BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,29
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. január 19. 19:13
  • Készítés helye (ország): Magyarország
"...éjbe feketülő ágak Résén egy arany égdarab..."

Új vagyok itt. Nagyon várom a véleményeteket.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2011. január 26. | 09:55 | Alpine Trail

Helló. Valóban hangulatos kép, amely teljes mértékben átadja egy csedes nyári este érzéseit.
Amit megemlítenék : sajnos az élesség kissé sántít, főként sziluettes képeken, a sziluett borotvaéles kell legyen .. másik hogy szerintem túl sok lett a bebukott fekete rész/sziluett. Kissé szűkebb vágással ebből diszkrétebb, amolyan keretszerű dolog lehetett volna, és persze a naplemente is hangsúlyosabb lehetne.
ja. . és a keret az végképp nem kell ide, hiszen a fotón már alapból is keretként szolgál a fakoronák sziluettje, de ha mégis, akkor egy ennél jóval diszkrétebb !!
További szép napot ..

Imriful válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 4,5
2011. január 24. | 16:16 | tekergo1

Üdv,
Egész jó képpel nyitasz. Sajnos nagyon gyászos...az amúgy is sötét képre nem kellett volna fekete keretet tenni. Ennek a képnek van természetes kerete. A másik gond a képkivágás: "a kevesebb néha több" szokták mondani, sok az üres, semmitmondó rész. A képnek a felső harmada fölösleges, elveszik az "arany égdarab"a madárkával és a fűszálakkal.
Amúgy nagyon tetszik a fotó közepe, a narancs és a fekete kombinációja jobbról-balról a leveleken...képes emlékeket fölidézni!
Gratula!

Imriful válasza:
Köszönöm szépen!

adott pontszám: 4
2011. január 21. | 02:36 | boce

Szia! Az elképzelés nem rossz. Oldalt a két fa és az alján a füves rész ad egy természetes keretet a képnek. Tudom, hogy nem lehetett ki vágni azt a fát onnan középről, de nekem egy picit zavaró, és egy kicsit életlen és zajos lett a kép. iso értéket nem irtál, de gondolom ennyit tud a géped. Én is kompaktal nyomom és az esti képeknél a képzaj nálam is probléma. A kismadár viszont tetszik ott középen.
Üdv. Jó fényeket.

Imriful válasza:
Az igazság az, hogy ezt menetközben egy autó visszapillantójából sikerült lőnöm. Onnan is vágtam ki. Ezért ilyen minőségű. Talán felteszem majd az eredetit...

adott pontszám: 3
2011. január 20. | 18:08 | Alexander Nevermind

<6
Szia,
Én ezeket a képeket a legveszélyesebb kategóriába sorolnám értékelésileg...
MErt, már a címből kitűnik, hogy valami olyant szeretnél és úgy megmutatni ami nem szokványos. Egyfajta hangulatba kerültél a pillanat hatására, és olyan érzelmekez vált ki belőled amit sajnos itt a monitor előtt üéve nem érezhet át mindenki.
Én most leültem a gép elé, mert volt pár percem, és megnyitom a képed, egy kissé kedélyes éllapotomban és mit látok? Itt egy kellemes hajnali hangulatú kép, nagyon jó tá,val és szörnyű rossz minőségben van fotózva, életlen, rossz a vágás, sok a sötét tónus a képeden, túl sokat takar az árnyékos rész, nagy részét elfoglalja így a képnek.
Szeretem az effajta megoldással készült fotókat, de itt már sok, kis részlet még kellett volna. Gondolom én tán direkt ilyen lágyban szeretted volna, de még kellett volna élesség. Én inkább a középső fára, a napra és a madárkára koncentráltam volna ami itt kicsit a kép közepére szorult, ha lett volna lehetőséged még zoomolni, vagy közelebb menni és úgy fotózni szerkeszteni, hogy a Fa, madárka nap hármas lett volna csak a képen, nekem jobban tetszene.
Persze élesebben.
Jó fotozzást, és ne csüggedj, ha esetleg kevesbb pontot kapsz.
üdv. Krisz

Imriful válasza:
Köszönöm Mindenkinek az értékelést és a véleményt! Próbálok belőle tanulni. Valóban életlen és zajos. Sajnos nem volt lehetőségem sem közelebb menni, sem zoomolni...

adott pontszám: 3,5
2011. január 20. | 14:00 | eki77

Szia! A meglátásod tetszik! A kompozíció is többé-kevésbé sikerült. Én javaslom hogy a képből vágjál még, sok a fekete rész továbbá nekem zavaró hogy a jobb felső részen belóg a egy faág. Egy kis élesség állítás is használna, nekem helyenként életlennek tűnik a fotó. Még egy észrevétel, szerintem szerencsésebb lett volna ha az oszlop és ha jól látom egy madárka nincs benne a képben- bár ez nyilván így volt adott. Az aranyégdarab tetszik!

2011. január 20. | 09:48 | attilaszucs

Szia, nagyon tetszik a kép hangulata, a színek. A keret szerintem jó hatással van a kép összességére, mivel csak fa, stb. körvonalakat látunk. Nagyon tetszik a kismadár, a képen, vezeti a szemet a nap felé, vagy épp a nap irányítja a tekintetet a madárra ami nélkül a kép számomra csak egy tucatszerű naplemente fotó lenne.
Úgy gondolom, talán amire oda kellene figyelned a jövőben, hogy a kép átméretezéséből adódóan ne legyen ennyire életlen a kép a kritikus helyeken. Ezen némi utómunkával könnyedén segíthetsz. A képen számomra jó a sötét és világos részek aránya, ha több lenne a sötét akkor már nyomasztó lenne.
Üdv, az oldalon.

adott pontszám: 4
2011. január 20. | 09:24 | simike

Szia.Kicsiben tetszetős, de ha megnyitom akkor látszik hogy életlen.Hangulatos kép amit fokoz az oszlopon ülő madár.Kár az életlenségért.A szerkesztése is jó és jó időpontban fényképeztél.Igaz így a színek (a fákra gondolok)már nem látszanak ,de sziluettképnek tetszetős.Szép fényeket.Üdv.

adott pontszám: 3
2011. január 20. | 07:40 | Cayman

Szia. Maga a tema mindenkeppen megerdemelne egy 5-ost, bar manapsag giccs, de a novenyzet es a szep szinek es szinatmenetek figyelemfelkeltove teszik. A kompozicio jo latasmodra utal. Maga a felvetel ikon es kismeretben meg kimondottan elvezheto, de nagyban megnyitva a foto rossz minosege, a durva tomoritesi foltok, es eletlenseg miatt elvezhetetlenne valik, valamint a keret is nagyon elonytelen. Kar erte. Osszessegeben kozepesre tudom ertekelni, az elonyeit es a hatranyait is figyelembe veve.

adott pontszám: 3,5
2011. január 20. | 07:28 | veghdavid1

Szia.Jó meglátás,kreatív,de nem tökéletes.Elég zajos és életlen is,picit zavaró.A keretnek ez az árnyék effektes megoldása nem tetszik(sima fekete legközelebb).További jó fotózást(kreativitás megvan hozzá) :)

adott pontszám: 4,1
2011. január 20. | 01:07 | harminchat

Szia! Nem egy megszokott kompozíció, de hát a természetet nehéz befolyásolni és míg egy makrónál esetleg vannak lehetőségek, itt nehéz lett volna átrendezni a helyszínt. Szóval érdekes kép, a címben is jelzett költői hangulattal. Kár, hogy ennyire lágy a felvétel, hogy ennyire távoli, így azért kell némi fantázia hozzá, hogy átélhessük a kismadár dalát a lemenő nap fényeinél. Nagyon kellemes a színátmenet az égbolton, az ágak kontúrján megbicsakló "arany égdarab" és látványos, beszédes az emelkedő sötétségből kinövő fa alakja, félig szárazon.
Szerencsés pillanat volt, annyiban mégis kevésbé szerencsés, hogy egy kompakttal került megörökítésre és ez behatárolja a képminőséget. Azért javítási tanácsként megemlíthető, hogy a fenti belógó lombokat könnyedén el lehetne tüntetni ps-ben.
További jó fotózást!

adott pontszám: 3,8
2011. január 19. | 22:44 | Evikecic_2

Szia
Én úgy érzem kicsit sokminden van a képen, főleg az jobb és baloldal is zavaró meg még be is bukott, ezt úgy tudnám elképzelni hogy a naplemente és az a fa ami középen van, csak az legyen benne a képben, bár nem voltam ott, nemtudom milyen lehetőségek voltak, de ez igy nem annyira szép és átgondolt kompozíció, amúgy hangulatos.
üdv.Évi

adott pontszám: 3
2011. január 19. | 20:15 | Peet13

Tetszik a meglátás,szeretem a naplementés sziluett fotókat.
Sajnos elég életlen lett a fotód,talán a tömörítés tehet róla.
Valamint kicsit közelebb mentem volna,vagy közelebb fókuszáltam volna a fára,mert a kétoldalt lévő lomb ebben az arányban inkább bezavar mintsem keretezné a képed.
További jó fotózást kívánok!
üdv

2011. január 19. | 19:53 | tigerisch

Üdv
Már fáradt vagyok az értékeléshez, de azért ezt leírom. Az életlenségre sok mínuszt fogsz kapni, másrészt ez a fekete keret sem szerencsés itt.
Van itt a cikkek között egy: "Mi fér bele 300kbyte-ba" vagy valami hasonló. Azt érdemes átbogarászni mert szerintem a kicsinyítésnél romlott el a dolog.
További sok sikert!

adott pontszám: 2,5
2011. január 19. | 19:40 | h.rom

Szia. Életlen. Nagyon. És zajos. Nagyon. Mindez 84KB-ra tömörítve, a képminőség sajnos csapnivaló. Egyébént számomra a kép legértékesebb része egy képzeletbeli 2:3 vagy akár 3:4 arányú crop lenne, nagyjából a távoli oszlop aljától a felhőkkel takart nap tetejéig. Mindaz ami ezen túl van, számomra fölösleges sallang.
Kár érte.

adott pontszám: 3
2011. január 19. | 19:35 | fenolftalein

Szia! Kár, hogy életlen és zavaróak jobboldalon a fák.

adott pontszám: 4
2011. január 19. | 19:26 | Roberto81

Szia!
Szép naplementés fotó,de kár hogy nemlátok rajta éles részt,valamint nem túl előnyös ez a vastag keret.Kár hogy nem látható exif adat,gondolom nem rövid záridővel lőtted,nyugodtan használj állványt.
Megelőlegezek egy négyest és további jó fotózást.
Üdv itt.
Az elképzelés jó,