BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,27
KATEGÓRIA: elkapott pillanatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. január 27. 14:05
  • érzékenység: ISO 80
  • rekeszérték: f4.0
  • zársebesség: 1/400
  • Készítés helye (ország): Egyesült Királyság
  • Készítés helye: Glasgow
Szitakötő násztánca

A kategóriában egyáltalán nem vagyok biztos.Lehetne tárgyfotó,légi fotó,életkép,stb.Azt hiszem,a kritikákat mégsem ezért fogom kapni.Tanács,vélemény,kritika...?Koszi hogy időt szántál a fotómra! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2011. január 31. | 18:15 | alienation

Szia!
Nagyon zsúfoltnak érzem a képet, ott van rajta a sárga helikopter, mellette közvetlenül a piros, ami ráadásul nincs is benne teljesen a képben, hiányzik a farokrésze, ez engem zavar is egy kicsit. Zavaró még az is, hogy a háttér teljesen éles, és látszanak a távolban a háztömbök és az építkezés. Az jó szerintem, hogy egy kicsit bemozdul a propeller, hoz egy kis mozgást a képbe.

gezuard válasza:
Szia!
Köszönöm hogy megnézted,és értékelted.
Üdv:G

adott pontszám: 3
2011. január 28. | 10:05 | árny

érdekes pillanat látni egy helikoptert felemelkedni... gyönyörűek tudnak lenni ezek a hatalmas "szitakötők", de sajnos a kép maga nem a legjobban sikerült.
a kompozíció elég zavaros. jó lett volna ha jobbról nem lóg be a félig levágott másik helikopter. amúgy a főtéma is pont középre került.
ami még nagyon zavaró, hogy az ég teljesen fehér, kiégett és a minőség is elég rossz, nagyon szétesett, pixeles a kép...
legközelebb biztosan jobban fog sikerülni!

gezuard válasza:
Szia!
Az eredeti nem volt szétesve.Igen a tömörítést el....am!
Az én felfogásomban a fél heli azért kell,hogy látható legyen,mi "korul lejti a násztáncot".Sajnos a körülmények nem mindig a fotós kedvére valók.Itt ugyan nem látszik,de egy hatalmas drótkerítés volt köztünk.Tehát,ha vissza veszek a fókuszból,hogy mindkét gép benne legyen,benne lett volna az is,és az még inkább romboló hatással lett volna a képre.Ha jobbra fordítom a gépet,akkor a lebegő heli rotorlapátja lett volna kívül a képen,viszont benne volna a másik is.Ha balra fordítom,akkor viszont az álló gép lapátja lóg bele,és az a zavaró.A pilóta meg nem fog arra várni,hogy a hülye gyerek csináljon vagy 10-15 fotót.Nem sok lehetőségem volt jobb posztot keresni.Igazából el kellett kapnom a pillanatot.
Az égbolt:Nekem nem tűnt fel,hogy kiégett volna,inkább azzal magyarázom,hogy itt az időjárás,és ezzel együtt az égbolt is az év nagy részében ilyen ronda seszínű,szürke.(gusztustalan!)
Ki tudja lesz e még legközelebb?! :-(
Koszi a véleményt!
G

adott pontszám: 3
2011. január 27. | 20:34 | murypeti

Érdekes asszociálásra ad lehetőséget a címmel együtt a kép, mert valóban van benne benne valami szitakötős is, meg násztáncos is. Épp ezért érzem úgy, hogy a másik helinek is benne kellett volna lennie. Így félbevágva nem az igazi.
A háttér eléggé éles ahhoz, hogy zavarólag hasson, és sajnos a minőség sem lett jó, nagyon pixeles. Ez főleg a repülő helikopter vonalain látszik. Az alsó részből kicsit vágtam volna.
Összességében így látom, nem rossz, de számomra javítandó.
Üdv, Péter

gezuard válasza:
Szia!
A pixelesség a tömörítésnek tudható be.Már másnak is említettem,ha azt akartam volna,hogy benne legyen mindkét gép,vissza kellett volna vennem a fókuszt,akkor meg egy ronda drótkerítés is lett volna a képen,az meg még rondább lett volna.Koszi a véleményt,és hogy megnézted.Rajta leszek a javításon!
G

adott pontszám: 4
2011. január 27. | 20:32 | Cayman

A kategoria pedig abszolut biztos, targynak ez tulsagosan nagy, legifoto pedig akkor lenne, ha magasan a levegoben lenne, az eletkep kategoriat pedig csak eroltetve lehetne rahuzni! Kar az eleg csapnivalo minosegert, kompakt ide vagy oda ettol biztosan szebb is kijon belole, szerintem tulzottan letomoritetted.
Egyebkent hatalmas dinamizmus van a fotodban, ezt erositi a forro legaram a gep alatt, ritka szerencse kell ezt kifogni!
Nem tudom, hogy az eredetibol ez egy mekkora crop (ha az egyaltalan), de ha van helyed, ne vagd ennyire szukre felul, es baloldalt, illetve ezzel egyutt csipj le valamennyit az alul sok felesleges zoldbol, egyenesitsd ki hogy a hatterben a hazfalak fuggolegesen alljanak, allits a wb-n, hogy kevesebb legyen a lila, es vegul ne tomortsd le ennyire! Szerintem :)

gezuard válasza:
Szia!
Egem is a gép alatti légáramlat láthatósága fogott meg elsősorban.
A legnagyobb bánatom a tömörítés által elért pixeles,rossz minőség.
Az utómunkákon rengeteget kell még javítanom.Szóval kénytelen leszek megtanulni azt az átkozott PS-t.
Koszi a véleményt,és hogy időt szántál rám!
Üdv:G

2011. január 27. | 18:47 | h.rom

Szia. Iszonyú rossz minőségű fotó. Ez a Kodak sokkal jobbra képes.

gezuard válasza:
Igen,ha hiszed,ha nem az eredeti jobb is.A tömörítés tette leginkább haza.
Ez van,majd legközelebb talán...!
G

adott pontszám: 3,5
2011. január 27. | 17:40 | Mazsola

Talán túlságosan sokat élesítettél rajta, számomra zavaró. A félbevágott jármű sem szerencsés.A kép alja üres a háttér zsúfolt.

gezuard válasza:
Halihó!
Más is említi a fél gépet.Már írtam is,hogy ha egészben szerettem volna,akkor vissza kellett volna vennem a fókuszt,és akkor egy randa drótkerítés is rontaná a fotót.Sajnos a pilóta meg nem volt hajlandó lebegni nekem egy pár percet,hogy lőjek még egy párat,más helyről.A háttér zsúfoltsága alatt azt érted,hogy "mosni" kellett volna?Nem úszom meg a PS-t.
Koszi a véleményt,és hogy megnézted.
Üdv:G

adott pontszám: 3,7
2011. január 27. | 15:32 | ravens01

Szerintem sem a kategória az alap gond. Összességében szép fotó, de úgy gondolom, hogy a kompozícióra jobban oda kellett volna figyelned: a jobb oldali helikopter úgy félbe vágva nem egészen szívderítő, és nem nyerő az sem, ahogy a légcsavarja belenyúlik a fő motívum testébe. Lehet, hogy az én problémám, de hosszú másodpercekbe került, amíg sikerült kibogoznom, hogy most melyik kicsoda (melyik rész melyik géphez tartozik). Tehát szerencsésebb lett volna csak ezt a helikoptert lefényképezni, éspedig úgy, hogy előre hagyhattál volna picit több helyet. De összességében szerintem jól sikerült.

gezuard válasza:
Halihó!
Koszi!
Az igazság az,hogy szerintem elég jól látszik,ki kivel van.Elég nagy a kép is hozzá,és elég jól rájuk van közelítve.(bár a tömörítés miatt elég pixeles lett!)A félbevágást már mások is "sérelmezték".
Sajnos nem sok idom volt,hogy egy rakat képet lőjek,és abból mazsolázzam ki,melyik a legjobb.(ergo két kép közül ez lett a "jobb")
Koszi a figyelmet,és az értékelést.Talán legközelebb már jobb lesz!
Üdv:G