BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,66
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. január 1. 23:25
  • Készítés helye (ország): Albánia
  • Készítés helye: Tirana mellett
Albán tanya

Volt szerencsém elvetődni Albániába. Ez a kép egy Tirana melletti kis faluban készült. Szerintem elég tipikus tanya-kép. Érdekes, hogy kémény ugyan nincs a háztetőn, de kerti csap már van... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. január 3. | 18:29 | csiger78

Köszi a kreditet..lassan lefogy a minuszom :-D

globeeye válasza:
:-)

2011. január 2. | 23:29 | Zoran_2

Nekem átgondolatlannak tűnik: tanya-képet akarsz bemutatni, és beleszerkeszted az háttérbe a házakat, mindezt eléggé messziről az emberek érzelmei, mimikái így nem tudnak mesélni, mint életkép így kissé gyenge lett. Ha jobban átgondolod, akkor többet meg tudsz mutatni ezeknek az embereknek az életéből, közelebb eresztesz hozzájuk minket is azzal, hogy nem ilyen messziről készíted, és nem ebből a perspektívából. (Ebben az esetben nem kell klónozni a zöld házat sem :)).

A technikai résszel nem vitatkozom, de azért annyit meg tudok állapítani, hogy nem így íródik ki az 500D érzékelőjére egy kép, még akkor sem ha "ilyen" fények voltak.
Ha igen, akkor nagyon elszúrták japánban a dolgot, és alapból túlélesít a géped, és a vékony faágak köré fehér auracsíkot húz alapból.

globeeye válasza:
Valszeg a "képstílus" volt élesre állítva, erre már nem emlékszem. De én hogy őszinte legyek nem vagyok beájulva az 500D szenzorától, de hát ez van, majd egyszer cserélem.

adott pontszám: 5
2011. január 2. | 13:31 | Dante Darker

Pillanatnyilag számomra nap képe. Rajta minden, egy egész sor élet. Tudatos kompozíció, a szinek szépek, és az egésznek van egy jó kis meséje.
Megnézném fekete-fehérben. BÚÉK!

globeeye válasza:
Köszönöm, és tényleg jóleső volt olvasni amit írtál. Nem a pontszám miatt, az kevésbé érdekel, hanem amit írtál. Én i svalami ilyesmit éreztem a képpel, ezért töltöttem fel, de elég megosztó lett, de hát ilyen a fotózz.
Különben mi van veled? Alakulnak a dolgaid? Nem ismerlek, csak a képeidet, de azok alapján szurkolok neked!
Jó képeket és fényeket, remélem csinálsz új képeket!!

adott pontszám: 5
2011. január 2. | 12:24 | veghdavid1

Üdv.Tetszik a képed.Jól bemutatja a falusi légkört.Jó,hogy nem csak a nénikre koncentráltál.Így környezettel együtt mutatnak legjobban.Gratulálok

globeeye válasza:
Hát igen a környezet legalább annyira fontos volt, mint a nénik! Kösz az értékelést

adott pontszám: 3
2011. január 2. | 10:41 | csiger78

Ahol a nénik ülnek van egy vödör. Na az az a hely,ahová legugolva 17-24mm es gyutával a hátzat a háttérbe téve a néni arcát az előtérbe helyezve egy világbajnok képet lőhettél volna..na majd legközelebb..

Nem elég észlelni, ki kell dolgozni a témát ahhoz, hogy elérd azt a hangulatot, amit szemmel messziről is látsz,és átérzel,de képen nem mindig jön át..
G

globeeye válasza:
Szívesen mondanán, hogy nem érted a képet, de az igazság az, hogy amit írsz abszlút jogos!!!!!! Csak nekem más volt ebben az esetben a koncepcióm. Az eg ymás kép lett volna, és őszintén mondom, sajnálom, hogy nem gondoltam rá!!! Kösz az értékelést!! Hasznos volt!!
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3,5
2011. január 2. | 09:54 | Alexander Nevermind

<17
Szia, igen, végülis jól bemutatod a környezetet, de kicsit fura érzéseim vannak, hogy mik, mindjárt le is írom.
Valahogy a kevesebb több lett volna érzésem van. KNagyon sok minden van a képeden, de így sok részlet elveszik, pl. a nők egy nagyobb képben is jók lettek volna külön is. Nagyon sok a szín a képeden, ilyenkor szerintem a fekete fehérbe helyezés (bár ugye életépeknél klasszikus) segítene. Kicsit sok a kontraszt és az utólagosd élesítés is, ebben a méretben nagyon megsínylette a képed. Lehet még kicsit kellett volna jobbra lépned, és akkor a fa kitakarta volna a zöld épületet, mert szerintem kicsit kilóg a képed hangulatából, nem kifejezetten erősíti bennem az Albán tanya hangulatát.
Az ég is kicsit fura lett ezzel az utómunkával.
Szóval ezeket gondoltam a képedről.
Üdv. Krisz

globeeye válasza:
Kösz Krisz, csomó hasznosat írsz, helyenként persze tévedsz (élesítés, égi utómunka), meg hát a koncepció pont az volt, hogy most a "sok, tényleg több", mármint, hogy be akartam mutatni a nénikéken kívül azt is hol, és milyen eszközök között élnek stb. Köszönöm az értékelésed, hasznos!!
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3,5
2011. január 2. | 08:32 | apóka

Túl kicsi a méret,amit fokoz hogy minden messze van.Kicsit közelebb mentem volna az emberekhez,mert így nem igazán tudom mi a téma.Az élesség jó...túl jó,merthogy nem biztos hogy mindennek élesnek kéne lenni....Én az asszonyokra koncentráva készítettem volna a képet,úgy hogy a környezetből is minél több látszon.Így gondolom.Jó fotózást Üdv.

globeeye válasza:
Kösz a értékelést, válaszom ua. mint amit Krisz-nek írtam.

adott pontszám: 3
2011. január 2. | 07:41 | Fáncsi_voltam

A kerítés ugyan sarokból indul, de nem biztos, hogy kell az a képre. Mivel embereket is mutatsz, közelebb kellett volna hozzájuk menni, többet mutatni belőlük. Így olyan, hogy elmentél mellettük és katt. Sokat akartál mutatni, így elveszett a lényeg. Nekem pl. sokkal érdekesebb lenne, ha az asszonyok, a fa a talicskával, háttérben az állat lenne. Kár érte, egy képbe sűrítettél akár kettőt, nem is tudja mit nézzen az ember, nem irányítod a tekintetet, így nem is marad meg semmi.

globeeye válasza:
Kár, sajnálom, hogy így látod, szerintem nincs igazad (mindenben), de persze ezért jó, hog ykülönbözőek vagyunk.

adott pontszám: 4
2011. január 2. | 00:57 | attilaszucs

Szia, első körben én csinálnék nagyobb méretet róla. Az emberek szinte eltörpülnek. az 1024x768, szerintem mindenkinek bejön. A másik, hogy ez a kép színesben nem nagyon üt az ff nagyon jót tenne neki szerintem némi kontraszt töblettel...
Üdv.

globeeye válasza:
A méretnél beleütköztem a korlátokba, a ff-t persze kipróbáltam, de ezt találtam jobbank, lehet, hogy tévedtem.

adott pontszám: 3
2011. január 1. | 23:57 | Zoran_2

Szia. Én úgy gondolom jobban is be lehetett volna mutatni az ottani tanyasi életet.
Nekem ez eléggé átgondolatlannak tűnik. Az emberek elvesznek a környezetben, pont az említett kerticsap átszeli a lábakat. A háttérből például a zöld épületet nyugodtan ki lehetett volna hagyni.
A színek szaturáltsága tetszik, de nagyon sok lett az élesítés és lehet a kontraszt is.
Zoran

globeeye válasza:
Hát Zorán, azért köszönöm, hogy értékelted. Általában odafigyelek az értékelésekre. A Tiedre is, de hát a tiedről most az jut eszembe, hogy vannak értékelések, amiket meg kel fogadni, és vannak olyanok, amiket gyorsan el kell felejteni. Bocs de a tied nekem most az utóbbi.
Átgondolatlan: bocs, marhaság, át van gondolva, még ha te nem is érted.
Kerticsap átszeli a lábat: Na ne hülyéskedj már, de komolyan kit zavar azon az 5 pixelen, hogy a csap átmegy a néni lábán. Na nemááá
Zöld épületete kihagyni: Mégis, hogy ha egyszer ott volt. Szelektív színezéssel? Klónozással? Én ilyeneket nem csinálok. Kivágni meg...akkor borul az egész kompozíció, amit persze te úgyis átgondolatlannak találsz
Sok a kontraszt: Na ja, a fények ilyenek voltak, merthogy utólag semmilyen kontraszt ráhúzás nem volt.
Na ok, azt hiszem válaszoltam mindenre. De a figyelmedet természetesen köszönöm!

adott pontszám: 5
2011. január 1. | 23:42 | viewpoint

Nekem tetszik, persze azért is, mert eg yáltalunk nem igazán ismert világba nyújt bepillantást. Jók a színek, az élesség, és a szerkesztés is. Tetszik, hogy napi használati eszközök is megjelennek a képen, mint pl. a talicska. Az asszonyok arcáról sugárzó derű, meg különsen dob a képen.

globeeye válasza:
Köszönöm