, vagy készül csinálni. Ebben az esetben szerintem nem az ivás relatíve hosszas folyamatát kellett volna elkapni, hanem azt a másodpercet, amikor a nő épp az ajkához emeli a poharat, ilyenkor valami leplezhetetlen dolog ül ki az arcára: vagy nagyon vágyik már az ízek kavalkádjára, és már csak tízedmásodpercek választják el az érzéstől, vagy unalommal, esetleg enyhe undorral tekint a puharába: "már megint egy pancsolt lötty" vagy valami hasonló gondolat jár a fejében. Ez az üdvözítő pillanat, ezt a legnehezebb elkapni, de az ilyen képek aratják a legnagyobb sikert...

adott pontszám: 3
2004. április 2. | 10:10 | Larsenka

Ez a kép is megerősített abban, hogy nem érdemes (de a savoir vivre is tiltja) étkező emberekről fényképet készíteni. Álltalában az arckifejezés fintorrá válik, ebben az esetben ugyan nem annyira, de érzékelhető.

A háttérben levő fehér, elmosódott foltok nagyon konkurálnak a modellel (elvonják a figyelmet róla).

Majdnem teljesen egyetértek la_rongittal a vágás problémájában. Személy szerint, valószínűleg ugyanezt fekvő kivágással fotóztam volna.

2004. április 2. | 09:57 | la_rongit

Ha csak a vágást nézzük: A modell középre helyezése nem túl szerencsés, mivel a pohár és a kéz - ami hangsúlyossá válik a cím miatt is - kissé felbillenti ezt a középpontot is bal felé. Ugyanakkor a feje felett, hátul egy mézeskalács-szerű valami homályos képe látható, mely akár mint egy gondolat, száll fel a Hölgy fejéből. S szkennelés ide-oda, a Hölgy (nekünk) jobb szeme kevés fényt kapott, ami miatt kissé "monoklis-"nak tűnik.
A szkenneléses hibákat most nem sorolom, mert ez adott volt - habár ha a képet, mint egészet nézzük, az számunkra csak információ, de nem mentség.

adott pontszám: 5
2004. április 2. | 08:15 | OniX

Nekem azért tecc mert valakire ak számomra kedves volt nagyon hasonlít. Hogy hívják az illetőt? Már ha szabad ilyet kérdeznem? Elég a keresztnév. :)

Csák Tibor válasza:
Anikó

adott pontszám: 3
2004. április 2. | 07:55 | Can-onos

Tényleg olyan, mintha valaki itatná, szerintem ez a vágás kifejezetten előnytelen, a háttér katasztrófális (beégett, kusza összevisszaság), erre oda kell figyelni amikor portét készítesz, a kép minősége (lehet a szkennelés miatt), de nagyon gyenge :(
Összeségében tudatos, de javítandó

adott pontszám: 3
2004. április 1. | 22:17 | Amanita

Kicsiben nagyon fura volt a póz, úgy tűnt, mintha valaki itatná a képen levő nőt. Nagyban megfejtettem, hogy a saját karja részletét látom, de úgy vélem, ez a vágás nem teljesen szerencsés így. A fejétől jobbra soknak érzem a képet. A feje felett és a nyakánál zavaró az éles kontorú fényes folt. Remélem nem kedvtelenítelek el az értékelésemmel.

Csák Tibor válasza:
Köszi. Mentségemre legyen ,hogy ez kb a 2-3-ik
tekercsen volt amit fényképeztem.

adott pontszám: 4
2004. április 1. | 21:56 | la_rongit

Az ilyen jellegű boros poharat (ami egyébként a kép szerint valóban vörös borhoz való, s abba max. félig tölteni a bort) nem szabad a kelyhet megfogni. Két okból: eltakarja a kéz a vörös bor ragyogását, ami nagy hiba egy bor éttékelésnél, különösen, ha előtte kicsit körbe forgatták a bort. A körbeforgatásnak két oka van: egyrészt figyelik bor "viszkozitását", síkosságát, amit a benne lévő glicerin okoz. (Ez jó, ha van, ettől "csúszik"). Másrészt jobban érvényesűl a bor illata, bukéja..
A másik ok, ami miatt nem a kelyhet fogják: az ilyen kelyhek elég szélesek, s biztosabb a fogás lent, a nyaknál. Egyébként sem szabad a bort kézzel melegíteni, 12-14 foknál (nemesebb, fűszeresebb vöröset akár 16 fokig is) nem szabad melegebben inni a bort...
A kép (témája) nagyon jó, a fotó gyengébb- vágás, szerkesztés, háttér-problémák. A bor (és a Hölgy) miatt 4.

Csák Tibor válasza:
Érdekes a borászati szemszögből írt kritika aminek
nem tulajdonítok sok jelentőséget mivel nem erre voltam kiváncsi de azért köszi a bőszavú kommentárt és a végül kialakult 4-est

adott pontszám: 5
2004. április 1. | 21:02 | Péterszegi János

Talán a scannelés miatt szemcsés a kép,jól elkapott pillanat, a háttér is tetszik

Csák Tibor válasza:
Köszi a kritikát.
A szemcsésség az olcsó negatív hibája amit a scan
még ki is emelt.